Sukulainen tutkinut

Pohjalainennainen

Ilman lupaa tutkittu siis ulosottoasioitani, sisko miehensä kanssa.
Kannattaako nostaa syyte.
Velkataakka raskas, mutta pitääkö vielä tämäkin kestää.

25

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6434634

      Tarkennatko vähän, uo -tiedot ovat julkista tavaraa.

    • Se-tärkeä-ero

      Tosiaan, kerro nyt ihan ensimmäiseksi MITÄ on tutkittu ja MISTÄ.

      Kuka hyvänsä voi aivan laillisesti pyytää otteen kenen hyvänsä ulosottorekisteristä. Sen voi tehdä netissä. Jos todistus pyydetään vain kahdelta vuodelta niin edes mitään syytä ei tarvitse esittää eikä tarvita kohteen lupaa. Pyytäjän kuitenkin pitää todistaa henkilöllisyytensä koska kohteella on oikeus halutessaan saada tietää kenelle hänen tietonsa on annettu.

      Jos siis siskosi on noita tietoja pyytänyt ja saanut niin mitään rikollista ei ole tapahtunut.

      Sen sijaan LUOTTOTIEDOT ja niiden käyttäminen ovat tarkasti säädeltyjä. Niitä saa esim. Asiakastiedosta ja vain tarkasti määritellyistä syistä. Syy on yksilöitävä pyynössä ja väärien tietojen antamisesta voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen. Jos siis siskosi on saanut otteen luottotiedoistasi väärää tietoa antamalla, sinun todellakin kannattaa viedä asia eteenpäin.

      • 6-3

        Noin se menee, mutta syytteen voi nostaa vain syyttäjä. Jos syyttäjä ilmoittaa, ettei hän syytettä nosta, tai poliisin esitutkinta ei johda mihinkään, niin vasta sen jälkeen syytteen voi nostaa ilman syyttäjää, omalla riskillä.


    • Pohjalainennainen

      No jos ne ulosottorekisterit on saatavilla kelle tahansa niin kai se niitä on pyytänyt.
      Outoa kyllä että muut saa sellaista tietoa.
      No kai se nyt on tyytyväinen.
      Eli minulla enää siskoa ole ollut vuosiin, suku on pahin.
      Kiitos vastauksista, taas viisastuin

      • mpoihg

        Mistä sait tietoon , että sisko on tutkinut. Näitkö itse jostain tai sanoivat?


      • näinminätekisin

        Tälläsiä siskoja pitää kutsua kylään ja sitten kun ovat eteisessä,niille pitää sanoa päivää pesäpallomailalla polvitaipaleen kohdalle.


      • ölk

        sama mieltä. jokaisella n oikeus yksityisyyteen. Ei aloittaja ollut tilivelvollinen siskolle. Me miehen kanssa ei koskaan toisen rahapussi tai jotain sellaista ei penko. En kieltää, saa katsoa, muttei kiinnnostaa. Se on sama jos luet toisen kirjoa. Kyse on luottamuksesta. Toinen kyllä kertoo itse asiansa.


    • Pohjalainennainen

      Veljeni soitti, oli käymässä siskoni luona. Lattialla nipussa nuo paperit josta veljeni huomasi. Tunnukset saivat muista asiapapereista, mutta oikeuttaako se niiden sos tunnusten käyttöön, sitä mietin.
      Ei tämä tähän jää, tilasin jo UO raportin josta näkee kysyjät.
      Varmaan aika moni ne paperit nähnyt, vituttaahan se

    • Miespohjanmaalta

      Olen ehdottomasti sitä mieltä että kysyt asiaa poliisilta.
      Sos tunnusten käyttö ilman lupaa on aika rajallinen.
      Jos ei muuta niin tuosta tulee syyte kunnianloukkauksesta kun muille ovat kertoneet.
      Jaksamista sinulle

      • Se-tärkeä-ero

        No joo taas. Miksi yleensä vaivaudut kommentoimaan kun et ilmiselvästi tajua asiasta mitään?

        Mikä ihmeen "Kunnianloukkaus kun muille ovat kertoneet" - kuten jo sanottu, ulosottotiedot ovat JULKISTA tietoa ja niitä saa täysin vapaasti jakaa aivan kenelle haluaa. Vai luuletko että kaikki ne kymmenet julkkikset joiden ulosottotietoja jatkuvasti repostellaan lehdissä ovatkin rikoksen uhreja? Ja toiminnan annetaan jatkua vuosikausia eikä kukaan tee mitään? Ei tietenkään, vaan kukaan ei tee mitään koska mitään ei ole tehtävissä! Homma on täysin laillista ja neuvot "kysyä asiaa polisiilta" ovat aivan järjettömiä koska minkäänlaista rikosta ei ole tapahtunut.

        Ja sen todistuksen pystyy kyllä pyytämään vaikka ei tietäisi henkilötunnusta (mitään "sos tunnusta" ei ole ollut olemassakaan vuosikymmeniin!!), kunhan henkilön pystyy yksilöimään tarpeeksi tarkasti. Eli nimi, syntymäaika, kotikunta. Toki se henkilötunnus auttaa jos sen tietää, mutta ei ole mikään pakollinen tieto antaa. Joten siitäkään ei mitään juttua voi nostaa että henkilötunnusta olisi käytetty väärin.


    • jljklljllj

      Kaikenmailman uteliaiden urkkijoiden takia sostunnuksia sisältäviä papereita ei kannata laittaa edes paperinkeräykseen. Ei muuta kuin tulitikkua perään kun lappuja ei enää tarvita.

      Mutta tuollaisille "sukulaisille" tarjoaisin pippurisumutteesta tai nyrkkiraudasta ja jos eivät siitä opi niin kirveestä päähän ja sitten betonikengissä meren pohjaan...

      • thgfbvc

        Mistä löydät pippurisumutteita? Valmistaako sellaisia joku?


      • ouoyyuru
        thgfbvc kirjoitti:

        Mistä löydät pippurisumutteita? Valmistaako sellaisia joku?

        Tallinnasta löytyy sekä nyrkkirautoja ja heittoveitsiä ym.


      • thgfbvc
        ouoyyuru kirjoitti:

        Tallinnasta löytyy sekä nyrkkirautoja ja heittoveitsiä ym.

        Minä kysyin pippurisumutteesta, en nyrkkiraudoista tai heittoveitsistä. Tiedän kyllä, että nyrkkirautoja, heittoveitsiä, paprikasumutteita, erilaisia synteettisiä "kaasusumutteita" yms. kivaa löytyy Tallinnasta ja Suomestakin, jos tietää mistä hakea.

        Kysymykseni oli, että mistä löydät pippurisumutteen, ja valmistaako sellaisia joku?


    • Pohjanmaannainen

      Juu näin se taitaa mennä.
      No tiedän ainakin asiasta.
      Turha tulla meidän pihaan, vuosia sitten jo ilmoitin etten halua olla missään tekemisissä.
      Mutta silti ihmetyttää nämä yksityisyysasiat.

      • trhgfnv

        Niinno. Oikeusjärjestyksen monipuolisuus niinkin monisyisessä ja kummastakin suunnasta perustuslaista asti lähtevässä asiassa kuin yksityisyydensuoja ja toisaalta viranomaistoiminnan julkisuus varmasti ihmetyttävät monia. Ei se tiedonhankkiminen kuitenkaan ylivoimaisen vaikeaa ole. Tässä tapauksessa ulosottotodistuksen saamisen syy löytyy ulosottokaarella korvatun ulosottolain esitöistä:

        "Todistuksen tarkoituksena on toteuttaa yleisöjulkisuutta ja toimia eräänlaisena jokamiehen luottotietolähteenä. Myös yksityishenkilöt voivat tarvita toista koskevia luottotietoja suojautuakseen sopimustoiminnassaan tappioilta."
        ...
        Edellä mainituilla keinoilla eli yleisöjulkisuuden toteuttamisella ulosottorekisteristä tulostettavilla todistuksilla ja ulosottoviranomaisen asiakirjojen julkisella kontrolloitavuudella pyritään saavuttamaan tasapainoinen ratkaisu julkisuuskysymyksissä tavalla, joka ei aiheuttaisi myöskään ulosottoviranomaisille tulkintaongelmia."


    • pohjalainennainen

      sain raportin urkkijoista, ja voin sanoa että olen todella tyrmistynyt ihmisten uteliaisuudesta.
      No, elämä jatkuu, ainakin minulla.
      Vaikka joku yrittää potkia niin mä potkin takasin=)

    • piiyrrewew

      Suomestakin voi joskus tulla keski-tai eteläeuroppalainen sivistysvaltio kunhan luotto- ja ulosottorekisterien urkinta kielletään yksityishenkilöiltä ja yrityksetkin voivat nuuskia vain erittäin perustelluista syistä.

      • trgfdvc

        Kerrotko vielä mihin perustuu tietosi siitä, että kaikki ulosottotiedot olisivat yksityishenkilöiltä salassapidettäviä sivistyneissä Keski- ja Etelä-Euroopan maissa?


    • Pohjanmaannainen

      Asia nyt kohdallani vähän mutkistui.
      Siskoni nimeä ei raportista löytynyt joten hän on tarkistanut luottotietoni ilman lupaa, muuta kautta olisi tuskin noita tietoja saanut.
      Ainakin tuolla Asiakastieto/Omatieto sivulla kerrotaan ettei ilman syytä ei voi toisen tietoja katsoa.
      Jotain outoa tässä on ja aion selvittää sen, minulla ei ole mitään hävittävää asiassa.

      • näinmeillätehtäis

        No,eiköhän siellä pohjanmaalla niitä pesäpallomailoja löydy.
        Kutsu siis kylään ja kun pitää eteisessä sanoa kättäpäivää,niin tee "SE" sinne polvilumpion ulkosyrjään.Sillei että ei kävele enää ikinä kahdella jalalla.
        Sitten kun tekee asiasta ilmoituksen poliisille kerro että kompuroi eteisessä tai tuli sisälle ilman että oli sisään pyydetty.


      • Se-tärkeä-ero

        Jos sisaresi todellakin on tilannut sinusta luottotietoraportin Asiakastiedolta, hän on syyllistynyt rikokseen tai rikkomukseen. Tuollaisen raportin tilaamiseen pitää olla erikseen ilmoitettava, hyväksyttävä syy. Lista mahdollisista syistä on selkeä ja raportin tilaajan pitää ilmoittaa syy raporttia tilatessaan.

        Ota yhteyttä Asiakastietoon ja pyydä lista niistä kenelle tietosi on luovutettu. Sen jälkeen katsot asiaa eteenpäin.

        Asiakastieto ottaa tuollaiset tapaukset vakavasti koska koko heidän mahdollisuutensa toimia on kiinni siitä että he noudattavat lakia ja varmistavat että heidän käyttäjänsäkin noudattavat sitä.


      • ht5rbfgvc

        Kerro nyt jo mistä raportista on kyse, kun täällä sekoilevat vastaajat antavat sinulle vastauksia koskien milloin luottotietoja, milloin ulosottotietoja. 9.11.2015 11:56 kirjoitat tilanneesi UO-raportit, ja nyt 10.11.2015 7:25 puhut taas luottotiedoista ja Asiakastiedosta. Ymmärsitkö nyt itsekään mitä eroa on luottotiedoilla ja ulosottotiedoilla? Se on täällä sinulle aika selkeästi kerrottu.

        Jos joku muu on laillisesti tilannut ulosottotodistuksesi, ei sen näyttäminen siskollesi ole laitonta. Näin siskosi voi päästä niistä perille ihan ilman rikosta, vaikka hänen nimensä ei ulosottotodistuksen saajien listalle päätyisikään.


    • Klyymi

      Oikeusministeriön sivulta:

      "Todistus ulosottorekisteristä (UK 1:31)

      Jokaisella on oikeus saada paikalliselta ulosottoviranomaiselta nimeämäänsä henkilöä (velallista) koskeva todistus ulosottorekisteristä. Todistukseen merkitään todistuksen pyytämistä edeltäneiden kahden vuoden ajalta seuraavat tiedot:

      - velkojan ja velallisen nimi sekä velallisen syntymäaika ja kotikunta
      - ulosottoasia, vireilläoloaika ja passiivisaatavaksi rekisteröinti
      - velkojan saatavan määrä ja velkojalle tilitetty määrä
      - estetodistuksen laatu ja päivämäärä

      Todistus annetaan ulosoton tietojärjestelmästä ja mikäli rekisterissä ei kyseisiä merkintöjä ole, annetaan myös siitä todistus. Todistus voidaan antaa neljältä vuodelta, mikäli pyytäjä osoittaa todistuksesta saatavien tietojen olevan tarpeen hänen toimeentulonsa tai muutoin painavan yksityisen edun tai tärkeän yleisen edun turvaamiseksi.

      Tietojärjestelmään rekisteröidyllä on oikeus saada tieto, kenelle häntä koskeva todistus on annettu viimeisen kuuden kuukauden aikana ja tämän vuoksi todistuksen pyytäjän on ilmoitettava tietojärjestelmään tallennettavaksi nimi, ammatti ja asuinpaikka sekä mahdollinen syy neljän vuoden todistuksen saamiseksi"


      http://www.oikeus.fi/ulosotto/fi/index/ulosotto/ulosottorekisteristatilattaviatodistuksia.html

    • Pohjanmaannainen

      Joo kyllä tuo asia on tiedossa, kuten sekin ettei hän ole tuota kautta tietoja saanut, eli todennäköisesti Asiakastiedon kautta, pitää yrittää selvittää se.
      Ihan turha nyt täällä noita oikeus-sivuja luettelette, osaan toki itsekkin kuuklettaa.
      Toinen asia on mitä en nyt saa selville että saako yrittäját/vuokranantajat jonkun kirjan näistä tiedoista 3 kk välein, tässä kuulin sellaisesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      296
      3058
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      217
      1930
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1582
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1370
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1251
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      266
      1188
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1041
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      981
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      144
      847
    Aihe