Kylpyhuoneen seinät Gyprocista?

levytys

2 eri rakennusfirmalta olen ottanut tarjouksen ja ne poikkeavat toisista rakennusmateriaaleista aikalailla. Kylpyhuone on toisessa kerroksessa ja on puurunkoinen jonka 1 seinä on ulkoseinä.

-Firma nro.1 tekisi seinät kaakelilujasta. Jättäisi höyrysulunpaikalleen ja tekisi 2 cm tuuletusraon.
- Firma nro.2 tekisi märkätilan kipsilevyistä ja poistaisi höyrysulun ulkoseinältä.
Tästä firmasta sanottiin että pitää unohtaa täysin kaakeliluja koska se ei elä talon mukana riittävästi ja ei riittävä kantavuus kalusteille (?)

Pitääkö ottaa vielä 3. firma jotta saa selvyyttä mitä kannattaa laittaa rakenteeksi?

Itseä mietityttää myös tuo talon eläminen joten kipsilevy vedeneristys siinä mielessä ok, mutta sitten epäilen tuota kipsilevyä ulkoseinässä jos höyrysulku otetaan pois? Eikä se kartonki siinä pinnassa joka tulee villoja vasten voi homehtua?

Voiko levyjä käyttää sekaisin? Esim laittaisi Wedilevyä tms ulkoseinälle ja muut seinät Gyprocia? Vai kannattaisiko kaikki seinät tehdä AQUAPANEL:ista? Tämä taitaa kyllä olla kaikista hintavin vaihtoehto koska levyt on kalliita ja tarvitsee tehdä kuitenkin vesieristys.

10

5000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rane2

      Molemmilla ulkoseinä onnistuu ja käytä EK-gyprocia, tiheä koolaus väli 400mm mihin kiinnität ne.

      • remppareiskatre

        Jos alkuper. koolaus on k600 niin helppo lyödä tolpat väliin ja muuttaa sen k300.


    • Rakennus.mies

      Ottaisin höyrynsulkumuovin pois, mutta jos haluat jättää sen paikoilleen niin tuuletusvälin täytyy olla avoin sisätilaan muuten se ei toimi.

      Voit käyttää levyjä sekaisin, kunhan samalla seinällä on aina samaa levyä. Tuolla wedi levyllä saisi ainakin hieman parannettua ulkoseinän lämmöneristävyyttä samalla, kun siitä tulee tukeva laatoituspohja ja ulkoseinässä on varmaan K600 tolppajako johon muistaakseni kyseisen levyn voi suoraan asentaa.

      Muihin seiniin K300 tai K400 tolppajako.

    • timpermannit

      Kaikki käy jos tekee oikein. :-) :-)

    • 40vuottaalalla

      Kaakeliluja on elämätön laattaalusta mutta levysauman kohdalta saattaa katkaista laatan. Gyprokia ei käytetä enää kosteissa tiloissa. Aquapanel-levy sopii parhaiten kosteantilan seiniin. Tulee paras jos ulkoseinään tekee sen tuuletus-rimoituksen. Yhtenäinen vesieriste seiniin-lattiaan, kynnyksen kanssa. Vesieristys kolme sivelyä tai mittaus 0.5mm. kalvon paksuus. Kannattaa vesie.teettää ammattilaisella. Lattiaan kaato 15mm metrille..Kosteiden tilojen rakentelu on ammattityötä, jota aina vä'hä'tellään. Usein nämä myöskin epä'onnistuu. Joten ota vielä kolömas tarjous ja katso mitä tarjoavat.

      • Rakennus.mies

        Taas tämä sama ukko höpöttää kaakelilujasta ja että laatta voi murtua sauman kohdalla. On tainnut äijä läiskiä levyt K600 tolppajakoon ja levyt antaa sen verran peräksi, että on tullut reklamaatioita murtuneista laatoista.

        "Gyprokia ei käytetä enää kosteissa tiloissa"

        päin vastoin, ihmiset on alkanut huomata, että on aivan turha muurata pesuhuoneen seiniä kivestä tai käyttää kivilevyä, kun ei ne kuitenkaan estä mahdollista vesivahinkoa tekee vaan korjaamisen paljon hankalammaksi.

        Kipsilevy on paras materiaali pesuhuoneen seinälevyksi jos jostain syystä vedeneriste pettää niin kovin kauaa ei mene, kun laatat karisee alas ja vahinko on huomattu

        tai jos vertaa tiili/harkkoseinään niin siihen saa vettä valua todella pitkiä aikoja ennen kuin vika huomataan ja saman ajan altistut mitä varmemmin homeelle, kun vahinko pysyy piilevänä pitkän ajan ja vesi on päässyt leviämään laajallekkin alueelle.


      • 35vuottaalalla

        Aika monta kaakeliluja laattaseinää tullu uran aikana korjattua,ja tiedän korjatun,Saumakohdasta koko laattarivi halki.Että ei ole tuulesta temmattua juttua.
        Huvittaaa kun"musta tuntuu "ihmiset väittelee kokeneita amattilaisia vastaan.


      • Rakennus.mies

        Itse olen taas koko työurani ajan korjannut juurikin tuollasten vanhojen kaikki "tietävien" ukkojen tekemiä virheitä.

        Ja et maininnut millainen runkojako on ollut korjaamissasi seinissä. Väittäisin, että liian harva ja sen takia levyt joustaa ja laatat poksuu.

        Kummasti vaan mun kaakelilujalla tekemä pesuhuone on jo lähemmäs 15 vuotta vanha eikä mistään ole kaakelit hajonneet.


    • BauHerr

      Luultavasti vain sotken ajatuksiasi, jos ehdotan vesieristykseksi kangasta. Sen voi vallan hyvin liimata gyprocin päälle. Kankaan asentaa huolellinen amatööri. Nuo vesieristyslitkut luuppimittauksineen ovat varsinaista showta, jonka kohtuuttoman laskun maksaa tilaaja.

      VTT on päässyt rumbasemaan sertifikaatilla duunaria oikein kunnolla. Vastaavanlainen byrokratiahimmeli ei tulisi kuuloonkaan millään akateemisella alalla, koska paremmilla suhteilla varustettuja ei demokraattisessa järjestelmässä kyykytetä.

      K 300 koolaus toimii.

      Aquapanel on ...tumaista tavaraa. Betonikuituna sen käsittelyyn tarvitaan 2 miestä ja timanttilaikka siinä missä Gyprocia leikkaa yksikin mattopuukolla. Pölyä tulee ainakin riittävästi. Levyn kuljetus on hakalaa. Se ei kestä vääntöä, vaan menee helposti poikki.

      Gyprocin asennus maksaa kuluttajalle noin 50 euroa per h, kun Aquapaneelin käsittelyyn menee noin 100 € per h. Kumpaakin ruvaa seinään automaattiruuvvareilla yhtä nopesti, mutta betonikuitulevyn leikkaaminen on hitaampaa.

      Periate on se, ettei kosteuseristyksen alle jätetä höyrynsulkua. Periaatetta voi kyllä soveltaa, mutta ajatuksen on silloin oltava kristallin kirkas. Tuo esittämäsi ei vaikuta siltä.

      • vastaava

        Jos ilma kiertää siellä seinä levyjen takana vapaasti, missä sen pitää kiertää, niin levy aivan sama näistä ehdotetuista. Kaakeliluja, mielestäni paras. asennuksessa kannattaa jättää kolmen, neljän millin väli levyjen saumoihin ja laittaa silikoni saumaan, joka joustaa ja estää rungon elämisestä aiheutuvat halkeilut.. Näin tein itselleni ja homma toiminut hyvin jo kolme vuotta.. Yleensä, jos levy tulee suoraan ulkoseinän runkoon kiinni, niin silloin ehdottomasti höyrynsulku pois, siltä osin levyn takaa, koska vedeneriste muodostaa toisen höyrynsulun laatan alle ja silloin on kaksi höyrynsulkua levyn molemmin puolin ja se ei tiedä hyvää!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1973
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1532
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1086
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1031
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      986
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      969
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe