Pakkoruotsi, liikunta pois kouluista

pakkoruotsipois

Hukkaan mennyttä aikaa opetella asioita joita ei tarvi. Jokainen liikkuu kuitenkin jokapäivä ja ruotsia ei tarvi mihinkään. Turha maksaa opettajille siitä että opettaa asioita joita ei haluta.. Kuitenkin on kyse lapsista jotka etsii ammattia, näin voisi panostaa siihen mitä kukakin tykkää. Jos joku tykkää käsitöistä hänestä voi tulla artesaani jatai joku tykkää musiikista hänestä voi tulla mieletön viulisti, Niihin pitää panostaa sillä olisi hyvä jo aikaisessa vaiheessa panostaa siihen mikä on tulevisuuden ammatti.
Enempi taideaineita ja musiikkia. Jos joku haluaa olla historoitsija niin hänelle lisää historiaa. Jos jostakin tulee matemaatikko niin matematiikkaa... jokaiselle pitää voida antaa sitä opetusta josta tykkää.
Itsestäni tuli viulisti ja laulaja, mutta sillon en saanut niihin niin paljon opetusta kun halusin, joten oli pakko jättää koulu vähemmälle ja mennä muuaalle oppiin, toki siinä jäi koulu vähemmälle mutta kannatti. Turha lukee maantietoa kun musiikki vei mennessään.

7

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isäpappa

      Tarkoitatko, että kaikkien aineiden pitäisi olla valinnaisia, eli pois kaikki pakkoaineet?
      Mielestäni koulun pitää kuitenkin olla yleissivistävää, ja siksi siellä pitää opettaa monipuolisesti kaikkia aineita. Peruskoulusta saaduilla tiedoilla ja taidoilla ei tietenkään yksistään pitkälle pötkitä, vaan jatkokoulutukseen hakeudutaan sitten sen mukaan mikä kiinnostaa. Ja toki koulun ulkopuolella voi ihan peruskouluaikanakin opiskella syvemmin itseään kiinnostavia aineita, kuten sinä olet tehnytkin.

      Oikeastaan sun logiikkasi mukaan taideaineet pitäisi poistaa koulusta, koska jokainenhan voi niitä harrastella ihan vapaasti koulun ulkopuolellakin, kuten liikuntaakin. Useimmat lapset kuuntelevat musiikkia ja lauleskelevatkin ihan huvikseen, turhaahan sellaiseen koulussa on uhrata voimavaroja.

      • Isäpappa

        Koska tämä nyt on kasvatuksen alla oleva palsta, niin kommenttisi "Turha maksaa opettajille siitä että opettaa asioita joita ei haluta.." on aika huvittava. Eihän lapselle tietenkään pidä opettaa kotonakaan mitään mitä lapsi ei halua. Eihän?


    • hfhfhfhjdksjha

      Kyllä pitää valinnaista lisätä. Johan se on numeronkin kannalta hyvä, jos aine kiinnostaa tulee parempi numeroita ja sitä jaksaa seurata. Jos aine ei kiinnosta pätkääkään, ei sitä jaksa seurata ja numero saattaa olla nelkku.
      Pakkoruotsi ainakin pois ehdotomasti.
      Mulla ollut musiikki, ja käsityöt ja kuvaamataito aina kymppi, muut sitten nelkkuja, joten siitäpä näkee ettei kiinnosta kaikki ja ne jotka kiinnostaa on erinomaisia. Esim englantia olen lukenu noin 10 v pakosti kouluissa, mutta en pärjää sillä missään, sanoja muistan ja jotain lauseita, mutta en osaa kirjoittaa enkä puhua sitä. Ja enpä oo tarvinnutkaan ikinä, en matkustele koskaan ja kaikki tuttavai ovat suomalaisia. Minulle ollut siis turha aine. Senkin ajan kun olisi voinut ospikella vaikka taideaineita, olisin huippu suomessa.
      Mulla ei ole kuin tämä tietokone, kännykkä on näppäin puhelin vanha nokia, sillä voi soittaa ja tekstiviesetäjä, ei tehdä muuta. Tablettia en oo ikinä edes koskenut, en tiedä mitä sillä voi tehdä, televisio mulla on vanha paksu jossa on erillinen dikipoksi. En kaipaa muuta kunhan saan vaan soittaa ja tehdä taiteita, niisä ei tarvi muuta. Levytykset ja sävellykset hoitaa muut, en minun tarvi osata, pääasia että osaan soittaa. Vihaan oikeesti tätä tietoaikaa, kun ihminen on itsekkin jo kone.

      • Isäpappa

        Kaipaat siis sellaista amerikanmallia, jossa koulun saa suoritettua hyväksytysti urheilemalla, vaikkei oppisi edes lukemaan?


    • minäminäminäää

      Minä, Minä, MINÄ, Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ, Minä, Minä, MINÄ, Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄMinä, Minä, MINÄ, Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,...............Minä, Minä, MINÄ, Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ, Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,Minä, Minä, MINÄ,...........
      M I N Ä!

      • aivanjuurinäin

        Juuri näin. Voiton tahto on kova, ja jos ei itseenäs usko, niin kuka sitten? Loistavaa, juuri tätä se vanhva itsetunto on. Kyllä me kaikki pärjäämme, kun vaan uskomme itseemme.


    • TätäMieltä

      Monelle olisi parempi opiskella ruotsin sijaan (sillä aika rajallinen) jotain muuta kieltä, vaikka saksaa, ranskaa, espanjaa, venäjää, kiinaa, japania... Kielten opiskelua ei olisi syytä vähentää, vaikka pakkoruotsi poistettaisiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      278
      19162
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3582
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1298
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1059
    Aihe