Miksei yhdessäkään ok-talossa ole molokkia

onmuovillahintaa

No, kun niissä ei ole lahjottuja isännöitsijöitä. Meille hommattiin molokit ja pienen säiliön, alle 600litran, tyhjennys isolla nosturijäteautolla maksaa yli 30€. Ennen isomman 660l pyörillä olevan astian tyhjennys maksoi 10€. Kerran viikossa tyhjennetään. Molokin tyhjennys hinta vuodessa 1500€, vanhan astian 500€. Mutta onhan se niin nätti oikein isot mainokset kyljessä....Koskahan tulee lakimuutos ettei molokkeja saa käyttää, niihin voi tiputtaa mitä vaan ja pois ei saa....

10

4344

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otaselvääväitteellesi

      Oletko ajatellut,että ison 5000l syväkeräyssäiliön tyhjennysväli on pitempi kuin normi jätelaatikon?Siinä säästyy vuodessa pitkä penni.

      Jk.Kaikki syväkeräyssäiliöt eivät ole Molokin.

    • minäolenajatellut

      No en ole nähnyt tuota 5000 l. säiliötäkään yhdenkään ok-talon pihalla. Sehän on 8x isompi kuin 660 l. Iso kustannus hommata nuin iso molokki ja entäpä tuo muovipussi siellä sisällä, kauanko kestää ratkeamatta yli 5000 kilon kuormia. Haju. ym.
      Kuule. Sinä se et ole ajatellut. Tänään juurikin kiertelimme ok-taloalueita niin yhdessäkään (hienommissakaan) taloissa ei ollut molokkia.

      • tättärää_pippijuuu

      • googlettamallatietää

        Taloyhtiöiden pihoille voi laittaa ja sisällä ei ole muovipussia varsinaisesti,vaan suuri muovikankaasta valmistettu kestävä säkki.


      • vmmm

        Vei painaa tuon 5000 kg sitäkö laitat jäteastioihin? Sekajäte ei paljon paina.


      • vmmm

        Siis vesi


    • Anonyymi

      Molokit on kerääjän kannalta hitaita ja hankalia kerätä, erityisesti talvella. Niiden narut ja pussit jäätyvät helposti, ja sitten niitä sulatellaan taloyhtiön laskuun. Talvella niiden kunnollinen asettelu takaisin on välillä mahdotonta lumen ja jään takia. Lumi painuu raoista sisään ja nollakelin käydessä ja sitten ilman jäätyessä uudelleen ongelma on syntynyt. Niiden lumien ja jään putsaus ei kuulu kerääjälle, koska siinä palaa aikaa liikaa. Oikea osoite valituksille on kiinteistöhuolto tai asukkaat itse.

      Pihasuunittelijat sijoittavat ne monesti ihan järjettömiin paikkoihin. Niille pääsy pakkareilla on eteenkin talvella on haastavaa. Lisäksi monet asukkaat eivät ymmärrä, että autoansa ei voi jättää ihan siihen molokin viereen. Joissain tapauksissa se viimeinen parkkipaikka on jopa siinä ihan edessä. Viimeistään lumikasojen tullessa pihoille on joskus pakko jättää tyhjennys väliin. Pahimmissa paikoissa pakarin tullessa paikalle tyhjentämään, on koko tie kiinteistölle poikki noston ajan. Tila on niin pieni että asukkaat eivät pääse pihalle ja pois sinä aikana.

      On paljon paikkoja mihin molokit sopivat, siis sinne missä on iso piha ja tilaa on.
      Mutta…
      Näiden valmistajat ja myyjät kieltävä ongelmat ja vähättelevät niitä. Älkää sokeana uskoko niitä, voin kokemuksesta sanoa, että monissa tapauksissa perinteiset astiat ovat ehdottomasti nopeampia kerätä ja lopulta molokki ongelmien sattuessa halvempi ratkaisu. Erityisesti ahtaataille pihoille, en edes suunnittelisi molokkeja.

      • Anonyymi

        Noitahan laitellaan just, kun ei ole tilaa kunnon jätehuoneelle/jätekatokselle.... ml. tila roska-autolle siinä jätehuoneen vieressä... tai vanha jätekaton on liian lähellä rakennusta ja pitäisi sen vuoksi paloeristää (maksaa ja ulkomitat kasvaa tai sisätilat pienenee).

        Melkoisen kalliita nämä "rakenna uusi paloeristetty jätekatos" operaatiot. Joten molokkia pukkaa.... vaikka näkyy kesälläkin tyhjennys olevan aikamoinen operaatio.

        Ai niin, olisi vielä kolmaskin vaihtoehto. Ei halpa tämäkään. Molokin tyyliset "lastausluukut" maanpinnalla, mutta jätteet tippuvat maan alla olevaan konttiin/vaihtolavaan. Tässä pitää olla nostinlaite, joka nostaa koko vaihtolava sen päällä oleva kansi plus ne jätekuilut taideteoksen ylös, jotta kuorma-auto pääsee koppaamaan vaihtolavan kyytiin.


      • Anonyymi

        Yhtiössämme on yhteensä 12 Molok astiaa. 6kpl 5m3 ja 6kpl 800 L. Koskaan ei ole ollut murheita jäätymisestä tai lumesta. Mukava kun roskat mahtuvat ja ova siistejä pihassa. Ennen oli iso peltinen kannellinen vaihtolava ja irrallisia muovilaatikoita. Paluuta ei ole.


    • Anonyymi

      Yhdessäkään ok-talossa ei ole Molokkia koska ne eivät tarvitse niin isoa keräyssäiliötä. Minulla on 2 keräysastiaa, jotain 2 x 240 litraa. Tyhjennysväli 8 viikkoa, hinta n. 300 euroa vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe