Miksei yhdessäkään ok-talossa ole molokkia

onmuovillahintaa

No, kun niissä ei ole lahjottuja isännöitsijöitä. Meille hommattiin molokit ja pienen säiliön, alle 600litran, tyhjennys isolla nosturijäteautolla maksaa yli 30€. Ennen isomman 660l pyörillä olevan astian tyhjennys maksoi 10€. Kerran viikossa tyhjennetään. Molokin tyhjennys hinta vuodessa 1500€, vanhan astian 500€. Mutta onhan se niin nätti oikein isot mainokset kyljessä....Koskahan tulee lakimuutos ettei molokkeja saa käyttää, niihin voi tiputtaa mitä vaan ja pois ei saa....

10

3980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • otaselvääväitteellesi

      Oletko ajatellut,että ison 5000l syväkeräyssäiliön tyhjennysväli on pitempi kuin normi jätelaatikon?Siinä säästyy vuodessa pitkä penni.

      Jk.Kaikki syväkeräyssäiliöt eivät ole Molokin.

    • minäolenajatellut

      No en ole nähnyt tuota 5000 l. säiliötäkään yhdenkään ok-talon pihalla. Sehän on 8x isompi kuin 660 l. Iso kustannus hommata nuin iso molokki ja entäpä tuo muovipussi siellä sisällä, kauanko kestää ratkeamatta yli 5000 kilon kuormia. Haju. ym.
      Kuule. Sinä se et ole ajatellut. Tänään juurikin kiertelimme ok-taloalueita niin yhdessäkään (hienommissakaan) taloissa ei ollut molokkia.

      • tättärää_pippijuuu

      • googlettamallatietää

        Taloyhtiöiden pihoille voi laittaa ja sisällä ei ole muovipussia varsinaisesti,vaan suuri muovikankaasta valmistettu kestävä säkki.


      • vmmm

        Vei painaa tuon 5000 kg sitäkö laitat jäteastioihin? Sekajäte ei paljon paina.


      • vmmm

        Siis vesi


    • Anonyymi

      Molokit on kerääjän kannalta hitaita ja hankalia kerätä, erityisesti talvella. Niiden narut ja pussit jäätyvät helposti, ja sitten niitä sulatellaan taloyhtiön laskuun. Talvella niiden kunnollinen asettelu takaisin on välillä mahdotonta lumen ja jään takia. Lumi painuu raoista sisään ja nollakelin käydessä ja sitten ilman jäätyessä uudelleen ongelma on syntynyt. Niiden lumien ja jään putsaus ei kuulu kerääjälle, koska siinä palaa aikaa liikaa. Oikea osoite valituksille on kiinteistöhuolto tai asukkaat itse.

      Pihasuunittelijat sijoittavat ne monesti ihan järjettömiin paikkoihin. Niille pääsy pakkareilla on eteenkin talvella on haastavaa. Lisäksi monet asukkaat eivät ymmärrä, että autoansa ei voi jättää ihan siihen molokin viereen. Joissain tapauksissa se viimeinen parkkipaikka on jopa siinä ihan edessä. Viimeistään lumikasojen tullessa pihoille on joskus pakko jättää tyhjennys väliin. Pahimmissa paikoissa pakarin tullessa paikalle tyhjentämään, on koko tie kiinteistölle poikki noston ajan. Tila on niin pieni että asukkaat eivät pääse pihalle ja pois sinä aikana.

      On paljon paikkoja mihin molokit sopivat, siis sinne missä on iso piha ja tilaa on.
      Mutta…
      Näiden valmistajat ja myyjät kieltävä ongelmat ja vähättelevät niitä. Älkää sokeana uskoko niitä, voin kokemuksesta sanoa, että monissa tapauksissa perinteiset astiat ovat ehdottomasti nopeampia kerätä ja lopulta molokki ongelmien sattuessa halvempi ratkaisu. Erityisesti ahtaataille pihoille, en edes suunnittelisi molokkeja.

      • Anonyymi

        Noitahan laitellaan just, kun ei ole tilaa kunnon jätehuoneelle/jätekatokselle.... ml. tila roska-autolle siinä jätehuoneen vieressä... tai vanha jätekaton on liian lähellä rakennusta ja pitäisi sen vuoksi paloeristää (maksaa ja ulkomitat kasvaa tai sisätilat pienenee).

        Melkoisen kalliita nämä "rakenna uusi paloeristetty jätekatos" operaatiot. Joten molokkia pukkaa.... vaikka näkyy kesälläkin tyhjennys olevan aikamoinen operaatio.

        Ai niin, olisi vielä kolmaskin vaihtoehto. Ei halpa tämäkään. Molokin tyyliset "lastausluukut" maanpinnalla, mutta jätteet tippuvat maan alla olevaan konttiin/vaihtolavaan. Tässä pitää olla nostinlaite, joka nostaa koko vaihtolava sen päällä oleva kansi plus ne jätekuilut taideteoksen ylös, jotta kuorma-auto pääsee koppaamaan vaihtolavan kyytiin.


      • Anonyymi

        Yhtiössämme on yhteensä 12 Molok astiaa. 6kpl 5m3 ja 6kpl 800 L. Koskaan ei ole ollut murheita jäätymisestä tai lumesta. Mukava kun roskat mahtuvat ja ova siistejä pihassa. Ennen oli iso peltinen kannellinen vaihtolava ja irrallisia muovilaatikoita. Paluuta ei ole.


    • Anonyymi

      Yhdessäkään ok-talossa ei ole Molokkia koska ne eivät tarvitse niin isoa keräyssäiliötä. Minulla on 2 keräysastiaa, jotain 2 x 240 litraa. Tyhjennysväli 8 viikkoa, hinta n. 300 euroa vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      194
      1977
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1356
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1105
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      62
      1025
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      152
      1006
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      82
      952
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      818
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      82
      810
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      739
    10. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      62
      734
    Aihe