paljon maksaa kissan lopetus?

minttu

kaikessa kauheudessaan kysymykseni näkyy otsikossa.

6

10573

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hanna

      Josko et nyt ajattelisi hintaa, vaan kissan kärsimyksiä. Itse en ainakaan voisi miettiä rahaa, jos kyseessä on lemmikin vointi. Monet eläinlääkärit varmasti ymmärtävät, jos sinulla ei heti ole varaa maksaa, vaan antavat maksuaikaa. Lemmikin etu on tärkein.

    • Antero..

      Kissan ja koiran eutanasia suoritetaan antamalla sille ensin eläinlääkärin toimesta rauhoittavaa ainetta suoneen, jolloin eläimen tajunnan taso laskee ja se vaipuu syvään uneen. Omistajan on hyvä olla mukana tukemassa eläintään sen siirtyessä rajan tuolle puolen.
      Eutanasian toisessa vaiheessa lemmikki saa eläinlääkärin antamana suonensisäisesti tappavan annoksen lopetusainetta, Sydän pysähtyy, hengitys pysähtyy ja verenkierto lakkaa. Eläin on kuollut.

      1. Kissan lopetuksen hinta on v. 2004 Yliopistollisessa pieneläinsairaalassa 42 €. Koiran lopetuksen hinta on 65 €. Omistaja saa kuolleen eläimen mukaansa.

      2. Mikäli omistaja haluaa kissan tai koiran yhteishautaan, niin eutanasian ja yhteishautauksen hinta on kissalta 53 € , ja koiralta 80 €.

      3. Lemmikkinsä voi jättää myös yksilötuhkattavaksi. Koiran tai kissan eutanasia ja yksilötuhkaus maksaa Yliopistollisessa pieneläinsairaalassa 103-260 € eläimen koosta riippuen. Lisäksi tulee vielä uurnan kustannus, joka vaihtelee 8 euron uusiomateriaalisen ja 68 euron dolomiittisen vaihtoehdon välillä. Keskihintaiset teräs-, puu-, keramiikka- kivi- ja saviuurnat maksavat noin 30 euroa. Tuhkauurnan voi joko pitää kotonaan, tai ripotella tuhkat valitsemaansa sopivaan paikkaan – esim. metsään tai veteen - loukkaamatta kuitenkaan kenenkään yksityistä tilaa ja maata.

      4. Kuolleen kissan tai koiran voi myös lahjoittaa Helsingin yliopiston eläinlääketieteelliselle tiedekunnalle opetus- ja tutkimuskäyttöön, ja näin edesauttaa muiden eläinten hoitomahdollisuuksien kehittämisessä. Yliopistollisessa eläinsairaalassa on tätä tarkoitusta varten saatavana erillinen hoitotestamentti. Kissan ja koiran lopetustoimenpide suoritetaan normaalisti rauhoitus- ja lopetusaineella, ja Yliopistollinen eläinsairaala sitoutuu käyttämään kuolleen eläimen elimiä ainoastaan omissa tiloissaan suoritettavaan tutkimukseen ja opetukseen, sekä eläimen kunniallisen käsittelyn jälkeen huolehtimaan sen hautaamisesta. Tässä suostumuksessa lopetustoimenpiteen hinta on huomattavasti edullisempi.

      5. Lopetetun eläimen yhteistuhkausmahdollisuuksia voi tiedustella Verna Oy:stä Lempäälässä, Suomen Eläintuhkaus Oy:ltä Myrskylästä tai Mäntsälän lemmikkilehdosta Mäntsälässä.

      6. Kohdan 1 mukaisesti lopetetulle eläimelle on mahdollista varata hautapaikka HESY:n (Helsingin Eläinsuojeluyhdistyksen) lemmikkieläinten hautausmaalta Helsingissä, Keskuspuiston alueella. Hautapaikan lunastus on 120 €/ 10v. Halutessaan HESY:ltä voi ostaa myös hautapaikan hoitopalvelun hintaan 20 €/ vuosi. Lisätietoja www.hesy.fi

      Mäntsälän Lemmikkilehdosta voi myöskin varata hautapaikan lemmikilleen hintaan 484 €/ 10v., seuraavat 10 vuotta maksaa 68 €.

      Kaikki edellä mainitut hinnat ovat ns. virka-aikana suoritettavien toimenpiteiden hintoja. Päivystystapauksissa hinnat ovat huomattavasti korkeampia.

    • Minni

      ..ihan siitä missä päin suomea asut ja minkä kokoinen kissasi on!
      Oman pentuni lopetus yksilötuhkauksineen teki n.60euroa, mutta epä siinä tilanteessa paljon tullut ajateltua kuinka paljon se maksaa, kun kisulla oli paha olla!
      Jos kissasi on siinä kunnossa että se täytyy lopettaa, niin älä hyvä ihminen raha-asioita mieti.. ihan vaan kissasi takia!
      Jos rahaa ei kerta kaikkiaan ole, niin soita eläinlääkärille ja selitä tilanne, kyllä joku ratkaisu aina löytyy..

    • Anskuli

      Tämä menee nyt vähän aiheen vierestä, mutta tuli vain mieleeni, että josko sinua pelottaa olla lemmikkisi vierellä tuolla hetkellä. Voin kertoa, että kissasi nukkuu pois rauhallisesti. Jouduin itse tekemään tämän raskaan ratkaisun jokunen vuosi sitten. Kaiken tuskan keskellä tuntui hyvältä edes se, että kissa todellakaan ei kärsinyt kuollessaan. Ei mitään kouristuksia tms.

      • Meri

        No mun kissa sai ensin sen rauhottavan pistoksen joka aiheuttaa oksentelua aina (kolmen eri lekurin kanssa juttelin jälkeenpäin), se oksensi kolme kertaa jonka jälkeen taju meni kankaalle ja sai vikan pistoksen...luulin minäkin että nukahtaa rauhallisesti niinkuin meidän koira aikoinaan mutta kamalinta on elää näiden muistojen kanssa. Lopettava lekuri sanoi vasta rauhoittavan pistoksen jälkeen että "se oksentaa sitten vähän" ja lykkäsi pöydälle vadin... Hienotunteisuus kaukana, olisi voinut varoittaa jo pari päivää aiemmin kun soitin nukutusajan että olisi voinut henkisesti valmentautua eikä siinä surussa vielä kauhistuakin. No onneksi kaveri ei enää kärsi, mutta kuoli oksennellen.


    • Anonyymi

      Miten paljon maksaa n3kg kissan lopetus ja uurnan haluaa
      Poikani mutta minä joudun hoitaa tilaamisen lupas itse tulla mukaan viemään taivasmatkalle.ja saako osamaksulla jos on kallista kyselen hintaarvioo

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5165
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3247
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe