Verensokerinlasku

Matalasokeri

Eilen sattui ihme juttu iltapalan jälkeen. Söin iltapalan (puuroa, näkkäriä ja teetä) ja noin tunti syömisen jälkeen sokeri oli normaalia matalampi 4.8, ajattelin ettei syömisensä ole nostanut vielä sokeria normaalille tasolle ja söin vielä banaanin ja pienen jogurtin. Noin 15 min kuluttua tuli tosi huono olo ja mittasin sokerin 1.8. Söin ensin kolme keksiä ja maitoa, olo meni vain huonommaksi söin lisää keksiä n.5kpl ja maitoa n.1/2litraa huono olo vaan jatkui menin sänkyyn makaamaan ja söin vielä kaksi pientä suklaapatukkaa kun tuntui sokerit vaan laskevan. Tuo syöminen kesti kaikenkaikkiaan tunnin. Makasin sängyssä vähän yli tunnin ja mittasin taas sokerin joka oli 4.9. Ei ole ennen käynyt näin että pitää syödä noin paljon ja pitkään ennen kuin alkaa auttamaan. Aamulla sokeri sitten olikin jo 25.4. Eilen ennen iltapalaa tein normaalit lenkit koirien kanssa n.8km ja päiväsaikaan arvot olivat kohdillaan ja söin normaalisti ateriat ja välipalat.
Mistä mahtoi johtua, onko jollakin samanlaisia kokemuksia ettei sokerit nouse vaikka mitä mätkäisi suuhun?

14

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seauttavaveku123

      Lääkitys?

      • D1.yli.40.vuotta

        Mikähän se on vekun lääkitys? Miksi sotkeudut kaikkeen keskusteluun? Ei se ainoa oikea lääke ja apu löydy sinun takaasi. Sekaannut sellaisiin asioihin joista sinulla ei ole kokemusta saati mitään tietoa.


    • D1.yli.40.vuotta

      Taidat olla insuliinihoitoinen. Taisit pistää vahingossa pikainsuliinin kahteen kertaan. Mulla on Humalogille kynä jossa säilyvät pistosajat ja määrät muistissa ja voi tarkistaa jos vähääkään epävarma.

      • Memoir.The.pen

        Tuo Memoir-kynä on tosi mainio. Sain sen kun lääkäri epäili muistiani. Apteekista jos itse ostaa, maksaa yli 200€ ja kun patteri loppuu, pitää ostaa uusi kynä koska ei voi vaihtaa.


    • Matalasokeri

      En ota iltaisin lainkaan pikainsuliinia, ainoastaan pitkää lantusta ja eilen vähensin siitäkin 2yksikköä illalla. Pitää varmaan koittaa sitä muistikynää, kauanko patteri siinä keskimäärin patteri kestää?
      Kiitoksia vastauksista!

      • Memoir.The.pen

        Patteri kestää noin pari vuotta. Kysy hoitavalta lääkäriltäsi jos voisit saada sen häneltä, hänen kauttaan


      • Hyviä.uutisia

      • Joskus_sattunut

        Itse käytän Timesulin "korkkia" insuliinikynässä. Se nollautuu aina kun holkki otetaan kynästä ja alkaa laskea aikaa. Näytöstä näkee ajan edellisestä pistoksesta. Käytän vain perusinsuliinia joten tuo riittää mainiosti. Tähänkään ei voi vaihtaa paristoja joten joutuu ostamaan aikanaan uuden kun paristot loppuu. Omani on ollut käytössä ainakin pari vuotta ja vielä numerot näkyy hyvin.
        Vielä kommentointi aloitukseen: Olisikohan perusinsuliini osunut verisuoneen. Minullekin on joskus käynyt noin ja insuliini on tehonnut laakista koko tehollaan ja verensokerit putosi. Itse paikkailin tilannetta Siripirillä. Jos pitkävaikutteinen insuliini on jo "käytetty" kertaheitolla, se ei enää vaikuta seuraavana päivänä ja verensokeri nousee. Luultavasti tilanteen voi korjata ateriainsuliinilla jos sellainen on käytettävissä. Verensokereita on seurattava silloin tiheästi.


    • Voisiko olla niin että pistit ilta-Lantuksesi suoneen. Silloin vaikutus alkaa liian nopeasti ja voi selittää sen hitaan verensokerin palautumisen.
      Insuliinikynissä on se riskinsä kun ei näe että osuiko suoneen. Ennen ruiskulla pistettäessä vedettiin hieman mäntää jotta näki ettei osunut suoneen. Suoneen osuminen on melkoisen harvinaista, muistan hoitajan joskus sanoneen että ehkä kerran 10:ssä vuodessa. Suonen läpi tietenkin sattuu useamminkin, sen huomaa sitten tummasta läiskästä pistosalueen ympärillä.
      Muistan kerran kun aamulla pistin suoneen, lähdin aamupalan jälkeen autolla töihin ja ihmettelin ajon vaikeutta ja auton käyttäytymistä ajon aikana. Onneksi työmatka oli lyhyt eikä vahinkoja sattunut. Olo oli omituinen, epätodellinen, ei lainkaan sama kuin normaalisti kun verensokeri lähtee alas. Mikään ei pysynyt käsissä, enkä pystynyt kirjoittamaan näppäimistöllä vaikka kuinka kamppailin. Verensokeri ei meinannut lähteä nousemaan millään. Työkaverit eivät tohtineet enää jättää minua omilleni vaan veivät nopeasti sairaalaan tarkkailtavaksi.

      Tuolloin minulla oli myös Lantus perusinsuliinina ja epäilen että oli juurikin se kun pistin suoneen, toki aamupalan yhteydesä pistin myös humalogin, mutta jos olisin sen pistänyt suoneen, sen vaikutus ei olisi kestänyt niin pitkään.

      Eli diagnoosini on suoneenpisto.

      Ihmettelen kyllä kuinka voit syödä noin runsaan iltapalan ilman ateriainsuliinia. Luulen että jo lähtökohtaisesti sinulla on liian suuri annos Lantusta. Itsellä riittää yksi pistos Lantusta aamulla ja annos on 18 yksikköä. Kun annos on pieni ei ole mitään tarvetta korjailla päivän mittaan verensokeria välipaloilla. Verensokeri pysyy hyvin tasaisena päivän vaikkei söisi mitään. On monitorillakin seurattu. Toki sitten kun on pieni perusinsuliinitaso, aina pitää sitten ottaa se ateriainsuliini vaikka söisi kevyestikin. Mutta sehän on ateriainsuliin tarkoituskin. Kannattaisi mielestäni keskustella Lantusannoksesta hoitavan lääkärin kanssa. Pyydä käyttöösi monitori jolla saadaan parempi kuva tilanteesta.

      • Lantus.syyllinen

        Kans kokemus suoneenpistosta. Aloittajalla hyvin todennäköisesti kyse suoneenpistosta. Ja kuten @tranquila epäilee, nimenomaan Lantus


      • Kamala.kokemus

        Suoneenpistosta kans hämmentäviä kokemuksia. Ei todellakaan ole samanlainen olo kuin normaalisti. Oikeastaan salakavala ja elimistö ei tunnista tilannetta johtuen valtavan nopeasta verensokerin laskusta.


    • hpv

      Täältä myös ääni suoneen pistolle. Pitkävaikutteista insuliiniahan käytetään hyvinkin isoja määriä verrattuna ateriainsuliiniin niin vaikutus voi olla dramaattinen vaikka koko laaki ei menisikään verenkiertoon.

    • Pari.kertaa.menny

      Onko muilla kokemuksia suoneenpistosta? Kiinnostaisi kuulla kuinka hämmentäviä kokemukset olleet?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe