vimeo perhejärjestö

jaanahil

Perheen Suojelun Keskusliitto (Pesue ry) on asiantuntijaorganisaatio, ihmisoikeusjärjestö, joka koostuu perheistä omien asioittensa asiantuntijoina. Perheen Suojelun Keskusliiton mukaan perhe on omien asioittensa paras asiantuntija. Yhdistys vaikuttaa lainsäädäntöön ja virkamieskäytäntöihin sekä tukee erityisesti huostaanottoperheitä juridisissa seikoissa ja sosiaalitoimen kanssa syntyneissä vaikeuksissa.
Perheen Suojelun Keskusliitto aktivoituu 2015

Vuonna 1994 perustettu Perheen Suojelun Keskusliitto on vienyt 6 huostaanottotapausta ja huostaanotetun lapsen tapaamisoikeustapausta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen. Vuonna 2008 lakiin saatiin PESUE ry:n aloitteesta erillinen pykälä, joka korostaa viranomaisen velvollisuutta pyrkiä Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaisesti perheen jälleenyhdistämiseen.

Vuonna 2015 perheiden yhteiskunnallinen tilanne oli heikentynyt entisestään. Joka päivä noin 12 lasta sijoitetaan kiireellisesti pois kodistaan. Se tarkoittaa, että joka toinen tunti Suomessa sijoitetaan kiireellisesti yksi lapsi. Lastensuojelun asiakkaina on ennätysmäärä lapsia ja nuoria: 90 000. Kukaan ei osaa kertoa kansalle syitä, joiden perusteella liki 18 000 lasta on siirretty pois kodeistaan. (Lähde.)

Suomessa on noin 581 000 lapsiperhettä eli noin 40 prosenttia väestöstä kuuluu lapsiperheisiin. Alle 18-vuotiaita lapsia on maassamme 1 061 710. Lastensuojelun virkamiestoiminnan laatu koskee kaikkia lapsiperheitä. (Lähde.)

Tässä tilanteessa Perheen Suojelun Keskusliitto organisoitui puolustamaan lapsiperheiden oikeuksia. Pesue muodosti uuden hallituksen, jonka puheenjohtajaksi valittiin Kalevi Suomela, varapuheenjohtajaksi Jukka Uusitalo ja yhdistyksen toiminnanjohtajaksi Maria Dammert. Hallituksen jäseniä ovat Anu Suomela ja Solveig Holmstöm, joka on myös yhdistyksen kirjanpitäjä.

Perheen Suojelun Keskusliiton iskulauseeksi valittiin kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista tuttu maininta: "Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö."

Yleishyödyllisiä tukipalveluita, tutkimushankkeita, kustannustoimintaa

Kuka tahansa henkilö tai yhteisö voi vapaaehtoisen kannatusmaksun maksamalla olla Perheen Suojelun Keskusliiton asiantuntijajäsen ja osa moniammatillista perhetiimiä – pesuetta. Kannatusmaksuilla tehdään työtä Suomessa asuvien perheiden hyvinvoinnin ja moniarvoisuuden puolesta. Lisäksi tuetaan Lokakuun liike -verkkoviestimen tutkivaa kansalaisjournalismia, joka tarjoaa oman äänen kansalaisille ja vahvistaa siten yhteiskuntarauhaa.

Perheen Suojelun Keskusliitto hakee parhaillaan rahoitusta tuottaakseen nykytarpeisiin vastaavia tukipalveluita niitä tarvitseville kansalaisille ilmaiseksi. Perheen Suojelun Keskusliitto kehittää palvelukonsepteja myös ostopalveluina tarjottaviksi esimerkiksi kuntien sosiaalitoimille. Yhdistys osallistuu tutkimushankkeisiin ja organisoi niitä muun muuassa selvittääkseen lastensuojelun nykytilaa.

Toiminnalle haetaan rahoitusta, avustuksia ja mesenaatteja. Työtä rahoitetaan myös omalla tuotemyynnillä ja kustannustoiminnalla. Vapaaehtoiset kannatusmaksut ovat yhteishyödyllisen toiminnan mahdollistajia.

Pesue ry pitää kannattajiaan ja perhepoliittisista aiheista kiinnostuneita ajan tasalla meneillä olevista hankkeista esimerkiksi kutsumalla Pesueen nettisivuilla ihmisiä keskustelemaan esiin nostetuista pulmista ja niiden ratkaisuista.

Haluatko sinäkin mukaan Pesueen perhetiimiin?

Tervetuloa maanmuuttajaksi: muutetaan yhdessä Suomen kurssi lapsiperheystävällisempään suuntaan!

Maaliskuussa 2015

Perheen Suojelun Keskusliiton hallitus
External Links

Perheen Suojelun Keskusliitto - Suomalainen ihmisoikeus järjestö

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

        Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
        Maailman menoa
        273
        2843
      2. En sitten aio sinua odotella

        Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
        Ikävä
        75
        1506
      3. Muistatko kun kerroin...

        että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
        Ikävä
        43
        1460
      4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

        Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
        Kotimaiset julkkisjuorut
        34
        1240
      5. En vain ole riittävä

        Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
        Ikävä
        25
        1177
      6. Kuka sinä oikeen olet

        Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
        Ikävä
        47
        1170
      7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

        Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
        Ikävä
        6
        1170
      8. Oon pahoillani että

        Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
        Ikävä
        43
        1109
      9. Taasko se show alkaa

        Koo osottaa taas mieltään
        Ikävä
        19
        1036
      10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

        Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
        Ikävä
        14
        1003
      Aihe