Isyyslaki ja naimisiinmeno

kysyjä

Jos nainen on tullut seurustelusuhteesta raskaaksi mutta suhde on kuitenkin mennyt poikki jo alkuraskaudesta niin onko tämän uuden isyyslain tullessa voimaan enää mahdollista että jos nainen menee raskaudenaikana naimisiin uuden miehen kanssa niin lapsen syntymän jälkeen hän ja aviomies voivat yhdessä kieltää biologista isää tunnustamasta isyyttä ja näin ollen osallistumasta lapsen elämään?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täältä löytyvät vastaukset:

      Isyyslaki Annettu Helsingissä 13 päivänä tammikuuta 2015
      https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150011

      2 § 1 mom.
      Isyys avioliiton perusteella

      Aviomies on lapsen isä, kun lapsi on syntynyt avioliiton aikana.

      15 § 1-2 mom.
      Tunnustamisen käyttöala

      Jollei 2 momentissa toisin säädetä, isyyden tunnustaminen ei voi koskea lasta, jolla on jo isä. Tunnustaa ei myöskään voida lasta, joka on adoptoitu.

      Tunnustaa voidaan kuitenkin lapsi, jonka osalta isyys on todettu 2 §:n nojalla, jos ne, joiden hyväksyminen 19 §:n nojalla tarvitaan, hyväksyvät tunnustamisen. Kun tunnustaminen vahvistetaan maistraatissa, 2 §:n nojalla todettu isyys kumoutuu.

      19 §
      Tunnustamisen hyväksyminen

      Isyyttä ei voida tunnustamisen perusteella vahvistaa, jos tunnustaminen koskee 2 §:ssä tarkoitettua lasta, elleivät äiti ja aviomies ole hyväksyneet tunnustamista.

      Isyyttä ei voida tunnustamisen perusteella vahvistaa myöskään, jos lapsi on täyttänyt 15 vuotta, ellei lapsi ole hyväksynyt tunnustamista.

      Jos tunnustaminen on tehty ennen lapsen syntymää, isyyttä ei voida vahvistaa tunnustamisen perusteella, ellei syntyvän lapsen äiti ole hyväksynyt tunnustamista.

      Hyväksyminen, jota 1 ja 2 momentissa tarkoitetaan, annetaan sen kunnan lastenvalvojalle, joka selvittää isyyden. Hyväksymisen voi vastaanottaa myös se, joka 18 §:n 2 momentin mukaan voi ottaa vastaan tunnustamisen. Hyväksyminen on annettava sen vastaanottajalle henkilökohtaisesti.

      61 §
      Voimaantulo

      Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 2016.

      Tällä lailla kumotaan isyyslaki (700/1975), jäljempänä kumottava laki, ja isyyslain voimaanpanosta annettu laki (701/1975).

      62 §
      Lain soveltaminen

      Tätä lakia sovelletaan myös silloin, kun lapsi on syntynyt ennen tämän lain voimaantuloa, jollei toisin säädetä.

      • kysyjä

        Eli jos ymmärsin oikein niin nainen ja aviomies voivat yhdessä kieltää biologista isää tunnustamatta isyyttä? Voiko tosiaan isyyden tunnustamisen kieltää niin helposti vaikka tämä biologinen isä olisi täysin varma isyydestään? Hänhän ei saa sitten mitään oikeuksia lapseen. Voiko hän valittaa jonnekin? Eli tämähän laki suosii edelleen naista siinä määrin että jos hän päättää mennä naimisiin raskaudenaikana hän voi kieltää kokonaan biologiselta isältä lapsensa.


      • Asia on lainattujen säännösten perusteella selvä:

        1) "Jollei 2 momentissa toisin säädetä, isyyden tunnustaminen ei voi koskea lasta, jolla on jo isä."

        2) "Aviomies on lapsen isä, kun lapsi on syntynyt avioliiton aikana."

        3) "Tunnustaa voidaan kuitenkin lapsi, jonka osalta isyys on todettu 2 §:n nojalla, jos ne, joiden hyväksyminen 19 §:n nojalla tarvitaan, hyväksyvät tunnustamisen."

        4) "Isyyttä ei voida tunnustamisen perusteella vahvistaa, jos tunnustaminen koskee 2 §:ssä tarkoitettua lasta, elleivät äiti ja aviomies ole hyväksyneet tunnustamista."

        "Hyväksyminen, jota 1 ja 2 momentissa tarkoitetaan, annetaan sen kunnan lastenvalvojalle, joka selvittää isyyden. Hyväksymisen voi vastaanottaa myös se, joka 18 §:n 2 momentin mukaan voi ottaa vastaan tunnustamisen. Hyväksyminen on annettava sen vastaanottajalle henkilökohtaisesti."

        Edellä referoidut säännökset koskevat kuitenkin vain isyyden tunnustamista (minkä vahvistaa maistraatti). Jos biologinen isä vaatii käräjäoikeutta vahvistamaan hänen isyytensä, sovellettavaksi tulevat myös seuraavat säännökset:

        29 § 2 mom.
        "Kanneoikeuden edellytykset ja asianosaiset

        Miehellä, joka katsoo olevansa lapsen isä, on oikeus nostaa isyyden vahvistamista koskeva kanne lasta vastaan:

        2) jollei maistraatti ole vahvistanut isyyttä =>ja siihen on muu syy kuin se, ettei 19 §:ssä tarkoitettua hyväksymistä ole saatu<=."

        41 § 2 mom.
        "Isyyden kumoamista koskevan kanteen saa 42 §:n 2 momentissa mainituissa tapauksissa nostaa myös se, joka katsoo 1 momentissa tarkoitetun miehen asemesta olevansa lapsen isä."

        42 § 2 mom.
        "Kanneoikeuden rajoitukset

        Miehellä, joka katsoo olevansa äidin avioliiton aikana syntyneen lapsen isä, on oikeus nostaa kanne äidin aviomiehen isyyden kumoamiseksi ainoastaan, jos:

        1) äiti ja aviomies ovat asuneet erillään lapsen syntymän aikaan;

        2) kantaja on asunut yhdessä lapsen äidin kanssa lapsen syntymän aikaan ja osallistunut lapsen hoitoon tai jos kantajan ja lapsen välille on muutoin muodostunut perheyhteyteen rinnastettava suhde; ja

        3) tuomioistuin arvioi kanteen nostamisen olevan lapsen edun mukainen."

        Lähtökohta isyysasiassa on lapsen etu.

        Lapsi itse 15 vuotta täytettyään voi nostaa isyyden kumoamista koskevan kanteen. Lapsen kanteen nostamiselle ei ole määräaikaa.


      • Aviomies_olen
        kysyjä kirjoitti:

        Eli jos ymmärsin oikein niin nainen ja aviomies voivat yhdessä kieltää biologista isää tunnustamatta isyyttä? Voiko tosiaan isyyden tunnustamisen kieltää niin helposti vaikka tämä biologinen isä olisi täysin varma isyydestään? Hänhän ei saa sitten mitään oikeuksia lapseen. Voiko hän valittaa jonnekin? Eli tämähän laki suosii edelleen naista siinä määrin että jos hän päättää mennä naimisiin raskaudenaikana hän voi kieltää kokonaan biologiselta isältä lapsensa.

        Ei laki suosi naista vaan avioliittoa. Aviomieshän voi 2 vuoden kuluessa lapsen syntymästä nostaa isyyden kumoamiskanteen, jos sitä haluaa. Tämän jälkeen biologinen isä voi tunnustaa isyytensä.


    • Naisen ei edes tarvitse olla naimisissa, hän voi kieltää kaiken. Mies ei voi tunnustaa isyyttään, jos nainen ei halua.

      Miehet, jos haluatte lapsia ja edes mahdollisuuden tavata heitä joskus, naikaa se hempukka. Joudutte maksamaan, paljon, mutta ainakin teillä on virallisia jälkeläisiä.

      Tosin heitä yritetään kaikin tavoin vieraannuttaa teistä ja teitä syyllistetään jokapäiväisesti.

      Naista ei voi miellyttää. Ensin et ole liikkeellä tosi mielessä, kun et siitä häntä raskaaksi heti ensitreffeillä.

      Toiseksi ahdistat häntä olemalla tylsä ja tavallinen. Hän rakastaa lapsiaan ja haluaa heidän kokevan isästään muutakin kuin töistä tulevan väsyneen ukkorähjän. Miehen lähtöä töihin kukaan ei vaivaudu katsomaan, mitäs lähtee niin aikaisin.

      Kolmanneksi, hän inhoaa sinua. Miksi vainoat häntä? Hän ei halua sinua takaisin ja lapset eivät ikinä tule näkemään sinua enää, mikäli hän saisi päättää.

      Olet tehnyt töitä alkaen ihastumisesta, silmäpelistä, uskaltamisesta, naimisesta, lahjojen ostamisesta, yhteenmuuttamisesta, lasten itkuun vittuuntumisesta, lohduttamisesta, sukulaisten hautajaisista, häistä ja ristiäisistä.

      Nainen ei välitä taikka laske tulosta kärsimyksillesi. Nainen on olento, jolla on lonkeroita. Hän on kietonut yhden lähelleen, tavoittelee toista ja imeskelee samalla kolmatta.

      Nainen haluaa palvojia.

      Kukapa naista palvoisi elleivät hänen "lapsensa".

      Minusta naisten pitäisi antaa lisääntyä hetken aikaa ihan keskenään.

      Joko loppuu ihmisrotu taikka se ikuinen vastaanväittäminen?

      • Kuvakaappaus

        Yllä oleva kirjoitus jakoon ja heti on meinaan pirun hyvä ja asiallinen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      138
      1688
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      113
      1315
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1212
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1137
    5. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      188
      922
    6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      83
      875
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      94
      837
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      39
      829
    9. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      768
    10. Naantalissa kohahtaa

      Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
      Naantali
      137
      702
    Aihe