Microsporum canis/sieni-infektio koiralla

Sarajes

Moi. Haluaisin kysellä onko muiden koirilla ollut sieni-infektio ja onko siitä selvitty? Meillä kolmekuisella koiralla todettiin tuo ja aloitettiin lääkitys suun kautta,shampoo pesut ja ihoon jätettävät aineet. Eilinen ja tämä päivä desinfioitu pientä (vain 160m2) taloa ☺. Pyykkikone on laulanut paljon ja sauna porottanut 80 asteessa usean päivän. Parin viikon päästä ajattelin ottaa uuden desinfionti kierroksen,en kyllä ihan yhtä tarkkaa tai ainakaan noin nopeassa ajassa

14

1984

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sarajes

   Huomenna isäntä käy ostamassa meille höyrypesurin,niin saadaan desinfiointi aineen jäljiltä vielä paremmin putsattua sängyt ja sohvat. Meille ei ole (ainakaan vielä)tullut mitään oireita,ei 7 vuotta täyttävälle tytöllekkään.

  • Saraje

   ...nyt puol vuotta mennyt. Tytölle tulikin joulun tienoilla sama sieni. Löydettiin päänahasta 😢. Verikokeet,lääkekuurit ym ym.. nyt kesällä. Tytön päästä löytyi 2 uutta pientä läiskää.. näyte->viljely..jep,sama taas! Nyt lääkkeet odottaa pöydällä kunnes saadaan koiralle lääkkeet,jos sattuu olemaan oireeton kantaja. Tässä on tullut alustavasti kaikki pieni irtaimisto desinfioitua ja saunotettua melkeen 90 asteessa ja laitettu desinfioituun vaatehuoneeseen. Vaatekaapit tyhjensin (3 ihmisen kuteet) ja pesin 80°c. Desinfioin vaatekaapit ja sain puhtaat vaatteet takas kaappiin. Kovaa jöötä pidettävä kotona ettei ykskään päälle kokeiltu vaate mene takas kaappiin ja kaapin ovet pysyy kiinni. Imuroitu ja virkonin kanssa läträtty jo etukäteen,että saa itiö määrät pysymään vähän vähäisempänä. Tytölle ostin heti kun huomasin päässä läntit ja oli näyte otettu niin ketokonazol shampoon,millä me aikuisetkin just in case pestään,ja lamisil rasvaa jota 2 kertaa päivässä läntteihin levittelen ehkäisemään itiöiden määrää. Taisin puol vuotta sitten tän kaiken olevan aika läpihuuto juttua ja otin turhan iisisti.vaikka kova olenkin siivoamaan,niin nyt mä taidan oppia jo mitä se kova siivous tän parissa on.. sehän on saatana imuroitava kuukauden päivät heittämällä joka päivä ja välissä desinfioitava lattiasta kattoon joka ikinen neliö ja mitä sillä neliöllä on. Mitäs me tossa naureskeltiin vuosi sitten että lapsella on hah hah n.80 pehmolelua..no ei oo enää.. osa on ja ne pestiin ja saunotettiin. 2 jätettiin käyttöön joita vuoron perään pestään. Onneks tuo tyttö osaa ottaa iisimmin kun äitinsä. Onhan se harmi sanoo toiselle ettet nyt sori vaan saa niitä legoja vieläkään käyttöön.. pampuloita ja tukka härpäkkeitäkin ton ikäsellä tytöllä on ihan kiitettävästi. Pari pampulaa ja harja käytössä jotka kelluu joka päivä virkonissa kun päästä otetaan pois.perheen toinen koira joka alunperinkään ei näyttänyt oireita,mutta tietenkin hoidettin myös,jätetään ilman lääkettä nyt. Otetaan kuitenkin harjanäyte ja lääkitään sitten jos on positiivinen tulos. Koira on 13 vuotias ja sairastaa cushingin tautia (lisä munuaisen kuorikerroksen liikatoiminta) niin en halua ehdoin tahdoin vahvoja myrkkyjä häneen laittaa,sienilääke kuitenkin on kova maksalle ja munuaisille. Voihan tuo hyvinkin olla ettei kummallakaan koiralla välttämättä ole edes tartuntaa,vaan että tyttö on sen napannut pampuloista tms. ,kun en enää koirien jälkeen desinfioinut mitään.. siitä se taas lähtee --->siivoomaaaaan!!

   • Ei ole kokemusta, nimen joskus kuullut, joten piti oikein googlettaa, kun kiinnosti.
    Valitettavasti en osaa mitään vinkkiäkään antaa. Toivottavasti, joku jolla kokemusta, olisi jotain helpottavaa tietoa teille antaa tai edes vertaistukea.
    On kyllä todella hankala juttu. Joten tsemppiä perhelle ja toivottavasti saat homman haltuun ja jotain kautta apua lisää.


   • Saraje

    Jeiii ☺ tänään tuli koirien viljely negatiivisena.. suuri huoh 😁 koti on kuurattu,periaatteessa siis turhaan,mut jospa ei mistään rakosesta enää sitten tarttuiskaan milloinkaan. Nyt on hoidettava vaan lapsen pää kuntoon,toivottava et lääkitys puree tällä kertaa.. terbinafiini ei ole paras lääke tähän sieneen,mut muutakaan ei tarjota.


  • Etanaellinelli

   Se tarttuu yhtälailla tytöstä takaisin koiriin. kuten varmaan opittekin joka päivä pitää ihan kaikki desifioida. Luulisi eläinlääkärin tajunneen kertoa.

  • Saraje

   Tytön pää täysin parantunut ☺ vanhempi koira menehtyi lokakuussa, alunperin kantaneeseen koiraan ei ole tullut takaisin. Nyt meillä on uusi koiranpentu, jolla ei ole tullut oireita.. eli jospa meitin urakka olisi ohi 😧

  • Keppi-Heppa

   Moi Saraje!
   Olisi kiva kuulla sun siivousvinkkejä. Meillä vähän sama homma kotona.

   • Saraje

    Nyt vasta huomsin viestisi keppi-heppa. Olemme siis päässeet eroon tuosta riesasta. Oli se jostain syystä niin karmeaa aikaa, että se pysyy muistissa hyvin. Se on vaan heti ekalla kerralla puunattava niin hyvin ettei toista kertaa tarvitsisi alusta aloittaa niin kuin meillä kävi. Kaiken irti lähtevän laitoin kuumaan 85 saunaan useaksi tunniksi. Tyhjensin huone kerrallaan kaiken ja desinfioin. Desinfioituun huoneeseen sai sitten jo kaikki desinfioidut tavarat. Virkon oli ihan ykkös aine jossa uitin mattoja ja koirien sänkyjä, sitä myös sumutin usein ilmaan paine sumutin pullolla (ilmassahan niitä itiöitä leijailee) ja sillä luuttusin lattiat. Mut sähän oot jo kaiken tän ihanan joutunut aloittamaan.. miten menee nyt? Oliko usealla eläimellä? Ihmisillä?


   • Juormukas

    Hei Saraje! Oliko teidän vanhemmalla koiralla myös suun kautta annettava lääke vai riittikö vain shampoohoidot?
    Miten puhdistat esim. nahkakengät?
    Meillä ei omaa saunaa ole. Microsporum canis kyllä 🙁
    Kissaliiton sivuilla oli että tekstiileille riittäisi 60 asteen pesu. Neuvottiinko sinua pesemään 80::ssä?


  • Saraje

   Vanhemmalla koiralla oli myös lääkitys. Kengät oli saunassa, osan toki pilasin, kun ei mahtunut enää jalkaan 😁. Virkonissa on hyvä liottaa sellaset mitä ei saa saunaan. Meillä on nyt täyttynyt tämä 2 vuoden piina-aika, eli voi sieni lymytä jossain sohvan nurkassa kaksikin vuotta elossa. Mutta niin hyvin tuli kyllä "uitettua" sohvatkin, että onneks siitä päästiin. 60 astetta varmaan just riittää, mutta mä vedin varmuudeks 80 asteessa, kun tyttö sen otti toistamiseen itselleen 😥.

   • Saraje

    Vanhemmalla koiralla oli siis ekalla kerralla lääkitys, tokalla kerralla lääkittiin vaan nuorempi koira ( niiden harjanäyte oli siis lopulta negatiivinen, eli turhaan lääkittiin nuorempikin toisen kerran). Mitään ilmanvaihto putkia ei ruvettu putsaamaan, vaikka niinkin kehotettiin. Autoon suihkuttelin virkonia pariin kertaan, mutten sen kummemmin puunannut. Auringon paahde hoiti kesällä tehtävän. Käytiin sillon kun en vielä tiennyt pennulla olevan sientä, niin koirinemme vanhemmillani pariin otteeseen kylässä, heillä myös 2 koiraa.. voi luoja sitä stressin ja ahdistuksen määrää, kun mietin sitten vielä, onko se tarttunut niillekkin. Ja veljen 3 pientä muksua kävivät usein myös mummolassa ja taas mä panikoin, että jos nekin saa sen ja vie omaan kotiinsa missä on koira ja kissa.. se oli kyllä aivan järkyttävää aikaa mielenterveydelle 😵.


   • Anonyymi
    Saraje kirjoitti:

    Vanhemmalla koiralla oli siis ekalla kerralla lääkitys, tokalla kerralla lääkittiin vaan nuorempi koira ( niiden harjanäyte oli siis lopulta negatiivinen, eli turhaan lääkittiin nuorempikin toisen kerran). Mitään ilmanvaihto putkia ei ruvettu putsaamaan, vaikka niinkin kehotettiin. Autoon suihkuttelin virkonia pariin kertaan, mutten sen kummemmin puunannut. Auringon paahde hoiti kesällä tehtävän. Käytiin sillon kun en vielä tiennyt pennulla olevan sientä, niin koirinemme vanhemmillani pariin otteeseen kylässä, heillä myös 2 koiraa.. voi luoja sitä stressin ja ahdistuksen määrää, kun mietin sitten vielä, onko se tarttunut niillekkin. Ja veljen 3 pientä muksua kävivät usein myös mummolassa ja taas mä panikoin, että jos nekin saa sen ja vie omaan kotiinsa missä on koira ja kissa.. se oli kyllä aivan järkyttävää aikaa mielenterveydelle 😵.

    Hei! Huojentavaa nähdä että jollain toisellakin on ollut tämä - ja että siitä on selvitty. Koirani ihoanalyysista selvisi eilen, että kyseessä on dermatofyytoosi eli juurikin tämä sieni-infektio. Koko yö meni paniikissa googlatessa lisätietoja tästä ja olo on kuin spitaalisella. Koiralla on vain yksi pieni läikkä ja muuten aivan perusterve nuori koira kyseessä. Odottelen eläinlääkärin yhteydenottoa, että saatais reseptilääkkeet koiralle, ja mietin että pitäiskö itekin kaiken varalta hankkia itselle sienishampoot ja -voiteet, vaikka toistaiseksi ei omalla iholla mitään poikkeavaa näykään.

    Pelottaa myös se, että joudutaan nyt eristäytymään (tai ainakin koira joutuu) enkä voi tarjota sille leikkihetkiä muiden koirien tai edes ihmisten kanssa. Vertaistuelle olisi todella tarvetta, kiitos siis että avasit omaa kokemustasi täällä! Tää on Suomessa ilmeisesti melko harvinainen(?) niin en kovin montaa vastaavaa kokemusta onnistunut löytämään.


  • Micro-opossum

   Meilläkin on pieni (vain 520 m2) talo, koska rahat ei riitä asumaan kaupungissa ja tykkäämme kun koira kirmaa kytkemättömänä saalistamassa esim lintujen pesimäaikana. Hän tuo niin sööttejä poikasia kotiin, joskus hienoja munankuoriakin! Me ripustamme poikaset piha-aitaan ja munankuoret meidän veljen muksut liimaa koristeeksi takan seinään. Molemmat kokoelmat ovat jo aika hienoja! Minä se täällä vaan suihkuttelen virkonia kurkkuuni aamusta iltaan, kyllä saa hyvät vibat!

   • Saraje

    No mut hei hienoo. Kaikki tavallaan, hyvä jos tykkäät 😁 onneks sait jakaa tämän meidän kanssa 😆


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   113
   3113
  2. Alaston miesuimari järkytti suuresti naisuimareita Espoon Matinkylän uimahallissa

   Mikä siinä miehen alastomuudessa voi olla niin järkyttävää? Lainmuutoksen jälkeen tuo on normi. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009378839.html Pian
   Maailman menoa
   115
   909
  3. Koululaiset myyvät huumeita jopa kesken koulupäivän

   Taitaa huumeidenvastainen sota olla hävitty kuten viinanvastainen kieltolain aikana, kun kerran jopa kakarat tekevät huumeilla kauppaa. https://www.i
   Maailman menoa
   145
   820
  4. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   100
   812
  5. Miten paljon vertaat itseäsi muihin?

   Mä huomasin joskus vertaavani omaa elämää toisten elämiin, mutta jossain vaiheessa huomasin (konkreettisesti) ettei ne kokemukset toisen elämisen laad
   Sinkut
   240
   751
  6. Milloin mies näimme viimeksi

   Ja millainen fiilis siitä jäi?
   Ikävä
   42
   744
  7. Hyvää päivää

   Naiselle hyvin samanlaiselle
   Ikävä
   101
   722
  8. Nyt lopeta.. jumalauta

   Ole niin hyvä. En rakasta sinua enää.
   Ikävä
   41
   673
  9. Yksi tavoite tälle vuodelle

   Tulen kietomaan sinut pikkusormeni ympärille. Jos pikkusormi ei riitä, niin käytän järeämpiä keinoja. Älä koita piiloutua minulta.
   Ikävä
   42
   654
  Aihe