Mikä öljy Avensikseen

ave2004

Onkohan öljyn viskositeetilla vaikutusta öljyn kulutukseen. Ainakin Mobilin 5W-50 on lämpimänä paksumpaa kuin -40, siis ainakin teoriassa veis vähemmän öljyä. Mobilin sivulla on hakurobotti, jolla suositellaan esim. vuoden 2004 Avensikseen 1,8 moottorilla "Mobilin 1 new life 0W-40" öljyä. Tuohon mobilin sivulle ei vaan voi syöttää paljonko autolla on ajettu, siis onko sama öljy yhtä hyvä uuteen tai esim. 200 000 ajettuun moottoriin.

17

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harrastelijaHarrastaa

      Uudempiin autoihin öljy täytyy olla niihin soveltuva. Hiukkassuodatinta ja yms... Siihen 2004 maliin varmaan käy tuo mobiilikin. Lukisin manuaalista öljy suositukset viskositetti suosituksineen.

    • ileD4D

      Minun Mobilin hakurobotti tarjoaa 0W-30 Fuel Economy, mikä tuntuisi omista kriteereistäni myös huippuvalinnalta. 0W antaa mielenrauhaa kylmäkäynnistyksiin, yläpään viskositeetti 30 säästää polttoainetta 40 ja varsinkin 50 sarjaan verrattuna. Polttoainesäästö-öljy ACEA A1, mutta kumminkin vanhoille moottoreille kunnon sinkkilisäaineistus API SL, korkea TBN 11, jolloin vaihtovälin voi jatkaa 20 tkm:iin asti.

      Seuraavat suositukset ovat huonolaatuisempia perusöljyä sisältävät 5W-30 vaihtoehdot.

      Koneet on mitoitettu noista 2004 päivistä tiukiksi, joten sitä yli 30 viskositeetin öljyä kuluu enemmän, jos on kuluakseen. Eli kaikki öljyt, jotka ovat täyssynteettisiä 0 tai 5W-30, ACEA A1 tai A5 sekä API SL ovat hyviä valintoja.

      Ajokilometreillä ei ole vaikutusta öljylaatuun niinkauan kuin kone on kunnossa. Pieniin tiivistevuotoihin on omat mahdollisesti parantavat lisäaineensa tai Valvoline Maxlife, mistä löytyy passeli öljy 5W-30 viskositeetissä.

    • Ave-I

      Jotain puoli desiä per tonni saattaa olla ero Mobil 5W50 vs. TB 5W40 öljyn palamisessa. Mieluummin käyttää suosituksia lähellä olevaa viskositeettia, niin ei männänrenkaiden jumiongelma ainakaan pahene.

    • eioleainoa

      Myös Valvolinen sivuilla on hakurobotti sopivan öljyn etsimistä varten, pystyy jopa määrittelemään että onko autolla ajettu yli 200tkm vai ei.

    • TarkkaEuro

      Teboilin 10w-40 on paras valinta tuollaiseen loppunpoljettuun Toyotaan. On halapaa ja litralla pääsee melkein tonnin eteenpäin. Seuraavalle 100tkm ei mene siis kun sen 100-120L ! ! Pelkkää säästöä!

      • ave2004

        No ei 200 000 ajettu toyotan moottori ole loppuunajettu, jos on hyvin huollettu. Eikä mun Ave vie kuin noin desin tuhannella. Eikä 10w öljy ole sovelias suomen pakkassiin.


    • Teebalvuri
    • avensissit

      Minkäslainen on öljynkulutus Avensiksessa? Männän renkaitten karstoittumisesta voi osin johtua. Kun sieltä saa karstat pois, niin saattaa öljynkulutus pienetä. Mobilin new life on nk. pesevä öljy, eli vähentää karstaa. Tehokkaampi olisi poistattaa jossain osaavassa liikkeessä karstat. Joissakin tuon ikäluokan 1,8 koneissa oli kuulemma heikkolaatuiset männänrenkaat, kuluivat nopeasti. Siitä taas aiheutuu öljyn kulutusta.

      • avenzia

        n.6 desiä/1000km.Avensis 1.8 vm.2004.ajettu 202000km.Öljynä mobilsuper 3000 5w40.Sama kulutus oli Mobilin 1 new life 0W-40 öljyllä.Näillä ajetuilla kilsoilla ,ja vuosilla ei kantsi tehdä moottori remppaa enää. Muuten hyvä ja laadukkaan oloinen auto.


    • öljypoltin

      Minä käytän Avessa teräketjuöljyä. Muu öljy ei pysy sisällä.

      • bemuvie

        Tarkoitit kai Bemarissa


    • avensissit

      Tarkoitin karstan poistattamisella forte-käsittelyä tai vastaavaa. Eli siinä ei tarvii avata konetta. Se ei ole kovin kallis juttu, jotkut sanoo, että se saattaa auttaa. Männän renkaat alkaa pelaamaan paremmin, kun eivät ole jumissa. Onko jollain kokemusta tästä?
      Entäs RVS?

      • menopelitkuntoon

        Kyllä se litku auttaa siihen mihin se on tarkoitettu, mutta ei se auta jos sylinterit ovat kieroja tai kone on väljä, ym. Moto netissä on muuten halvempi moottorin sisäpesuaine kuin Forte, tiedä sitten onko yhtä hyvä.


    • metsuri_maalta

      Savotta teräketjuöljyä minäkin käytän Tojossani. Tulee halvaksi ostaa samalla moottorisahaan ja autoon öljyt.

      • frisu

        Ootko kokeillu risiiniöljyä?


      • metsuri_maalta

        Hyvä vinkki. Lähtiskö koneesta karstat?


    • ei_ole

      kun autona onkin muu kuin Tojo tai Volkkari, öljyä ei tarvitse lisätä 20 tkm matkalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      135
      3693
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      112
      1440
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1330
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1269
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1154
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1091
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1048
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1029
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1026
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      958
    Aihe