Aihe

Mikä öljy Avensikseen

ave2004

Onkohan öljyn viskositeetilla vaikutusta öljyn kulutukseen. Ainakin Mobilin 5W-50 on lämpimänä paksumpaa kuin -40, siis ainakin teoriassa veis vähemmän öljyä. Mobilin sivulla on hakurobotti, jolla suositellaan esim. vuoden 2004 Avensikseen 1,8 moottorilla "Mobilin 1 new life 0W-40" öljyä. Tuohon mobilin sivulle ei vaan voi syöttää paljonko autolla on ajettu, siis onko sama öljy yhtä hyvä uuteen tai esim. 200 000 ajettuun moottoriin.

17

132

  Vastaukset

  • Uudempiin autoihin öljy täytyy olla niihin soveltuva. Hiukkassuodatinta ja yms... Siihen 2004 maliin varmaan käy tuo mobiilikin. Lukisin manuaalista öljy suositukset viskositetti suosituksineen.

  • Minun Mobilin hakurobotti tarjoaa 0W-30 Fuel Economy, mikä tuntuisi omista kriteereistäni myös huippuvalinnalta. 0W antaa mielenrauhaa kylmäkäynnistyksiin, yläpään viskositeetti 30 säästää polttoainetta 40 ja varsinkin 50 sarjaan verrattuna. Polttoainesäästö-öljy ACEA A1, mutta kumminkin vanhoille moottoreille kunnon sinkkilisäaineistus API SL, korkea TBN 11, jolloin vaihtovälin voi jatkaa 20 tkm:iin asti.

   Seuraavat suositukset ovat huonolaatuisempia perusöljyä sisältävät 5W-30 vaihtoehdot.

   Koneet on mitoitettu noista 2004 päivistä tiukiksi, joten sitä yli 30 viskositeetin öljyä kuluu enemmän, jos on kuluakseen. Eli kaikki öljyt, jotka ovat täyssynteettisiä 0 tai 5W-30, ACEA A1 tai A5 sekä API SL ovat hyviä valintoja.

   Ajokilometreillä ei ole vaikutusta öljylaatuun niinkauan kuin kone on kunnossa. Pieniin tiivistevuotoihin on omat mahdollisesti parantavat lisäaineensa tai Valvoline Maxlife, mistä löytyy passeli öljy 5W-30 viskositeetissä.

  • Jotain puoli desiä per tonni saattaa olla ero Mobil 5W50 vs. TB 5W40 öljyn palamisessa. Mieluummin käyttää suosituksia lähellä olevaa viskositeettia, niin ei männänrenkaiden jumiongelma ainakaan pahene.

  • Myös Valvolinen sivuilla on hakurobotti sopivan öljyn etsimistä varten, pystyy jopa määrittelemään että onko autolla ajettu yli 200tkm vai ei.

  • Teboilin 10w-40 on paras valinta tuollaiseen loppunpoljettuun Toyotaan. On halapaa ja litralla pääsee melkein tonnin eteenpäin. Seuraavalle 100tkm ei mene siis kun sen 100-120L ! ! Pelkkää säästöä!

   • No ei 200 000 ajettu toyotan moottori ole loppuunajettu, jos on hyvin huollettu. Eikä mun Ave vie kuin noin desin tuhannella. Eikä 10w öljy ole sovelias suomen pakkassiin.


  • Minkäslainen on öljynkulutus Avensiksessa? Männän renkaitten karstoittumisesta voi osin johtua. Kun sieltä saa karstat pois, niin saattaa öljynkulutus pienetä. Mobilin new life on nk. pesevä öljy, eli vähentää karstaa. Tehokkaampi olisi poistattaa jossain osaavassa liikkeessä karstat. Joissakin tuon ikäluokan 1,8 koneissa oli kuulemma heikkolaatuiset männänrenkaat, kuluivat nopeasti. Siitä taas aiheutuu öljyn kulutusta.

   • n.6 desiä/1000km.Avensis 1.8 vm.2004.ajettu 202000km.Öljynä mobilsuper 3000 5w40.Sama kulutus oli Mobilin 1 new life 0W-40 öljyllä.Näillä ajetuilla kilsoilla ,ja vuosilla ei kantsi tehdä moottori remppaa enää. Muuten hyvä ja laadukkaan oloinen auto.


  • Minä käytän Avessa teräketjuöljyä. Muu öljy ei pysy sisällä.

   • Tarkoitit kai Bemarissa


  • Tarkoitin karstan poistattamisella forte-käsittelyä tai vastaavaa. Eli siinä ei tarvii avata konetta. Se ei ole kovin kallis juttu, jotkut sanoo, että se saattaa auttaa. Männän renkaat alkaa pelaamaan paremmin, kun eivät ole jumissa. Onko jollain kokemusta tästä?
   Entäs RVS?

   • Kyllä se litku auttaa siihen mihin se on tarkoitettu, mutta ei se auta jos sylinterit ovat kieroja tai kone on väljä, ym. Moto netissä on muuten halvempi moottorin sisäpesuaine kuin Forte, tiedä sitten onko yhtä hyvä.


  • Savotta teräketjuöljyä minäkin käytän Tojossani. Tulee halvaksi ostaa samalla moottorisahaan ja autoon öljyt.

   • Ootko kokeillu risiiniöljyä?


   • Hyvä vinkki. Lähtiskö koneesta karstat?


  • kun autona onkin muu kuin Tojo tai Volkkari, öljyä ei tarvitse lisätä 20 tkm matkalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21978
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14542
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14381
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10277
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5837