Nikon d 3100

nikond3100

Ostin eilen kyseisen kameran eilen käytettynä. Ongelmana on että mistä saisin kohtuu hintaan piuhan jolla saa kuvat tietokoneelle,onko se pakko olla "merkkituote" joka maksaa 26 euroa netistä tilaamalla. Ja millainen muistikortti kannattaa laittaa,?.Olen sitten ihan aloittelija joten kauheasti kuvaus termejä en ymmärrä.Kiitos vastauksesta ennakkoon :)

16

1131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä edes kuvittele tuota johtoa vaan ota muistikortti ulos ja työnnä läppärin/tietokoneen kortin lukijaan. Siirrä sen jälkeen kuvat kovalevylle kuvahakemistoon jonka olet nimennyt seuraavasti vvvvkkpp_ristiäiset tänään "20151115_ristiäiset" jos kuvat on otettu ristiäisissä. Tuo hakemistonimi pitää kuvat aikajärjestyksessä ja perässä oleva selitys helpottaa tiettyjen kuvien löytämistä vielä vuosien jälkeen kun et enää muista koska sitä tai tätä tapahtui.

      Kun kuvat ovat kovalevyllä niin kopioi ne ulkopuoliselle varmuuskopio levylle ja formatoi kortti kun lykkäät sen kameraan takaisin.

      Nyt olet taas vaolis kuvaamaan ja otoksesi ovat melkovarmassa tallessa sillä on voin hyvin vähän todennäköistä jotta kaksi levyö tilttaa yhtäaikaa.

    • Niko_ti_nisti

      Kameraasi sopii ihan normaali usb-johto jonka toisessa päässä on USB 2.0 A uros liitin (sopii tietokoneeseen) ja toisessa päässä USB mini B uros liitin (sopii kameraan).

      Valitse hyvälaatuinen (ei halvin) muistikortti, esimerkiksi Sandisk kortit ovat toimineet moitteettomasti. Osta riittävän nopea (vähintään kirjoitusnopeusluokan 6) kortti.
      Osta vähintään 4G tavun kortteja.
      Kortteja on hyvä olla ainakin kaksi, jolloin kortin täyttyminen kesken kuvausreissun ei pilaa päivää. Samoin ladattu vara-akku kannattaa pitää aina mukana.

      Usb-kaapeli ei ole välttämättä se paras tapa siirtää kuva tietokoneeseen kamerasta, paljon mukavampi ja nopeampi tapa on käyttää kortinlukijaa.

      Kuvia ei kannata säilöä kortilla, vaan ne tulisi siirtää tietokoneelle heti kun mahdollista. Ja varmistaa samalla että niistä tulee tehtyä myös varmuuskopiot.
      Paras ja nopein tapa kortin tyhjentämiseen tietokoneelle siirron jälkeen on alustaa kortti kamerassa.

      Voit ladata kamerasi Suomenkielisen käyttöohjeen täältä:

      http://download.nikonimglib.com/archive2/ECXSV00jCn3F01Qyv1A54a3lBU73/D3100RM_EU(Fi)04.pdf

      • aloittaja100

        Oletko varma ettei pidä olla nimenomaan merkkikohtanen kaapeli?


      • aloittaja100 kirjoitti:

        Oletko varma ettei pidä olla nimenomaan merkkikohtanen kaapeli?

        Kaapeli on hidas ja huono tapa kuvien siirtämiseen. Jos tietokoneesi on alle 5 vuotias niin SDxx kortit sopivat varmasti ja jos vanhempi niin osta kortin lukija joka ei maltaita maksa.

        On tosin otettava huoimioon, että jos koneesi todella on hyvin vanha se saattaa lukea vain alkkuperäistä SD korttia eli max 2G kun uudemmat kortit voivat olla yli 100G tiloiltaan, silloinkin kortinlukija on ratkaisu.


      • Niko_ti_nisti
        aloittaja100 kirjoitti:

        Oletko varma ettei pidä olla nimenomaan merkkikohtanen kaapeli?

        Standardi usb-kaapeli käy.


      • turha-kaapeli
        aloittaja100 kirjoitti:

        Oletko varma ettei pidä olla nimenomaan merkkikohtanen kaapeli?

        Se on kaapelihomma on aivan turha. Kortinlukija taas käy mille hyvänsä digikameralle minkä ikinä ostatkin.


    • En_keksi_nimimerkkiä

      Ottaisin varman päälle ja ostaisin merkkikaapelin. Taitaa käydä Nikon UC-E4 kaapeli. Näyttäisi olevan Multitronicissa, postikulujen kanssa 24€ ((www.multitronic.fi/fi/products/233560) Minä olen ostanut Kingstonin ja Maxellin SDHC Class 10 16 GB-kortteja ja ei ongelmia (kamera tosin ei Nikon) ja näitä saa edullisesti.

      • En_keksi_nimimerkkiä

        Ja jos kameran mukana tuli vain yksi akku ja päädyt tuohon multitronicin kaapeliin niin samalla kannattanee tilata siihen akku samasta paikasta , nettisivun mukaan akkua on mutta käytäntö saattaa olla toinen, mutta soittamallahan se selvinnee. Onhan tuo arvokas kun merkkituote (65€) mutta tässäkin ottaisin varman päälle enkä ostaisi tarvikeakkua. Jos tiedot pitävät paikkansa niin multitronicin akku on suurempikapasiteettisempi EN-EL 14a (1230mAh). Pienempikapasiteettisempi akku (EN-EL 14 1030mAh) on ilman pientä a-kirjainta. Suuremmalla akulla saa tietysti enemmän kuvia, ulkomitoiltaan ne on saman kokoisia. Eivätkä tarvikeakut kovin edullisiakaan ole, esim. Topshotissa 49€ (Hähnel HL-EL 14 1050mAh).

        www.multitronic.fi/fi/products/872765/nikon-en-el14a-litium-ioni-akku


    • kaapelikehiin
    • aloittaja100

      Kiitos kaikille vastanneille.Tuo vanhan digikameran piuha passasi ja laitan nyt sillä kuvat koneelle näin aluksi. :)

      • onihanaa

        Ja mikseipä lopuksikin. Itse olen todennut piuhan olevan paras ratkaisu myös pitemmän päälle. Kortinlukijat sun muut härpäkkeet on täysin turhia.

        Seuraavaksi kehoittaisin sinua tutustumaan RAW -kuvien ihmeelliseen maailmaan. Kun otat kuvat raakakuvina, niitä on hauskaa väännellä ja käännellä. Samasta kuvasta saa paljon irti. Tosin tarvitset raakakuvien katseluun ja vääntelyyn kuvankäsittelyohjelmiston. Itse sorruin muinoin erilaisiin halpoihin virityksiin. Nyt sen tiedän: Vain Lightroomissa on tarpeheksi voimaa ja vääntöä ihanaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.


      • D50D300sD700D4

        " Itse olen todennut piuhan olevan paras ratkaisu myös pitemmän päälle."

        -Itse puolestani olen kallistunut kuvien siirrossa kortinlukiijaan se nopeuden johdosta ja myös siksi että sellainen oli HP:n pöytäkoneessa integroituna valmiiksi.

        Mitä tulee muistikortin kokoon niin asiaan liittyy muutama juttu. Kortin nopeuden kasvaerssa hinta lähtee voimakkaaseen nousuun. Sama opätee hiukan myös kortin kapasiteettiin. Toisaalta suuri kortti on huoleton kuvata mutta kaksi korttivauriota kymmenen vuoden aikana kokeneena liputan pienten muistikortien puolesta. KUN johtain tapahtuu niin kaikki munat eivät ole samassa korissa.

        Yhtä kaikki, absoluuttista totuutta ei mielestäni tässä asiassa ole...

        -tuon RAW-kommentin kyllä allekirjoitan ja en kuvaa oikeastaan muulle pl. kännykuvat.


    • SDkorttirulaa

      Ei tarvitse olla merkkikaapeli. Toisaalta en oikein ymmärrä mihin sitä kaapelia oikein tarvitset? Itselläni tuo sama kamera uudesta asti ja kaapelia en ole käyttänyt vielä kertaakaan. Muistikortinlukija on toimiva ja varma tapa hoitaa kuvien siirto.

      Olempa kuullut sellaisenkin huhun, ettei noita kaapeleita kannata kovin paljoa kameroihin lykkiä, koska siinä on aina rikkoutumisen vaara olemassa. Kameran elektroniikka ja kaapelien terminaalien liitäntä kameraan on sen verran heiveröistä tekoa, ettei se kestä pitkään kaapelin tökkimistä sisää / ulos. Helposti juotokset / kiinitykset väsyvät ja a'vot sähkö ei enää kulje ja kamera ei toimi.

    • dhwqghgqwhff

      Jos käytät väljohtoa kameran ja tietokoneen välillä, niin katso, että akku on täysi, ennen kuin tökkäät johdon koneen ja tietokoneen väliin. Akun loppuessa kesken voit menettää kuvasi.
      Saatat myös tarvita Nikonin ohjelmia, riippuen tietokoneesi iästä ja käyttöjärjestelmästä.

      Suosittelen siis kortilukijan hankintaa. Siinä on välijohtokin mukana, joka sopii kameraan. Saat siis kaksi kärpästä yhden hinnalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe