Annat

vanhanaikainen

Onko kukaan enää lukenut Anna-sarjaa. Itse rakastan niitä. Nykyään tuntuu että kaikki haluu lukeevaan jotain jännäreit ja kauhukirjoja. Nyt luen Runotyttöä ja voisin koko elämäni lukea tälläisiä kirjoja.
Olen toki lukenut kaikenlaista muutakin ja tykkään dekkareista ja fantasiasta ihan mielettömästi. Montgomerin kirjat vain ovat niin erilaisia. Suosittelen jokaiselle tytölle lämpimästi.

9

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lucy Montgomery tosiaan on (tai oli) mahtava kirjailija! Itse olen lukenut Anna-sarjan kolme ensimmäistä osaa, ja ne ovat mielestäni ihania! Punapäinen (anteeksi, kastanjanruskeahiuksinen) päähenkilö on ihastuttava, samoin kuin tapahtumapaikatkin...
      Ja tarinasta löytyy monia kiinnostavia henkilöitä, joista muutamiin on todella helppo samaistua.

      Onko Montgomery kirjoittanut muitakni kirjoja kuin Anna- ja Runotyttö-sarjat?

      • Lintilla

        Montgomery ei minun Anna- sarja osan takakannen osan mukkan ole kirjoittanut muita.Olethan tietoinen että Sateenkaarinotko ja Kotikunnaan Rilla ovat jatkoa Anna-sarjalle?

        Ps.Alcott on myös tosi hyvä kirjailija.


      • Nimetön
        Lintilla kirjoitti:

        Montgomery ei minun Anna- sarja osan takakannen osan mukkan ole kirjoittanut muita.Olethan tietoinen että Sateenkaarinotko ja Kotikunnaan Rilla ovat jatkoa Anna-sarjalle?

        Ps.Alcott on myös tosi hyvä kirjailija.

        Ja tiedäthän että nyt muutama vuosi sitten on suomennettu ennen suomentamattomia Annoja. Ne näkee uusien Anna kirjojen painoksista.


    • kirjanmerkki

      Hei!
      olen myöskin lukenut annoja ja runotytöt!! pidin enemmän runotytöistä, mutta en ole vielä lukenut kaikkia annoja, mutta onhan nekin ihastuttavia!

      oletteko lukenu muita sen ajan kirjailijoiden kirjoja? KUten esim. Burnetin (en oo ihan varma...) Salainen putarha. Se on tosi hyvä! Se oli mukaansa tempaava ja salaperäinen!

    • ankkatyyppi

      lukenut sarjan ekanosan enempää en oo jaksanu:)
      ihan hyvä se oli

    • Anna2

      Olen aina rakastanut Montgomerya, varsinkin Runotyttö-kirjoja mutta myös Annaa; Montgomerylta löytyy sitäpaitsi esim. "Sininen Linna", "Jane Victoria"-kirjat, "Kotikunnaan Rilla", "Sara Stanleyn tarinat" ja niin edelleen... Rakastan myös Alcottia ja jonkun jo mainitsemaa Burnettia. Kannattaa lukea esim. "Pikku prinsessa", "Pikku lordi", "Kadonnut prinssi" ja "Salainen puutarha".

      Aivan mahtavia kirjoja; ehkä minäkin olen vanhanaikainen mutta nykykirjat eivät pysty samaan. Itsekin olen kyllä myös dekkarifani ja muutenkin luen älyttömästi kaikkea. Näissä vain on se erityinen tunnelma, vaikka olenkin jo kohta kolmekymppinen... ;)

    • onnetar

      Anna-kirjat ovat ihania ja niiden sankaritar aivan suloinen. Myös runotytöt ovat huippuhyviä. Suosittelen lämpimästi. t:kirjoja rakastava

      • moon-child666

        Juu...no muistaakseni mä luin noita molempia sarjoja nuorempana..oliskohan ollut joskus 11-12-vuotiaana...ihan hyviltä ne sillon vaikutti..ja eikös siitä Annasta tullut johonkin aikaan joku tv-sarjakin?En tiedä jaksaisinkohan enää niitä lukea,mutta kauniita vanhoja kirjoja ovat,juu.


      • Canzone
        moon-child666 kirjoitti:

        Juu...no muistaakseni mä luin noita molempia sarjoja nuorempana..oliskohan ollut joskus 11-12-vuotiaana...ihan hyviltä ne sillon vaikutti..ja eikös siitä Annasta tullut johonkin aikaan joku tv-sarjakin?En tiedä jaksaisinkohan enää niitä lukea,mutta kauniita vanhoja kirjoja ovat,juu.

        Anna-kirjat on tosissaan ihania, luin Runotyttö-kirjat ennen niitä, enkä oikeastaan olisi välittänytkään Annoista muuten, mutta isosiskoni suositteli niitä minulle ja olivathan ne ihania, parempia kuin Runotytöt jopa, mun mielestä!

        Mä rakastan Annan ja Gilbertin rakkaustarinaa ja niitten lapsetkin oli ihania, luin juuri viimeisimman Annan (Kotikunnaan Rilla) ja mua suretti siinä, kun Walter kuoli sodassa, mutta olin iloinen, kun Rilla ja Ken Ford sai toisensa. Rillan lempinimi (Rilla-ma-Rilla) oli ihana, mutta sitä eivät käyttäneetkään muut kun Walter ja Ken.

        Kirjat oli mun mielestä parempia kun TV-sarja, koska oli jotenkin koskettavampaa, kun Annan ja Gilbertin pojat lähti sotaan eikä Gilbert, niin kuin siinä TV-sarjassa.

        Voi julkaistaisiinpa Anna-kirjat äänikirjoina. Mä kuuntelisin niitä tosi paljon, ne kun oli niin hyviä, mutta mulla ei oo tapana lukee kirjoja enempää kun kerran aina pitää olla joku uusi. Näitä voisi kyllä äänikirjoina kuunnellakin.

        -Canzone-


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe