silmä kipua ja sumentumista

mitätäo

Päätinpä kirjoittaa, jos sattus kokemuksia löytyyn... taas kun on tän aika...

5 vuotta sit alkoi, näin loka-marraskuussa kun on aikalailla hämärää tai pimeää, eikä kunnolla valostu.. eli oikean silmän näkökentässä ulkona esim. Autojen ja liikennevalojen kirkkaus tuntui luonnottoman kirkkaalta, otti siis silmään et en voinut ajaa( vaikka en niitä suoraan katsonut mut pakkohan liikenteessä on havannoida...). Samoin kun tuli pimeästä sisälle ja yleisesti kun on hämärää, ulkona kuin sisällä, niin oikea silmä on kuin sumussa, näen kyllä mut epätarkasti ja valot tuntuu kirkkaammille.

Menin lääkäriin, tehtiin silmäpolilla testit, ok ja jopa pään magneettikuvaus ja sekin ok. Tuolloin sanoi et seurata kun ei syytä löytynyt... no se sit meni ohi itsekseen ja unohtui(kokeilin myös silmäkostutusta ennen lääkäriä eikä auttanut).. siitä vuoden päästä taas sama ongelma... en mennyt lääkäriin ja meni aikanaan ohi... nää siis kestivät viikkoja. Välillä ollut näitä oireita hetkellisesti esim. 1tunnin tai 1päivän mut en oo stressannu..

Nyt se sit taas tuli... lisänä silmään sattuu kun liikuttaa ääriasentoihin tai sormella painaa yläluomea. Menin googlaan et vois olla ms-taudin oire... mut ms ja kasvain sillon 5v. Sit pois suljettu, niitä just sillon tutkitiin..

Niin satuin hoksaan et voiko tämä oire johtua puutteelliseta HÄMÄRÄNÄÖSTÄ? Kesällä tai talvella ei ole tätä ollut juurikaan Eli kaipaisin tietoa huonosta hämäränäöstä, millaista se on? Voiko olla vain toisessa silmäss? Jossain oli et ei näe mitään.. itse siis kyllä näen, kyky nähdä ei mene vaan se et näen huonosti, epätarkasti, kirkkaat valot ottaa et pakko sulkea silmät, kuin sumussa kulkis, esim. katutiekylttien mustat kirjaimet näyttää rakeisilta, mut kuiteski näen mitä siinä lukee. Sillon lääkäri ei sanonut tästä mahdollisuudesta mitään.

Tuo silmäkipu nyt pelottaa.. kylläkin sitä ollut aiemminkin mut en ole siihen kiinnittänyt huomiota ja mennyt sit ohi. Eli oireita on ollut ennenkin, niin pakkohan joku selitys olla.. kyse vuosista niin eiköhn ms ois jo pahentunut tai muita oireita tullut, jos kyse ois vakavammasta. Olen 30v., ei silmälaseja, tuollon 5v. Sit lääköri sano et normaali näkö.

5

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mitätäo

      Lisään vielä, näkötestit(tehtiin monia ja kesti usean tunnin ajan) oli ok, paitsi oikean silmän näkökenttä oli kaventunut jonkin verran(testissä tummia pisteitä valkosta vasten, mikä tuli ylä-ala ja sivusuunnista vuorotellen, näin vasta lähempää kuin vasemmalla silmällä melkeen heti kun vaan tulivat ruudulle). Eli tämmöistä löytyi mut asialle ei tehty mitään...? Lisäks mulla aurallista migreeniä, mut se ei kylläkään oo oireillut näiden aikana. Voiko silmäkipu olla joku normaali, vaaraton, tulehdus tai johtua niska-hartia jumista, josta nyt kärsin parhaillaan.

    • Lucatin

      Mulla oikeassa silmässä samat oireet.Lisänä oli myös oikean puolen ohimosärky.Kesti pari vkoa.Silmä todettiin silmäpolilla täysin terveeksi ensin,sitten löytyi mahd. alkava sarveiskalvon kartiorappeuma.Oli oireilevassa vihreetä juuri siinä missä silmä ikäänkuin taittoi valon väärin.Toisessakin silmässä oli vihreää,vaikkei ole oirehtinutkaan.Oireet viittasi paljon näköhermon tulehdukseen,mutta näkökyky oli siihen liian hyvä.Nyt tuohon sarveiskalvoon on seurantakäynti puolen vuoden päästä.

      • mitätäo

        Kiitos vastauksesta. Hyvä et sulla löytyi syy kuiteskin.

        Silmät tutkittiin eikä mitään löytynyt(ei ollut yllätys). Sanoi et minullakin viittaa näköhermotulehdukseen, mutta myös samoin minulla, että näin sillä silmällä kuitenkin liian hyvin...... öö :D
        Netistä kyllä luin et sitä on erilaatuisia eikä kaikissa tosiaan se näkö kokonaan sumene.

        Onko sulla ollut kerran vai useasti tämä sama "sokeutuminen"?


    • rillipöllö2015

      Jos on tutkittu, eikä mitään vakavaa todettu, niin luulisi, että voisi relata.

      Itselläni on voimakasta likitaittoisuutta. Vuosia sitten tein tarkkaa lähinäöä vaativaa työtä. Silloin tuli outoja oireta. Etenkään hämärässä en nähnyt enää kauaksi. Kaupoissa oli vaikeaa. Kaikki oli epäselvää, en nähnyt bussien numeroita ulkona jne. Oli uudet silmälasit, joilla en vaan nähnyt. Optikolla silmänpaineet olivat koholla. Silmälääkärillä todettiin, että silmässä on jännitettä, paineet olivat oikeasti normaalit. Silmän linssit jotenkin "jumiutuivat". Sittemmin vaiva parani, kun työ loppui. Todennäköisesti olisin hyötynyt jo siinä vaiheessa lukulaseista, mutta kukaan ei usko, että 30 ikäinen vahvasti likitaittoinen tarvitsee nuorena lukulaseja. Nyt aiheuttaa ongelmia nimenomaan lähinäkö. Eli hyvässä valossa näen lukea kaukolaseissakin, mutta esim. kaupassa en tahdo nähdä hyllyn reunan tekstejä ja tuoteselosteita. Välillä näen lukulaseilla hyvin kauaskin. Eli näkö vaihtelee tilanteittain. Ja luonnollisesti tarvitsen kostutustippoja.

      • mitätäo

        Hyvä et sullakin selvis.

        Minulla on hyvä näkö, en oo tarvinnut koskaan laseja. Lääkäri myös epäili et ois "vain" huono näkö. Testaili niin ei näkö tulokset parantunut mitenkää. Tässä jännätään ja ootellaan ms tutkimuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe