Huono itsetunto/itseluottamus

nwx

Moikka! Olen 17 vuotias tyttö ja minulla on tosi huono itseluottamus ja itsetunto. Olin vielä yläasteella aika rohkea ja itsetunto ja -luottamus oli tosi hyvät. Sit yläasteen jälkeen aloin tulla ujommaksi ja varautuneemmaksi, osa syy tähän oli varmasti se et kun mua yläasteella pari tyyppi kiusasi selän takana, nii rupesin miettii et onko mussa sitteki joku vikana. Sit rupesin aatteleen et ei nuo kaverit ees haluis olla mun kaa, eikä musta kukaa tykkää ku oon nii ruma ja tällanen sekopää. Sitku aloin vierastaan uusia ihmisiä niin sit se aiheutti sen et mua ahistaa tosi paljon nykyään tutustua uusiin ihmisiin, ku tuntuu et ne pettyy muhun kuitenki jos mä nolaan itteni niien seurassa. Ja ärsyttää ku periaattees haluisin tutustuu ihmisiin, mut pelkään liikaa sitä et nolaan itteni tai niin. Ja sit musta tuntuu et oon ihan sairas, ku aattelen et muut aattelee et oon joku lesbo ku aina ku joku kaunis ja itsevarma tyttö tai nainen tulee jutteleen nii meen ihan paniikkiin, ku jotenki tulee sellanen et en mä vois olla ton kaveri ku tulee sellanen lytätty olo,ku ei ite oo kaunis ja itsevarma, vaik haluis olla edes itsevarma. Siis mä ihailen kaikkia kauniita naisia, ku tavallaan oon niille kateellinen, mut silti mä ihastun aina miehiin, eli oonko mä siis normaali, onko kellään samanlaisia kokemuksia? Ja ku oon niin nuori viel niin oon vähän hukassa itteni kaa et kuka mä oon ja miks oon tällanen. Miks en vaan voi jutella kauniille ihmiselle samalla tavalla ku ns. normi näköselle, vaan tulee sellanen et tuntuu et happi loppuu ja päässä vaan pyörii et oon ihan sairaan nolo... jos joku ymmärs tän tekstin idean tai sai tästä ylipäätänsä mitää selvää, nii ois kiva saada kommentteja aiheesta! (: saa kysyäkki jos on kysyttävää

13

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poika.16

      Ymmärrän täysin, olen kokenut saman kun lähdin ylä-asteelta. Jokin vain muuttui minussa. Ja voin sanoa,et ole ruma! Olet varmasti kaunis. Itsetunnon saa varmasti kuntoon. Ja muista, et ole ainut, tässä maailmassa on monia muitakin samassa tilanteessa olevia (minä mukaanlukien) ja jos haluat puhua, minä kuuntelen ja vastaan.

      • nwx

        Ihanaa että ymmärrät, vaik ois kiva tietää että onko ketää tyttö joka ois ollu samassa tilanteessa. Mut kiva että löyty edes joku joka on kokenut saman! (: ja kiitos! Ja tavallaan mä tiedän et on muitakin samassa tilanteessa olevia mut en voi kuvitella et ois muita! Musta tuntuu et mun pitäs päästä jutteleen psykalle ku tuntuu etten jaksa enää yksin. Jokapäivä miettii vaan sitä et jos mä selviän tästä päivästä nolaamatta itteäni nii sit on hyvä. Sit mietin aina et entä jos tuoki aattelen et oon joku lesbo ku oon nii paniikissa ja sit tavallaan ajatuksilla itelleni teen vaikeuksia. Voi aivot ku ne joskus ei ajattelis liikaa asioita ja osais iloita elämästä.


    • Hei
      Sallitaanko tällaisen keski-ikäisen "tädin" lyhykäinen vastaus. Olen varma, että kaltaisiasi on muitakin. Mielestäni kuulostat normaalilta nuorelta naiselta joka etsii itseään ja minuuttaan. Ikä tuo varmasti helpotusta tilanteeseen, mutta se ei auta sinua tässä hetkessä. Kannustaisin sinua menemään juttelemaan koulupsykologille tai -terkkarille. Helpottaa kovasti kun voi puhua jonkun puolueettoman ihmisen kanssa. He voivat tarvittaessa auttaa sinua eteenpäin.

      Olet ansainnut hyvän elämän ja kaiken rakkauden!

      Lämmöllä
      Pappi Elisabet

      • nwx

        Kiitoksia kommentistasi! Olo taas vähäsen helpotti, ku luki ton viestin ja aikomus on mennäkki psykalle puhuun! (:


    • Ihana kuulla! Tee niin jo heti huomenna. Olet tosi taitava muotoilemaan ajatuksiasi sanoiksi, siitä on hyötyä sinulle vielä enemmän kuin arvaatkaan.
      Tulin tosi iloiseksi puolestasi!!!


      Pappi Elisabet

      • nwx

        Hei kiitoksia paljon Pappi Elisabet! (:


    • nakertaja1111

      melkeepä kai sama..... mut mulla kävi just tuollee ku ala-asteelta mentii yläasteel nii koulukiusaus alko. Mulle naurettii netissä ja koulussa, haukuttii netissä ja syrjittii hakkeroitii facee yms.... Olin suurimman osan ajasta yksin kuuntelemas musiikkii josai misä näky ulos. Oisko ollu sit 8 luokalla ku en menny enää koulussa myöskää syömää kun ahisti olla iso joukon keskellä olla yksin. Opettajat eka kasi luokall koitti vähä puuttuu kiva koulu tiimii puhumaa ja koitti kannustaa puhuu toisille yms. no tottakai tuolloi kieltäydyin. 9 luokall puututtiin enemmä ku se meni jo siihe ett hakeroitii facee, kieltäydyttii koulun tanssiaisis kasvotuste et ei tanssi mun kans yms.. Ei ylä asteesta sen enempää menin amiksee ja koulu alko yksin ku en uskaltanu kellekkää mennä puhuu, mutta sitt 2 aivan loistavaa tyyppii otti mut mukaa juttuihi :) Mut, en tiiä miks must aina tuntuu että mulle esitetään vaan kivaa. Ei oo kivaa olla aina yksi ja kun ei osaa luottaa kuka o oikeesti kaveri ja kuka esittää :/ Enkä osaa koskaa avautuu kellekkää vaikka onhan niit jotka sanoo et voi tulla puhuu. Jäipi mainittemat et oon itekki 17w tyttö :d
      ...

      • nwx

        Hei kiitos ku kerroit kokemuksistasi! Mulla on monesti sama tunne et mulle vaan esitetään kivaa, vaik on mulla kavereita joista tiiän et ne välittää musta. Ja monesti just niille jotka sanoo et voi tulla puhuun, nii on vaikeempi mennä puhuun. Mä oon kyl oppinu tunnistaa et ketkä esittää ja ketkä ei ku sellasista esittäjätyypeistä niin kokemusta. Ja oikeesti koulus jos menee yksin syömään nii se on nii ahistavaa, mut siihen pikkuhiljaa oppii ku aattelen vaan et mähän vaan syön, ja ei kukaa ees aattele et oisin yksinäinen ku ne näkee et on mulla koulussa kavereita. Mutta kiva jos se sun kiusaaminen loppu ku mä vihaan oikeesti ihmisiä jotka kiusaa, siinähän ei niinku oo mitää järkee. Mä en vois tehä pahaa kellekkää! Mut se on mahtava tunne ku oikeesti oppii luottaa ihmisiin. Saa sit puhuttua asioista ja olla oma ittensä. Mutta sulla on kyllä ollu rankempaa ku sua on nuinki kauan kiusattu ja se mun kiusaamistapaus on iha pientä verrattuna tohon sun! Mutta zemppiä sulle ja toivottavasti sä löydät ihmisiä joihin voit luottaa! :)


      • Äitiliinijo

        Hei, tulet humaamaan, kun olet hieman vanhempi, että tämä kaikki on kasvattanut sinusta hyvä itsetuntoisen upean nuoren naisen. Huomaat, että olet paljon vahvempi, kuin koskaan osasit kuvitellakkaan. Sinä tulet pärjäämään hienosti työelämässä, koska osaat ottaa muut huomioon. Jätä kiusaajat omaan arvoonsa. Katso peliin ja mieti mitä kaikkea hyvää sinussa jo nyt on ja kuinka voisit kehittää itsetuntoasi. Myös niillä suosituilla ja mielestäsi kauniilla on myös omat ongelmansa, he vain osaavat ehkä paremmin peittää ne. Oletko seurustellut..jos löytäisit jonkun kivan pojan luulen, että se myös kasvattaisi itsetuntoasi. Ja äläkä liikaa mieti, että millainen olet. Ole vain oma itsesi, se riittää:)


      • nwx
        Äitiliinijo kirjoitti:

        Hei, tulet humaamaan, kun olet hieman vanhempi, että tämä kaikki on kasvattanut sinusta hyvä itsetuntoisen upean nuoren naisen. Huomaat, että olet paljon vahvempi, kuin koskaan osasit kuvitellakkaan. Sinä tulet pärjäämään hienosti työelämässä, koska osaat ottaa muut huomioon. Jätä kiusaajat omaan arvoonsa. Katso peliin ja mieti mitä kaikkea hyvää sinussa jo nyt on ja kuinka voisit kehittää itsetuntoasi. Myös niillä suosituilla ja mielestäsi kauniilla on myös omat ongelmansa, he vain osaavat ehkä paremmin peittää ne. Oletko seurustellut..jos löytäisit jonkun kivan pojan luulen, että se myös kasvattaisi itsetuntoasi. Ja äläkä liikaa mieti, että millainen olet. Ole vain oma itsesi, se riittää:)

        Hei kiitos paljon vastauksestasi! Annoit tosi hyviä neuvoja ja piristyin tosi paljon tekstistä! En ole ikinä seurustellut, mutta olen ihastunut luokallani olevaan poikaan, hän on aika ujo mutta puhuu kun on asiaa. Jos hän tykkäisi minusta niin en uskoettä uskaltaisi minulle kertoa. Muutenkin pelottaa olla läheisessä suhteessa jonku pojan kaa ku sitten se näkee mut ihan läheltä ja aina ku kato läheltä peilistä itteeni niin näytän ihan kamalalta. Miten kukaan edes vois kattoo mua niin läheltä. Se vaan pelottaa parisuhteessa.


    • Oma itsetuntoni on revitty niin pieniksi palasiksi etten edes ajattele koko asiaa ja enäö edes käytännössä omista sellaista... Hyvin ja asiallisesti kuitenkin kerroit etkä tullut vaan huomiohuoraamaamaan, kyllä se siitä.

      • nwx

        Kiitti vastauksestasi! Tosi ikävää että sulle on käyny noin että itsetunto on murentunu lähes kokonaan. Mutta toivottavasti sää vielä saisit vahvan itseluottamuksen, niinku mä itelleniki toivon! Ja mä uskon et niin käy sun ja munkin kohalla, pitäs vaan yrittää olla vahva ja uskoo itteensä. Välillä kyl tekis mieli vaan luovuttaa ja luhistua ja antaa masentaville ajatuksille valta, mut aina aattelen et pakko jaksaa, en mä murehtimallakaa eteenpäin pääse. Mutta paljon zemppiä sulle, usko ittees vaik se tuntuu tosi vaikeelta mut se auttaa jonkun verran! Äläkä anna muiden viedä itsetuntoas vaan taistele muita vastaan. Mun itsetuntoa vahvistaa se jos joskus saa sanottua vastaan jollekki ns. Johtajatyypille. :D


      • Juurikin näin, kiitos kauniista sanoista :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe