Millasia lahjoja opettajat

Joulujuhlalahjat

vaatii oppilailtaan joulujuhlassa? Mitä viette heille ja kuinka kalliita lahjoja opet vaatii? Meiltä on kuusi lasta koulussa ja jos jokainen vie opettajalle 50 e lahjan ja kukkia vielä lisäksi niin siihenhänne meidän perheen raht meneekin.
Millasia lahjoja vaaditte opettajilta lapsille?

39

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olihantuokin

      Mistä olet saanut päähäsi että opettajat "vaativat" joululahjoja? Lienee vaan joku vanhempien luoma tapa että opettajalle viedään joululahja. Ei niitä kukaan vaadi. Ei opettaja halua kenenkään rahatilannetta viedä huonoksi jollakin "pakkolahjalla". Oletko ajatellut että lapsen itse tekemä joulukortti on jo riittävä opettajalle.

    • pakottavattoisetkyllä

      Meidän lasten opettajat ainakin kysyivät lapsiltya että miten aiotte lahjoa hänet kun on opettanut teitä jaksanut kestää? Kai työ nyt ainakin kortin ja kukkia tuotte?

    • 100.euroa

      No minä ainakin vaadin n. 100 €:n lahjan. Mitään suklaarasioita en ota vastaan. Jos lahjaa ei tule tai se on jokin halpa tms., se tulee näkymään numeroissa.

      • oivitsi

        No voi jessus. Mä kuule sit vaadin 600€ per nokka ja lasken numerot neloseen jos ei näy.


    • pitkänlinjanope

      Jotakin mahdollisimman kevyttä ja pientä tai helposti hävitettävää. Monet erilaiset toisiinsa sopimattomat kukkalaitteet, puhumattakaan ruukkukukista, ovat kauhistus. Asuntoon ne eivät mahdu tai sovi tyyliin, niiden hajut aiheuttavat hengenahdistusta ja päänsärkyä. Lahjan heittäminen roskiin on kuitenkin kovin ikävää. Sama koskee kynttilöitä ja kynttilälyhtyjä, mihin kummaan luulette ne voitavan sijoittaa? Suklaat ja makeiset ovat epäterveellisiä. Lasten askarteluja ei mitenkään raaskisi viedä roskiin, mutta mihin ne mahtuvat? Kun muutamankin joulun niitä vastaanottaa, ymmärtää, mistä puhun.
      Antakaa lahjanne tai niihin käyttämänne rahat mieluummin köyhille. Kortti tosiaan riittää, eikä sekään ole tarpeellinen. Yhteinen luokkakuva, johon on merkitty oppilaiden nimet, olisi aika kiva, mutta mieluummin vasta kevätjuhlassa!

    • ekavuosihyvinmeni

      Minä olen juuri valmistunut opettaja, ja toki vaadin lapsilta huomionosoituksia ja paljon. Olenkin laittanut listan luokkani seinälle, mitä toivoisin jouluksi oppilailtani.
      Toki kortit ovat kivoja, mutta roskiin menevät, en tohdi säilyttää monia satoja kortteja. Merkkituotteita ja laadullista tavaraa haluan, ei mitään halpistuotteita ja marketeista.

    • kylmäope

      Minä vaadin ja vaimoni haluaa. Niin siis minä h a l u a n joka joulu villasukat. Villasukat, jotka o p p i l a s i t s e on tehnyt, ei kummitädin tekemät. Ei pitäisi olla mahdoton pyyntö. Meidän talossa on kylmät lattiat, joten villasukat ovat tarpeen ja ne kestävät juuri ja juuri seuraavaan jouluun. Samalla oppilas saa tarvittavaa kokemusta sukkien neulomisessa. Ja oppii tekemään jotain muutakin kuyin roikkkumaan netflixissä.

    • 26v

      Minulla on ollut jo vuosia lahjalista Stockmannilla. Sieltä voivat vanhemmat valita kukkarolleen sopivan. Tänä vuonna halauisin mm. Guccin laukun.

    • HyvinVanhaOpettaja

      Minusta kivin lahja oli luokan yhteinen, se kertoi, että he pystyivät yhteistyöhön ja heillä oli hyvä luokkahenki.
      Joidenkin oppilaiden lahja on jäänyt mieleen, koska se on ollut niin erikoinen.
      On myös mukavia oppilaita, jotka eivät tuo lahjaa, minusta köyhys on pätevä syy siihen. Kyllä opettajalla on aavistus oppilaan taloudellisesta tilanteesta.
      Joskus lahja saa opettajan vaivantuneeksi, mutta numeroihin ei sillä ole vaikutusta ollut ja tuskin muillakaan opettajilla. Olen aina pitänyt kunnia-asiana, että arviointi olisi tasapuolista. Koe on huonosti laadittu, jollei sitä pysty tasapuolisesti arvioimaan.

      Huoltajaan tutustuminen auttaa opettajaa ymmärtämään oppilasta, olkoon vanhemmat mukavia tai vastenmielisiä, niin oppilas hyötyy, jos opettaja tuntee vanhemmat.

    • jkoiop

      Tuo opettajan muistaminen. Jokaisella lapsella on kouluvelvollisuus ja opettajat saavat työstään palkan.
      Minusta on menty aivan väärään siinä, että jokainen lapsi vie opettajalle jonkin lahjuksen ja kun niistä vielä kilpaillaan, kuka vie parhaan vai onko jo niinkin että kalliimman.
      Jos opettajaa halutaan muistaa, voisi luokka yhdessä ostaa vaikka joulukukan, kun vielä tietää millaisen voi viedä hänelle "allergiat perheessä". Toinen on suklaarasia tai sitten luokkalaisten itse tekemä taulu tai koriste.
      En usko opettajaakaan kovin miellyttävän, että hän saa vaikka yli kaksikymmentä joulukukka asetelmaa ja suklaarasiaa tai ovatko sitten olleet kovinkin kalliita lahjuksia.
      Lopettakaa vanhemmat tuo touhu, sillä aika monelle se on jopa mahdotonta rahan vuoksi.
      Meitä ihmisiä on monissa muissakin ammateissa, joissa palvelemme toisi ihmisiä, en näe järkeväksi moista lahjontaa. Lisäksi ne voivat olla saajalleen suoranainen riesa.
      Tunsin perheen, joille miehen työn vuoksi tuli näitä "lahjoja" vaikka kuinka paljon, he tekivät niin, että antoivat ne sitten läheisilleen joululahjoina. En nähnyt tätäkään oikein hienona eleenä. Aina kun sain kukan heiltä, minua jotenkin "tyrmäsi" että mistähän tämäkin on lähtöisin.

      • funtsinutope

        Näinhän se on oikeastaan mitään siitä muuttamatta. Tässä on vain se mutta, että lapsi toimii kuten kotona on opetettu. Äitienpäivänä, isänpäivänä ja syntymäpäivänä muistetaan vanhempia, isovanhempia ja sisaruksia lahjalla tai ainakin kortilla. Se sama muistaminen jatkuu koulussa. Lapsi on ehdollistettu muistamaan niitä, jotka ovat häntä lähellä.


      • PuheliasPallopää

        Sillä, että opettaja saa palkan työstään, ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa, että jotkut oppilaat ja/tai heidän vanhempansa haluavat muistaa häntä jouluna tai lukuvuoden päättyessä pienellä lahjalla.

        Minä ja useimmat kollegat ostamme luokallemme pari-kolme kertaa vuodessa jotain tarjottavaa ihan omilla rahoillamme. Erikoispäivinä ehkä karkkia, sipsiä ja keksejä ja kouluvuoden päättyessä jätskit, retkillä usein joko makkarat tai jätskit.


    • tosiväsynyttaas

      Meillä on joka vuosi laitettu lapselle postia kotiin, jossa on toivelista. Siinä on myös miehelleni ja lapsilleni ja anopille toiveet. Olemme sitä mieltä että jos minä opettajan opetan 20 vierasta lasta, olen lahjani jouluna ja keväällä ansainnut, tämän pienen palkan päälle. Tnä vuonna toivoin lapsilleni kaikille 3 legolinnat, ja anopille hyvää konjakkia, ja mihelle ja mulle kylpylä loma Turun Caribialla viikko.
      Jos yhtään kunnioittaa opettajaa niin se näkyy sitten lahjoissa.

      • munaane

        tarttee...kullia tekköö mieli..


    • Luokanopettaja67

      Paras lahja, minkä opettaja voi saada, tulee vanhemmilta: turvallisen ja tasapainoisen kodin antaminen lapsille ja hyvä yhteistyö koulun suuntaan. Sillä pääsee jo pitkälle!

      Oppilailta tulee lähinnä suklaata tai pieniä koriste-esineitä. Kaipa se mukavaa on, vaikka suklaata tulee kyllä syötyä liikaa varsinkin jouluna. Se on ikävää, jos joku kokee velvollisuudeksi antaa jotakin opettajalle. Ei se sitä ole. Itse tehty kortti voi olla jo arvokas!

    • niinpäniintaas

      hyvä yhteistyö jos vai koulu suostuisi tähän yhteistyöhön ja noudattamaan aluehallintoviraston päätöstä lapsen koulunkäynnin tiedottamisesta lapsen toiselle vanhemmalla; josta Raision kaupungin vaisaaren koulu on toistuvasti kieltäytynyt vainotessaan lasta ja lapsen isää perusteetta.. vastaappa maik-ka kysymykseen miksi Raision kaupungin koulut kieltäytyvät yhteistyöstä isän kanssa ja aluehallintoviraston päätöksien noudattamisesta lapsen kouluasioissa ja niiden tiedottamisessa: tuliko vaikea kysymys?

      • Luokanopettaja67

        Lähestyvän joulun kunniaksi heitän kaikesta huolimatta vastauksen: olet ilmeisesti TÄYSIN yhteistyökyvytön. Sen havaitsee tavastasi toimia täällä. Jos olisit kunnossa, ymmärtäisit ettei täällä kiukuttelusta ole hyötyä. Koeta mieluummin päästä yli katkeruudestasi ja laita asiasi kuntoon!

        Koulut ovat saaneet ilmeisesti jostakin ohjeistuksen toimia tavallaan ja sen ohjeistuksen on täytynyt tulla viranomaistaholta. Ilman painavia syitä koulu ei toimi kuvaamallasi tavalla.


    • järkyttävääjosnäinon

      Nuo ihmiset joita kutsutaan muka opettajiksi, saavat ylisuurta palkkaa, joten ei lasten ole pakko mitään heillä viedä, eihän ne ns opettajat lapsilleekkaan mitään lahjoja ostele. On itsekkäitä ihmisiä jos pakottavat laspia ostelemaan kalliita lahjoja. Ei muuta kun koulutoimenjohtajalle vaan viestiä että lopettaa pakoliset lajoitukse lapsilta, heidän ei kuulu mitään ostaa. Palkat on huippusuuret työmäärään nähden ja työoäivät paritunstisia se on jo liikaa. Lahajta pois.

      • KenkkuOpettaja

        Älä viitsi trollata. Nolaat itsesi.


      • niinluokanopettaja67
        KenkkuOpettaja kirjoitti:

        Älä viitsi trollata. Nolaat itsesi.

        nolaat itsesi narsismissasi..oliko se 69


      • viimein_joku

        Olet oikeassa! Parituntinen työpävä on liikaa. Tunti saisi riittää, eikä sitäkään joka päivä. Kerrankin joku on samaa mieltä.


      • PuupääPunanuttu

        Taas tuli todistettua, että lissu ei osaa lukea. Jos lyhyen sanan sieltä, toisen täältä vielä suurin ponnistuksin pystyykin selvittämään, niin ei ainakaan ymmärrä lukemaansa. Hänellä on ollut hirveän huonoja opettajia. Hänen oksennukseensa ei todellakaan ollut mitään syytä vastata, mutta tulipa kirjoitettua. Ylläpito kiittää.


    • jkiou

      Opettajalle lapset voivat todellakin piirtää yhteisen joulukortin tai sitten jokainen omansa, mitään rahallista sen ei pidä olla, sillä silloin se on opettajan lahjontaa ja se on todellakin kielletty asia, sama pätee myös tarhoihin ja päivähoitajiin.

      Vanhemmat jotka tätä harrastavat, todella yrittävät lahjoa parempia numeroita, opettajan huomiota omalleen, soimin on noissa hoitopaikoissa.
      Saattaa olla että vanhemman omatunto on mukana lahjonnassa, mutta odotan suoraselkäisyyttä kaikilta, lahjonta kokonaan pois.
      On paljon perheitä, joissa ollaan työttömänä tai sairaina, eikä heillä ole minkäänlaista tasa-arvoa rikkaiden lapsiin.
      Kouluun sellainen käytäntö. että opettajille lausutaan kiitokset opettamisesta ja lahjat pois, samoin päiväkodeissa.
      He todella saavat palkkansa, kuten muutkin ihmiset työstään ja he ovat itse valinneet tämän työn, ei siitä kuulu toisten ihmisten nöyristellä.

      • Tamppi90

        Nimimerkille "jkiou"

        Olet naurettava, ei pieni lahja mitään lahjontaa ole! Tietenkään lahjan antaminen ei ole kiellettyä, ei myöskään sen vastaanottaminen, ei kouluissa, ei päivähoidossa eikä tarhoissa.

        Väittämäsi, että vanhemmat yrittäisivät näin lahjoa omalle lapselleen jotakin etuja, on älyttömyydessään vertaansa vailla. Et sinä tiedä, mitä muiden ihmisten päässä liikkuu! Ajatteles, jospa kyse onkin vain hyvistä tavoista tai halusta ilahduttaa opettajaa tai päivähoidon henkilöstöä , ehkäpä kiittää heitä yhteistyöstä oman lapsen asioissa.

        "Saattaa olla että vanhemman omatunto on mukana lahjonnassa, mutta odotan suoraselkäisyyttä kaikilta, lahjonta kokonaan pois. " - Mitähän sinä tässä yrität sanoa? Haluatko oikeasti kieltää ketään antamasta pientä lahjaa opelle tai päivähoitajalle? Pitäisikö siitä mielestäsi oikein säätää laki?

        Sairaus tai työttömyys ei ole este sille, jos haluaa antaa joululahjan! Kaikki lapset askartelevat mielellään ja lahjahan voi olla vaikka viimevuotisen joulupaperin jämillä päällystetty tikkuaski kynttilöiden sytyttämiseen.

        Se, että yhteiskunnassamme on tulo- ja varallisuuseroja, on nyt vaan yksi niitä elämän kovia tosiasioita. Totta, että ääripäät eivät ole tasa-arvoisia, mitä tulee ostovoimaan, mutta sen ei saisi antaa poistaa ystävällisyyttä ja hyviä tapoja ihan pelkän kateellisuuden vuoksi!

        En saa millään otetta ajatusmaailmastasi.


      • opettajakinvoisilahjoa
        Tamppi90 kirjoitti:

        Nimimerkille "jkiou"

        Olet naurettava, ei pieni lahja mitään lahjontaa ole! Tietenkään lahjan antaminen ei ole kiellettyä, ei myöskään sen vastaanottaminen, ei kouluissa, ei päivähoidossa eikä tarhoissa.

        Väittämäsi, että vanhemmat yrittäisivät näin lahjoa omalle lapselleen jotakin etuja, on älyttömyydessään vertaansa vailla. Et sinä tiedä, mitä muiden ihmisten päässä liikkuu! Ajatteles, jospa kyse onkin vain hyvistä tavoista tai halusta ilahduttaa opettajaa tai päivähoidon henkilöstöä , ehkäpä kiittää heitä yhteistyöstä oman lapsen asioissa.

        "Saattaa olla että vanhemman omatunto on mukana lahjonnassa, mutta odotan suoraselkäisyyttä kaikilta, lahjonta kokonaan pois. " - Mitähän sinä tässä yrität sanoa? Haluatko oikeasti kieltää ketään antamasta pientä lahjaa opelle tai päivähoitajalle? Pitäisikö siitä mielestäsi oikein säätää laki?

        Sairaus tai työttömyys ei ole este sille, jos haluaa antaa joululahjan! Kaikki lapset askartelevat mielellään ja lahjahan voi olla vaikka viimevuotisen joulupaperin jämillä päällystetty tikkuaski kynttilöiden sytyttämiseen.

        Se, että yhteiskunnassamme on tulo- ja varallisuuseroja, on nyt vaan yksi niitä elämän kovia tosiasioita. Totta, että ääripäät eivät ole tasa-arvoisia, mitä tulee ostovoimaan, mutta sen ei saisi antaa poistaa ystävällisyyttä ja hyviä tapoja ihan pelkän kateellisuuden vuoksi!

        En saa millään otetta ajatusmaailmastasi.

        lasta ja lopettaa RAISION KAUPUNGIN VAISAAREN KOULUN pelleilyn; antaa lapselle heidän isänsä elämäänsä takaisin ja tiedottaa lapsen kouluasiat suoraan isälle äidin yksinhuollosta ja Raision kaupungin sairaista lastensuojeluviranomaisista, lausunnoista välittämättä.


    • lahjanarvoeimitattavissa

      Monet opet tykkää alkon tuotteista keäsin ainakin monet käy soittoravintoloissa iskemässä oppilaittensa isiä. Merkkiä en tiiä, kun me emme käytä alholimatuotteita, mutta kannattaa kysellä, puskaradio toimiii. Me ei edes sen liikkeen ovea avata, muut hoitavat ne ostokset. Me ajattelimme käydä kirpputorilla hakemassa jotain joulukoristetta tai vanhoja villahousuja,niistä monet opet tykkää.

      • määannanaina

        lasten opelle tikkaria; se tykkää paksusta jouluyönä:)


      • jahve_vai_muu

        "Me ei edes sen liikkeen ovea avata, muut hoitavat ne ostokset."
        Aika tekopyhää touhua. Muut hakevat, te juotte. Kuulutteko lahkoon, joka kieltää, mutta itse silti haluatte?
        Kuinka paljon olet opettajien kanssa viettänyt aikaa soittoravintoloissa, kun noin hyvin tiedätmitä siellä tapahtuu?


      • määannanaina
        jahve_vai_muu kirjoitti:

        "Me ei edes sen liikkeen ovea avata, muut hoitavat ne ostokset."
        Aika tekopyhää touhua. Muut hakevat, te juotte. Kuulutteko lahkoon, joka kieltää, mutta itse silti haluatte?
        Kuinka paljon olet opettajien kanssa viettänyt aikaa soittoravintoloissa, kun noin hyvin tiedätmitä siellä tapahtuu?

        opelle luomua; se tykkää siitä jouluyön:)


    • pätkätyössä

      Ei mitään, ne ovat palkkansa saaneet ja pitkät lomat.

    • tätäasiaaajaneteenpäin

      Kaljaa ne oottaa, kuppiloissa istuu kaikki lomat, siksi olisi hyvä saada heille tekemistä kesällä. Koulut pitää siivota ja pihat, tai palkka katkeaa.
      Kerroin kerran koulutoimenjohtajalle että miksi opettajat eivät voisi kesälomalla tehdä yleishyödyllisiä siivoushommia? Hänestä idea oli erittäin hyvä. Hänestäkin lomat ovat liian pitkät ja koska päivät ovat lyhyet,niin opettajat saavat palkan liian vähästä työstä. Voisko tuosta tehdä kansalais aloitteen?

      • KenkkuOpettaja

        Tee ihmeessä! Lopetatpahan tuon ärsyttävän ininän!


      • klopetaitsemaikka
        KenkkuOpettaja kirjoitti:

        Tee ihmeessä! Lopetatpahan tuon ärsyttävän ininän!

        paras laha on hyvä yhteistyö jos vain koulu suostuisi tähän yhteistyöhön ja noudattamaan aluehallintoviraston päätöstä lapsen koulunkäynnin tiedottamisesta lapsen toiselle vanhemmalla; josta Raision kaupungin vaisaaren koulu on toistuvasti kieltäytynyt vainotessaan lasta ja lapsen isää perusteetta.. vastaappa maikka kysymykseen miksi Raision kaupun gin koulut kieltäytyvät yhteistyöstä isän kanssa ja aluehallintoviraston päätöksien noudattamisesta lapsen kouluasioissa ja niiden tiedottami-sessa: tuliko vaikea kysymys?


      • KerroTokiMeille

        Vastaus: et ole kykenevä yhteistyöhön.


      • oikeastivain
        KerroTokiMeille kirjoitti:

        Vastaus: et ole kykenevä yhteistyöhön.

        Raision kaupungin "viranomaiset" ja koulut eivät ole kykeneviä tähän paljon puhuttuun lapsen koulun ja kodin/ vanhempien väliseen yhteistyöhön perättömin lausumin, viranomaisselvityksin valehdellessaan lap-sen olosuhteet, toiveet ja lausunnot tuomioistuimessa lapsen olosuhteista, toiveista ja lausunnoista vieraan-nuttaessaan lapsiä äidin, "viranomaisten" ja koulujen kanssa tarkoitushakuisesti isästään, isovanhemmis-taan, suvustaan mitä oikeasti on tapahtunut.


      • taidatpaollakin
        KenkkuOpettaja kirjoitti:

        Tee ihmeessä! Lopetatpahan tuon ärsyttävän ininän!

        Ahaa osui ja uppos, ei saa puhua kaljottelevista opeista kun sinä kuulut niihin! Osui arkaanpaikkaan... ehei emme kukaan lopeta ennenkuin opet kunnostautuvat ja näyrytvät kuuntelemaan fiisampia opettajian pomoja meitä äitejä. n kurjaa aina moneen kertaan sanoa kun yhdellä kertaa ei mene perille.
        Haluamme kaikkien parasta, jopa sinunkin joten lopeta se kaljottelu ja mene keäkursseille, jos nyt oot ope vai ootko puskista noussut sinäkin? Työkkäristä arvottu sijainen.


    • 2ar5

      pari vuotta sitten kun yksi kiva opettaja lähti, koko luokka anto 5-10€ ja viimeisellä viikolla joku osti niillä rahoilla lahjakortin ja antoi opettajalle. opettaja oli iloinen.
      mutta yleensä vaan viedään lempiopettajalle tai opettajalle joka lähtee kukka tai koko luokan tekemä kortti.

    • eiansaitsemitään

      Ei niille mitään pidä antaa, ylisuuren palkan saavat ja laiskotella koko kesän ja palkka juoksee. Eihän ne lapsillekkaan mitä lahjoja anna.
      Kerran ydhesä lehdessä oli että eräs opettaja suuttuu typeristä lahjoista ja lasten kortit menee suoraan roskiin.

      • kuinka-suuri

        Kuinka suuri on "ylisuuri"? Etkös sinä saa kesältä palkkaa? Jos et, ota yhteyttä jonnekin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      444
      3245
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      401
      2776
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      119
      2738
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2143
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 176
      1380
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1170
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe