endoa kohdussa

KiPuJa

Pari vuotta kärsiny vatsakivuista, syytä ei ole meinattu löytää. Tutkittu jo sen verran, että lääkärit alkanut olettaa että päässä on vikaa.

Rohkaisin lopulta mieleni, keräsin rahat kasaan ja suuntasin yksityiselle.

Mukava lääkäri otti vakavasti ja kuvasi ultralla. Eritoten keskittyi oikealle puolelle, missä kipua esiintyi koskettaessa. Ja löytyihän sieltä lopulta vika. Kohdun seinämän sisällä endometrioosia (on joku oma nimikin).

Lisäksi kohdun takana "ontelo (3cm), jossa näyttäisi olevan sisältöä.." ?
Tätä ei ultralla kunnolla saanut selvyyttä mikä on ja neuvoi menemään tarkempiin kuvauksiin.

Onko vastaavia kokemuksia kellään?? Kivut olleet todella kovia jaksoittain.. Toivon hartaasti että tämän jälkeen homma etenisi ja saisin pian avun kipuihin..

4

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Etootosissas1

   Moi,
   Minulla oli sama homma, hirveät mahakivut. Pompoteltiin sisätautiosastolle, naist.tauteihin jne. Jouduin pari krtaa lanssilla sairaalaan kipujen vuoksi.
   Ultrassa ei näkyny mtn, tehtiin myös tähystys, ei löytynyt mtn. Sektiosta tulleita kiinnikkeitä irroitettiin, mutta senkin jälkeen mahakivut jatkuivat.

   Vihdoin viimein yksi gynekologi huomasi mikä oli vikana. Epäiltiin endometrioosia, joka on nimenomaan itse kohdun seinämässä eli sitä ei voi nähdä millään. Aloitettiin hormoonihoito, joka samalla paljastaisi onko kyse tosiaan siitä. Gnrh-analogi hoito, procrenin piikitys aluksi kuukauden välein ja koska mahakivut hävisivät, piikitystä jatkettiin isommalla annoksella 3kk:n välein. Samalla on myös mirena hormoonikierukka, sekä estrogel voide. Olen ollut mahakivuitta jo kohta 2v.
   Yksi lääkäri olisi laittanut jo kohdun poistoon, mutta minulle ei kerrottu mitään riskeistä. Kohtu on nyt kuitenkin vielä paikoillaan. Lääkitystä ei voi jatkaa kuin enintään toukokuuhun asti, joten sitten selviää menenkö leikkuulle vai mitä tapahtuu.
   Hormonihoidosta yritettiin pitää taukoa, mutta kivut palasivat. Se varmisti viimeistään, että vika on varmasti löydetty. Toivottavasti joku muu hoito keksitään ennen piirityksen lopettamista, en halua leikkaukseen!

  • Aboriginaali
  • olerehellinenitsellesi

   Siis voiko olla mahdollista, että yks vatsakipu on saanu sut käymään tuollasen prosessin lävitte?? Olisit varmaan päässy helpommalla, kun oisit vaan jättäny koko asian omaan arvoonsa. Ehkä vähän yliragointia?!

   t:Rosvoroope

   • KiPuJa

    jos olisikin yksi vatsakipu, niin sen vois jättää omaan arvoonsa. Mutta kun on päivittäistä välillä jalat alta vievää kipua, niin sitä ei enää niin jätä omaan arvoonsa enää.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   3476
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1623
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1044
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   440
   976
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   961
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   893
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   789
  8. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   118
   754
  9. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   739
  Aihe