Keskenmeno?

Haikeinmielin

Olen parikymppinen nainen ja noin puoli vuotta sitten uskon saaneeni keskenmenon. Olen syönyt epillereitä pari vuotta ja minulla oli seksisuhde yhden miehen kanssa melkein vuoden.
Reilu puoli vuotta sitten minulla oli uskoakseni kuukautiset mutta kivut oli normaalia kovemmat. Tunsin että sisältäni tuli jotain mikä ei tuntunut vain vereltä. Menin vessaan katsomaan. Siteesssä oli hieman vanulappua pienempi klöntti joka oli todella verinen, siinä näkyi vaaleita oudon muotoisia juttuja jotka eivät hajonneet vaan olivat enemmän semmoisia sitkeitä. Klöntti näytti tavallaan pussimaiselta. Hetken tutkiskelun jälkeen vedin sen vessanpöntöstä alas koska en ajatellut sen olevan mitään vakavaa.
Tapaus tulee mieleeni säännöllisesti ja ajatus siitä että mitä jos se olikin sikiö. Minulla on kuvia tästä 'klöntistä' ja ne tosiaan muistuttavat keskenmennyttä sikiötä.
Voiko siitä olla terveydellisiä haittoja edelleen? Olen sairastellut todella paljon mutta en usko sen johtuvan siitä. Ja miten pystyisin saamaan tämän pois mielestäni?

3

53

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • vanhempi_nainen

   Varmaan monella on ollut tietämättään keskenmeno! Olen kuullut vastaavia tarinoita ennenkin. Ja miettinyt omalla kohdallanikin, ovatko aina menkat olleet menkat. Turha kuitenkaan ottaa syyllisyyttä, et olisi voinut asialle mitään. Jos olisit tajunnut, olisit voinut tehdä raskaustestin heti sen jälkeen (raskaushormonit eivät kuitenkaan aivan välittömästi poistu elimistöstä, eli näyttäisi ehkä positiivista keskenmenosta huolimatta).

   Nyt kannattaisi miettiä ensinnäkin, että onko ehkäisy sinulle oikea? Ole ainakin tarkka, että unohduksia ei satu. Käyttäjävirheet aiheuttavat aika monta ehkäisyn pettämistä.

   Et sanonut, onko sairastamisesi gynekologista vai muuta. Jos sinulla on gynekologisia oireita, mene lääkäriin (esim. gynekologi tai terveyskeskus). Nimittäin joskus kohtuun voi jäädä jotain kappaleita keskenmenon jälkeen. Tosin olisit saanut jo varmasti tulehdusoireita ja vuodot olisivat olleet runsaita. Aikaa on kulunut sen verran, että todennäköisesti olet gynekologian puolelta kunnossa.

   Itselläni on ollut nuorena abortti ja vähän vanhempana keskenmeno. Kumpiakin vetvoin mielessäni oman aikansa, mutta ne unohtuivat ajan myötä. Varsinkin keskenmeno unohtui nopeammin, koska se oli kuitenkin "luonnollinen". Ehkä käsittelyä auttaa jos tiedostat, että et ole tehnyt mitään väärää. Keskenmenoissa sikiössä on yleensä niin paha vika, että luonto lopettaa sen kehityksen. Voisit käydä kerran puhumassa jonkun terveydenhuoltoalan ammattilaisen kanssa - tai ihan vaan kaverin - ehkä silloin päästät asiasta irti. Yleensä hyvinkin vaikeat kokemukset ajan myötä haipuvat mielestä.

  • potija

   Mulla samanoloinen tilanne 2v sitten ,ja ensin oli vasemmalla puolen kauhea kipu ja sitten 2päivää tuli kauheasti suihkuna verta ,ihan kuin hanasta,eri tavoin kuin menkoista.Tosin saattaa olle kysta mikä on puhjennut,mutta menin lääkäriin ettei mitään tulehdusta ym kasvainta ole kysessä.Sun olisi hyvä käydä tutkimuksissa koska jos kysessä olisi poikkeus,olkoon aikainen keskenmeno tai kysta,niin se saattaa jättää ainesta kohstuonteloon ja tulehdusriski kasvaa.

  • unohdakokojuttu

   Erilaiset klöntit kuukautisten seassa ovat tavallisia ja vaarattomia. Ne ovat kohdun limakalvon kappaleita. Sen sijaan raskaaksi tuleminen e-pillereitä syödessä on harvinaista. On erittäin epätodennäköistä, että kyseessä olisi ollut keskenmeno.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   3400
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1599
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   1025
  4. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   437
   957
  5. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   956
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   893
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   780
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   737
  9. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   117
   727
  Aihe