Keskenmeno?

Haikeinmielin

Olen parikymppinen nainen ja noin puoli vuotta sitten uskon saaneeni keskenmenon. Olen syönyt epillereitä pari vuotta ja minulla oli seksisuhde yhden miehen kanssa melkein vuoden.
Reilu puoli vuotta sitten minulla oli uskoakseni kuukautiset mutta kivut oli normaalia kovemmat. Tunsin että sisältäni tuli jotain mikä ei tuntunut vain vereltä. Menin vessaan katsomaan. Siteesssä oli hieman vanulappua pienempi klöntti joka oli todella verinen, siinä näkyi vaaleita oudon muotoisia juttuja jotka eivät hajonneet vaan olivat enemmän semmoisia sitkeitä. Klöntti näytti tavallaan pussimaiselta. Hetken tutkiskelun jälkeen vedin sen vessanpöntöstä alas koska en ajatellut sen olevan mitään vakavaa.
Tapaus tulee mieleeni säännöllisesti ja ajatus siitä että mitä jos se olikin sikiö. Minulla on kuvia tästä 'klöntistä' ja ne tosiaan muistuttavat keskenmennyttä sikiötä.
Voiko siitä olla terveydellisiä haittoja edelleen? Olen sairastellut todella paljon mutta en usko sen johtuvan siitä. Ja miten pystyisin saamaan tämän pois mielestäni?

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhempi_nainen

      Varmaan monella on ollut tietämättään keskenmeno! Olen kuullut vastaavia tarinoita ennenkin. Ja miettinyt omalla kohdallanikin, ovatko aina menkat olleet menkat. Turha kuitenkaan ottaa syyllisyyttä, et olisi voinut asialle mitään. Jos olisit tajunnut, olisit voinut tehdä raskaustestin heti sen jälkeen (raskaushormonit eivät kuitenkaan aivan välittömästi poistu elimistöstä, eli näyttäisi ehkä positiivista keskenmenosta huolimatta).

      Nyt kannattaisi miettiä ensinnäkin, että onko ehkäisy sinulle oikea? Ole ainakin tarkka, että unohduksia ei satu. Käyttäjävirheet aiheuttavat aika monta ehkäisyn pettämistä.

      Et sanonut, onko sairastamisesi gynekologista vai muuta. Jos sinulla on gynekologisia oireita, mene lääkäriin (esim. gynekologi tai terveyskeskus). Nimittäin joskus kohtuun voi jäädä jotain kappaleita keskenmenon jälkeen. Tosin olisit saanut jo varmasti tulehdusoireita ja vuodot olisivat olleet runsaita. Aikaa on kulunut sen verran, että todennäköisesti olet gynekologian puolelta kunnossa.

      Itselläni on ollut nuorena abortti ja vähän vanhempana keskenmeno. Kumpiakin vetvoin mielessäni oman aikansa, mutta ne unohtuivat ajan myötä. Varsinkin keskenmeno unohtui nopeammin, koska se oli kuitenkin "luonnollinen". Ehkä käsittelyä auttaa jos tiedostat, että et ole tehnyt mitään väärää. Keskenmenoissa sikiössä on yleensä niin paha vika, että luonto lopettaa sen kehityksen. Voisit käydä kerran puhumassa jonkun terveydenhuoltoalan ammattilaisen kanssa - tai ihan vaan kaverin - ehkä silloin päästät asiasta irti. Yleensä hyvinkin vaikeat kokemukset ajan myötä haipuvat mielestä.

    • potija

      Mulla samanoloinen tilanne 2v sitten ,ja ensin oli vasemmalla puolen kauhea kipu ja sitten 2päivää tuli kauheasti suihkuna verta ,ihan kuin hanasta,eri tavoin kuin menkoista.Tosin saattaa olle kysta mikä on puhjennut,mutta menin lääkäriin ettei mitään tulehdusta ym kasvainta ole kysessä.Sun olisi hyvä käydä tutkimuksissa koska jos kysessä olisi poikkeus,olkoon aikainen keskenmeno tai kysta,niin se saattaa jättää ainesta kohstuonteloon ja tulehdusriski kasvaa.

    • unohdakokojuttu

      Erilaiset klöntit kuukautisten seassa ovat tavallisia ja vaarattomia. Ne ovat kohdun limakalvon kappaleita. Sen sijaan raskaaksi tuleminen e-pillereitä syödessä on harvinaista. On erittäin epätodennäköistä, että kyseessä olisi ollut keskenmeno.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe