Omatoimisesti Pietariin/viisumi

Nyymi_

Olen menossa vuodenvaihteeksi Pietariin. Olen jo varannut hostellin ja junamatkat, mutta en ole vielä hankkinut viisumia. Moni asia viisumia koskien on jäänyt vähän epäselväksi. Tarvitsisin siis tavallisen kertaviisumin/turistiviisumin.

Netissä väitetään, että halvin tapa hommata viisumi olisi hankkia se ilman matkatoimistoa, Venäjän konsulaatista, jolloin hinta olisi vain 35 euroa. Itse kuitenkin huomasin, että se tulisi lähes yhtä kalliiksi kuin matkatoimiston kautta hankittu, koska lukemani mukaan sen 35 e viisumin hinnan päälle tulisi vielä n. 26 euron palvelumaksu. Sen lisäksi tarvitaan vielä erillinen kutsu Venäjältä, ja ainakin hostelli josta varasin yösijan, veloittaa tästä vielä 18 euroa. Onko viisumin hankkiminen siis kuitenkin yhtä kallista riippumatta siitä, varaako sen matkatoimiston kautta vai konsulaatista?

Asun Lappeenrannassa, ja googlailtuani huomasin, että matkatoimisto Sojuzin kautta saisi kaikkein halvimman viisumin, 73 eurolla. Onko kyseinen firma hyvä ja luotettava paikka hakea viisumia? Ja voiko siis matkatoimistoilta todellakin hankkia pelkän viisumin, ilman että varaa mitään matkaa sieltä? Entä miten viisumianomuksen täyttö, se pitää ilmeisesti tehdä netissä ja tulostaa ja viedä matkatoimistoon? Yritin äsken tehdä sitä, mutta en tiedä, mitä kohtaan "kutsujaorganisaatio" tms, pitäisi laittaa. Siinä samassa kun kysytään jotain "reference number" tms. Sojuzin sivustolla ei ole mitään tietoa tästä. Pitääkö minun käydä ensin toimistolla kertomassa, että haluaisin viisumin, ennenkuin voin tehdä viisumianomuksen?

Entä pitääkö rajalla näyttää jotain maahantulokorttia, ja jos pitää, niin mistä sellaisen saa hankittua?

7

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TURAKKI

      Voi hyvä Sylvi !!!!!

    • niin_minakin

      Mene heti huomenna (viisumin saanti kestää) Saimaan Liikenteen toimistoon (Lappeenrannassa), sieltä saat ohjeet ja neuvot viisumin hankintaan. Heidän kauttaan saat sen edullisesti, eikä heiltä tarvitse matkaa tilata.

      • Kierrä_kaukaa

        Siihen paskafirmaan ei kannata astua jalallakaan. Vaikka haluaisit viisumin alkamaan 8 viikon päästä, se ei silti heille riitä, muuttelevat alkamispäivää jälkikäteen mielensä mukaan ja saat passin viisumeineen käteen pahimmillaan toista viikkoa muutetusta alkamispäivästä.
        Kun passi on heidän käsissään, et mahda mitään ja voi muuta kuin odottaa.
        Kun ilmaiset ärsyyntyneisyytesi ja esität hinnanalennusta, uhkailevat järjestävänsä viisumin mitätöinnin ja senttiäkään eivät anna hyvitystä, vaikka viisumi ei vastaa alkuperäistä sopimusta.
        Vaikka vetäisi minkälaista tarjouskampanjaa lehdissä, ei kannata sortua, vaan maksaa vaikka vähän enemmän ja viedä rahat sellaiseen firmaan, joka osaa asiansa.
        Sen takia juuri vetävät tarjouskampanjaa, koska moni asiakas on käynyt siellä sen ensimmäisen ja viimeisen kerran ja puskaradio on vienyt asiakkaat.
        Kyseisellä firmalla ei ole muuten mitään tekemistä viereisen suomalaisen bussiyhtiön kanssa, vaan tämä huijarifirma on kokonaan venakoiden pyörittämä.


    • Viisami

      Parissa viikossa saa kertaviisumin. Kannattaa kyllä ottaa vuosiviisumi. Sen hinta on n. 140 evroa. Sen saa kylläkin siis helpommin ja edullisimmin muualta kuin Saimaan Liikenteen kautta. Viisumin "oikea" hintahan on 35 evroa riippumatta sen kestosta.

      • Julianeksä

        Turussa on neva tourssi. sieltä saa hommattua sellaisen viisumin kuin haluaa. konsulaatin tytöt tykkäävät suklaasta. Raimolta saa myäskin Piettarin kämpän ja muut "palvelut". Tosin saman tasoisen saa muualta edullisimmin.


      • soini1912

        Saako nuuskaa ostaa vaalimaan rajakaupoista venäjän puolella?


    • Hei!

      Sojuzista on hyviä kokemuksia, tarkat ohjeet viisumin anomiseen saat soittamalla heille. Mutta joo, kutsun hankkimisen takia viisumin hankkiminen itse tulee yleensä samoihin hintoihin kuin matkatoimiston kautta hommattu. Periaatteessa tuo 35 euroa parikymppiä kutsusta pätee, mutta vain jos homman hoitaa Helsingissä Tehtaankadulla (lähetystö), ja se on sitten aivan oma sirkuksensa. Käytännössä viisuminanojat ohjataan viisumikeskukseen, joka veloittaa sen 26 euroa palvelumaksua.

      Maahantulokortin saat junasta: täytät sen ja annat rajatarkastajalle.

      Tervetuloa Pietariin!

      www.tripsteri.fi/pietari

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe