mahdollisuus?

Maaria

Olen 27-vuotias nainen E-Pohjanmaalta ja haluaisin tietää enemmän vanhoista tavoista ja niihin kätkeytyvistä viisauksista. Erityisesti shamanismi askarruttaa mieltäni. Voisiko kukaan neuvoa tai kertoa lisää? Kirjastoista löytyneet kirjat on luettu mutta kaipaisin lisää tietoa ja erityisesti ihmisiä joilla on ymmärrystä tai halua keskustella näistä asioista.

5

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pari ensiksi mieleen tullutta hakusanaa:
      _Shamaaniseura_ järjestää alan peruskursseja kerran pari vuodessa. Seuran sivuja kyllä päivitetään hävyttömän harvoin, ja aktiivisimmalla kurssittajalla on vieläkin aika paha hoono-soomi-ongelma, mutta ei se mitään. Kyllä sieltä aina joku löytyy, kun etsit!

      Ja sieltä lakeuksilta (missä itse en ole paljonkaan liikkunut) löytyy mm. _Taidekoti Musta Hevonen_. Emäntä voi tietää näistä jutuista aika paljonkin.

      Kaustisella on erittäin vahva voimapaikka _Pauanne_ , jonka nykyisestä tilanteesta, edes omistajasta, en tosin ole oikein selvillä, mutta aina siellä voinee käydä ilmaa haistelemassa. Siellä olen saanut erittäin vahvoja oivalluksia, joita joku sohvaperuna voisi pitää hullun horinoina.
      Vilppulassa on Katajamäen ekofarmi, missä niinikään on vahvasti tietoo, porukka mukavaa ja hyvä henki päällä... Yrittänyttä ei laiteta!

    • Thuleia

      Kurkkaapa Lehto - Suomen Luonnonuskontojen yhdistys ry:n sivuille: http://www.lehto-ry.org
      Siellä on vähän shamanismistakin juttua ja yhdistyksen kautta löytää muitakin asiasta kiinnostuneita jos haluaa.

      Kannattaa tutustua muun kirjallisuuden lisäksi Juha Pentikäisen teoksiin. Itse pidän niistä kovasti.

    • Roth Weiler

      Missäpäin Pohjanmaata vaikutat? Tunnen pohjalaisen noituuden, sanotaan nyt että paremmin kuin hyvin. Voin opastaa lähimmälle voimapaikalle ja kertoa hieman alueella vaikuttaneista noidista ja heidän työskentelytavoistaan.

      Miten on, tunnistatko esim. seuraavia vanhoja voimapaikkoja: Santavuori, Käräjävuori, Spitaalijärvi...

      • maaria

        Seinäjoen seudulla. Kuulisin asioista mielelläni enemmän, oma tietämykseni on (vielä) melko vähäistä.

        Paikoista: Ilmajoki, Kurikka...?

        Postia voi laittaa myös osoitteeseen [email protected]


      • Roth Weiler
        maaria kirjoitti:

        Seinäjoen seudulla. Kuulisin asioista mielelläni enemmän, oma tietämykseni on (vielä) melko vähäistä.

        Paikoista: Ilmajoki, Kurikka...?

        Postia voi laittaa myös osoitteeseen [email protected]

        Fossin Sanna on legenda. Siis kuuluisa lapualainen noita, tai paremminkin parantaja, jolla on oma vaikutuksensa vieläkin monien kansanparantajien työskentelytapoihin.

        Seinäjoki on ikävä kyllä varsinainen tyhjiö, mitä tulee noitiin - ellei nykypäivän wiccoja oteta lukuun. Sellaisia löytää sieltä vanhan keskussairaalan kupeesta sillalta, kun SeAMKin kulttuuriopiskelijoilla on välitunti... ;-) Tosin muistan lukeneeni, että Törnävän saarella olisi joskus muinoin asunut joku tunnettu noita - nimeä en muista.

        Ilmajoki on jo huomattavasti kiinnostavampi pitäjä. Ilkan vanhassa kartanossa kehuttiin kummitellun ja nuijamiesten joukkohauta siellä Kurikan ja Ilmajoen välimaastossa on tunnettua voima-aluetta.

        Ilmajoki tunnettiin aikoinaan "ILMOLA" -nimisenä suurpitäjänä, jonka kirkkoherra Castrénilla oli kaksi kappeliseurakuntaa mieliharminaan: pimeä ja taikauskoinen peräkylä nimeltä Alavus ja Korpijoki, jossa sijaitsi ns. Kylmäjyrän kappeli. Korpijoki sai myöhemmin nimen Kurikka saatuaan valtuudet itsenäiseksi kappeliseurakunnaksi. Molemmissa kappeliseurakunnissa asukkaat suhtautuivat äärimmäisen nuivasti kristinuskoon ja noituus ja taikausko hallitsivat molempia kappeliseurakuntia vielä 1700-luvullakin. Niinpä eteläpohjalainen noituus löytyykin pitkälti akselilta Alavus-Ilmajoki-Kurikka.

        Yksi tunnetuimpia noitia alueella oli ns. Hunnakka eli Hunnakon Äijä, joka oli syntyjään Ilmajoen ja Kurikan rajalta ns. Nenättömän kylästä, joka nykyään tunnetaan Panttilana. Hunnakon nimi taas viittaa Alavuden takamailla sijaitsevaan Hunnakkojärveen. Hunnakon Äijä toimi 1800-luvulla lähinnä Kurikan ja Ilmajoen alueella ja hänestä löytyy runsaasti juttua paitsi vanhoista vaasalaisista sanomalehdistä, myös Samuli Paulaharjun kirjasta "Rintakyliä ja larvamaita". Paulaharjun kirjassa on luku nimeltä "Ja noirat pahoo", jossa kerrotaan runsaasti myös muista alueella vaikuttaneista noidista.

        Kurikan tunnetuimpiin noitiin kuului myös "Tippa-Kaisa", joka oli niin pelätty hahmo, että tämä kuoltuaan sijoitettiin suulleen arkkuun ja jalat sidottiin köydellä yhteen. Tarinan mukaan Tippa-Kaisan kuolema varmistettiin vielä ampumalla ruumiin sydämeen hopeinen luoti.

        Jalasjärven kuuluisin noita oli nimeltään Mutilainen. Hän oli erittäin paha tyyppi, jonka luokse mentiin ainoastaan silloin kun haluttiin kirota joku toinen ihminen. Mutilainen saattoi vaatia maksuksi jopa asiakkaansa hengen. Mutilainen oli tunnettu siitä miten kolusi alueen hautausmaita etsiessään ruumiinosia omiin tarkoituksiinsa. Mutilaisella oli myös noitakumppani, jonka nimeä en nyt muista. Paulaharju kertookin tapauksen, jossa Kurikan Hunnakka törmäsi yöllä näihin jalasjärvisiin noitiin ja joutui tappeluun.

        Se miksi nimenomaan Kurikka oli noitien suosiossa, johtui Kyrönjoesta, tarkemmin alueesta, joka sijaitsee Kurikan vanhasta kirkonsillasta ylöspäin Jyllinkoskelle ja ns. Mäntylänlammelle saakka. Tällä alueelle kasvoi useita erittäin harvinaisia rohtokasveja, joita mm. venäläiset armeijan lääkärit kävivät sieltä etsimässä Isovihan aikaan.

        Etelämpänä Kauhajoella sijaitseva Hyypänjokilaakso oli lähestulkoon yhtä kuuluisa rohtojenkeruualue.

        Kauhajoesta tulee mieleen: siellä sijaitsee Spitaalijärvi. Tutustu sen historiaan!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7179
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      32
      2772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2346
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      96
      2042
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      15
      1746
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1535
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1371
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      33
      1319
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    Aihe