Onni vaatii rahaa.-

olen kirjoittanut tästä joskus aiemminkin. Miksi onni vaatii rahaa?
Raha poistaa monta perustavaa laatua olevaa huolta, sillä saa yksityisyyttä, hoitoa, turvaa, vapautta valita, elämyksiä ja valtaa. Nyt useimmat ajattelevat, onpa kevyt aloitus. Oikeassa olette, mutta totta toinen puoli. Mietitään eri näkökulmia, odotan mielenkiinnolla.

46

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Täsmä.vastaaja

      Rahalla ei ole pienintäkän vaikutusta onnellisuuteni mittariin. Kaikki lainehtii kuitenkin korvien välissä ja on itsensä päätettävä, millaisilla laineilla ajaa. Kaikki aallot on ylitettävä joka tapauksessa. Elän kulloisenkin tilanteen mukaan. Mitä sillä liialla rahallakaan tekee, jos/kun sille ei keksi käyttöä? Riittää, että eläminen maksaa ja saa sen nollattua säännöllisesti. Hyvä mieli tulee muita polkuja pitkin.

    • eppu2

      Kyllähän kohtuullinen määrä rahaa poistaa elämisen huolet.
      Ihminen vaan tahtoo olla niin kumma tyyppi, että mitä enemmän saa, sitä enemmän haluaa.
      Kun löytää rauhan sisimpäänsä löytää myös oikeanlaisen onnen.
      Sellaisen, joka ei vaadi mitään lisää.

      • jaonneakintulee

        Kyllä rahalla on osa merkitystä mielekkääseen ja onnelliseen elämään. Mikäli on pienituloinen, niin kannattaa opetella järkevää taloudenhoitoa: oppia säästämään. On paljon sellaista, johon euroja saa menemään, mutta vastikkeeksi ei tule oikeastaan mitään. Turha tuhlata kalliisiin vaatteisiin, tilata lehtiä, ostaa roskaruokaa ja heräteostoksia.
        Ei ole onnellinen, jos joutuu jatkuvasti kamppailemaan miten saa laskut maksettua, ei ole rahaa ostaa ruokaa, käydä lääkärissä, ym.
        Joilla on varallisuutta voivat kyllä liikkua vapaammin ja kohdata potentiaalisia henkilöitä, joista tulee sitten kumppani tai hyvä ystävä. On myös harrastuksia, joihin vähätuloisella ei ole mahdollisuutta ja on tyydyttävä vaatimattomaan asumiseen ja elämiseen.
        Kuitenkaan ei kannata jäädä haikailemaan sen perään, mitä ei voi saavuttaa rahan voimalla. Kannattaa ajatella, mitä jollain rikkaalla ei ole mitä sinulla köyhänä voi silti olla. Moni on varakas ja koulutettu, mutta ei ole terveyttä, ja on kohdannut paljon murhetta elämässään. Köyhällä voi olla lahjoja ja jotain henkistä pääomaa, jota ei rahaihmisellä ole.
        Kun syntyy vauraaseen ja menestyvään sukuun, niin ympärillä on kateutta, odotuksia, että täytyy pärjätä ja päästä vähintään samaan kuin vanhemmat. Ja entäs jos ei jaksa, ei ole halua opiskella, yrittää ....
        Pitää oppia elämään sen kanssa, mitä on eikä jäädä suremaan sitä, mitä paitsi on sattunut jäämään.
        Rakennetaan ihan omanlaisemme elämä ja rakennetaan niiden eväiden mukaan, mitä on saatu.


    • 1eero

      Tarpeellinen määrä on sopiva kun juoksevat menot kuukausittain on hoidettu mikäs siinä sitten. Toki mieltymyksiä haaveitakin mihin rahhoo menisi kun tietää mihin mahdollisuus ni sovittaa olemisensa ei sen kummempaa. Paljon on sellasta mitä rikkaat kadehtii ei nekään kaikkea rahalla saa.

      • Tuo on totta. Rikkaat voivat kadehtia köyhältä sitä mitä heillä on. Kaikkea ei saa rahalla eikä kaikkea mitata rahassa. Jostain vasta luin sellaisen aforismin et iän myötä entistä tärkeämmäksi tulevat asiat, joita ei saa rahalla tai joihin ei tarvita rahaa.


    • a-------------------

      Vain riittävän yksinkertainen ja pöljä ihminen on onnellinen.
      Älykkäät, taiteelliset, herkät ihmiset riutuvat elämän tuskassa.

      • eppu2

        Kumpaan ryhmään kuulut? Vai onko välimuotoja?


    • Raha itsessään ei tee tyytyväiseksi mutta se poistaa tyytymättömyyden aiheita.

    • hytinäx1

      Täällä naapurimaassa on olemassa arpa nimeltään triss, Siinä on voittomahdollisuutena joko niitti tai vähintään 30 kr tai sitten voi saada kolme telkkari ruutua arvassa tai sitten kolme onnenapilaa voittomahdollisuutena voittaa vaikka 10 vuotta 10000 kr / kuukausi.
      3 telkkaria arvassa pääsee raaputtamaan suoraanlähetykseen telkkariin. Kuutena aamuna viikossa pääsee joku onnellinen raaputtamaan voittosumman 50.000 -5 milj kr väliltä. Ja yhtenä päivänä viikosta tulee henkilö, jolla arvassaan kolme onnenapilaa, raaputtamaan voittosumman väh, 10 vuotta ja 10000 kr / kk . korkein voittosumma voi olla 25 vuotta ja 100000 kr kuussa.
      Viime viikolla oli yksi 60 vuotias nainen , aivan vasta saanut lopputilin kun työpaikka rationalisoitiin toiselle paikkakunnalle ja hän raaputti 10 vuotta ja 100000kr. Siis yhtäkkiä verottomana yhteensä 12 miljoonaa. Tämä henkilö oli kyllä tosi onnellisen näköinen, mutta aivan shokissa. Jotain höpötti että kyllä sitä voisi vielä olla jossakin puolipäivä töissä. Minusta se on jo aika vastuutonta edes ajatella töitä kun on voittanut tuollaisen summan.
      Sitten on vuorostaan heitä jotka voittavat 50000 kr kerralla ja heidän ilmeistään kyllä voi lukea että pikkuisen liian pieni oli voittosumma.

    • Raha ei ole tärkeää, kunhan sitä on tarpeeksi.
      Kun riittää asumiseen ja muuhun elämiseen niin asiat ovat hyvällä tolalla.

      • Eikö voisi ajatella, että rahalla voi myös auttaa jos sitä on paljon. Meillä 2-perheen säätiöt ovat monessa mukana esim Itämeren suojelu (J. Nurmisen ja Herlinien)
        Varmasti tekee heidät ainakin tyytyväisiksi, samoin kuin Melindaja Bill Gatesin, jotka oman säätiönsä kautta rahoittavat kehitysmaiden lasten rokotusohjelmia.
        Heille raha sinänsä on merkitykseltään eri asia kuin köyhillä, sen riittävyyttä ei ole tarve miettiä.

        Onhan silläkin merkityksensä missä maassa asuu tai tarvitseeko olla pankissa aina riittävästi esim. lainojen, asumisen, ym. pakollisten menojen verran. Jos täytyy koko ajan miettiä riittääkö rahat lasten menoihin heidän tai omiin harrasteisiin, energgia kuluu siihen, eikä mikään suju hyvin edes parisuhde.
        Kyllä rahalla on puolensa myös onnellisuusmittarissa.


    • Yksi näkökulma on penninvenyttäjät. Nykyaikana moni toki joutuu pennejään venyttämään kireän työ yms takia.
      Tunnen kuitenkin penninvenyttäjien heimoon kuuluvia, joille onni on se penninvenytys. Jokainen kolikko kerätään talteen ja esimerkiksi itsensä hemmotteleminen tai elämästä nauttiminen ovat täysin vieraita käsitteitä. Saatikka vaatteiden osto, se on ihan joutavaa jos entiset suinkin mahtuvat päälle.
      Rahaa penninvenytyksen takia on tietysti kertynyt jo aikamoisia omaisuuksia, että sen vuoksi ei tarvitsisi enää venyttää.
      Se on kuin harrastus ja ainakin se on elämän asenne. Nuukuus on suhde rahaan, pahimmillaan se voi olla saituutta. Hupuloida ei kannata mutta liika saituus, voisiko se olla jopa sairautta. Aviopuoliso ja jälkikasvu saattavat jopa kärsiä tilanteesta kun koko perheen rahankäyttö on penninvenyttäjän pikkutarkan tarkkailun alaisena.
      Yleensä he vielä puhuvat miten kaikki on kallista ja miten mahottomasti kaikki maksaa.
      Edellisestä sukupolvesta saattaa löytää juuri tähän heimoon kuuluvia onnellisia ihmisiä.

    • att2

      Tuskin onni-onnellisuus vaatii rahaa, ehkä kerjäläiset ovat onnellisia istuessaan kauppojen ovien vieressä.

      Asun yksin harrastuksiini kuuluu tehdä rahalla rahaa välillä tulee miinusta kuin tänään, huominen on arvoitus pääasia on kuitenkin että alkupääoma kasvaa tietenkin muutamissa loppuu koska ne ovat sitä varten.

    • 1eero

      Tunnen monia ihmisiä joilla on rutosti rahaa mutta päällepäin he eivät näytä sen onnellisimmalliselta kuin meikä tavallinen tallaaja olisiko niin että miljoonien omaisuus onkin rasite henkiselle hyvinvoinnille, rahaholisti vähänkuin alkoholisti tekee riippuvaiseksi raha on rahaholistille kuin krapula ryyppy elämä saattaa muuttua hankalaksi.
      Raha on yhteiskuntaa pyörittävä mitta siinä missä oravannahka aikaan sitä on helpompi käsitellä ajatteles jos sinulla olisi miljoona oravannahkaa pankissa ei tulisi mitään siis raha on kätevä siinä mielessä, ei varmaan mene pitkään kun ei ole rahaa sanan varsinaisessa merkityksessä on vain numeroita tiliotteessa, no joo on se mukava tallustella muutama kymppi taskussa hyvillä mielin eikä pelkoa pörssi romahduksesta toista se on äveriäillä ilman dollari hymyä.

      • Oravannahkat kodan puisella penkillä lämmittäisi mukavasti takamusta takkatulen loisteessa :D.


      • 1eero
        siilimuori2 kirjoitti:

        Oravannahkat kodan puisella penkillä lämmittäisi mukavasti takamusta takkatulen loisteessa :D.

        Minusta orava on nätimmän näköinen turkki päällä


      • 1eero kirjoitti:

        Minusta orava on nätimmän näköinen turkki päällä

        Nuin minustaki mut mun talon vintille ei tarttis tulla tihutöitä tekemään.


      • 1eero
        siilimuori2 kirjoitti:

        Nuin minustaki mut mun talon vintille ei tarttis tulla tihutöitä tekemään.

        He he vintillä vitkastelua siili ja orava


      • 1eero kirjoitti:

        He he vintillä vitkastelua siili ja orava

        Nii :). Orava on söpö niin kauan kun se ei revi lastuvilloja mun vintiltä eikä jyrsi palkkeja. Tai ainakaa talon vintiltä.Muuteoin me tullaan ihan juttuun, ei mitenkään karsinoida.


    • Sosiaalinenlotto

      Raha ei tee onnelliseksi, mutta se antaa turvallisuuden tunteen, joka rajattomalla aina on.

      • Samahinen

        Rahattomalla p.o.


    • Onnesta tiedä vaatiiko paljonkin rahaa, matkustaminen kyllä vaatii.
      Pian ollaan Haminassa, 18 euroa pyysi bussikuski, kun matkan maksoin.
      Vaan on tämä sen arvoista ja perillä odotellaan. Jos ei Onni, niin joku nyt kuitenkin.

    • Mietin tätä aloitusta normaalia pitempään.
      Vaikka aloitus taitaa olla jo neljäs kopio kuluneen vuoden aikana.

      Ei rahaa = Epä-Onni
      On rahaa = Onnea

      Jos ei omista rahaa, miten voi tietää että rahakas on onnellinen?
      Jos omistaa tarpeeksi rahaa, kuten minä, onko voinut olla niin onneton kuin
      rahaton?
      Tarpeeksi omistamisella tarkoitan että aina on ollut tarpeeksi koko siihen
      astisen elämän jokaisen hetken.

      Luin tuon aloittajan omat lahja-toiveet, mutta sillähän ei ole merkitystä
      mitä aloituksen kysymykseen tulee.

      Onni vaatii rahaa?
      Kysymys, johon kukaan ei pysty vastaamaan oikein.

      H.

    • Rahoittaja

      Raha aiheuttaa huolta.

    • billsbillsbills

      Köyhyys on kurjuutta jos asuu kylmässä kämpässä, on nälissään eikä ole rahaa terveydenhuoltoon. Köyhän ei kannata tehdä lapsia.
      Rikkailla voi olla toisenlaisia ongelmia, esim. ei osaa enää arvostaa tavallisia asioita, todellisuudentaju voi hämärtyä ja voi kokea, että ihmiset hakeutuu seuraan vain rahan takia.
      Sopivasti on hyvä. Pienet menot on hyvä asia; kun ei tule laskuja jatkuvasti, niin ahdistaa vähemmän.

    • Hyväihminenhyväelämä

      Raha rauhoittaa-Se luo turvaa,sen tietää jokainen rahapulassa kituuttanut.Raha on välttämätöntä,elinehto,ilman sitä,tiettyä tulon tasoa,joka riittää leipään ja lämpöön ihminen kärsii.Mutta onnea et rahalla osta minun mielestäni.Mitä on onni?Sen tietysti määrittelee jokainen itse,omasta näkövinkkelistään.Ihmisillä on erillaiset tarpeet ja toiveet.Kuitenkin jotain yhteneväisyyksiäkin löytyy.Hyvät ihmissuhteet,rakkaus,hyväksyntä,Niitä kaipaa ihan jokainen meistä-.Terveys,oma ja läheisten.Niitä ei voi rahalla ostaa.Ei pelasta kitumiselta,eikä kuolemalta.Ei myöskään auta henkisissä kärsimyksissä tallaavaa,voit saada vain parempaa hoitoa,muttei välttämättä parannusta.Joku tutkimushan tehtiin taannoin,joissa huomattiin,ettei isot tulot lisänneet tyytyväisyyttä elämään.Kaikki on korvien välistä kiinni.Osaatko asettaa mittassuteet elämässä oikein,arvostaa mitä on,etkä hamuta aina vain lisää.Ollla tyytyväinen,ja kiitollinen siitä mitä jo on.Ja eritoten,olla sinut itsesi ja ympäröivän maailman kanssa.

    • korppis1

      Tänä syksynä rahaa on palanut enemmän kuin paljon. On helpottavaa tietää, että aina olen selvinnyt vaikka tili on mennyt ns. miinukselle. Raha-asioiden hoito vaatii suunnitelmallisuutta. On oltava tili joka joustaa, sekä luottokortti pahimpien päivien ja ulkomaan matkojen varalle. Onnellinen voi olla tilapäisesti rahatonkin kunhan osaa valikoida oman elämänsä tarpeet ja organisoida etukäteen rahavirtojen ylä- ja alajuoksut.

      • Huomaan, että ns. tavallinen elämä tuloineen tyydyttää tätä joukkoa, eikä rahan onnea tuottavaan vaikutukseen luoteta.
        Nythän en tiedä kuinka varakasta joukkoa kirjoittajien keskuudessa on ja miten senkin kukin määrittelee.
        Koska huoli pärjäämisestä rassaa monia, se aiheuttaa stressiä mikä on terveysriski, joten raha rauhoittaa mikä taas mahdollistaa onnellisuuden tunteen, eli oikeassa olen.


      • Korppis1
        kawe kirjoitti:

        Huomaan, että ns. tavallinen elämä tuloineen tyydyttää tätä joukkoa, eikä rahan onnea tuottavaan vaikutukseen luoteta.
        Nythän en tiedä kuinka varakasta joukkoa kirjoittajien keskuudessa on ja miten senkin kukin määrittelee.
        Koska huoli pärjäämisestä rassaa monia, se aiheuttaa stressiä mikä on terveysriski, joten raha rauhoittaa mikä taas mahdollistaa onnellisuuden tunteen, eli oikeassa olen.

        Rahattomuuskin rauhoittaa kun tietää, että olotila ei ole pysyvä.

        Onnellisuuden takeena on itsensä toteuttamisen tyydyttäminen. Jos rahaa ei ole onnellisuuden este on raha, hei ....ei sittenkään.

        Pankista saa rahaa jos haluaa toteuttaa jotain minkä kokee juuri sillä hetkellä tarpeelliseksi ja toteutus tuo onnellisuutta.

        Muitan kun olin lopettamassa yritystoimintaani. Olin väsynyt halusin jotain piristystä elämääni. Juttelin pankinjohtajan kanssa lopetukseen liittyvistä raha-asioiden järjestelemisistä. Kerroin hänelle halustani matkustaa Prahan kevääseen.

        Sinä matkustat nyt Prahaan ja nautit, älä ajattele rahaa, sanoi pankinjohtaja. Näin tein, matka oli ihana ammensin itseeni energiaa ja olin onnellinen.

        Sekin matka on jo kauan sitten maksettu ; )


    • nuormieli

      Onni on olla omavarainen siis sopivasti rahaa sukanvarressa et ei ihan joka centtiä/euroa tarvi laskea, ne todella varakkaat jotka minä tunnen ovat enemmän tai vähemmän onnellisia, harmaita hiuksia saavat kun seuraavat noita pörssiheilahteluja joskus on pinna niin tiukilla ja yöunet menetetty.

      • Enhän minä väittänytkään, että rahaa on oltava paljon. Te tiedätte jokainen, että on olemassa ihmisiä joiden ei käytännössä tarvitse käyttää rahaa lainkaan tai tietää edes seuraavaa ateriaa, koska he elävät luonnossa sellaisissa *olosuhteissa - kaikki tarvittava on käden ulottuvilla.
        Täällä on saatavissa älyn lisöksi koulutus, ne ovat korvaamaton pääoma, niillä tietysti voi hankkia pääomaa ja valtaa.
        Onnellisuus on siis subjektiivinen käsite, johon vaikuttavia tekijöitä on iän, terveyden ja olosuhteiden lisäksi vaikuttamassa ne pulmallisimmat eli ihmissuhteet.


    • Viatonsivullinen

      "Raha on kiva maksaessa."En koe että haluaisin aina vaan lisää, kuten tuolla alussa joku mainitsi. Olen tyytyväinen siihen mitä on, tottunut juuri tähän elämään. Huomannut ilokseni etten kaipaa
      turhuuksia, käytän rahaa järkevästi. En kuitenkaan pihtaa, hankin sitä
      mitä mieleni tekee, ei tarvitse parkua jos jotain ei ole.
      Olen kyllä hyvin tyytyväinen, onnellinenkin, ei tarkoita sitä etteikö
      murheita olisi. Ei tämä elämä mikään taivas ole, haasteita
      riittää.

    • ei.pidä.pihtailla

      Joku kehui täällä rahoillaan. Tunnen toisenlaisiakin tapauksia, on rahaa ja paljon, mutta elävät kuin tosi köyhät, ihan tyytyväisen oloisina.
      Äitini ei ole koskaan ollut töissä, hän sai nuorehkona kuolleen isäni jälkeen melko hyvän eläkkeen. Lisäksi tuli perintöä.
      Yllätys oli kun paljastui kuinka paljon rahaa oli säästänyt. Valitti aina kuinka pieni eläke on ja oli aivan uskomattoman nuuka. Nuukuus paheni vielä kun tuli eurot, hän ei oppinut koskaan ymmärtämään euroja, puhui suomen markoista.
      Nyt on myöhäistä nauttia rahoistaan.
      Itsekin olen meinannut langeta "turhaan" säästämiseen, onneksi olen tullut järkiini.

      • 1eero

        Jee, eipä tässä tän ikäisenä kannata pihtailla vaan elettävä itseään varten siten mihin kullakin mahdollisuus varojen mukaan, ota ilo irti elämästä ole oma itsesi herra on mottoni mutta jalat maassa.


      • Elämän perustarpeet ja puitteet itseä tyydyttävällä tasolla.
        Rahasta tinkimätön terveydenhuolto.
        Paikalliset harrastukset.
        Matkustelu.
        Kohtuullisten mielitekojen tyydyttäminen.
        Em. elämäntyylin jatkuvuuden turvaaminen.
        Nuo yllä mainitut riittävät meille.


      • flegu kirjoitti:

        Elämän perustarpeet ja puitteet itseä tyydyttävällä tasolla.
        Rahasta tinkimätön terveydenhuolto.
        Paikalliset harrastukset.
        Matkustelu.
        Kohtuullisten mielitekojen tyydyttäminen.
        Em. elämäntyylin jatkuvuuden turvaaminen.
        Nuo yllä mainitut riittävät meille.

        "flegu"

        Teevee...

        Kumpi tuo on?
        Onni vai raha?

        Viitaten aloitukseen, kumpaa olette vaatineet.

        H.


    • Psykoterapeutitar

      Rakastan rahaa ja kerään sitä mahdollisuuksien mukaan :-*

    • En sanoisi että raha tuo onnea.
      Mutta helpomman elämän se tuo. Jos joutuu odottelemaan eläkepäivää että saa syödäkseen muuta kuin kaurapuuroa tai ei ole rahaa lääkkeisiin, pesukoneen hajoaminen saisi talouden sekaisin. Kyllä tuollaisessa tilanteessa vaikkapa lottovoitto olisi lähestulkoon onnea.
      Nuorena rahaa tuli enemmän mutta myös meni, nykyisin riittää hyvin kun ei ole oppinut tuhlaamaan. Voi suoda itselleen vähän ylellisyyttäkin.

    • ent.siivoojaparka

      Nykymaailma nyt vaan on sellaista, että on hankala pärjätä ilman rahaa, kun sellainen on keksitty. Jos ei sitä itsellä ole, niin jonkun toisen lompakosta se pummikin elää.
      Onhan se turvattu toimeentulo jonkunlainen perusta onnellisuudelle. Vaikea olisi varmaan olla onnellinen nälkäkuoleman partaalla 30 asteen pakkasessa vaikka onnellisuuteen olisi kaikki muut edellytykset.
      Laskin tuossa äsken rahojani; reilut 7000 kr lakkarissa. Muutama tuhat kolikoina säästöpossussa kirjahyllyn reunalla. Tiliäni en ole muutamaan viikkoon kurkannut. Kyllä sinnekin jotain jäi viimeisimmän ulosoton jälkeen, muistelen. Hyvä niin, niin ei tarvitse mennä muki kourassa istumaan Hemköpin eteen tai sossuun.
      Ei minun onnellisuuteeni kuitenkaa raha riitä, ei mikään raha.
      Ei minun onnellisuuteni rakennu ostettuihin elämyksiin, merkkivaatteisiin, matkusteluun, valtaan ...
      Se onni tulee silloin kun on tullakseen, jos tulee. Se on tunne niikuin muutkin, eikä omia tunteitaan voi tilata. Miksi minulla säästöpossustani huolimatta on sellainen olo, että olisi tarpeen taas hypätä ilmaan ja hihkaista; onni, ota koppi.
      http://runosto.net/uuno-kailas/tuuli-ja-tahka/onni/

      • SinulleKiitos

        @ent.siivoojaparka
        Tosi upean runon laitoit!
        En tuntenut aiemmin tuota Uuno Kailaan runoa. Juuri noin itsekin tunnen onnen silloin harvoin, kun sitä saan.


      • Onnellisuus, tyytyväisyys, tyytymättömyys?
        Onnellisuus on mielestäni hetkellistä. Tyytyväisyyden ja tyytymättömyyden keskinäiset suhteet vaihtelevat mutta tunnen muutamia "kestotyytymättömiä" ihmisiä.
        Perustarpeiden tyydyttämisen jälkeen tyytymättömyys syntyy vertaamisesta, jos on syntyäkseen. Voihan se olla kimmoke positiiviseen toimintaankin.

        Meillä on selkeä työnjako. Vaimoani ei kiinnosta tippaakaan perheemme tulonmuodostus.
        Toisaalta hän seuraa luottokorttilaskut ja pankkien tiliotteet.
        Toistaiseksi hän ei ole ollut tyytymätön ainakaan siihen, että hänen korttinsa käyttöraja ei ole tullut koskaan vastaan.
        Tuskin se kuitenkaan on tehnyt häntä onnelliseksi.

        Nyt hän on jo kaavaillut rättien hankintaluetteloa ensi viikon alkua ajatellen. Siltäkään sektorilta ei ole tyytymättömyys uhkaamassa.


    • rahaa-kaikille-

      alotukseen,
      totta , raha rauhottaa,
      ilman rahaa ihminen on toivoton onneton, kurjaa elämää elävä ressukka,

    • eppu2

      Kuunnelkaa tai lukekaa YLE areenasta Aleksis Salusjärven kolumni onnellisuudesta. Nimeltään, rakas joulupukki.
      Voiko sen luettuaan enää muuta mieltä olla.

      • Minä kuuntelin ja kuullosti ainakin osittain minun aloitukselta, ihan hyvä oli.
        Aivan järkiperäisiä taidamme olla koko porukka, ei ne suuret tulot vaan pienet menot - pitävät balanssia yllä - ihan kokonaisvaltaisesti.


      • eppu2
        kawe kirjoitti:

        Minä kuuntelin ja kuullosti ainakin osittain minun aloitukselta, ihan hyvä oli.
        Aivan järkiperäisiä taidamme olla koko porukka, ei ne suuret tulot vaan pienet menot - pitävät balanssia yllä - ihan kokonaisvaltaisesti.

        Vanha viisaus:
        Se, jolla on vähän ja joka tarvitsee vähemmän, on rikkaampi, kuin se, jolla on paljon ja tarvitsee enemmän.
        On niin paljon mitä minä en tarvitse.


      • Yksi tulkinta ;
        pieni on kaunista
        vähän on kaikki
        tai
        rikas antaa liiastaan
        köyhä puutteestaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      316
      3163
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      200
      2591
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      140
      2439
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      109
      1945
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      14
      1937
    6. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      44
      1612
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      16
      1446
    8. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      10
      1266
    9. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      118
      1194
    10. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      219
      1134
    Aihe