Tröllin oppi omistusoikeudesta: osa II

Vuokko-Meri-Vuokko

Epärehellinen kirjoittaja kirjoitti aiemmassa säikeessä "Tröllin oppi omistusoikeudesta" paljon höpöä. Korjataan tässä asiat, kuten ne oikein menevät.

Otetaan mukaan lainauksia epärehelliseltä kirjoittajalta, joihin myös vastaan:

////

Lainaus epärehelliseltä: "Tröllin opin mukaan rikoksella ansaitut rahat saa pitää."

Ihan veti suutani hymyyn tuollainen epärehellisen henkilön keksimä valhe. Tällaiset rahat saa pitää ainoastaan siihen saakka, kunnes rahat löytävät tavalla tai toisella laillisen omistajansa.

Lainaus: "Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?"

Lopullinen omistusoikeus on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää.

////

Lainaus: "Kerro ihan omin sanoin mikä on käsityksesi omistusoikeudesta?"

Kyse on kohteeseen liittyvästä oikeudellisesta määräämisvallasta, käyttö- ja vallintaoikeudesta sekä käyttövapaudesta ja siten omistajan kompetenssista. Kollisiotilanteissa oikeudenomistajaa suojaavat sekä staattinen suoja että dynaaminen suoja. Käytännössä omistusoikeus ratkaistaan viime kädessä tapauksella, jossa kohde vaihtaa omistajaa joko omistajan oikeudella tai oikeudettomasti.

Lainaus epärehelliseltä: "Rehellisesti lahjoitettua nimimerkkiä trölli ei suostu ottamaan vastaan."

Taas veti suutani hymyyn tämä valheellinen väite. Totta kai suostuisin ottamaan vastaan, jos (a) lahjoittajalla olisi oikeus lahjoittaa nimimerkki; (b) nimimerkki lahjoitettaisiin rehellisesti; (c) nimimerkki ei olisi ruma; (d) nimimerkki ei olisi tahriintunut ja; (e) nimimerkki olisi arvokas tai edes käyttökelpoinen.

Brynolf ei ole rekisteröinyt rumaa nikkiään, vaan nimimerkki on tahriintunut, eikä ole osoittanut sen vakiintumista, joten hänellä ei ole siihen omistus- tai hallintaoikeutta. Toissijaisesti, lahjaa ei ole pakko ottaa vastaan. Minä en tietenkään ota rumaa lahjaa vastaan, vaan Brynolf on edelleen yhteishallinnassa. Olen katsonut lahjahevosta suuhun ja havainnut sen rumaksi.

Jos haluaisin, voisin käyttää nikkiä vapaasti, en siihen lupaa tarvita. Minä en kuitenkaan ole käyttänyt Brynolf-nikkiä, enkä käytä. Nikki on ruma ja sillä on tahriintunut - paksut reidet ja kalapuikkoviikset - historia.

Lainaus: "Ylimuistoinen nautinta(hallinta) on sitä, että olen hallinnut tällä palstalla Brynolf-nikkiä kauemmin, kuin kukaan jaksaa muistaa.... Toisaalta irtain esine, jolla ei ole omistajaa, voi muuttua omistetuksi, kun joku ottaa sen haltuunsa."

Brynolf-nikki ei ole viitattua irtainta, puhumattakaan kiinteää: kirjoittaja viittaa ymmärtämättään immateriaalioikeuteen, johon eivät päde samat normit kuin reaaliseen omaisuuteen. Kirjoittaja vertaa Brynolfia tietämättään tavaramerkkiin, vaikka nikkiä ei ole edes vaivauduttu rekisteröimään. Vakiintuneena Brynolf-nikkiä ei ole voitu koskaan pitää, koska nikki ei ole ollut koskaan sama, vaan todellinen nikki on Brynolf "vaihtuva" Ruokavalio. Kahden kuukauden "sekakäyttö" ei tee nikistä vakiintunutta.

////

Ei rekisteröintiä, ei osoitettua vakiintumista, ei hallinta- tai omistusoikeutta. Hyvin helppoa: Brynolf on yhteisomistuksessa.

(Ja hei, ei oteta tätä niin tosissaan! Sinäkin punanaamainen kaveri: viritetystä Ladasta nyt kierrokset alas ja pakosarja jäähtymään...)

33

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lauermanto

      Samaa mieltä kuin järkevä avaaja.

      Avoin keskustelupalsta on kuin yhteisniitty. Sinne saavat kaikki kylän lehmät ja lampaat tulla sovussa natustelemaan ruohoa. Niityllä on siellä täällä meheviä ruohomättäitä, herkullisia irtonikkejä. Niitä voi jokainen turpa natustella miten tahtoo. Kyllä irtonikkejä riittää joka turvalle ja toisaalta, ei se irtonikki siitä kulu vaikka kuinka monta turpaa olisi sitä yhdessä natustamassa. Ei ole yhdenkään turvan asia sanoa muille, että pois tältä ruohotuppaalta.

      Jokaiselle, joka ajattelee on toisin on oiva ratkaisu: kipaisee nikkikauppaan ja varaa turvalleen ihan oman rekisteröidyn ruohomättään natusteltavakseen. Se on ihan sallittua ja jossain oloissa suositeltavaakin. Silloin eivät niityn muut lehmät ja lampaat saa turpaansa juuri sinun tuppaallesi.

      Jotkut yhteislaitumen lehmistä tosin varaavat itselleen oman mättään, mutta silti natustavat muitakin ruohotuppaita. Sekin on sallittua, vaikkakin hieman perustelematonta. Ehkäpä se ruoho sitten on vihreämpää aidan toisella puolella.

      Jotkut lampaat määkivät päivätolkulla sydäntäsärkevästi sitä, kun joku muukin turpa tulee samalle mättäälle natustamaan. Vaikka se voikin olla hellyttävän avuttoman oloista toimintaa siltä lampaalta, niin ei siihen voi lopulta kuin todeta että asialle ei voi mitään. Yhteisniityllä on yhteisniityn säännöt, eikä yksi lammas voi sanella muille sääntöjä, vaikka kuinka mieltäisikin itsensä pässiksi.

      • V-M-V

        > Yhteisniityllä on yhteisniityn säännöt, eikä yksi lammas voi sanella muille sääntöjä, vaikka kuinka mieltäisikin itsensä pässiksi.

        Tiedämme hyvin yhden lammas-pässin, joka pyrkii itse laatimaan sääntöjä, kehottaa rehellisyyteen ja loogisuuteen. Heti kun tilaisuus kuitenkin tarjoutuu - toisin sanoen tilanne on itse pässille liian hankala - pässi pyrkii muuttamaan sääntöjä.


      • Anonyymi
        V-M-V kirjoitti:

        > Yhteisniityllä on yhteisniityn säännöt, eikä yksi lammas voi sanella muille sääntöjä, vaikka kuinka mieltäisikin itsensä pässiksi.

        Tiedämme hyvin yhden lammas-pässin, joka pyrkii itse laatimaan sääntöjä, kehottaa rehellisyyteen ja loogisuuteen. Heti kun tilaisuus kuitenkin tarjoutuu - toisin sanoen tilanne on itse pässille liian hankala - pässi pyrkii muuttamaan sääntöjä.

        Se on tuo kaikille tuttu jankkaaja, myös maahanmuuttopalstalla tutuksi tullut vänkyrä :)


      • Anonyymi

    • M-V-M

      Epärehellinen jatkaa: "Sinä olet täällä palstalla suu vaahdossa jauhanut, miten toisilta Wincapitasioittajilta viedyt rahat kuuluvat niille joille Hannu on ne jakanut. Mitäpä siitä, että ne on rikoksella viety."

      Taas veti suutani hymyyn epärehellisen kirjoittajan uusi ja itse keksimä valheellinen väite. Kyseinen epärehellinen kirjoittaja ei tosin kykene perustelemaan väitettään. Ei tietenkään kykene.

      Olen kertonut esimerkkinä, jota heikkolahjaisimmat eivät ole ymmärtäneet, että minä itse en ilman eri syytä palauttaisi vapaaehtoisesti varoja, jotka olisin hyvässä uskossa toiminnasta saanut. Lopullinen omistusoikeus rahoihin on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää. Jos oikeus katsoo, että varat kuuluvat valtiolle, ne maksetaan silloin valtiolle.

      Odotellaan epärehellisen seuraavaa väitettä. (Laske nyt jo viritetystä Ladastasi kierroksua alas, niin saat pakosarjan jäähtymään...)

    • V-M-V

      Eipä tullut epärehellinen kirjoittaja tähän säikeeseen puolustamaan valheitaan, vaan jatkoi vanhojen valheidensa toistamista omassa säikeessään.

    • Hyvä taistelutaktiikka tämä on. Kun hyökkääjän paine käy liian kovaksi, laitetaan reppu selkään ja kipaistaan juosten karkuun. Uusissa asemissa tehdään sitten oma avaus, muotoillaan vastapuolen väitteet uudelleen niin, että niitä vastaan on helpompi puolustautua. Tätähän meidän Tröllerö on harrastanut niin useasti ennenkin. ;)))

      Minä arvostelin omassa avauksessani nikin nussintaa. Väitin, että toisen kirjoittajan nimimerkin ja kirjoitustyylin tahallinen matkiminen pyrkii pelkästään kiusaamiseen ja ärsyttämiseen. En hyväksy moista käytöstä. Agrumentoin asiaa niin, että päiväkotilapsikin tunnistaa lällättelyn ja matkimisen kiusaamiseksi, ei nikin nussintaa voi muuksi selittää täälläkään.

      (Turhan pilkunviilauksen välttämiseksi kerron, että oma avaukseni veti asioita yhteen satiirin keinon. Avauksessa ei ollut suoraan kaikkia näitä väitteitä, mutta säikeen aikana asia tuli moneen kertaan kerrotuksi.)

      Trölli teoretisoi sillä, että eihän irtonikkiä voi kukaan omistaa omistaa. Ei voi. Minä wälitän wanhat witun werran nikin omistamisesta. Minä en vaan hyväksy tahallista ärsyttämistä tai kiusaaamista. Tähän Tröllerö taas ei sano sanakaan.

      Mutta leikitään tätä leikkiä vast’edeskin Tröllin sotahuudon mukaan: Mikä ei ole erikseen kiellettyä, olkoon sallittua. Näillä säännöillä siis mennään ja näillä säännöillä itsekin kirjoitan, kun sattuu huviitamaan.

      Nuo Tröllin omistusoikeuskommentit ovat lapsellista jargonia. Ei sinusta tulee asiantuntijaa sillä, että toistelet kummallisia sanoja peräkkäin. Kovin totta oli sen kirjoittajan väite, että Hanski jakoi toisten rahoja kuin omiaan.

      ”Lopullinen omistusoikeus on niillä, joille oikeuslaitos tämän oikeuden määrää.”
      Voi sinua Trölli parka. Oikeusjärjestelmä määrittelee omistusoikeuden rajat. Rehellinen ihminen tunnistaa nämä omistukseen liittyvät asiat automaattisesti. Ei naapurin lumikolan omistusta tarvitse kysellä käräjäoikeudesta.

      Sponssi on sen verran nyrjähtänyt yksilö, että kuvittelee omistavansa naapurin rahat ja vieläpä esittää tämän väitteen oikeudessa, kuten Winkkarioikeudenkäynneissä on tavan takaa käynyt ilmi.

      ”....pakosarja jäähtymään.”
      Tuo noin, Trölli. Brynolf on nyt luovutettu kokonaan sinun käyttöösi. Minua ei lainkaan kiinnosta tietää, pitääkö pakosarjaa jäähdetellä vai ei.

      • V-M-V

        "Eipä tullut epärehellinen kirjoittaja..."

        Tunnistit siis itsesi tuolla kuvauksella. Kappas vain, en olisi odottanut (tuollaista myönnytystä).

        Tässä toisintona muutama epärehellisen kirjoittajan väite:

        Lainaus epärehelliseltä: "Tröllin opin mukaan rikoksella ansaitut rahat saa pitää."

        Lainaus epärehelliseltä: "Rehellisesti lahjoitettua nimimerkkiä trölli ei suostu ottamaan vastaan."

        Suutani vetää hymyyn tuollaiset itse keksityt ja valheelliset väittämät. Epärehellinen valehtelija siis etenee teemalla: mikä ei ole erikseen kiellettyä, olkoon sallittua. Epärehellinen kirjoittaja keksii valheita, ja siirtää valheet muiden sanomiksi. Miksi tuollaista valehtelua pitäisi hyväksyä? Osa epärehellisistä on mennyt toiminnassaan niin pitkälle, että väärentää jopa piin desimaalit saadakseen tahtonsa läpi.

        Nämä ovat olleet kirjoittelun säännöt jo pitkään, ja yhteisön sääännöillä mennään.

        ////

        > Brynolf on nyt luovutettu kokonaan sinun käyttöösi.

        Se ei ole ollut sinun luovuttaa, enkä minä sitä halua. En ota rumaa lahjaa vastaan, eikä lahjasi ei ole sinun antaa. Saman verran voit lahjoittaa Brynolfin kuin voit lahjoittaa sateisen tai aurinkoisen päivän.

        Jos haluaisin, voisin käyttää nikkiä vapaasti, en siihen lupaa tarvita. Minä en kuitenkaan ole käyttänyt Brynolf-nikkiä, enkä käytä. Nikki on ruma ja sillä on tahriintunut - paksut reidet ja kalapuikkoviikset - historia.

        Brynolf on edelleen yhteishallinnassa.


      • Epärehellisyys-Valehtelu

        > Väitin, että toisen kirjoittajan nimimerkin ja kirjoitustyylin tahallinen matkiminen pyrkii pelkästään kiusaamiseen ja ärsyttämiseen. En hyväksy moista käytöstä.

        Tässä yrität saarnata meille muille siitä, miten korkea moraalia sinulla on, huonolla menestyksellä tosin, koska tiedämme sinun olevan koulukiusaajaluonne ja trolli.

        Kysyn kuitenkin, mitä meltä olet siitä, että epärehellinen kirjoittaja pyrkii siirtämään valheita toisen kirjoittajan suuhun?

        Esimerkkinä epärehellinen kirjoittaja kertoo Röllykälle: "Sinä olet täällä palstalla suu vaahdossa jauhanut, miten toisilta Wincapitasioittajilta viedyt rahat kuuluvat niille joille Hannu on ne jakanut. Mitäpä siitä, että ne on rikoksella viety."

        Minun suutani vetää hymyyn tuollaiset epärehellisen kirjoittajan itsensä keksimät valheet, mutta miten sinä suhtaudut asiaan? Yritäpä jälleen ylistää omaa ja itse-kehumaa moraaliasi.


      • Ep.R.jaVa

        Ps. Vastaapa, Brynolf, siihen, kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?


      • Anonyymi

        "Agrumentoin asiaa "
        Tirsk!


    • Sanoisin, että tyhjää lässytystä pukkaa palstalle nyt, ystäni Trölli. ;))))

      • Onkovaikeaa

        Kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa?


      • Anonyymi

        "ystäni"
        Aaahhahhahaaaa!


      • Anonyymi

        Valkku on miehiin menevä.


    • Brynofjääkäri

      Menkää nyt hoitoon. Hoito on ilmaista.

      • Huomenen

        Äläs nyt Brynolf hermostu!

        Vastaa vain kysymykseen, kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa.


    • "Jos haluaisin, voisin käyttää nikkiä vapaasti, en siihen lupaa tarvita."

      Mukavaa huomata, että Trölli uskaltautui käyttämään Brynolfia. Nyt palstalle poksahti jääkäri. Siitä kun kaikki aselajit ja arvoasteet käy lävitse , variaatioita taitaa syntyä yli 50. ;))))

      • SinutOnNähty

        > Jos haluaisin, voisin käyttää nikkiä vapaasti, en siihen lupaa tarvita.

        Nikkihän on yhteiskäytössä, kyllä sinä sitä saat käyttää. Käytithän sitä ennenkin.

        Vastaa vielä kysymykseen, kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa.


    • "Nikkihän on yhteiskäytössä, kyllä sinä sitä saat käyttää."

      Tätähän minä olen Tröllille tulkuttanut, että antaa palaa vaan, kun minä kerran Brynolfin hänelle luovutin. Oli oikein mukavaa, kun Tröllerö rohkaisi mielensä.

      Jääkäri, sotamies, viestimies, matruusi, tykkimies, ratsumies (M. Nykänen), mitä kaikkia niitä onkaan ja ja kaikki sotilasarvot päälle. Kyllä näistä nikkejä syntyy ensi tarpeeseen. ;)))

      • SinutOnNähty

        > Tätähän minä olen Tröllille tulkuttanut

        Kyllä kyllä, olet nylkyttänyt tuota. Brynolf-nikkihän on yhteiskäytössä, kyllä sinä Perseentervaajakin saat sitä nikkiä käyttää. Käytithän sitä ennenkin.

        Vastaa vielä kysymykseen, kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa.


    • Perseentervaaja

      "Vastaa vielä kysymykseen...."

      Hoo,hoo - onkohan sinulla kaikki kamarit lämpiminä?

      Vai vielä vastaa. ;)))))

      • Meevittees

        Ole vielä vastaamatta epärehellisen kirjoittajan kysymykseen, kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa.

        Tuli sentään käsiteltyä aihe, että Brynolf-nikki on yhteiskäytössä, ja kyllä sinä Perseentervaajakin saat sitä nikkiä käyttää. Käytithän sitä ennenkin.


      • BrynolfPÄÄValoheitinmies
        Meevittees kirjoitti:

        Ole vielä vastaamatta epärehellisen kirjoittajan kysymykseen, kenellä on omistusoikeus niihin rahoihin joita Hannu jakoi Wincapitassa.

        Tuli sentään käsiteltyä aihe, että Brynolf-nikki on yhteiskäytössä, ja kyllä sinä Perseentervaajakin saat sitä nikkiä käyttää. Käytithän sitä ennenkin.

        Kannattaisko ihan totta ottaa yhteyttä psykiatriin ?
        Etkö huomaa miten sairas olet ?

        Hoito on ilmaista.


      • V-M-V
        BrynolfPÄÄValoheitinmies kirjoitti:

        Kannattaisko ihan totta ottaa yhteyttä psykiatriin ?
        Etkö huomaa miten sairas olet ?

        Hoito on ilmaista.

        Kiitos ent. "Brynolf Ruokavaliolle" nykyisin "Br. Armeijan ammattimies" hyvästä kommentoinnista kaimalleen.

        (Mutta hei, ei oteta tätä niin tosissaan! Se alunperin punanaamainenkin kaveri on jo laskenut sen verran kierroksia viritetystä Ladastaan, että pakosarja on hieman jäähtynyt.)


      • SinutOnNähty
        BrynolfPÄÄValoheitinmies kirjoitti:

        Kannattaisko ihan totta ottaa yhteyttä psykiatriin ?
        Etkö huomaa miten sairas olet ?

        Hoito on ilmaista.

        Kiitos Brynolf hyvästä vihjeestä.

        Onko se hoito todellakin ilmaista, ja uskon että tiedät sen kokemuksestasi? Miten sinun oma sairautesi huomattiin?


    • Anonyymi

      Brynolf= Moktar/Valuuttakauppias/Pimpula/Rautalankakauppias/KomppanianLakimies/MaailmanMatti/Lautapäämies/Vattajan.Varajeesus/perseentervaaja/ + 500 muuta irtonikkiä.
      Hävisi rahansa.

      • Anonyymi

        Tuhatnikkinen hävisi rahansa yhdessä sukulaismiehensä kanssa.

        Mutta hävisi lisäksi olemattoman maineensakin, kunniasta puhumattakaan. Paksureitiselle kalapuikkoviikselle nauretaan tai häntä vihataan kaikkialla, missä hän kirjoittaa. Lupauksistaan huolimatta hän ei ole hoitanut pohjoisen Euroopan maahantuloasioita kuntoon, ei ole saanut vielä uutta hallitusta kasaan eikä ole saanut Ukrainaan rauhaa. Puhuu paljon, puhuu turhaa. Valehtelee, vääristelee ja liioittelee. Sellainen tuhatnikkinen.


      • Anonyymi

        Mutta sai ne sulta takaisin, kun olit konna, toivottavasti olet parantanut tapasi, ettet osallistu kaikenmaailman vedätyksiin enään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta sai ne sulta takaisin, kun olit konna, toivottavasti olet parantanut tapasi, ettet osallistu kaikenmaailman vedätyksiin enään.

        Sinisellä nikillä ValkkuMG, sinisellä vain...
        Korvasi näkyvät puun takaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta sai ne sulta takaisin, kun olit konna, toivottavasti olet parantanut tapasi, ettet osallistu kaikenmaailman vedätyksiin enään.

        Valkkuko se taas siellä ulisee pahaa oloaan? Kysypä rahojasi Moktarilta tai Brynolfilta.


    • Anonyymi

      ValkkuMG saa päivittäin pataan maahanmuuttopalstalla.
      On osakeanti kuihtunut.

    • Anonyymi

      BrynolfMoktar on lopussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe