Päiväkodit purkuun

Moraalivartija

Olen tehnyt keikkatyötä niin Helsingin kuin Vantaan päiväkodeissa n 30-40 kohteessa ja on ollut järkyttävää katsottavaa millaisissa olosuhteissa pieniä lapsia sekä hoitohenkilökuntaa pidetään. Meistä kukaan ei haluaisi viettää 8 h päivässä tiloissa joka vie monen ihmisen terveyden ja joka loppukädessä johtaa myös usein työkyvyttömyyseläkkeelle. Ja entä pienet syyttömät lapset joista osa saa alttiuden jo ennen kouluikää ja sairastuvat vakavammine kenties myöhemmin. Eikö tämä ole aivan edesvastuutonta toimintaa ??? Tällä valinnalla ei ainakaan säästetä yhteiskunnan varoja terveydenhuolto puolella vaan pikemminkin näistä koituu kuluja moninkertaisesti.
Ehdottaisin, että veroparatiisiin lähtevät rahat pitäisi lailla kieltää sillä niillä olisi rakennettu jo useita päiväkoteja.Jokaisen joka harrastaa verojen kiertoa täytyisi katsoa hieman peiliin ja miettiä asiaa tarkemmin. Heidän taloudellinen tilanne tuskin vaatii tällaista toimintaa.

11

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ostajopo

      Jos tuo mitä kirjoitat, että käytetyt tilat ovat sellaisia, että terveys menee ja työkyvyttömyyseläke tulee (sellaista ei muuten ole), niin asia ei korjaannut veroparatiisirahoilla.
      Eikö se ole edesvatuutonta koulutetuilta lastentarhanopettajilta olla puuttumasta asiaa? Jos he kerran näkevät ja TIETÄVÄT (kuten nyt itse väität), että tilat sairastuttavat, niin paikka kiinni. Kukaan ei mene sinne töihin. Poliisit tutkimaan jne.
      Mutta ei. Täällä ruikutetaan veroparatiiseista ja annetaan lasten kaikessa rauhassa kärsiä.

      • lapsityövoimasuomessa

        Hoitakaa äidit itse lapsenne, Ymmärrätteko, minkä jätätte lapsllenne nyt tekemättä, löydätte sen edestänne, ja sairastutte kuten minä puhumattakaan lapsistani. Ihminen maksaa äärettömän kalliin hinnan oikein tekemättäjättämisistään ja väärinteoistaan. Vauvojen ja pikkulasten töissäkäynti kokopäiväisesti on väärin .


      • samoilla_linjoilla
        lapsityövoimasuomessa kirjoitti:

        Hoitakaa äidit itse lapsenne, Ymmärrätteko, minkä jätätte lapsllenne nyt tekemättä, löydätte sen edestänne, ja sairastutte kuten minä puhumattakaan lapsistani. Ihminen maksaa äärettömän kalliin hinnan oikein tekemättäjättämisistään ja väärinteoistaan. Vauvojen ja pikkulasten töissäkäynti kokopäiväisesti on väärin .

        "Vauvojen ja pikkulasten töissäkäynti kokopäiväisesti on väärin."
        Tuo oli hyvä kommentti. Tuohon päälle vielä pakkoeskari. Mihin sitä muuten tarvitaan? Onko tosiaan niin, että peruskoulu (9 vuotta) ei selviä opetustehtävästä?


    • JeejeeJEHOVAsfdsd

      ilmastointiin imua enemmän ja raitista ilmaa ulkoa. mikään kosteus ei pysy, jos on alipainetta kokoajan.
      Ja muut terveysongelmat johtuu jostakin muusta, kun ilmankosteudesta.

    • Kannattaako kaikkia päiväkotia purkaa? Kyllä niitä pystyy kunnostamaan jos rahaa löytyy kun remonttirahoitus on aina se iso ongelma.

      Esimerkiksi Mikkelissä joitakin päiväkoteja on kunnostettu etenkin Emolan päiväkotia jossa olin 90-luvulla päivähoidossa.

      On se ehkä minustakin hieman outoa että vanhojen päiväkotien tilalle tulee uusia päiväkotia etenkin Mikkelistä on lakkautettu joitakin päivähoitopaikkoja. Lisäksi yhden urheilukentän paikalle tuli iso päivähoitoyksikkö joitakin vuosia sitten.

    • viivästyssakkoapahempaa

      Hosumalla rahantakia gryndattuja päivähimoja ja yökerhoja jopa kalliita koteja velaksi.
      On uusia päiväkoteja joissa ompi vaihettu muovimatot vasta kolmesti ja kuivatettu eikä petoni tuu kuivamaan ikinä enää kunnolla!
      Noi grynderit ei käytä kalliita pikabetoneja vaa kiirehtivät rahat saadakseen hoputtavat ulkolaistaustasia halpatyöntekijöitään lasku kaavakkeen kuvat silmissään. Vanha nyrkkisääntö betonin kuivumisajaksi on noin sentti per viikko.
      Ja sefrikaatti valvonta arkkitehti huuhaa mestarit on aiva ulalla koska heidät teorias koulutettu mutteivat osaa ja ole milloinkaan mitää oikein käytännössä itse rakentaneetkaan.
      Kivoimpia esimerkkejä o vuotava tikkukylän uuden steissin katto ja Olkiluoto3 yms. sumalise rakentelun laadusta ja vastuusta.
      Tietyt hommat ku mokataan jo suunnittelu/ pohjavaiheessa niitä ei enää voikkaan korjaa milläänkonstilla.
      Eiks ois paree tehä kunnolla alusta loppuun hosuskelematta?

    • Niinpäniiin

      Allergioista yli 30 % hoidetaan plasebolääkkeillä....

    • dddxxxxqqq

      Kyllä samanlaisia asioita muija kertoo töistään. Kuka uskaltaa valittaa oloista? Lisäksi henkilökuntaa on usein liian vähän. Kaikenlaisia ituhippejä ja vihervassareita on päättäjissä, mutta eikö kukaan niistä lähde oikesti tutkimaan puutteita? Tavallinen päiväkotityöntekijä saa kenkää jos valittaa epäkohdista.

    • nuuk

      Mitä sanoit veroparatiisesita on asiaa, vakuutusyhtiöt ovat siirtäneet sinne kohta kaikki työeläkerahat, tyylillä, viimeinen salaa lähtijä sammuttaa valot.

    • Järkevää

      Maksakaa itse päivähoidosta, niillä rahoilla voi kunnostaa tiloja lapsille. Näin muuall maailmaa tehdään !

    • Halvallahyväänopeasti

      Nykyään on harvassa julkiset tilat missä ei olisi yhtään sisäilma ongelmaa ja tällä menolla tulee kokoajan uusia homepommeja. Mitään ei olla opittu 70-luvun energiatalkoista vaan samoja erheitä toistetaan.
      Talot homehtuu ajan kanssa kun rakenteet ei hengitä/kuivu.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe