Herpes tai kondylooma?

Tartunnansaanut

Olen 20-vuotias nainen ja huomasin tänään alapäässäni sheivatessani pieniä kovia rakkuloita. Tarkemmin tutkittuani löysin myös punoittavan rakkulan emättimen suulta limakalvolta. Rakkulat eivät ole kipeitä, kutise ja tuskin olisin niitä edes huomannut ilman karvojen ajelua. Aloin googlailla aiheesta ja nyt pohdin vaihtoehtoja kondylooman ja herpeksen väliltä. Molemmat aika ikäviä vaihtoehtoja. Juuri viime viikonloppuna tuli humalapäissään harrastettua suojaamatonta seksiä. Eli tartuntariski on hyvinkin mahdollinen. Kondyloomalla itämisaika pidempi, mutta sekin on ihan mahdollinen vaihtoehto. En oikein osaa eritellä oireita kumpaankaan tautiin. Maanantaina varaan ajan gynelle, mutta ois kiva kuulla millaisia oireita muilla on tullut kyseisistä taudeista ja jos sukupuolitauti todetaan, niin pitääkö mun ottaa asia puheeksi tän yhden illan jutun kanssa? On kuitenkin tuttu, niin voisin hyvin kysyä, onko hänellä mahdollisesti todettu joku sukupuolitauti. Tai ainakin kehottaa käymään testeissä, jos on oireeton.

5

112

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kimmelli

   Mulla on ollut molemmat, ja molemmat puhjenneet vaan kerran. Herpes-rakkuloita mulla oli monta, varmaan kymmenen ja ne oli tosi tosi kipeitä. Ne oli sellasia vaaleita keskeltä, ja pikemminkin kuopalla kuin koholla. Kondylooma taas oli kaksi pienen pientä näppylää jotka oli koholla ja suhteellisen ihon värisiä, ja ei yhtään kipeitä.

   Herpes oli mulla kropassa ennen puhkeamista ainakin pari kuukautta, kondyloomasta taas en osaa sanoa yhtään.

   Molemmista on selvitty eikä mitään näkyviä oireita oo hoitojen jälkeen ollut. Herpeksestäkin on jo vuosia, onneksi.

   • fgdsfgdfgdfhfdffdh

    Kondyloomasta voit selvitä, mutta herpes on ja pysyy elimistössäsi. Eli et voi koskaan olla varma, milloin se tulee uudestaan esiin. Asia pitää muistaa kertoa, jos esim. synnytät. Monilla herpeksen ensitartunta on tuskallinen. Jos uusiutumisia on harvoin, ne saattavat olla lähes oireettomia. Itselläni vähäoireinen herpes löytyi lähes vahingossa. Eikä sekään ole tullut uudestaan esiin pariin vuoteen.

    Papilloomaviruksien jäljiltä osa saa kohdunkaulan syövän, joten papa-seulonnat ovat jatkossa sitä tärkeämpiä. En tiedä, voiko samalla ihmisellä olla eri tyyppisiä ja eri paikassa olevia papilloomaviruksia yhtä aikaa. Eli ei kannata olla liiallisessa turvallisuudentunteessa, vaikkei mitään näkyisi.


  • kondynkokenut

   Itsellä kokemusta kondyloomasta. Kävin gynellä ja sain reseptin Aldaraan (oli aika kallis, yksi paketti jonka ostin 50e). Levitin ohjeen mukaan kolmeen kertaan, joka toinen päivä, ja sillä kuurilla se katosi kokonaan. Oikeastaan jo kahdella ensimmäisellä penslauskerralla, mutta on tärkeää penslata vähintään kolmesti. Suosittelen hakeutumaan lääkäriin! Tsemppiä :)

  • hfghjgjfjgfjgfj

   Tuskinpa kondylooma kehittyy viikossa. Herpesrakkulat voivat olla hyvin siistejä ennen puhkeamista, puhkeamisen jälkeen voivat infektoitua. Löydät niistä hakukoneella kuvia. Monissa kuvissa herpesrakkulan ympäristö punoittaa. Itselläni näkyi vain siistit rakkulat, ei mitään punoitusta. Mielestäni herpesrakkulat eivät ole kovia, vaan puhkeavat helposti. Vähän vastaavia kuin vesirokkorakkulat, auringonpolttamat tai pieni palovamma.

   Herpeksestä voi ottaa virusnäytteen vain silloin kun se oireilee (=on ehjä), eli lääkäriin olisi pitänyt mennä heti. Useimmilla herpekseen liittyy kirvelyä, kipua tms. En usko, että sinulla on kumpikaan kyseessä. Jos se on sukupuolitauti, niin jokin muu. Myös sheivauksella voi olla asiaan vaikutusta. Eli voivat olla sisäänpäin kasvaneita karvoja, talipatteja tms.

  • entiedäauttaako

   Mä mietin, että voisko ne olla vaan finnejä? Mulla oli kerran sellanen kova valkoinen näppylä mun poskessa. Se kun ei muuten lähteny, niin mä leikkasin sen auki paperiveitsellä. Ei kyllä toimi sulle tuo kikka mutta ehkä tää auttaa?

   t:Rosvoroope

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan Emma gaala.

   Luuleeko Martina olevansa koko Emmagaalan pääjehu vai mikä on? Monta päivää jo laittanut itseään gaalaa varten,ja tottakai, pois kotoa hotelliin pakko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   351
   3186
  2. Erika Vikman Emmagaalassa

   Luulin nähneeni tuolta harakalta kaiken, mutta erehdyin. Mikä hiton riepu sillä on päällä? Hirveä ilmestys!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   2549
  3. Ilman heijastinta ?

   Kauhavalla lenkkeilijä menehtyi auton törmättyä päin. Kyllä se heijastin on halpa henkivakuutus pimeällä, toki ei ole tietoa että onko heijastinta käy
   Kauhava
   15
   2126
  4. Olen tajunnut että tein virheen

   Kun meidän yhteys katkesi. Olisit ollut se oikea nainen mulle, miten enää voisin asian korjata? Olen pahoillani.
   Ikävä
   128
   1956
  5. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   383
   1851
  6. Sofia lähti taas matkalle

   sinä ja minä emme....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   153
   1475
  7. Kerro itsestäsi jotain, joka tulisi todennäköisesti yllätyksenä kaivatullesi

   Hyvässä tai pahassa. (Mutta mieluummin tietysti olisi kiva kuulla niitä hyviä asioita!)
   Ikävä
   122
   1408
  8. Martina, uusi hirviö Jocelyn Wildenstein

   Emma gaalan matolla Martinan esiintyi tänään, naama muuttuneena hirviön kaltaiseksi, kuten överi kauneusleikkauksia itselleen tehnyt Jocelyn Wildenste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   1388
  9. Miehen malli ja rooli tässä yhteiskunnassa

   Eli olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että miehen rooli on ollut murroksessa jo vuosikymmenien ajan ja yhä edelleen se on vähän hakusessaan. En ole
   Sinkut
   237
   1105
  10. 82 prosenttia kannattaa Natoa!!!

   SUOMALAISTEN Nato-jäsenyyden kannatus on koko ajan vahvistunut ja vankistunut. IS:n Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan 82 prosenttia on sit
   NATO
   263
   1004
  Aihe