Neitokakadun ruoan vienti ulkomaalle

Kakaduja

Eli siis serkku asustaa ulkomailla, sellaisessa maassa, jossa ei eläimistä erityisesti v'littä. Siispä siellä ei oe olemassa eläinliikkeitä, josta kakadulle voisi ostaa ruokaa ja leluja jne.... siispä aion viedä serkuni kakadulle linnunruokaa...säilyykö tavallinen siemenseos kuinka kauan? Kiitos jo näin etukäteen vastauksistanne :)

3

<50

  Vastaukset

  • Siemenseospakkausten pitäisi säilyä suht hyvin. Eikö serkkusi tosiaan voi edes tilata linnulleen sopivaa ruokaa netistä? Mitä hän on linnulleen syöttänyt? Sopivan siemenseoksen voi myös itse valmistaa, jos serkkusi asuinpaikasta löytyy kauppaa, jossa myydään erilaisia siemeniä. Hyvään neitokakadun siemenseokseen kuuluu erityisesti erilaisia hirssejä, kanariansiemeniä ja pellavansiemeniä, kaurasuurimoita, karstaohdaketta, rapsia ja hamppua. Myös auringonkukansiemeniä voi jonkin verran antaa, mutta ei missään nimessä liikaa, sillä ne sisältävät paljon rasvaa. Neitokakadujen ruokavalion pääosassa tulisi olla myös tuoreruoka: kasvikset, erityisen hyvinä erilaiset tummanvihreät kasvikset (parsakaalit, idut, yrtit), ja sopivissa määrin myös hedelmät. Näitä luulisi löytyvän mukava valikoima melkein mistä vain, ja itsekin voi kasvattaa erilaisia yrttejä yms. Myös luonnosta (puhtailta alueilta) voi kerätä linnuilleen paljon syötävää, kunhan aina etsii tietoa mikä on myrkyllistä ja mikä ei.
   Ihanaa, että pidät huolta serkkusi linnun hyvinvoinnista ja viet siivekkäälle viemisinä siemenseosta. Tarkistathan vielä siemenseoksen pakkausselosteesta, että se on laadukas siemenseos (ei liikaa auringonkukansiementä).

  • Kuivat siemensseokset tosiaan säilyy kohtuullisen kauan jos vaan eivät pääse kostumaan tms. Toki jonkun verran voi vitamiinipitoisuus yms kärsiä ja kaikkein rasvaisimmat siemenet hiljalleen härskiintyä jos nyt ihan vuosikausia säilyttää. Se vaan ennen säkin rahtaamista kannatta tarkistaa mitkä on kyseisen maan tuontisäädökset elintarvikkeiksi laskettavien tuotteiden suhteen. On maita joihin ei käytännössä ilman erillislupia saa tuoda mukanaan mitään eloperäistä ainesta... Joku lintujen monivitamiinipurkki ja kalkkivalmiste voisi olla ihan hyviä viemisiä myös.

   Periaatteessa neitsikan saa kyllä ruokittua ihan ok jos on edes jotain paikallisia pienisiemenisiä viljoja tarjolla (joko siltään tai jotain riisiä tai vehnää tms vaikka kypsennettynäkin) ja jotain tuoretta hedelmää ja/tai vihannesta ja satunnainen kananmunapala lisukkeeksi.

  • Kiitoksia paljon erittäin hyvistä vastauksista :)

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Uuden henkilötunnuksen koodi

   Puuhaillaan uutta henkilötunnusjärjstelmää josta tavan taallaaja ei voi päätellä yhtään mitään. Vastaavasti koodien lukuoikeus ja tiedonpurku tulee ol
   Maailman menoa
   140
   2856
  2. Muut maat tiukentaa korona toimia, suomi ei

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006643856.html Miksi suomessa taas odotetaan että tartunnat räjähtää. Jo nyt helsingissä enemmän tartuntoja kuin O
   Maailman menoa
   223
   2345