Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Neitokakadun ruoan vienti ulkomaalle

Kakaduja

Eli siis serkku asustaa ulkomailla, sellaisessa maassa, jossa ei eläimistä erityisesti v'littä. Siispä siellä ei oe olemassa eläinliikkeitä, josta kakadulle voisi ostaa ruokaa ja leluja jne.... siispä aion viedä serkuni kakadulle linnunruokaa...säilyykö tavallinen siemenseos kuinka kauan? Kiitos jo näin etukäteen vastauksistanne :)

3

795

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lintutäti

      Siemenseospakkausten pitäisi säilyä suht hyvin. Eikö serkkusi tosiaan voi edes tilata linnulleen sopivaa ruokaa netistä? Mitä hän on linnulleen syöttänyt? Sopivan siemenseoksen voi myös itse valmistaa, jos serkkusi asuinpaikasta löytyy kauppaa, jossa myydään erilaisia siemeniä. Hyvään neitokakadun siemenseokseen kuuluu erityisesti erilaisia hirssejä, kanariansiemeniä ja pellavansiemeniä, kaurasuurimoita, karstaohdaketta, rapsia ja hamppua. Myös auringonkukansiemeniä voi jonkin verran antaa, mutta ei missään nimessä liikaa, sillä ne sisältävät paljon rasvaa. Neitokakadujen ruokavalion pääosassa tulisi olla myös tuoreruoka: kasvikset, erityisen hyvinä erilaiset tummanvihreät kasvikset (parsakaalit, idut, yrtit), ja sopivissa määrin myös hedelmät. Näitä luulisi löytyvän mukava valikoima melkein mistä vain, ja itsekin voi kasvattaa erilaisia yrttejä yms. Myös luonnosta (puhtailta alueilta) voi kerätä linnuilleen paljon syötävää, kunhan aina etsii tietoa mikä on myrkyllistä ja mikä ei.
      Ihanaa, että pidät huolta serkkusi linnun hyvinvoinnista ja viet siivekkäälle viemisinä siemenseosta. Tarkistathan vielä siemenseoksen pakkausselosteesta, että se on laadukas siemenseos (ei liikaa auringonkukansiementä).

    • tirppanisti

      Kuivat siemensseokset tosiaan säilyy kohtuullisen kauan jos vaan eivät pääse kostumaan tms. Toki jonkun verran voi vitamiinipitoisuus yms kärsiä ja kaikkein rasvaisimmat siemenet hiljalleen härskiintyä jos nyt ihan vuosikausia säilyttää. Se vaan ennen säkin rahtaamista kannatta tarkistaa mitkä on kyseisen maan tuontisäädökset elintarvikkeiksi laskettavien tuotteiden suhteen. On maita joihin ei käytännössä ilman erillislupia saa tuoda mukanaan mitään eloperäistä ainesta... Joku lintujen monivitamiinipurkki ja kalkkivalmiste voisi olla ihan hyviä viemisiä myös.

      Periaatteessa neitsikan saa kyllä ruokittua ihan ok jos on edes jotain paikallisia pienisiemenisiä viljoja tarjolla (joko siltään tai jotain riisiä tai vehnää tms vaikka kypsennettynäkin) ja jotain tuoretta hedelmää ja/tai vihannesta ja satunnainen kananmunapala lisukkeeksi.

    • kiitospaljon

      Kiitoksia paljon erittäin hyvistä vastauksista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2444
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2143
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1798
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1591
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1525
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1478
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      87
      1296
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1219
    Aihe