Opel Astra -98 puhallin toimii vain täysillä

astrapuhallin

Nyt joku auttaa kun mun -98 Opel Astran puhallin/sisäilmapuhallin toimii vain nelos asennossa, eli täysillä. Vika tuli yhtäkkiä ja ei mitään tietoa miten sen vois korjata.

Onko koko moottori rikki vai pelkkä etuvastus? Mistä sellasen moottorin/etuvastuksen voi ostaa ja paljonko maksaa? Mitenkä sellainen vaihdetaan?

Sulakkeet oli ehjiä ja johdot paikoillaan, joten vika ei ole niissä todennäkösesti.

8

2111

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paska_kinneri

      1,2,ja3 vastukset on palanut vastusklimppi löytyy todennäköisesti puhallin kanavasta! Mutta tarkkaa paikkaa en osaa kertoa kun en ole ikinä Opelista niitä vaihtanut! Maksaa ehkä joitain kymppejä motonetissä!

    • korjattu

      Ehkä korjaus ehdotus liian myöhään, mutta seuraaville tiedoksi. Puhallinnopeuden säätö nupikan kosketus "käpälät" (kohdat) kuluneet, koska näitä nopeuksia käytetään eniten.
      Ota säätöyksikkö irti ja aukaise varovaisesti (kun on ristikkäiset lukituskynnet). Saat säätöpyörän irti ja näet, että siinä olevat juotoskohoumat ovat kuluneet joihin messinkinen kieli ei saa kosketusta. Voit varovasti kääntää messinkistä kieltä. Myös voit tinata hieman tinaa kohtioihin. Muista hioa liika tina pois ja tarkistaa ettei useampi kohtio osu yhteen. Kokoa säätöyksikkö ja laita paikoilleen toimii taas. Jos satuit rikkomaan lukituskynsiä niin voit laittaa erkkarilla ympäri kiinni siten, että mahtuu takaisin paikoilleen. Voit myös käyttää varovasti pikaliimaa, mutta sitten ei seuraavaa kertaa enään ko. laitetta avata.

      • Anonyymi

        Veikkaan silti etuvastusta.


    • x16szr

      vastusasetelmasta lämpösulake kärähtänyt, pellepeloton raksii ao. vastusrasiasta ("avo"peltikotelo, tikkuaskikokoa , 4...5 lattaliitintä, sama verran liityviä värikkäitä piuhoja, ja kuumalankaspiraali sisällä) keraamisatiaisen pois ja juottaa tilalle hyppylangan, tai sitten hakee partcosta tms. vastaavan tilalle ja jatkaa juotoshommia. Pelkkä lämpösulake maksanee pari euroa ja koko vastus taitaa olla viidenkympin luokkaa.
      Löytyy hanskalokeron takaa puhallinmootorin vasemmalta puolelta/ sisäilmasuodattimen oikealta puolelta kohtalaisen ylhäältä, näkyvillä liitin ja vastusrasia muovikanavassa, ei pitäisi olla ylivoimainen tehtävä löytää.
      -98 astrassa p. moottori on jo pyörinyt niin pitkään, että seuraavaksi sippaa staattorin? kupariliuskat l. ei välttämättä hiilet. Kun p.moottorin käyntiinlähtö ahdistaa, tai käynti pätkii, niin moottori on ns. tattis ja joko uuden moottorin osto (mersun w123 pelkkä p.moottori on samanlainen, muistaakseni, so. ilman muovikoppaa ja rupeleita, motonetistä piraattimalli n. 50eur), tai sitten joku "aito" -opel, delphi tms.
      muovikuorineen ja ropeleineen n. 150eur. Pelkän moottorin vaihto on ns. mielenkiintoinen homma l. puristesovitteisen muovirupelin irroitus moottorin akselilta, ehjänä, ja istuttaminen uuden moottorin akselille suoraan, ja suht tasapainoisesti. Muovikuoret moottorin ympärillä ovat tyyppiä" snap-on" l. kuorten aukaisussa 3-4 kätisyys on etu, vaikkei välttämättömyys.

      • x16szr

        yo. staattori, piti olla kommutaattori... suom.huom.


    • EiTullutMieleen

      Huolto osaa korjata!

    • Anonyymi

      Etuvastuksen vaihto. Se on puhallinkanavassa raitisilmasuodattimen oikealla puolella. Sinne menee johtosarja puhallinkatkaisijasta.

      • Anonyymi

        Hanskalokero irti ja raitisilmasuodattimen suojaläppä irti. Nostat vastuskoteloa pohjasta ja otat irti. Valokuvaa johtojärjestys. Motonet 37,90 €.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe