Miksi aseita halutaan rajoittaa?

ressut

EU on lähtenyt ajamaan aseiden rajoittamista syynä terroristien laittomat aseet. Onko tämä todellinen syy?

Venäjä on aktivoitunut ympäri Eurooppaa ja vallannut alueita entisiltä liittolaisistaan. Venäjä käy myös voimakasta informaatiosotaa valtapyrkimyksiensä tueksi, Ovatko EU:n vierkamiehet osittain venäläisten toimijoiden hallussa? Miksi aseet ovat nousseet ongelmaksi samalla kun venäjä valtaa alueita.

Helsingin poliisi on ottanut kannan, että itselataavat voidaan hyvin kieltää, sillä ne koskevat vain hyvin pientä harrastusporukkaa. Reserviläisiä on vain kymmeniä tuhansia, joten heidät voidaan riisua aseista. Miksi poliisi haluaa riisua reserviläiset aseista? Ovatko venäläiset jo soluttautuneet suomalaiseen yhteiskuntaan ja alkavat valmistelevat jonkin suunnitelman toteuttamista.

Reserviläisten omat aseet ovat huomattava pelote, jopa venäjän armeijalle. Muutaman kymmenen tuhatta aseistautunutta reserviläistä ympäri Suomea on sotilaallinen pelote.

35

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kohtalähesrikollinen

      Poliisin ielestä kielto koskisi vain muutamia tuhansia kansalaisia, joten asialla ei ole suurta merkitystä.

      Lisäksi rajoitus koskisi vai rynnäkkökiväärin näköisä siviiliaseita. Mitenkä suhtaudutaan esim. Valmet Petraan? Sehän on suomirynkyn siviilimallinen hirvikävääri.

      Vain metsästyskäyttöön tehtyjä puoliautomaatteja ei esitetä kiellettäväksi. Entä jos puoliautomaattiseen metsästyskivääriin tekee 30 patruunan pitkän lippaan, niin miten se eroaa tulivoimmaltaan puoliautomaattisesta reserviläiskivääristä?

      Mitä tässä nyt halutaan kieltää ja miksi? Kielletäänkö ensin yhdentyypin aseet ja sitten laajennetaan metsästyskivääreihin ja lopulta kaikki kielletään kun metsästäjienkin määrä on saatu hivin pieneksi.

      https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2015-AK-27457.pdf

      • jdhyfff

        Poliisiltahan aseiden kieltoa pitääkin kysyä.

        Poliisi kun on ainoa taho suomessa jolla ase on ainoastaan ihmisen tappamista varten. Tavallinen ihminen kun hankkii aseen jotain muuta tarkoitusta varten.


    • valloitettu

      Tarkoitus on alistaa suomalaiset, nyt jo vieraan vallan armeijaikäisiä partioi kaduilla joukkueen kokoisina ryhminä ja joita erityisesti suojallaan uutispimennolla ja tarkoituksenhakuisella uutisoinnilla.

    • turhatpois

      Tarkoitus on varmasti pitää asekanta siedettävällä tasolla, aseet kun on aina kieltämättä riskitekijä yhteiskunnalle.
      Vapaiden aselakien USA on hyvä esimerkki asiasta. Nyt eilisen ampumisen uutisoinnissa kävi selville, siellä on ollut jo 350 tuon tyyppistä ampumatapausta.

      • ammuskelija

        Aseet eivät ole koskaan olleet mikään suuri ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa.
        Mielenterveyden ongelmien hoitamattomuus sensijaan on suuri ongelma. Suomessa terveydenhuollon resurssien riisuminen ja ongelmien enaltaehkäisyyn huono hoito aiheuttaa tulevaisuudessa potentiaalisen uhkatekijän.
        Jo nyt äidit tappavat itsensä ja lapset törmäämällä autolla. Nuori tyttö hakkaa kaverinsa hengiltä mustasukkaisuuden puuskassa. Koulukiusatut käyttävät räjähteitä ja teräaseita. Ym.
        Miksi emme puutu ongelmien syihin vaan yritämme ainoastaan rajoittaa tekotapaa. Sairaat saavat olla sairaita kunhan eivät aiheuta ongelmia muille.
        Sairastunut mieli löytää aina jonkin keinon kostaa ympäristölleen. Kerätäänkö keittiöveitset, tulitikut ja vasarat sekä kirveet pois ja kielletään autot. Kaikilla näillä on aiheutettu moninverroin enemmän vahinkoja kuin puoliautomaattiaseilla.


    • kurjistuvaharrastus

      Tuossa on nyt kaksi eri asiaa, ne ei ole mitenkään toisiansa poissulkevia.
      Aikanaan jo isäni sanoi 90-luvulla, että aseet ei enää sovi yhtenevän Euroopan maailmaan. Äijä näki aika hyvin tulevan kehityksen. Mitä enemmän elämä kaupungistuu, sen tiukempaa tulee aseiden kanssa touhuaminen olemaan. Kyse ei ole mistään yksittäisestä jutusta, kuinka joku ampuu koulussa, tai terroristit ostokeskuksissa. Kyse on tiukkenevasta trendistä, sitä suuntaa ei pystytä pysäyttämään, vaan se etenee yhteiskunnan muuttumisen kanssa tasatahtiin.

      Metsästys ei varmasti tule loppumaan, eikä urheiluammunta, mutta jatkuvaa tiukkenemista säännöissä tullaan varmasti näkemään.

    • Venäjäonuhka

      Suomen asevelvollisuus on reserviläisarmeijan varassa. Puolustuomille ei ole anettu taloudellisia resursseja ylläpitää reserviläisarmeijan ampumataitoa. Tämän takia reserviläiset ovat omaehtoisesti ylläpitäneet toimintakukyään ja harjoittelevat ammuntaa samankaltaisella kalustolla kuin puolustusvoimissa on käytössä.
      Jos reserviläisiltä kielletään omistamasta reserviläiskivääreitä, niin ampumataito rapistuu muutamassa vuodessa olemattomaksi. Puolustusvoimat ei kykene nykyisillä resursseilla yilannetta auttamaan.
      Ajetaanko Suomen puolustusta alas jonkin ulkopuolelta vaikuttavan toimijan taholta? Kuka tästä tilanteesta hyötyisi?
      Ainoa tahoa mikä hyötyy Suomen puolustuskyvyn heikkenemisestä on Venäjä. Pystyykö Venäjä vaikuttamaan sisältäpäin suomalaisessa yhteiskunnassa eli onko hallintoon päässyt venäjämielistä ainesta.

    • eibcye

      Nyt siis reserviläisille on kehitettävä puoliautomaattinen ase joka ei ole perinteisen rynnäkkökiväärin mallinen eikä vaikuta lainkaan sotaisalta, voisiko uusi asemalli olla sitten vaikka vaaleanpunainen tai vihr..ei se katsotaan maastoväriksi joka yhdistetään heti sotilasvarusteeksi eli vaaleanpunainen olisi aseen väri ja tukkiin voisi kirjailla päivänkakkaroita ja aina kun aseen varmistimen poistaa niin ase alkaa soittamaan "porsaita äidin oomme kaikki.."

      No, vakavalla asialla ei saisi leikkiä, päättäjät päättää sen minkä tarpeelliseksi näkevät ja kokevat mutta oma mielipiteeni on se että terrorismia ei sillä tavalla ehkäistä mutta ehkä osittain vähennetään tiettyä uhkaa.

      Omasta mielestäni kyllä olen sitä mieltä että esim. pistooli-ammuntaa/pistooli tarkkuus-ammuntaa voi harjoitella ilma-aseella, tuohon reserviläisten ammuntaan en puutu mutta taas metsästyskäytön "varjolla" hankittava puoliautomaattinen kivääri (reserviläskivääri-tyyppinen) voitais pistää pannaan ja siihen on olemassa hyvä peruste jota en tässä nyt ala selvittämään mutta jokainen fiksu sen tajuaa ja kieltämättä joitakin rehellisiä aseharrastajia kirpaisisi mutta toisaalta tällaisen puoliautomaattisen, suurella lipaskapasiteetilla olevan aseen, kuten esim. AR15-tyyppiset aseet voidaan metsästyskäytössä korvata jollain muulla aseella ja lopputulos metsästyksen kannalta on sama tai jopa parempi eli pelkästään metsästyskäyttöön ei annettaisi ostolupia eikä hallussapitolupia puoliautomaattisille/lippaallisille aseille kuten Arsenal, AR15 ym ym.

      • asesekoilu

        Metsästyskäyttöön ei ole nytkään annettu ostolupia reserviläiskiväreille. Aseen täytyy soveltya hyvin käyttötarkoitukseensa eikä se saa olla liian tulivoimainen. Viranomaiset ovat tulkinneet lakia siten, että reserviläiskiväärit ovat liian tulivoimaisia metsästyskäyttöön eikä lupaa anneta.

        Ilmapistoolilla ja ruutiaseella ampuminen poikkeavat toisistaan rekyylinhallinnan suhteen. Ilmapistoolikin on tällä kaavalla ajatellen liian tulivoimainen, koska samaan tulokseen päästään laserilla varistetulla aseella. Mihin ilmapistoolissa luotia tarvitaan?


      • IlmakollaRottaa

        Metsästyslakia pitää muuttaa, että ilmakiväärilläkin saa metsästää.
        Se ei ole liian tulivoimainen, mutta se tappaa saaliseläimen.
        Ilmakiväärillä metsästetään Usassa mm. villisikoja ja jäniksiä ja hyvin tehoaa.
        Terroristit eivät edes noteeraa ilmakivääriä aseeksi, vaan se on vauvojen ase.
        Terroristi noteeraa aseeksi pelkästään automaattiset sotilasaseet, kuten rynnäkkökivääriä tehokkaammat aseet ja singot.
        Singollekin pitää saada kiellettyjen aseiden listalle, vaikka siviilihän ei ole koskaan singolle lupaa saanut, mutta ehdottomasti sinkokin kiellettyjen listalle.


      • Lataajavarmista

        Tuleeko mieleen yhtään tapausta, jossa reserviläinen olisi käyttänyt itselataavaa ressuasetta vahingoittaakseen toista suomalaista?

        Itse en muista.


    • Itsenäisyys

      Suomen reserviläisiä ei saa riisua aseista, sillä muutoin meillä on helposti edessä Ukrainan kohtalo. Venäjä pystyy muutamassa tunnissa miehittämään tärkeimmät varuskunnat, jolloin Suomen puolustaminen loppuu siihen.
      Venäjä myös tietää, että kymmenillä tuhansilla reserviläisillä on omia varusteita kotonaan hajautettuna ympäri Suomea. Tämä joukko on motivoitunutta ja pystyy pitkäaikaiseen vastarintaan aiheuttamaan miehittäjille suuria tappioita.
      Suomen puolustus nojaa reserviläisarmeijaan. Luovummeko tästä ja luovutamme maan ensimmäiselle sisääntulijalle?

      • johannytsentään

        Heh,heh, jos armeijan suoritustaso on kiinni muutaman sadan harrastajan ammunnoista, niin ei voi paljoa sen varaan laskea.
        Totta harrastajat yrittävät vedota harrastuksensa puolesta, mutta jos tuosta on puolustusvoimien ampumataito kiinni, niin äkkiä pitäisi siirtyä sitten pois varusmiespalveluksesta, ja palkata ammattiarmeija hoitamaan homman.


      • kyllänäinon
        johannytsentään kirjoitti:

        Heh,heh, jos armeijan suoritustaso on kiinni muutaman sadan harrastajan ammunnoista, niin ei voi paljoa sen varaan laskea.
        Totta harrastajat yrittävät vedota harrastuksensa puolesta, mutta jos tuosta on puolustusvoimien ampumataito kiinni, niin äkkiä pitäisi siirtyä sitten pois varusmiespalveluksesta, ja palkata ammattiarmeija hoitamaan homman.

        Koskas olet itse ampunut kertausharjoituksissa?

        Itse pääsin armeijassa ampumaan radalla noin 10 kertaa ja loppusodassa kerran. Kertausharjoituksissa en ole käynyt kertaakaan.

        Ei armeijassa opita ampumaan. Ammuntaa pitää harjoitella paljon enemmän ja taitoa ylläpitää säännöllisellä harjoittelulla.

        Armeijan suoritustaso on todellakin kiinni kourallisen oikeasti ampumaan kykenevien reserviläisten panoksesta. Suurin osa asevelvollisista kulkee vain mukana lähinnä tykinruokana.


      • 5tv5t
        johannytsentään kirjoitti:

        Heh,heh, jos armeijan suoritustaso on kiinni muutaman sadan harrastajan ammunnoista, niin ei voi paljoa sen varaan laskea.
        Totta harrastajat yrittävät vedota harrastuksensa puolesta, mutta jos tuosta on puolustusvoimien ampumataito kiinni, niin äkkiä pitäisi siirtyä sitten pois varusmiespalveluksesta, ja palkata ammattiarmeija hoitamaan homman.

        Vai että muutaman sadan?? Kyllä Suomessa on paljon enemmän reserviläisiä joilla ase reserviläisharrastukseen ja niillä joilla ei ole ampuu järjestön laina-aseella.

        Lisäksi on metsästäjät joilla puoliautomaatti-aseita ja myös kiikarikivääreitä ja tiukan paikan tullen kiikarikiväärikin ajaa asiansa jos vihollista täytyy viivyttää, .308 soveltuu pitkänmatkan ammuntaan ja näin soveltuu sissitoimintaan jossa sovelletaan snipertoimintaa. Tällainen toiminta tulisi kyseeseen ehkä varsinaisten "linjojen" takana, jos vihollinen on laskenut maahan maahanlaskujoukkoja/ryhmiä ja armeija ei ehdi paikalle, voi paikallinen "sissi" pudottaa muutaman.


    • teurastus

      EU haluaa alkaa ihmisien massateurastukset ja silloin täytyy teurastettavien olla aseettomia kuten suomessa 1918.

    • Omaksiilokseen

      Tekosyiden nojalla. Mitä muuta se on, kun vedotaan johonkin terrorismiin, mitä sinänsä on harjoitettu Euroopassa jo 60-70 luvuilta lähtien. Suomalaiselta onnistuu perinteisesti jatkuva ihmettely virkamiesten päätöksiin. Ja tuo Helsingin poliisin kielteinen kanta aseisiin on ollut alan harrastajien tiedossa jo vuosikymmeniä. Ovat vikkeliä liikkeissään, jos kohde sattuu olemaan aseharrastaja- tai keräilijä, vaikka ne-aseet siis-eivät tilanteeseen edes etäisestikään liittyisi, mutta tarjoavat mainion tekosyyn karhukoplan kasaamiselle.
      Nykyiseen, kusipäisyyteen saakka kiristettyyn aselakiin on toki osaltaan tarjonneet tekosyitä viimevuotiset koulusurmat muutamien päävikaisten ääliöiden toimesta. Omana harrastusaikana aselaki on muuttunut kolme tai neljä kertaa ja voin hyvinkin verrata nykyistä niihin.
      Sitten aseharrastajamme. Taisi aikoinaan ilma-aseampujien edustaja sanoa, että ruutiaseet voisi hyvinkin kieltää. Kuulemma metsästäjien mielestä pistoolit voisi kieltää. Onko näin? Ah, niin elitistyneet beretta-tarroja sekä sekä "zevalieeri" asuja kantavat ase-"asiantuntijat".
      Joku perinneampuja totesi, että nykyaikaiset aseet voisi kieltää.
      Voin, edelleen, omasta kokemuksesta sanoa, että toiminta- ja silhuettiampujat ovat alan rennointa porukkaa. Heillä ei ole tarvetta kieltää jotakin asetyyppiä vain sen takia, kun MINÄ ja MEIDÄN seura ei siitä/niistä pidä.
      Ilmeisesti tällä alalla menee edelleenkin tässä maassa hyvin, kun onnistuu tuo joidenkin harrastajien jatkuva kitinä siitä, millä joku toinen SAMAN ALAN harrastaja ampuu. Edelleen, omien havaintojen perusteella, tuo omaan pesään paskominen sujuu hyvin, ja sen ilmapiirin tietää myös aselakeja säätävät viranomaisetkin oikein hyvin.

    • nykyinenyhteiskunta

      Ei ne mitään tekosyitä ole joukkosurmat, kyllä siinä asiaa on sen verran, että on hyvä katsoa kelle mitä lupia myönnetään.
      Maailma muuttuu kaiken aikaa, ennen oli toisenlaista, nyt tuntuu isolla osalla olevan nuppi pehmeänä, syytä en siihen osaa sanoa. Iso osa varusmiespalvelun välttävistä on latvasta pehmeitä, ei sellaisia ollut vielä 70-luvun alussa. Silloin sai aselupia eri perustein, mutta ei niitä käytetty kanssaihmisten ampumisiin.
      USA on vapaiden aselakien mallimaa, siellä tapetaan hirmu määrä ihmisiä. Siellä ostetaan aseita omaksi turvaksi, paradoksi asiassa on se, että siellä ei sitten ole turvaa kenelläkään.

      • USAVapaatAseet

        Usassa ja Etelä-Amerikassa, jossa aseita saa kuka tahansa, niin siellä tapetaan eniten ihmisiä maailmassa.
        Sekaan mahtuu silloin runsaasti hulluja ja vastuuttomia aseenomistajia, jotka voivat ampua ihmiset, joka on vaikka arvostellut sivullisen autoa, kuten vaikka, että autostasi on lokasuoja irronnut ja auton omistaja siitä suuttunut ja ampunut arvostelijan todeten, että minun autoani ei haukuta.
        Kuitenkin todennut autoaan tarkemmin tutkiessaan, että lokasuoja onkin tosiaan irronnut.

        Joku saattaa ampua kadulla toisen, joka kaivaa puhelintaan povitaskustaan ja ampuja sanoo, että puolustin itseäni, koska ammuttu kaivoi jotain povitaskustaan ja oletin se olevan ase, jolla hän olisi ampunut minut.
        Usassa ja Etelä-Amerikassa voi siis joutua tulla ammutuksi kadulla, joten siellä ei kannata tervehtiä tuntemattomia, varsinkaan hymyillä tuntemattomille, koska joku voi siitä suuttua.


      • Factajuttu

        MItä joku USA tai Etelä-Amerikka tekee on täysin eri asia kuin Suomen tiukka nykyinen aselaki. Mainituissa maissa kulttuuri on täysin erillainen eikä näitä juuri voi missään verrata Suomeen. Etelä-Amerikassa mielenlaatu on paljon kiivaampi kuin Suomessa ja kulttuuri ongelmien ratkaisuun on täysin erillainen.

        Voisimme myös verrata Enlantia Suomeen. Enlannissa käsiaseet käytännössä kiellettiin täysin yksityihenkilöiltä. Jostain syystä Enlannissa surmataan ihmisiä paljon käsiaseilla vaikka ne ovat täysin kiellettyjä. Miten tämä voi olla mahdollista?

        Tappaminen ei lopu kieltämällä jokin väline. Näin ajattelevat ovat älyllisesti epärehellisiä.


      • höpsistävaan
        Factajuttu kirjoitti:

        MItä joku USA tai Etelä-Amerikka tekee on täysin eri asia kuin Suomen tiukka nykyinen aselaki. Mainituissa maissa kulttuuri on täysin erillainen eikä näitä juuri voi missään verrata Suomeen. Etelä-Amerikassa mielenlaatu on paljon kiivaampi kuin Suomessa ja kulttuuri ongelmien ratkaisuun on täysin erillainen.

        Voisimme myös verrata Enlantia Suomeen. Enlannissa käsiaseet käytännössä kiellettiin täysin yksityihenkilöiltä. Jostain syystä Enlannissa surmataan ihmisiä paljon käsiaseilla vaikka ne ovat täysin kiellettyjä. Miten tämä voi olla mahdollista?

        Tappaminen ei lopu kieltämällä jokin väline. Näin ajattelevat ovat älyllisesti epärehellisiä.

        Laita joku oikea tilasto tuosta Brittien saarten surmatilastoista. Se kun ei vaikuta uskottavalta lainkaan.


      • KVGKVGKVG
        höpsistävaan kirjoitti:

        Laita joku oikea tilasto tuosta Brittien saarten surmatilastoista. Se kun ei vaikuta uskottavalta lainkaan.

        Lainaus Yle uutiset:

        "Konservatiivihallitus laati vuonna 1997 lain, joka kielsi isokaliiperiset käsiaseet. Samana vuonna vaalivoiton saanut työväenpuolue kuitenkin tiukensi aselakia edelleen. Enää 0.22-kaliiperisiakaan aseita ei pidetty suhteellisen vaarattomina harrastusaseina, vaan niistäkin tehtiin laittomia. Sekä Jokelan että Kauhajoen ampujalla oli tällainen ase. Pari vuotta sitten rajoituksia tuli lisää, kun väkivaltarikosten vähentämiseen tarkoitettua lakia tiukennettiin. Oikean näköisten leikkiaseiden valmistamisesta, maahantuonnista tai myynnistä voi rapsahtaa vuosi vankeutta. Ilma-asetta puolestaan ei nykyään saa omistaa kuin vasta täysi-ikäisenä. Niin kuin Suomessa nyt, myös Britanniassa ammunnan harrastajat vastustivat lakimuutoksia. Hallitus katsoi kuitenkin, että koska luvan myöntäjän on mahdoton tietää anojan ajatuksia saati ennustaa hänen tulevia mielenliikkeitään, on parempi olla antamatta asetta kenenkään käteen. Ammunnan harrastajien vastustuksesta huolimatta hallitus päätti, että yhden ajanvietteen hiipuminen on pieni hinta ihmishengistä. Harrastus- ja kilpa-ammunta onkin loppunut Britanniasta käytännössä kokonaan. Innokkaimmat tekevät harjoittelumatkoja Pohjois-Irlantiin tai Kanaalisaarille, joita aselain tiukennukset eivät koske. Laittomia aseita jopa satoja tuhansia

        Miten laki on vaikuttanut? Kukaan ei tietenkään pysty sanomaan, onko Britanniassa jäänyt vuosikymmenen aikana verilöylyjä tekemättä aseen puutteessa. Ampuma-asemarikokset sinällään eivät ole loppuneet, ja maassa uskotaan liikkuvan jopa satoja tuhansia laittomia aseita. Isoissa kaupungeissa, etenkin Lontoossa ja Manchesterissa, ongelma on yhä ilmeinen.

        Tuoreimman vuositilaston mukaan Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa kuoli henkirikoksen uhreina 765 ihmistä. Väestömäärään suhteutettuna se on noin puolet Suomen vastaavasta luvusta. Hengiltä ammuttiin 59 ihmistä. Suomessa asetta käytetään 14 prosentissa henkirikoksista.

        Lainaus Uusi Suomi:

        "Iso-Britannia uudisti lainsäädäntöään, jonka seurauksena lainkuuliaisten kansalaisten hallussa olleiden aseiden määrä aleni voimakkaasti vuoden 1997 jälkeen. Ajanjaksoon 2005 – 2006 mennessä ampuma-aseiden aiheuttamat vammat lisääntyivät kuitenkin yli nelinkertaisesti Englannissa ja Walesissa verrattuna ajanjaksoon 1998 - 1999. Myös kokonaisuutena ampuma-aserikollisuus on lisääntynyt Britanniassa siitä huolimatta, että samaan aikaan väkivaltaisuudet miehitetyssä Pohjois-Irlannissa ovat laantuneet. Ajanjaksoon 2006 - 2007 mennessä rikokset, joihin liittyi ampuma-aseita (muita kuin ilma-aseita) lähes kaksinkertaistuivat. "


      • Radial

        Koulusurmien ampujat ovat olleet SSRI lääkkeiden käyttäjiä niin Suomessa kuin USA'sakin.


    • raiskaajat

      Ainakin on raiskaukset suomessa lisääntyneet kun on noita syyrian ja irakin sotilaita.

      • menepois

        Miten raiskaaminen liittyy ase-palstan keskusteluun?


      • Luutnanttijaplayboy

        Jos tota tarttee kysyä, turha alkaa vastaamaan !


    • Harjatalonen

      Poistatti jo jalkväkimiinat, nyt viedään käsiaseetkin Putinin pyynnöstä.
      Putella varaa heittää millillä muutamaa ministeriä., näin Suomi vallataan ilman vastarintaa!

      • isi6

        Se kyllä oli Kataisen hallitus, joka miinakiellon maaliin asti ajoi, ja sitten Brysselin lihapatojen ääreen! Samaa latua taitaa mennä saman puolueen edustaja Petteri Ur...anteeksi Orpo, oma vihreä oksa EU kabineteissa menee kansan edun ohi.


    • jhyyfff

      Erota venäläinen ja kommunisti.

      Viime sotien aikaan venejällä hallitsivat kommunistit. Kommunistien mukaan vain "viranomaisella" on lupa aseen omistamiseen. Tätä viranomaisvaltaa kommunisti politrukit käyttivät suomalaisia vastaan. Politrukki painoi pistoolin suomalaislapsen niskaan ja veti liipasimesta, suoraan lasten vanhempien edessä. Aseeton suomalaisvanhempi ei voinut kuin itkeä.

      Näistä tapauksista löytyy useampi kirja jopa kirjaston hyllyiltä.

      Samaa kommunistit ajavat EU:ssa, suomalaisten tuhoamista.

    • Slerssi

      Tuo Tuomiojan tomppeli, on demarien vasentalaitaa, eli kommunisti ja isänmaanpetturi sukua suoraan alenevassa polvessa, niin tuossa valossa ymmärtää hänen maanpuolustusta vastustavan kantansa

    • raitis1
    • turhaamölyä

      Tuomioja ei liene aivan väärässä, vaikka ei toki tämän palstan asehullulta myötätuntoa saakaan.
      Ei maata puolusteta muutaman hörhön puoliautomaateilla, se on kaikille muille selvä asia.

      • isi6

        Mitäpä sitten seuraavaksi olisi hyvä kieltää, ja minkälainen yhteiskunta saataisiin? Kuten joku viisas sanoi: se joka vaihtaa vapautensa turvallisuuteen, menettää molemmat.


      • asiallistatouhua

        Riippuu tietenkin siitä, miten yhteiskunta muuttuu matkalla.
        Aikanaan kun hain ensimmäisen aseluvan 70-luvun alussa, sai aseita aika vapaasti.
        Siihen aikaan ei juuri muita ihmisiä ammuskeltu, tosin ei ollut nettiä, joten joka asiaa ei levitelty heti pitkin maailmaa. Silloin jos joku hullu ampui itsensä, niin meni takapihalle täräyttämään aivonsa pellolle. Ei ampunut ensin ulkopuolisia kouluissa, tai missään. Nykyisin asiat on menneet huonompaan suuntaan, ja sikäli on noita aselupiakin päivitetty sen mukaan.


    • mietiketääänestät

      http://www.hameensanomat.fi/paakirjoitukset/300777-aseturvallisuus-otettava-aina-vakavasti

      "Euroopan komissio ehdottaa, että yksityishenkilöiltä kiellettäisiin rynnäkkökiväärien kertatulta ampuvat puoliautomaattiversiot.

      Suorana syynä asedirektiiviin ovat Pariisin terrori-iskut ja niiden jälkeinen tarve estää laillisten aseiden päätyminen terroristien haltuun.

      On äärimmäisen epätodennäköistä, että suomalainen luvallinen ase voisi ikinä päätyä terroristeille. Suomalainen lupakontrolli on jo huipussaan. Enemmän kyse onkin periaatteesta, siitä, että aseturvallisuutta ei voi ottaa liian vakavasti.

      Eurooppaa yritetään riisua aseista, kun hampaisiin asti aseistautunut Yhdysvallat kipuilee jatkuvasti aseväkivallan kourissa.

      Ranska pyysi välittömästi terrori-iskujen jälkeen muilta EU-mailta tukea. Suomi ilmoitti oitis olevansa valmis yhteiseen rintamaan.

      Tätä taustaa vasten on epäjohdonmukaista, että asedirektiivi on saanut suomalaisittain vastaansa täyslaidallisen. Puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) mukaan Suomi aikoo viitata sille kintaalla.

      Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) on hakemassa direktiiviin poikkeusta. Asian takana on eduskunnan suuri valiokunta.

      Niinistö, Orpo, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) ja kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) ovat lähettäneet jopa paimenkirjeen suomalaisille europarlamentaarikoille. Aivan kuin nämä eivät muuten tietäisi, miten asiaan suhtautua.

      Voi vain toivoa, että olisi muitakin asioita, joissa vastaava yksituumaisuus löytyisi yli puoluerajojen.

      Kansanedustaja, entinen pitkäaikainen ulkoministeri Erkki Tuomoja (sd.) kiistää totena esitetyn olettaman, että asedirektiivi olisi vakava uhka maanpuolustukselle.

      Tuomiojan mukaan reserviläisten kertausharjoitukset ja asekunnon ylläpitäminen eivät voi perustua vapaaehtoisuuteen, eivätkä omiin aseisiin.

      Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK järjestää arvokasta vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta, joka vaarantuisi, jos reserviläiset joutuisivat luopumaan henkilökohtaisista aseistaan.

      Omien aseiden merkitystä ei pidä kuitenkaan yliarvioida. Suomella on onneksi suhteellisen ajanmukaiset puolustusvoimat. Myös kertausharjoitukset on saatu taas käyntiin, ja niissä reserviläiset pääsevät harjoittelemaan oikeilla sotilasaseilla."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe