Miten Meteoraan järjestetään matkoja?

MeteoranEtsijä

Tuttuni suositteli käyntiä meteorassa, en vaan löydä matkatoimistoa joka sinne järjestää matkoja. Osaisko joku neuvoa miten sinne pääsis, kuvia oon katsellut paikasta ja vaikuttaa erittäinkin mielenkiintoiselta paikalta. Enkä valitettavasti löydä sitä kartasta (google mapista) tai ehkä en osaa etsiä. Löysin joitain videoita, tässä eräs:
https://www.youtube.com/watch?v=AwCCCukQjUM
Kait tämä on se kyseinen meteora?

5

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meteora

      Meteora on aivan uskomaton nähtävyys ja siellä voi myös yöpyä. Kallioiden huipuilla on edelleenkin toimivia luostareita, joista osa tarjoaa yöpymismahdollisuutta. Meteoran reissun voi liittää osaksi Ateenan matkaa, sillä Ateenasta pääsee muistaakseni tällä hetkellä neljällä päivittäisellä Larissis-asemalta lähtevällä junavuorolla Meteoraa lähimmälle asemalle, Kalabakaan, joka puolestaan on aivan Meteoran alapuolella. Matka kestää noin 5 - 6 tuntia, ja matkan varrella pääsee ihastelemaan upeita maisemia, joten aika kiitää. Toinen vaihtoehto on mennä kaukolinjan bussilla Ateenasta Liossionin KTEL-asemalta Trikalaan ja vaihtaa siellä Kalambakaan menevään bussiin. Junamatkat ovat usein Kreikassa busseja halvempia ja kumpaankin liput kannattaa varata jo etukäteen, jos haluaa välttämättä matkustaa tiettynä päivämääränä.

      Noiden lisäksi voit luonnollisesti varata itsellesi vaikkapa kahden päivän Meteroran luostarien kierroksen tai kolmen vuorokauden reissun, jonka aikana käydään Meteoran lisäksi ihasssa Delfoin kaupungissa ja sen uskomattomalla rauniolueella.

      Ateena puolestaan on valloittava kaupunkikohde sekin, josta voit lukea lisätietoja vaikkapa seuraavista suomenkielisistä lähteistä:

      http://kreikkaan.net/matkakohteet/ateena
      http://kaupunkilomalle.com/ateena

    • MeteoranEtsijä1

      Kiitos, tuota mahdollisuutta en ottanut edes huomioon. Tuttavani oli Corfun matkalla käynyt meteorassa - Siis matkatoimiston järjestämä matka-
      Ensi keväänä olisi tarkoitus käydä, luin jostain että helpoin olisi vuokrata auto. En kyllä ateenasta lähde ajamaan meteoraan, on meinaan liian pitkä matka.

    • Jiipeli

      Yksi hyvä tukikohta olisi Parga. Sieltä voi tehdä vaikka päiväreissun Meteoraan esim. vuokra-autolla.

    • hyväämatkaa

      Jos Meteoraan haluaa ja onkin vaivan arvoinen, niin tuo Pargan lomamatka on hyvä vaihto-ehto. Tuo tolkuton sepustus bussien aika-tauluista on puolestaan pätemisen tarve, joka muuttuu vähän väliä bussien aikataulujen mukaan (ei toimi esim.Pargassa) ja ei ole mitenkään nyky-Kreikassa luotettava. Prevezan kautta ottipa lennon matka-toimiston hotellin tai pelkän lennon on paras vaihto-ehto ja perillä onnistuu auton vuokranneelle helposti yöpaikka Kalambakassa n.30e vrk.

    • erämaahan

      Kyllä Googlemaps löytää, hakusanaksi vain "meteora". Tuo youtuben video on sieltä. Todellakin, Meteora on mahtava kohde. Muutama vuosi sitten siellä kävimme, voisi mennä uudestaankin. Olimme lomamatkalla Pargassa. Se on tavalliselle turistille hyvä lähtöpaikka Meteoraan. Mutta julkisilla kulkuneuvoilla Meteoran käynti soveltuu vain intohimoisille reppureissaajille. Julkisilla pääsee viereiseen Kala(m)bakaan. Sieltä on mentävä sitten taksilla Meteoraan. Sekin on niin laaja alue, että sielläkin tarvitsee taksia, ei siellä tavallinen ihminen jaksa kävellä paikasta toiseen. Matkanjärjestäjät tekevät Pargasta päivän reissuja Meteoraan. Ehdottomasti en suosittele. Matka on niin pitkä, että perillä ennättää olla vain muutaman tunnin ja siiitä tulee vain paha mieli. Me vuokrasimme auton ja aamuvarhain lähdimme. Meteorassa ennätimme olla melkoisen pitkän päivän. Menimme sitten myöhään illalla yöksi läheiseen Metsovon kaupunkiin, viehättävä vuoristokaupunki. Seuraavan päivän ajelimme Kreikan todellisia vuoristoisia erämaita ja menimme kuuluisalle Vikos-rotkolle. Miliotades, Doliani, Fragtades, Monodendri, Vikos, Aristi...On tyystin toisenlaista Kreikkaa kuin rantakohteet. Vaelluspolkujakin löytyy, mutta meillähän ei ollut aikaa. Jos nyt jotain neuvoa antaisi, niin kaksi yöpymistä voisi olla siellä Kalabakassa jotta vielä toisenkin päivän voisi Meteoraa kierrellä. Siellähän vuoropäivin ovat luostarit kiinni, niin pääsisi katsomaam useampaa. Tai yöpyähän voisi siellä luostarissa, jos se on mahdollista. Me emme siitä tienneet. Tuo Vikos rotko on Euroopan syvin leveyteensä nähden. Joten jos yhtään kiinnostaa karu kreikkalainen erämaa ja idylliset pienet vuoristokylät, niin sinne. Ennättähän sitä rannalla polttaa nahkaansa myöhemminkin!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe