Miten edetä asiassa ja onko adoptio edes vaihtoeht

varafaija

Yritän pitää tämän lyhyenä mutta en tiedä onnistunko. Olen 27-v periaatteessa yksinasuva mies. Muutin tähän taloon 2 vuotta sitten. Meidän rapussa asuu perhe, jossa vanhemmat on väkivaltaisia alkoholisteja. Heillä on 15-v poika, jolla oli silloin 13-vuotiaana tapana istuskella rappukäytävässä odottamassa vanhempien sammumista, että uskalsi mennä kotiin nukkumaan. Aluksi moikkailtiin, myöhemmin uskalsin kysellä kuulumisia ja jossain vaiheessa poika kysyi itse, voiko tulla mun luona käymään vessassa, saisko voileivän ym.

Suunnilleen puolessa vuodessa tilanne eteni niin että poika jäi yöksi, sitten toiseksi ja lopulta asuu käytännössä mun luona. Vanhempansa eivät tunnu kaipaavan. Tietävät kyllä missä poika on, mutta kumpikaan ei ole koskaan käynyt, soittanut ovikelloa tai ylipäätään sanonut mitään muuta kuin nyökännyt rapussa tai pihalla. Koulussa eivät tiedä mitään, poika käy säännöllisesti koulua ja kun sieltä tulee allekirjoitettavia lappuja, niin laitan niihin nimeni eikä siitä ole kukaan kysellyt. Wilmaa ei kai kukaan käytä paitsi poika itse. Eivät kysele perään, koska poika hoitaa koulun asiallisesti.

Talouteni ei kaadu siitä, että maksan pojan ruuat, vaatteet, kännykät. Homma toimii molempien mielestä hyvin. Nyt on tilanne kuitenkin se, että vanhempansa ovat saaneet häädön ja tästä kaupungista eivät häätöjensä takia saa enää kämppää, joten joutuvat muuttamaan ilmeisesti vähintään naapurikaupunkiin tai kauemmas. Ollaan pojan kanssa herätty nyt sitten miettimään, voiko hän jatkaa asumista ja ennenkaikkea koulua täällä. Virallisesti hänen osoitteensa on tietysti vanhempien luona, ja jos ne muuttavat pois, niin hänenkin osoitteensa muuttuu.

Jos täällä on joku, joka asioita tuntee, niin onko adoptio mahdollinen tällaisessa tilanteessa ja kannattaako sitä hakea? Pojan vanhemmat ovat elossa mutta kelvottomia. Ilmeisesti yhtäkään lastensuojeluilmoitusta ei kuitenkaan kukaan ole koskaan tehnyt. Poika itse oli sitä mieltä, että vanhemmat eivät vastusta "jos saavat muutaman satasen kaljarahaa". En tiedä kun en heitä tunne, mutta kuulostaa aika karulta kyllä. Niin että mitähän tässä voisi ja kannattaisi tehdä? Mun puolestani poika voisi asua täällä ihan virallisesti, oli adoptio tai ei, mutta miten tuon hoitaisi?

4

69

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ota-yhteys

      lastensuojeluvirastoon. Jos häätö on totta niin lapsi joutuu luultavasti huostaanotetuksi. En tiedä adoptiosta mutta kasvatus faijaksi vois olla mahdollisuus . Lastis kyllä tutkii tarkasti sun taustat ,eikä feeluja sais löytyy.
      Tsemppiä yritykselle ja toivottavasti onnistut jos sulla on kaikki kondiksessa.
      Olishan toi suuri teko ku gartsoilla notkuis yks kloddi vähemmän.

    • virallisuusjatodellisuus

      Voit yrittää sijaishuoltajaksi. Jos lapsi otetaan huostaan, niin valtio on lapsen holhooja ja hänet sijoitetaan asumaan jonnekin. Voit yrittää sijoitusta sinun luoksesi. Se on sitten herrassa, että kelpuutetaanko sinut vai ei. Kaikkea tullaan myös valvomaan tarkasti. Hyvä puoli sinun kannaltasi olisi se, että valtio maksaisi silloin lapsen kulut.

      Jokin kevyempi menettelykin voisi onnistua noin ison lapsen kohdalla. Kyllähän tuon ikäinen voi asua koulun takia muutenkin poissa kotoa, jos vanhemmat siihen suostuvat. Ainakaan lukiolaisella/ ammattikoululaisella ei ole mitään pakkoa käydä koulua omalla paikkakunnalla. Ilmoitetaan vain, että asuu koulun takia sinun luonasi. Tällöin vanhemmat säilyvät virallisina huoltajina. Tietysti silti lastensuojelu voi kiinnostua pojan asioista ja silloin lopputulos on luultavasti huostaanotto, koska vanhemmat eivät oikeasti pysty huoltamaan.

      Adoptio tuskin onnistuisi, eikä siihen ole syytäkään. Se on hyvin iso prosessi.

      Nostan hattua sinulle, olet hieno ihminen.

    • Miettii.hän

      15-vuotias voi kyllä muuttaa pois kotoa, muuttaa sitten vaikka sun alivuokralaiseksi.

    • AwsYouAreSoSweet

      Suloista, toivottavasti onnistuu.. :) Outoja vanhempia jos ei ees välitä. Susta tuis varmasti hyvä isi sille tai jollekkin muulle. Huonolla tuurilla ette enää koskaan näe. Vaikeaa unohtaa poika johon on kiintynyt ja on hänelle kuin Isä.

      Neuvottele pojan kanssa ja pojan biologistenvanhempien kanssa... eka nyt ainakin..ehkä.. en tiiä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe