Aihe

Oli synkkä ja myrskyisä yö

Regenera

Raotin aamulla verhoja nähdäkseni millainen sää ulkona on. No, uusi normaali jatkuisi tänäänkin lehdettömät puut huojuivat vielä öisen myrskyn viimeisissä rippeisä ja ilma on keijusateen märäksi kyllästämä. Yleisväri maailmassa on harmaa musta.
Löntystin yöpaidassani laiskasti keittiöömme jossa vanhempani olivatkin jo aamukahvilla.
-Ai, huomenta Sofi. Me luultii, et sä oot jääny Ellan luo yöks. Äitini sai haukotukselta sanottua.
-En mä viittiny jäädä yksikseni, ku Ella lähti illalla sairaalaa yö vuoroon. Se heitti mut tänne.
Isäni oli syventynyt lehden lukemiseen niin kovin, että hän tuskin oli vielä rekisteröinyt äitini ja minun keskustelua.
-Huomenta iskä. Anna mulle lehden toinen puolikas.
-Ai, sä varmaa haluut nää politiikka sivut. heko, heko. Isäni vitsaili ja anto kulttuuri ja ilmoitus osan minulle pitäen itsellään "oikeat uutiset"
Selailin työpaikka ilmoituksia puolihuolimattomasti ja ennätin jo kiroamaan mielessäni, että eipä ollut melkein valmiille liikkunnan opettajalle töitä vieläkään tarjolla.
Sitten huomasin pienen ilmoituksen, jossa haettiin Leiriohjaajia ensikesäksi liikunnalliselle ratsastus leirille.
-Hip huraa. Tonne mä ainakin voisin hakea. Mä osaan pikkuisen ratsastaa ja sittenhän mä oon jo valmistunukkin, että kai mä pystyn niille heppaleiriläisille pitää alku ja loppuverryttelyt.
Muutamaa päivää myöhemmin istuin Ellan auton kyydissä ja ajoimme kuraista maalaistietä pitkin.
Leiri tila sijaitsi parinkymmenen kilometrin päässä kotikaupungistani. Ella kääntyi päätieltä tilalle johtavalle tielle ja varmisteli minulta, että ollaanko nyt sitten varmasti oikeassa paikassa.
-Joo, ole nyt ihan rauhassa, etten minäkin ala hermoilemaan. Mä haluun saada sen kesä työn, tai siis mun on pakko saada se.
Minua oli vastassa tilan ratsastuksen opettaja, joka myös haasstattelisi mitut.
-Moi, sä oot varmaan Sofia? Mä oon Marika
-Joo, Kyllä olen. On tosi mukava tavata.
-Tule, niin mennään sisälle tupaan jutustelemaan.

...JATKUU
(Pahoittelen keskeytystä, mutta nyt täällä on sen verran häiriötekijöitä, että paikat ei meinaa alkaa kostumaan.)

1

360

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Regenera

   Laitoin pipon, kaulahuivin ja takin suuren eteistilan seinällä olevaan naulakkoon. Samalla huomasin, että ratsutilan päärakennus täytyi olla vanha jo lakkautettu kyläkoulu saleineen ja luokkahuoneineen, jotka oli muutettu leirikoulu ja matkailu käyttöön.
   -Astu vain peremmälle. Mennään tänne tuvan pöydän ääreen juttelemaan.
   Seurasin Marikaa kodikkaaksi sisustetussa toistasataavuotta vanhassa talossa. Seinäkello löi verkalleen suuren oleskeluhuoneeksi muutetun juhlasalin seinällä lattialankkujen narahtaessa villasukkieni alla.
   Isuin suuren tuvan pöydän ääreen. Marika kaatoi kahvia kuppiin ja tarjosi paikallisten kotitalous naisten leivoksia.
   -No, Sofia. Oot aikeissa ruveta leiriohjaajaksi.
   -Joo, Mä valmistun tulevana keväänä liikunnan opettajaksi. Oon kyllä hakenu ihan kuntien koulutoimeen, mut nyt säästetään vaan jokapaikassa. Et ois ihan tosihienoo saada heti valmistumisen jälkee oman alan hommii. Vaikka täältä leiriohjaajana.
   -Miten sulta onnistuu seksuaali kasvatus? Silloin kun mä kävin kouluni, niin jumppamaikka piti aina terveystiadon tunnit.
   -Joo, siis kyllä mä pystyn puhumaan seksistä ja parisuhteista luokan edessä ihan punastelematta.
   -Niin, Sofia. Meillähän nää ratsastusleirit on suunnattu nuorille ja nuorille aikuisille ihan sukupuoleen katsomatta. Mutta jokatapauksessa tää hevosharrastus on ehkä enemmän tyttöjen juttu. No se, että täällä on leirillä 15-20 parikymppistä tyttöä ei silti tarkoita sitä että täällä ei koskaan harrastettais seksiä, joten tässä on syy miks mä tarvin Sofia sun kaltasen ohjaajan, johon nuoret voi luottaa.
   Haastattelun kulkiessa eteenpäin Marika kertoili uudesta liikunnallisesta elämysleiri konseptista, jota tultaisiin tulevana suvena kokeilemaan. Kosepti sisältäisi runsaasti monenlaista kokeilevaa oheistoimintaa, johon avaramielisimmät leiriläiset voisivat osallistua niin halutessaan.
   Haastattelun lopuksi Marika ehdotti, että kävisimme vielä tallilla katselemassa tilaa ja samalla voisimme sovittaa ratsastusvaatteita, jotta Marika voisi käydä hankkimassa minulle uudet ennenkuin aloittaisin leiriohjaajana.
   Kävelimme hevostallin keskikäytävää pitkin tallirakennuksen toiseen päähän jossa oli tilava ja erittäin siisti satulahuone. Istuin pitkän penkin päähän ja Marika kaiveli kaappeja.
   -Meillä on täällä tallilla jonkinverran näitä varusteita, että ne jotka haluu kokeilla ratsastusta pääsee kyllä ilhan ilman minkäänlaisia varustehankintoja harrastuksen alkuun.
   Marika selitti minulle tallin omista varusteista ojentaessaan minulle puseroa ja kokopaikkaisi ratsastushousuja. Rupesin riisumaan muittamutkitta farkkujani ja paitaa. Lopulta ylläni oli enää tissiliivit ja pikkuhousut, kun havaitsin satulahuoneen seinäpeilistä Marikan katseen vaelvan vaivihkaa kaarillani. En mahtanut mitään, mutta toisen naisen katse sai minut kostumaan ja olisin halunnut samalla hetkellä koskettaa omaa kumpuani. Suuta kuivasi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   14430
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   133
   12306
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   574
   8558
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5609
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   304
   5030