Kissojen irtipitäminen

Mitta_on_täysi

Naapuri tykkää päästää kissansa pihalle irti, koska taloyhtiön järjestyssäännöissä mainittu kiinnipitovelvollisuus ei koske heidän kissojaan. Nämä kissat pitävät meidän kukkapensaita ja sokkelin vierustan hiekoitusta vessanaan. Terassin kalusteiden istuinpehmusteet on kesällä piilotettava suojamuovien alle, koska muutoin istuinpehmusteet pitää imuroida viikoittain, koska kissat lepäilevät tuoleilla. Auton konepellillä ja tuulilasin alareunassa on jatkuvasti kuraisia käpälän kuvia, edellisen auton konepeltiin jäi myös naarmut kissan tepastelusta.

Onko todellakin niin, että kaikki omaisuudellemme aiheutettu tuho ja sotku on vain siedettävä, koska naapuri ei halua pitää kissaansa kiinni? Eikö naapuria voi velvoittaa tekemään kissoilleen vaikkapa häkki, johon ne voivat mennä ulkoilemaan ikkunan tuuletusluukun kautta?

10

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissojen.ystävä

      Miten niin juuri tämän naapurin kissoja järjestyssäännöt eivät koske ? Ei kissakaan saa kulkea vapaana naapurin tontilla. Tutustu järjestyslakiin ja ota yhteyttä isännöitsijään. Jos asia ei etene, niin eläinsuojeluyhdistys on seuraava paikka.

      Kissa ei tiedä rajojen paikkoja tai erota sitä, että onko auto oman perheen, vaiko naapurin. Naapurin terassilla saattaa olla mukavammat pehmusteet tuoleissa, kuin omalla. Mutta kissan omistajan velvollisuus on pitää kissa omalla pihallaan. Verkotettu alue olisi kaikille osapuolille paras ratkaisu. Naapurisovun nimissä ryhdy toimeen ennen uutta kesää.

      • Mitta_on_täysi

        Järjestyssäännöt eivät koske naapurin kissoja, koska naapurin mielestä heidän kissansa ovat maailman omistajia, joilla on oikeus kulkea vapaana. Aloitusviestin kirjoittamisen jälkeen olemme käyneet kahdesti naapurin juttusilla ja pyytäneet heitä ystävällisesti pitämään kissat kiinni. Pyyntö ei mene perille, vaan kissat kulkevat edelleenkin irti ja käyvät tarpeillaan asuntomme sokkelin vierustalla ja sotkivat juuri pestyn/vahatun automme. Taloyhtiön isännöitsijä on soittanut naapurille, isännöitsijäkään ei saanut selkeää vastausta, että mitä naapuri aikoo tehdä kissojen kiinnipitämiseksi.

        Olemme olleet paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen yhteydessä, siellä nostettiin kädet pystyyn - koska me ja isännöitsijä olemme olleet yhteydessä naapuriin ja olemme pyytäneet naapuria pitämään kissat kiinni, niin eläinsuojeluyhdistykselläkään ei ole enää keinoja auttaa meitä. He voivat korkeintaan jututtaa naapuriamme - miksi eläinsuojeluyhdistyksen viesti menisi sen paremmin perille, koska meidän tai isännöitsijänkään yhteydenotot eivät auta? Kissan tarpeita on muidenkin naapurien asuntojen kohdalla sekä naapurien autoja on sotkettu, emme siis ole ainoita. Olemme vain ainoita, jotka ovat uskaltaneet sanoa asiasta ääneen kissojen omistajalle - eräskin naapuri yrittää estää autonsa sotkemista lorottamalla etikkaa auton ympärille.

        Ilmeisesti meidän vain pitää sietää sitä, että kissoilla on oikeus heikentää asumisviihtyvyyttä ja heillä on oikeus sotkea/tuhota omaisuuttamme.


      • kaikenlaista.kokeillut

        Eihän se niin voi mennä, että naapureiden täytyy vain sietää kissanpissoja, kakkoja, jälkiä autossaan jne. Minä olen eläinrakas, mutta en missään tapauksessa päästäisi omia lemmikkejäni naapureiden pihoihin ja puutarhoihin, eikä yhteiselle pihalle sotkemaan.
        En tiedä, että minkälainen piha teillä on, pystyykö teidän ja kissanomistajan rajalle laittamaan verkkoaitaa? Päästääkö kissojen omistaja kissat ulos etuovesta?

        Jouduin oman naapurini kanssa vastaavanlaiseen epäsopuun, kun hän päästi emokoiran ja kaksi pentua vapaasti juoksentelemaan taloyhtiön yhteiselle etupihalle. Kakkoja ja pissoja oli missä sattui ja pennut repivät kukkia etupihallani. Lasten hiekkalaatikon reunat olivat "hyviä" pissauskohteita. Laitoin verkkoaitaa (vihreää, ilman tukea ympyrässä pystyssä pysyvää) istutuksien ympärille, koirankarkotetta nurmikoille (keltaisia laikkuja pissoista), keskustelin taloyhtiön hallituksen jäsenten kanssa, otin yhteyttä isännöitsijään ja pudotin taloyhtiön järjestyssäännöt, sekä järjestyslain kopion koirien omistajan postilaatikkoon.

        Kerta toisensa jälkeen, kun asiasta "valitin", esim. yhtiökokouksessa, niin järjestys palasi taloyhtiöön. Naapuri aitasi takapihansa ja hommasi hihnat pennuille.
        Ilmeisesti sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin tämä jatkuva muistuttaminen. Osta tukevaa aitaverkkoa ja laita sitä mahdollisimman moneen paikkaan, niin saat muutkin naapurit huomaamaan asian. Kissankarkote saattaa auttaa, mutta tulee kalliiksi, koska haihtuu nopeasti.
        Kissan saa ottaa loukulla kiinni, jos se poistuu omalta kotipihaltaan. Naapurisi eivät halua ymmärtää, että muut eivät välitä heidän kissoistaan. Onhan sekin mahdollista, että he säästävät kissanhiekkakuluissa, kun antavat kissojensa kulkea vapaasti. Kissa on siisti eläin, eikä välttämättä tee tarpeitaan omalle kotipihalleen.

        Kissojen omistajille voisi kertoa tai lähestyä nimettömällä kirjeellä, että nyt heidän olisi pidettävä kissat omassa pihassaan tai jonkun/joidenkin ärsyyntymiskynnys ylittyy. Näin tapahtui omalla asuinalueellani - joku käytti rotanmyrkkyä, kun mitta täyttyi.


    • isoveetutuspäällä

      meillä täällä Vantaalla on ollut pahimmillaan 18 kpl naapurin kissoja nurkissa kuseskelemassa. Isot omakotitalotontit, naapurilla yli 3000m2, 2600m2.

      Ennen minulla oli kasvimaa, oli lastenlasten hiekkalaatikko, oli kunnon kukkapenkit. Oli fasaaneja, oli paljon pikkulintuja joita ruokimme kahdella lintulaudalla.

      Nyt on kissan kusta ja paskaa joka puolella tonttia, viimeksi katit olivat paskoneet tyttärentyttären leikkimökin kuistille. Mieheni kävi hakemassa naapurin korjaamaan paskat pois ja sanoi että nyt tämä leikki saa loppua, mutta toinen vaan vänkää vastaan että ei ne hänen kattinsa ulosteita ole vaikka suora jälkijono vie meiltä hänelle päin.
      Eipä ole naapuri enää päivää sanonut sen jälkeen kun mieheni otti pultit ja kirosi että on se nyt perkele kun iso mies ei pysty eläimilleen aitausta rakentamaan.

      Olen soittanut viimeiset 5 vuotta keskimäärin 3 krt kesässä kaupungin vastaavalle eläinlääkärille, siinä vaiheessa kun taas uusi kissapoikue leikkii meidän ja naapurin välisessä pensasaidassa ja käy juomassa meidän pihan vesialtaalla, että tulkaa hakemaan katit pois, mutta ei. Jos kissat ovat hyvin hoidettuja niin ei se kuulemma ole eläinrääkkäystä, vaikka ne tuottavat 2-3 jälkeläiset vuodessa ja kulkevat kesät talvet ympäri asuinaluetta pyydystämässä muita elukoita ja jäävät auton alle. Talven aikana kissamäärä vähenee 2-5:een, jäävät autojen alle tai leviävät muualle päin tienoita, mutta syksyllä niitä on taas 12-20 kpl.

      Meillä ainakin olisi helvetinmoinen työ loukuttaa joka ikinen katti pois pihaltamme ja kuskata niitä jonnekin eläinten turvakotiin. En tiedä mitä niille pitäisi tehdä.

      En tiedä enää kenelle pitäisi valittaa, mutta ei tämä nyt ainakaan minun ongelmani

    • isoveetutuspäällä

      jäi vähän edellinen viesti kesken.

      Siis en käsitä miksi helvetissä minun tai siis meidän pitäisi kuskata naapurin katteja turvakoteihin pois. Luulisi että se olisi jonkun viranomaisen tehtävä poistaa ne meidän pihalta jos naapuri ei siihen itse pysty.
      Mutta ei, samaa tappelua saa käydä vuodesta toiseen,
      Suututtaa esim. sekin, että kun pistän keväällä kukan siemenet kukkapenkkiin ja ruopsuttelen rikkaruohot pois kissat käyvät joka yö paskomassa ja kuopimassa kukkapenkkejäni ja minun pitäisi siinä sitten laitella niitä kasveja. Ja naapurin äijä on vaan että no voi voi, mitä hänen nyt pitäisi sille asialle tehdä kun ei kissaa voi kiinnikään pitää eikä hänen kissansa omaa pihamaata kauemmas mene!!!
      Minä olen valokuvin osoittanut hänelle että katso eikös tämä ole sinun kissasi joka paskoo minun kukkapenkkiini, mutta toope siihen että no voi voi mitä hänen nyt pitäisi tehdä!!!!!

    • oksettavia_olette

      En muuta voi kuin sääliä teitä paskoja kissan vihaajia, ja tappamisianne, siinäpä syyllistytte itse rikokseen, kun toisen ulkoileva kissa ei ole lainsuojaton, eikä näin ollen lain mukaan saa tappaa tai millään tavoin vahingoittaa. Etoo suorastaan tollaset kusipäät kissan vihaaja tyypit, ei muuta voi sanoa. Tappakaa kusipäät itsenne!!

      • Petoeläimet_kuriin

        Kissa ei tarvitse ulkoilua, ei vapaana eikä valjaissa. Hyvin pidetty hiekkalaatikko luonnollisia tarpeita varten riittää yhdessä ruuan ja juoman kanssa.

        Huomauttaisin lisäksi, että ilman kaulapantaa jossa on on omistajan nimi vapaana liikkuva kissa kuuluukin tappaa.


      • nirri_pois

        Sieltä taas tuli normaalin epänormaali "meidänkisunkusimitäänpanhaateejavaikkateksikinniinnynnynyyy" ääliö vikisemään. Selvästikin pistellyt lapsena kissanpaskaa suuhunsa ja saanut siitä aivoihinsa loisen, toksoplasmoosin. Joka, BTW, on vaarallinen raskaina oleville naisille.

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00619

        Näille on turha puhua järkeä, koska loinen on sen järjen vienyt. Vain suora toiminta toimii - siis mirrin loukutus ja toimittaminen eläinsuojeluyhdistykselle (laillisista vaihtoehdoista puhuttaessa)... toki tästä aiheutuu kustannuksia, mutta minkäs teet.

        Operaation joutuu myös toistamaan pari kertaa vuodessa, kun kattejahan saa uusia hintaan 0 €/kpl. Ei nämä "ihanan lemmikin" ulkoiluttajat sen vertaa "rakkaastaan" piittaa, että kävisivät edes sen hakemassa takaisin. Kun uuden saa vähemmällä vaivalla & halvemmalla. Eläinsuojeluyhdistys kun rahastaa ruokarahat... tai siis rahastaisi, jos joku sieltä kattinsa hakisi.


    • sääli-

      Minä saan lopettaa kivuttomasi oman kissan. Loukutan kaikki tontilla ilman pantaa liikkuvat kissat ja mulla tuossa ulkorakennuksessa tila jossa niitä ruokin jokusen päivän.

      En viitsi niitä minnekkään kuskata. Joskus tulee sääli niitä, kun ihmiset niin piittaamattomia eläimiä kohtaan. Miksi ei voi hoitaa nättiä kissaa vaan ajaa luontoon kylmästi.

      • perheenjäsen.hänkin

        Samanlaisia ajatuksia minulle on tullut, kun kuulen jonkun koiran jatkuvan räksytyksen tiheästi asutulla asuinalueella. Miksi? Miksi ihmiset ottavat lemmikin, kissan, koiran ym. jos eivät ole valmiita hoitamaan ja huolehtimaan sen tarpeista.

        Kissa pitäisi opettaa sisäkissaksi ja vain maaseudulla, maatilalla se voisi olla vapaana. Koira hankitaan ja laitetaan koppi tontin nurkkaan, mutta ei jakseta lähteä sen kanssa lenkille tarpeeksi usein. Ketä varten se hankitaan? Ei ainakaan naapureita, jotka säälivät hihnassa jatkuvasti kiinni pidettävää, ulisevaa, räksyttävää, yksinäistä koiraa.

        Eläinsuojeluyhdistykset tekevät arvokasta työtä, mutta miten saataisiin valistettua niitä kissojen omistajia, jotka eivät steriloi kissojaan? Kissat lisääntyvät ja niitä jaellaan vastuuttomille uusille omistajille. Kissa ansaitsee tulla rakastetuksi perheenjäseneksi. Kissan ei tarvitse päästä vapaana luontoon, vaan ulkoilut voidaan hoitaa siihen tarkoitukseen rakennetussa turvallisessa häkissä tai valjaissa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1565
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1243
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      997
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      910
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      841
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      828
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      754
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe