Vainoharhaiset vanhemmat

VankinaKotona

En tiiä mikä niiden ongelma on, oon 15-vuotias enkä edes kirjastoon pääse ilman ristikuulustelua. Kyllä mä tajuun et vanhemmat on huolissaan ym mut koko ikänäni oon yhdesti tullu kotiin myöhemmin ku sanoin (olin 9v ja kaverin luona oli niin kivaa etten muistanu kelloo kattoo) en oo ikinä polttanu muuta ku kynttilöitä iltahartaudessa ja alkoholia kerran, joksenkin se oli ehtoollisviini (ihan kammottavaa tavaraa). Koulussa menee hyvin ja vietän aika paljon aikaa seurakunnassa (josta muuten on todisteet)
Pikkusiskoni 12v saa taas tehdä mitä tahtoo.

Kellään mitään neuvoo millä pääsisin lähtemään johonkin ilman jatkuvaa todistelua?

12

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VankinaKotona

      No, nyt on pakko lisätä kun tuli taas tivaamista siitä kuka tämä ja tämä poika on jonka kanssa liikuit siellä ja täällä. Tosi rasittavaa, koska usein nämä pojat ovat nyt vaan sattumoisin kulkemassa samaa katua. Mulla ei oo minkään laista kontaktia oikeestaan yhteenkään poikaan, pari vuotta sitten oli kaveripoika, mut ei olla puhuttu pitkään aikaan kun isä sai päähänsä et me oltais oltu yhessä.
      En kehtaa kuttua kotiin kavereita tai ketään, kun heti alkaa et missä asut kenen tyttöjä oot ette sit polttelee yms.

      Oon nykyisin oikeestaan vaan kotona tai koulussa. Alkaa olla yksinäinen elämä. Pitäisköhän tässä rupee joksiki autovarkaaks tai jotain et ois vanhuksilla jotain muutaki tekemistä ku syyttää asioista mitä en oo ees kuvitellu ikinä tekeväni.

    • VankinaKotona

      Ylös ylös, auttakaa nyt mua vai pitääks olla ihan erakko siihen asti et täytän 18???

      • näin.on

        Pitää.


      • Ttkkms

        Ei välttämättä. Ehkä silloin jos vanhemmat ovat huolissaan esim. päihteiden käytöstä tai koulusta pinnaamisesta.


    • Hei, kerroit, että tunnet olevasi jatkuvan valvonnan alla kohtuuttomasti ja menojasi sekä kavereitasi tivataan. Mielipahallesi on selkeästi syy ja tunnet itse olevasi syytön siihen.

      Asian esille ottaminen on ainut keino selvittää, miksi tällainen tilanne on päässyt syntymään. Selvää on se, että vanhempasi välittävät sinusta. Ympäröivä maailma on haastava ja lisää jokaisen vanhemman paineita saattaa lapsensa turvallisesti matkaan. He tiedostavat ikäsi ja sen, että olet itsenäistymässä.

      Kerroit, että pikkusiskosi saa tehdä mitä vaan. Tuskin kuitenkaan kiroilla kioskin nurkilla röökiä vetämässä eli ei ehkä kuitenkaan ihan mitä vaan. Nyt on siis kyse sinusta ja vanhempiesi ja sinun välisestä kommunikaatiosta. Kerro heille, kuinka kurjalle tuntuu, ettei sinuun ja omaan arvostelukykyysi luoteta. Kysy heiltä, mikä on heidän pelkonsa ja mitä pahimmillaan voisi käydä. Sopikaa yhdessä asiat, jotka ovat sinun päätettävissä, mistä sovitte yhdessä ja mitkä ovat vielä vanhempiesi vastuulla.

      Avoin keskustelu ilman kimpaantumista ja provosoitumista ovat tärkeintä. Joskus vanhemmilla saattaa olla ikäviä kokemuksia, muistoja tai muilta kuultuja tarinoida, joiden kautta tulee kenties hieman ylisuojelevaksi suhteessa omiin lapsiin. Haasta vanhempasi. Tsemppiä!

      Henna, Helsinki

      • VankinaKotona

        No kyllä on pikkusisko saa kiroilla ku rekkamies mut mä en saa sanoo edes et "voi sun" jos vaikka lasi tippuu ja särkyy. Mun pitää mennä nukkumaan 22.00 mut sisko saa valvoo, sille ei ees huomauteta (kuulen seinän läpi oikeestaan kaiken mitä sen huoneessa tapahtuu)
        Pikkuveli on 7 ja saa käydä kavereilla, ostamassa kaupasta karkkia ja kavereiden synttäreillä ihan itse. Pikkuveljeni on saanut jälki-istuntoa ka ihan poliisilta huomautuksen liikennekäyttäytymisessä, mutta silti häneen luotetaan enemmän kuin minuun.

        En tajuu mitä niin pahaa mä oon ikinä tehny et en ansaitse yhtään luottamusta tai mitään... Ja sit ihmetellään miks haluun vaan muuttaa pois.


      • Ttkkms

        Jos haluat muuta heti 18vuotiana pois, muista että siihen tarvitaan myös rahaa. Ei yksin asuminen todellakaan ole ilmaista, yksiön vuokra maksaa Helsingissä tyypillisesti jopa 700€/kk.


    • Aboriginaali
    • Arzi

      ole vaan onnellinen! Susta huolehditaan!! Ymmärrät sen muutaman vuoden päästä.

      • Ttkkms

        En mä kyllä ymmärtäisi jos mua olisi rajoitettu noin paljon silloin 15v. Ei siis juuri ilon aihetta, Arzi puhuu näköjään vähän pötyä. Oon siis nyt 20v.


      • VankinaKotona

        Siis joo on se ny kiva et on niinku vanhemmat tai jotai mut mä saan yhtä paljon vapauksia ja vastuuta ku taapero. Mä en tajuu miten se on mun hyväksi ku mullei oo ollenkaan sosiaalista elämää, kavereita, kontaktia oikeeseen maailmaan.


        Ja sinä, joka puhuit asumisen kalleudesta: asuntolat on pääasiassa aina ilmaisia ja voihan sitä käydä töissä opintotuki, opintolaina ja muut yhteiskunnan tuet

        Enkä kyllä ees mihinkää helsinkii ees pääse. Asun tyylii ikuisesti täällä korvessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe