Dataprepaidin omituinen voimassaolo

priipeidi

Kun ostaa uuden DNA dataprepaidin ja ottaa sen käyttöön on se voimassa 6kk. Jos siihen lataa saldoa se onkin voimassa enää ALLE 3kk.
Miksi se noin lyhenee???
Ja muutoinkin pikkasen kallis tuo on vaikka muutoin olisi hyvä vaihtoehto monelle. Siinä data maksaa n. 2,50e/giga.

Esim. Smart-liittymässä saa 20 eurolla kuussa 100gigaa eli 0,20e/giga

24

2724

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vuokky

      Soneralla 31 pv käyttöönotosta ja sitten joka kuukausi ladattava lisää. Mietipä hetki...

    • Tuo lyheneminen on aika outo seikka. EI juuri kannatat ladata vaan ostaa uusi kortti. Tuo liittymä on vähäiseen käyttöön, jolloin gigahinnalla ei ole niin suurta väliä. Jos lataa 30 gigaa, niin silloin gigahinnaksi tulee vain euro. Tuossa Smartissa ilmeisesti maksat aina sen 20 euroa kuussa. Optimitilanne tuollaisella liittymällä on, kun data ja aika loppuu samaan aikaan eli aloituspakkauksella 1,67 gigaa kuussa (tarjoushinta), latauksella 3,33 gigaa kuussa tai ladattaessa 30 gigaa 10 gigaa kuussa. Nämä riittää kohtuulliseen tablettikäyttöön.

      En tiedä mistä Smart-liittymästä puhut. Hinnaston mukaan 20 eurolla saa vain 3 gigaa kuussa.

      • PrePaid

        Soneran sivuilla sanotaan näin:

        Yleistä
        Sonera Prepaid -liittymä aktivoituu ensimmäisestä soitetusta tai vastaanotetusta puhelusta/tekstiviestistä, avatusta nettiyhteydestä tai saldolatauksesta. Liittymä on käytettävissä 12 kuukautta käyttöönotosta tai viimeisimmästä latauksesta. Jos et lataa saldoa tai netinkäyttöä 12 kuukauteen, liittymä sulkeutuu.

        Puheajan lataus aktivoi aina liittymää 12 kk eteenpäin. Tarkista voimassaoloaika lähettämällä tekstiviesti EASY VOIMASSA numeroon 15400. Viesti on maksuton.


    • vuokky

      Eikös tuo smart ole älyluuriin tarkoitettu? Dna dataprepaid läppärin tai tabletin käyttämiseen. Kait 90 pv riittää näiden datamäärien kuluttamiseen. Onko jollain vielä pidempi käyttöaika?

    • T-Boy

      Törkeää tuo DNA Dataprepaid hinnankorotus! Ennen sai 180 päivää käyttää 10G tai 30G riippuen kumman tilasit, nyt sama hinta ja enää aikaa 90 päivää! Eli joudut vuodessa lataamaan vähintään 4 kertaa entisen 2 kerran sijaan. Tuplakorotus on jo jotain niin härskiä, että oksat pois! Aiemmin olen ollut tyytyväinen DNA:han, enää tämän uudistuksen jälkeen en! Härskeillä hinnankorotuksilla ei näköjään mitään rajaa! Hävetkää! Typerää, et nyt pitää ostaa joka puolen vuoden välein sitten uusi kortti ja aina vaihtaa koko kortti! Idiootit!

      • Eiprepaidia

        Hanki luottotiedot niin saat laskutusliittymät.


      • Eiprepaidia kirjoitti:

        Hanki luottotiedot niin saat laskutusliittymät.

        Laskutusliittymä ei ole hyvä tuollaisiin tapauksiin. Laskutusliittymä maksa 10-20 euroa kuussa tai sitten on kova päivävalotus. Prepaideissa on näitä erilaisia käyttömäärään perustuvia malleja. Ilmeisesti niitä ei riskin takia haluta tuoda laskutuspuolelle.


    • priipeidii

      Luottotiedot on ja laskutusliittymiä saisin mutten halua. Laskutusliittymäasiakkaat kun joutuu helpolla jopa huomaamattaan mobiilimaksuhuijauksen uhreiksi. Lisäksi mobiilailaitteet vakoilee asiakastaan aivan tolkuttomasti ja kun siihen saadaan vielä laskutusliittymän kautta henkilo- ja osoitetiedot niin vakoilutietokanta on valmis. Liki kaikki puhelimessa olevat appsit kaappaa puhelutietosi, vakoilevat sijaintiasi koko ajan ja voivat nauhoittaa kaiken vaikka niille sitä oikeutta ei olisi edes antanut.

      • Ehkä kannattaisi ostaa foliohattu.


      • kjkasfhjashfj
        okaro kirjoitti:

        Ehkä kannattaisi ostaa foliohattu.

        Ensimmäiseksi maalarinteippiä joka kameraan.
        Moni on joutunut tahtomattaan pornotähdeksi, kun on käyttänyt kamerallista tietokonetta makuuhuoneessa ja unohtanut senpäälle.


    • kyssyvä

      Minusta omituisinta DNA prepaidissa on tällä hetkellä se että kun oot maksanut sinne tietyn saldon et saa käyttää sitä mihin haluaisit.. esim. jos on saldoa n.40e niin maksullisiin palveluihin saa käytää siitä n.10e.. ?? Onko tässä nyt joku rahastus juttu vai mikä idea en tajua??

      • jaaniinkuishä

        Mihis se muu sitten käytetään? Maksuttomiin palveluihin? ;)


      • Noihin usein saa erilaisia bonuksia ladatessa. EI ole tarkoitus, että DNA kustantaisi asiakkaiden pizzalaskut tai bussimatkat. Jos sumaa ei saa käyttää asiakaspalvelunumeroihin, niin silloin se on jo väärin


    • Dna_on_suolesta

      Olen kolmisen vuotta käyttänyt tätä dna:n dataprepaidia. Käyttö on ollut niin vähäistä, että jokaisella puolivuotisella latauksella on jäänyt muutama gt käyttämättä.Olipa yllätys, että nyt puolivuotisen käytön hinta onkin 40€! Tosiaan vain puolet korotusta!!
      Täytyy ostaa puolivuosittain uusi kortti, maksaahan sekin tapa vitosen enemmän puolelta vuodelta, mutta ei sentään kahtakymppiä.
      Onhan se tietysti mukavampi heittää kortti aina pois kun siihen ei jää niin paljoa käyttödataakaan.Numerolla ei datapaketissani ole mitään merkitystä, että senpuoleen haittaa ei vaihdosta ole.
      Täytyy tähän loppuun todeta, että dna on paska operaattori, otti heti Sipilän keinot käyttöön kansan rahastamisella.

    • oijfijwsfeff

      Kirosin kans tätä uutta systeemiä ..mulla on lumia puhelimessa dataprepaid josta jaan netin muille puhelimille ja joskus läppärillekin sillon kun olen wlanin ulkona..koko dataprepaidin idea romuttui täysin..mulle riitti 10g puoleks vuodeks hyvin koska käytän pääasiassa kotona nettiä puhelimissa wlanilla.Nyt joudun ostamaan 3kk välein lisää dataa jota kertyy ja kertyy kunnes 200g on täynnä..koska mulle aina jäänyt dataa muutama giga varastoon niin nyt jäisi semmonen 7g joka kolmas kuukausi. Siihen tais tulla kyllä 4G mukaan koska huomasin netin nopeuden lisääntyneen jostain 6M johki 15M..olisko tämä syynäkin lyhentyneeseen voimassaolo aikaan

    • QCetusta

      Ei hitto, ostin DNA:n uuden dataprepaid Tablet -liitymän kesäkuussa Tokmannilta, ja paketin kyljessä lukee isolla "Sisältää valmiiksi 1 Gt dataa ja 6 kk käyttöaikaa". Ihmettelin kun tosi vähäisellä käytöllä oli saldot menneet nolliin yllättäen jo elokuussa, jolloin jouduin lataamaan lisää. Silloin vaihtoehtona olikin vain tuo 10Gt / 3 kk ja taas on saldot nollilla.

      Liittymän mukana tulleissa ehdoissa sanotaan selvästi, että datamäärä on käytettävissä 180 vuorokauden ajan. Miten tällainen yksipuolinen olennainen ehtojen heikennys on mennyt läpi vai eikö kukaan ole tästä valittanut?

      Vähän sama kuin vanhan mobiililaajakaistaliittymän uusiminen saman hintaiseksi paitsi 1,90e lisämaksu paperilaskusta, joka siis oli alun perin ilmainen. Tätäkö se pörssilistautuminen toi tullessaan?

      • MoiMoiMoiiii

        Yksipuolisesti ei tietenkään DNA:n pitäisi heikentää ostettua tuotetta, jos kerran ehdoissa lukee, että käytettävissä 180 vuorokauden ajan. Ja varsinkin kun lukee vielä käyttöaika paketin kyljessä isolla eli harhaanjohtavaa markkinointia. Tuosta voisi kysyä DNA:lta, parempi tietenkin jos sen olisi hoksannut elokuussa. Näitä tuotteita on niin paljon uusia ja vanhoja ja koko ajan muutetaan ominaisuuksia, ettei niistä pysy kärryllä ja varmaan moni ei ole tuota tajunnut tai sitten tuolla nimenomaisella tuotteella on sen verran vähän käyttäjiä.

        Eli nykyään 19,90 euroa maksaa Dataprepaidin lataus 10 Gt joka on voimassa 3 kk?

        MOI-operaattoriltahan saa 4 Gt/kk ja maksaa 6 eur/kk. Eli siis 12 Gt kolmessa kuukaudessa mutta raja on kuukausittain se 4 Gt. Ja maksaa kolmessa kuukaudessa 18 euroa. Nopeus 100 Mbps. Veloitetaan maksukortilta, en tiedä tarkistavatko luottotiedot ja määräävätkö vakuusmaksuja tms.


      • dsfasdfasdfasdf

        no kymmenen gigaa on kyllä niin pieni määrä, että se menee huomaamatta hetkessä. kyllä nuo rajattomat datapaketit tulee pitkän päälle halvemmaksi eikä tartte stressata.

        dataa kun kuluu aina kun kännykkä/tietokone/tabletti päivittelee itseään, ihan huomaamatta.


      • KaikillaEiMene

        Ei kaikilla kulu sitä dataa ainakaan jokaisessa laitteessa, niin kuin tässä ketjussakin on kerrottu että tuo 3 kk voimassaoloaika rajoittaa, kun alunperin se oli 6 kk samalle datamäärälle.

        Esimerkiksi tutun Lenovon tabletissa, johon tulee WhatsAppista kuvia ja videoita, ja jossa on kaikki Google Playn automaattiset päivitykset päällä, ja jolla vilkaistaan satunnaisesti YouTubea, on kulunut yleensä noin 1 GB kuukaudessa. MOI-liittymällä pitäisi kuluttaa varmaan yli 7 GB kuussa, että tulisi Globetel halvemmaksi nykyhinnoilla. Globetel toki vain 4M-nopeus, mutta riittäisi sekin.


      • dsfasdfasdfasdf kirjoitti:

        no kymmenen gigaa on kyllä niin pieni määrä, että se menee huomaamatta hetkessä. kyllä nuo rajattomat datapaketit tulee pitkän päälle halvemmaksi eikä tartte stressata.

        dataa kun kuluu aina kun kännykkä/tietokone/tabletti päivittelee itseään, ihan huomaamatta.

        Minulla on tabletissa TF:n prepaid. Siinä data maksaa 10 euroa/5 gigaa ja se on käytettävissä puoli vuotta. Tämä on riittänyt ihan hyvin, kun en ko. datalla katsele videoita ym. En viitsisi maksaa jotain paria kymppiä kuussa, kun aina voi kuitenkin jakaa yhteyden puhelimesta.

        Tuo DNA.n nykyinen kolmen kk:n käyttöaika on kyllä älytön. Lisäksi liittymässä ei ole edes puheominaisuutta. Nykyään monissa tableteissa on puhelin mukana, joten tuollaiset pelkät dataliittymät ovat outoja.


      • Kzlsdldld
        okaro kirjoitti:

        Minulla on tabletissa TF:n prepaid. Siinä data maksaa 10 euroa/5 gigaa ja se on käytettävissä puoli vuotta. Tämä on riittänyt ihan hyvin, kun en ko. datalla katsele videoita ym. En viitsisi maksaa jotain paria kymppiä kuussa, kun aina voi kuitenkin jakaa yhteyden puhelimesta.

        Tuo DNA.n nykyinen kolmen kk:n käyttöaika on kyllä älytön. Lisäksi liittymässä ei ole edes puheominaisuutta. Nykyään monissa tableteissa on puhelin mukana, joten tuollaiset pelkät dataliittymät ovat outoja.

        Tf:n prepaid liittymien myynti on muuten lopetettu kokonaan.
        https://www.tele.fi/ostoksille/liittymat/prepaid


      • okaro
        Kzlsdldld kirjoitti:

        Tf:n prepaid liittymien myynti on muuten lopetettu kokonaan.
        https://www.tele.fi/ostoksille/liittymat/prepaid

        Joo, tilalle tulo Sonera, jossa ei ole datapaketteja vaan data laskutetaan sentin megatavulta, joskin siinä on muistaakseni euron päiväkatto. Minulle tuo tulisi kalliimmaksi.


    • QCetusta

      "Tuo DNA.n nykyinen kolmen kk:n käyttöaika on kyllä laiton."

      Korjasin vastaamaan harhaanjohtavan markkinoinnin aiheuttamaa tilannetta.

      Melko hyvin kaikki operaattorit ovat analysoineet sen millaiset dataliittymät suurimmalle osalle porukkaa oikeasti riittäisivät ja juuri ne on valikoimasta poistettu. Itselleni pelkkään nettisurffailuun riittäisi 5 Mbit/s -yhteys vallan mainiosti, ja videotkin tulevat läpi jopa 2Mbit/s nopeudella, mutta tarjontaaa ei ole, koska halutaan väkisin rahastaa se parikymppiä kuussa.

    • anudna

      Lisäksi Dna dataprepaid alkaa nyt pyytämään rekisteröitymistä ja netti katkeaa jos et rekisteröi, tai ohita sitä uudella soittoikkunalla joka tulee mokkulakäytössä ponnahdusikkunaksi yläpalkkiin.
      "Sinut on ohjattu uudelle soittosivulle2 jolloin saat taas netin käyttöön.
      Tätä uudelleenohjausta tapahtuu aina 2GB; välein ja jos ei tiedä mitä pitäisi tehdä jaa loppugigat käyttämättä.
      Todella törkeää....

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe