Aihealueet

Listaukset

  Android-lätyskä ja ennakoiva tekstinsyöttö

  AleksisKivi

  Miten ruudun alareunaan virtuaalinäppäimistön tekstinarvailun saisi jotain kirjoittessa pois päältä? Alkaa pikkuhiljaa risoon että ensin kirjoittaa jotain ja siihen menee 3 minuuttia ja sitten saa korjailla täysin käsittämättömiä arvauksia tekstistä seuraavan vartin ajan.

  23

  12353

   Vastaukset

   • Moit!

    ..tämä on ärsyttänyt täälläkin. Käytössä on Lenovo tablu ja "google" Android... Kun katsoo "Asetukset" => "kieli ja syöttötapa" => "oikeinkirjoituksen tarkistus" = "ei käytössä"...
    Niin haaleana siellä loistaa Sininen täppä " Google oikoluku" ja hammasratas eli tekstin
    Oikoluku pitäisi valita Kuukeliasetuksista - Mistä moista vaihtoehtoa en löytänyt..!
    ...Olisiko taitajaa joka neuvoisi kuinka oikoluku poistetaan käytöstä Google-asetuksien kautta?

    • Kiitos avusta.


    • On/Off-valintatäppä ruudun yläosassa.


   • Hei minulla on Samsung älypuhelin GT-S7580. Kirjoitin juuri kysymyksen ennakoivan tekstin poistosta. Nyt löysin tästä puhelimesta. Mene viestin kirjoitukseen. Siinä on kirjaimet ja vasemmassa alakulmassa näppäin 123 Sym sen vieressä hammasrattaan kuva, klikkaa sitä ja sieltä löytyy ennakoivan tekstin päälle pois näppäin.
    Toivottavasti löytyy samasta paikasta Sinunkin laitteestasi. Terv. Margarida

    • Hel vet i hieno juttu. Kyl olin sen aikaisemmissa muistanu. Ny joudui turvautuu nuarempie ohjeistuksii. Kiitos!


    • Kiitos....nyt sain sen itseltänikin pois.....


    • Kiitos. Minulla on uusi Nokia 5 ja siinä android. Tuo ohje ei suoranaisesti sopinut tähän järjestelmään, mutta sain hyvän vinkin ja se ennakoiva syöttö on nyt pois.


    • Margarida kirjoitti:

     Kiitos. Minulla on uusi Nokia 5 ja siinä android. Tuo ohje ei suoranaisesti sopinut tähän järjestelmään, mutta sain hyvän vinkin ja se ennakoiva syöttö on nyt pois.

     viittikkös kertoo meille muillekin?


    • nokia6:sta ei tunnu saavan ennakoivaa tekstiavustajaa päältä pois vaikka mitä tekisi ??? oisko kellään kokemusta    • Hienoa, kiitos. Meitsikin koitti suotta liian kaukaa hakea.
     Kiittää ja kumartaa...


    • Netistä löytyi ohjeet "tavalliselle" android-puhelimelle jossa on tavallinen Googlen näppäimistö: https://nettiohje.fi/ohjeartikkelit/ennakoiva-teksti-pois-android/ Tuon linkin ohjeilla sain puhelimestani ennakoivan tekstinsyötön periaatteesa pois. Joskin ehkä silloin tällöin se on vielä käynyt sekoittamassa tekstiä. Lienkö ohjelmoinut väärin. Minun halpa puhelin ei kyllä muutenkaan taida aina totella asetuksiaan.


   • Ratkaisu Lenovoon. Asetukset ja sieltä Kieli ja syöttötapa. Sitten Google-näppäimistö suomi ja tämän toisesta päästä kirkkaana näkyvästä kolmen pykäläviivan kohdasta painaen tulee Tekstinkorjaus. Poista väkänen Autom. korjaus. Ja mahdolliset muut väkäset. Päivitys saattaa laittaa väkäset uudelleen joten varaudu toistamaan aina tämä tekemäsi.

    • Kiitos, toimii hyvin!


    • Testailla
     Tehtailla


   • Oikeinkirjoitus pois. Ennakoiva tekstinsyöttö pois. Oikoluku pois. Automaattinen korjaus pois. Android tablet ja oikeinkirjoitus pois. Katso ylempi viesti voisiko ohje ratkaista ongelmasi.

   • Samsung S5 on luuri ja kaikki ennakoivat t. korjaavat tekstinsyöttösoftat pitäs saaja pois päältä. Osaako kukaan auttaa? Kovin kiitollinen olen mahollisesta vinkistä!

   • En ymmärrä, minkä takia älypuhelimissa tai tableteissa yleensä on ennakoiva tekstinsyöttö, kun niissä kerran on qwerty- näppäimistö virtuaalinäppäimistönä. Siinä ei ennakoiva tekstinsyöttö arvailuineen ja virheineen nopeuta, vaan hidastaa kirjoittamista.
    Se on pelkkä typerä jäänne vanhoista kännyköistä, joissa esim. s- kirjaimeen tarvittiin 4 painallusta ilman ennakoivaa tekstinsyöttöä ja se ennakoiva oikeasti nopeutti ja helpotti kirjoittamista.
    Paljon parempi olisi pelkkä oikoluku haluttaessa päällä, joka tietokoneiden tekstinkäsittelyohjelmien tapaan alleviivaisi "virheet" ja niin olisi helppo huomata näppäilyvirheet.

    • Oletuksena pitäisi tietenkin olla ettei mitään tekstinkirjoitusautomatiikkoja ole päällä.


   • Vaihda hakukoneeksi duckduckgo, sen asetuksista saa sen helposti pois

    • Tuolla hölynpölyllä ei asian kanssa ole tietenkään mitään tekemistä.


   • ite tappelin pitkään autocorrectin kanssa kun en saanut pois mutta jos on joku muu näppäimistö kun laitteen oma (joku ite ladattu sovellus esim kika keyboard) niin se pitää ottaa pois sen sovelluksen asetuksista ei sen laitteen.

   • Poistin sekä korjauksen että ennakoivan tekstin, mutta nyt haluaisin korjauksen takaisin. Miten se onnistuisi. Luurini on Samsung A50. Kiitos etukäteen.

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    260
    11939
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    331
    7781
   3. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    98
    2535
   4. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    92
    1557
   5. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    74
    1429