Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Turhia home- ja kosteuskartoituksia

TämmöstäköTääOn

Meidän kt-taloyhtiössä on n. 10 v aikana ollut kolme tapausta jossa asukas on kertonut saavansa oireita huoneiston sisäilmasta. Tämä ei sinänsä kuulu asiaan, mutta yhdistävä tekijä on, että kaikki heistä on ollut vuokralaisia ja naisia.

Kaikissa tapauksissa on tehty kalliit tutkimukset, rakenteita auottu ja myös remontteja on tehty. Parissa tapauksessa tutkimuksessa päädyttiin siihen, että wc-pesuhuoneessa on kosteusvaurio. Nämä sitten rempattiin. Purkamisen jälkeen mitään vikaa ei löytynyt. Kaiken lisäksi kaikkien mahdollisten tutkimusten ja remppojen jälkeen tilanne ei muuttunut, oireilu jatkui kaikissa tapauksissa ja lopulta vuokralaiset irtisanoivat vuokrasopimuksensa. Hitonmoinen rahanmeno ja tuskainen prosessi niin vuokranantajille kuin yhtiön isännöitsijälle ja hallinnolle. Lopulta vielä tutkitutettiin ulkovaipan lämmöneristeiden homeet ja kosteudet, ei mitään vikaa. Samoin myös ilmanvaihto kunnossa ja hormit on pidetty puhtaana.

Onko tällaisissa tapauksissa mitään vähemmän raskasta menettelyä olemassa? Riittääkö homekoira ja entä jos se merkkaa eikä mitään löydy?

8

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rakentaja2

      Tälläista tämä rakentaminen on. Joskus tehdään turhaa työtä, kun joku sitä kovasti haluaa. On monenlaista asiantuntijaa näidenkin asioiden kimpussa. Asiantuntijoille ei ole vielä pätevyys vaatimuksia. Tämä on valitettavaa.
      Jos homekoira haistaa hometta, niin sitä yleensä silloin on ainakin pieniä määriä.
      Näissä vastaavissa tapauksissa kannattaa aloittaa vikojen etsintä pätevän, jo vanhemman rak.mestarin kanssa. Yleensä myös jo vanhemman muurarin hajuaisti kertoo mitä kannattaa epäillä.

    • tolkkua

      Älkää hyvät ihmiset lähtekö kaikkien ikuisten valittajien kelkkaan. Voi tulla tosi kalliiksi.

    • vuokralaista

      Aina löytyy uusia vuokralaisia, joten heidän takia ei pidä mitään tehdä.

    • raksaaja

      Joskus käy niinkin että uusi asukas on edellistä herkempi.
      Tuttavan tapauksessa homeoira merkkasi yhden nurkan.
      Purettaessa seinä oli märkä 5m matkalta ja rakennusvirheitä löytyi useita.
      Osake korjattiin mutta on täysin varmaa että koko kyseinen rivitalo on pilalla koska samat rakennevirheet on koko rakennuksen mitalla.

    • varma.valinta2

      Homekoira on varma valinta kuten tuossakin tapauksessa. Ei valehtele.

      • Eirakenteitaeiennusta

        Varmaankin näin, jos koira merkkaa on syytä aukoa ja tutkia. Olisi kyllä toisaalta kiva tietää paljonko koirien merkkauksista on mennyt pieleen ja kuinka monesti koira ei ole löytänyt hometta vaikka sitä jälkeenpäin on sieltä löytynyt?

        Käsittääkseni tämä koirahomma on hieman villiä eli kuka tahansa voisi alkaa koiransa kanssa "yrittämään". Missään ei ole tilastoja miten koirat on haistaneet ja onnistuneet, missään ei ole tietoa mitä etsittiin, mistä jne. Tuohon pitäisi saada tiukat säännöt ja blanketit mitkä aina tutkitaan ja täytetään. Tarvittaessa asiakkaalle myös jonkinlainen takuu työn laadusta eli sama tai eri koira paikalle jos tuli hutiloitua.

        Joka tapauksessa on varmaa että koira ei tunne rakenteita ja se ei kykene ennustamaan tulevia ongelmia, eikä se pysty antamaan korjausneuvoja jne. Koira ei kykene erottamaan edes maassa tai rakenteessa kasvavaa hometta toisistaan. Eli jos sama homekasvusto kasvaa rakennuksen ulkopuolella sokkelin vieressä olevassa maassa tai sokkelissa ja sokkeli ei jostain syystä ole tiivis, niin koira haistaa ihan oikein homeen mutta se ei ymmärrä missä se home kasvaa.


      • Siinä.se.on.HOMEKOIRA

        Ei valehtele, selittele eikä myrkkyjä sumhauttele ennen hometutkimuksia.
        Rakennusterveysasiantuntija homekoiran jälkeen on varmin valinta selvittämään
        ongelmaa.
        Tumpiot ja homekusettajat tunnistetaan jo puhelinkeskustelussa monessa tapauksessa.


    • väsynytminä

      Ei tarvita homekoiraa,kun on seinä ja nurkat homeessa...ja aina vain sataa vettä!On niin paska olo,joulukin tulossa,pitäis miettiä mistä taas löytää sellaisen asunnon missä voi asua,ja miten taas jaksaa muuttaa,ja selitellä kaikille miksi taas muutetaan...ei jaksa pitää enää yhteyttä ystäviinkäään...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe