ambientesdogs?

Hellandoodeli

Onko jollain näiltä koiraa? Ei ollut hintoja,paikkakuntaa eikä edes nimeä kotisivuilla.
Onko mulla mennyt joku ohitse kun en tiennyt että roturisteytyksillä, siis sekarotusillakin on nykyään kennelnimi?
Apulassa ilmottelee labradoodleja jollasen haluaisin harrastuskoiraksi.
Ei sielläkään nimeä tai paikkakuntaa ollu.
Ovat sen verran kalliita että kerääkö ne huijareita vai mitä luulette?
En viitsisi kysellä turhaan jos vaan joku kirjekaveria vailla tai vastaa että
Ukrainan liikenneministeriö haluaa asp.450e tilillensä ettei pentu jää tulliin tai jotain.

28

4190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hellandoodeli
    • Lovelabras

      Jos doodle kiinnostaa hae suoraan paikanpäältä pets4homes uk ja/tai labradoodle uk/sverige. Älä koskaan lähetä rahaa tuntemattomalle tai näkemättä kasvuoloja!

    • Hellandoodeli

      Täytyy varmaan tehdä niin, koska kotisivuille ja ilmoitukseen on niin helppo kirjoittaa liibalaabaa nimettömänä. Kiitos.

    • Ambientes

      Moikka! Törmäsin sattumalta tähän kyselyyn :)
      Olen kyseinen kasvattaja. Mikäli sinua kiinnostaa labradoodle, laita ihmeessä emailia, niin voin kertoa lisää rodusta ja meidän jalostuskoiristamme.
      Meiltä on jonkun verran labradoodleja maailmalla, yksi kasvattimme on mm. koulutettu opaskoira ja toimii oppaana sokealle. Suurin osa kasvateistamme on tyytyväisissä perheissä kotikoirina, muutama on harrastekoirana. Yksi toimii myös terapiakoirana.

      Suomessahan on Australian Labradoodle kasvattajia, joilla on oma kattojärjestö (ALAEU), omat tavoitteet ja säännöt (me emme kasvata Australian labradoodleja). Lisäksi monissa maissa on maan omat labradoodle kasvattajat (British Labradoodle, US Labradoodle jne). Joissain maissa näilläkin on omat kattojärjestöt, Suomessa ei. Meitä "Finnish Labradoodle" kasvattajia on tiettävästi muutama,joista me kasvatamme nimellä Ambiente's Dogs.

      Me emme koskaan peri maksua (edes varausmaksua) pennuistamme ennenkuin perhe on nähnyt koiran ja me perheen. Ennen varausmaksua teemme vielä kirjallisen sopimuksen kaupasta, jossa näkyy kirjallisena molempien osapuolten vastuut ja velvollisuudet.

      Syy miksi nettisivuillamme ei ole paikkakuntaa tai nimeä johtuu Suomessa koirapiireissä vallitsevasta negatiivisuudesta sekarotuisten kasvatusta kohtaan. Olemme saaneet paljon vihaisia viestejä, joten tällä suojelemme perheemme yksityisyyttä. Kaikille, jotka asiallisesti kysyvät sähköpostilla, ja ovat aidosti kiinnostuneita pennuistamme, vastaamme omalla nimellämme. Kun keskustelu etenee, pennunostaja vierailee kotonamme ja luonnollisesti kauppasopimukseen tulee molempien osapuolten tiedot.

      Jos rotu kiinnostaa, laita ihmeessä emailia: [email protected]

      Voidaan keskustella, mihin lajiin haet harrastekoiraa, mitä toivot koiralta, mikä sulle on tärkein ominaisuus harrastekoiralle, millainen itse olet luonteeltasi. Millainen koira sopii käsiisi. Mielelläni mietin näitä kanssasi!

      Kiitos mielenkiinnostasi :)

      • häpeä

        SINUN sietääkin saada vihaviestejä!! Mitä "koe labraa" oikein pyörität ja väität olevasi kasvattaja?!


      • Ambientes

        Kiitos mielipiteestäsi. Tässä maassa sinulla on siihen oikeus.
        Jos haluat tietää aiheesta labradoodle lisää, kannattaa katsoa Googlesta. Sitä kautta löytyy paljon tietoa eri maiden kasvattajista.


      • Matti71

        Hei.
        Jäi vaivaamaan että mistä tuo nimi tulee? Onko se jonkun yhdistyksen tai kattojärjestön myöntämä ja hyväksymä nimi vai vaan itsekeksitty jota käytätte "omilla luvilla" ?


      • Ambientes

        Moikka! Suomessa ei ole kattojärjestöä FCI ulkopuolisille roduille tai rotuyhdistelmille. Olemme halunneet nimetä 'kennelimme', jotta erotumme jollain lailla muista sekarotuisten kasvattajista.
        Nimessä ei ole sanaa kennel sen vuoksi, ettemme sekoittuisi Kennelliiton virallisten kennelien kanssa. Emme siis ole Kennelliiton alainen kennel, ja meitä ei mm. sido Kennelliiton kasvattajasopimus sekarotuisten kasvattamisesta.


      • Anonyymi
        häpeä kirjoitti:

        SINUN sietääkin saada vihaviestejä!! Mitä "koe labraa" oikein pyörität ja väität olevasi kasvattaja?!

        Kaikki koirarodut ovat aikoinaan jalostettuja ja risteytettyjä, siis jonkun kehittämiä uusia rotuja. Pitäisikö kaikkien rotujen kasvattajien siis hävetä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki koirarodut ovat aikoinaan jalostettuja ja risteytettyjä, siis jonkun kehittämiä uusia rotuja. Pitäisikö kaikkien rotujen kasvattajien siis hävetä?

        Vastaväiteyrityksessäsi ei ollut järjen hiventäkään.

        Muotidesignrodut ovat aivan eri asia kuin roturisteytykset, joista on tarkoitus saada kehitettyä uusi rotu. Ensimmäisenä mainitut (siis myös labradoodlet) ovat pee ärrää, joiden tarkoitus on tehdä hyvää tiliä. Uusia rotuja kehittäville on yhteistä se, että homma pyörii ihan muista näkövinkkeleistä kuin raha, mikä näkyy siinä, että pentujen hinnat pyörivät korkeintaan normaalin rotukoiran hinnoissa, usein alempanakin. Muotidesignroduille taasen on tyypillistä järkyttävän korkeat hinnat, joita typerykset suostuvat maksamaan "erikoisesta" pennusta.


    • Donna2016

      Meillä on labradoodle F1 pentu Ambiente's dogs kennelistä ja olemme erittäin tyytyväisiä. Maksoi toki, koska kysyntää on paljon, mutta pentu on ihana ja terve ja Ambiente's on edelleen säännöllisesti meihin yhteydessä ja toisin päin. Käy tapaamassa kasvattajaa, voin antaa hänelle luvan antaa yhteystietoni.

    • Doodeliperhe

      Meillä on Labradoodle F1 kyseisestä kennelistä, kohta kolmevuotias ihana perheenjäsen. Ko. Kasvattajaa voi vain kehua, kaikki asiat pentujen suhteen oli hoidettu kuten pitää.

    • sgfsdfsef

      Onko ei-FCI-hyväksytyille koiratyyppien kasvattajille omaa kattojärjestöä? Labradoodlejen, rekikoirien ja muiden määrätietoisesti omaa koiratyyppiään kasvattavien olisi hyvä saada Kennelliittoa vastaava äänitorvi.

      • Ambientes

        Suomessa ei ole kattojärjestöä FCI:n ulkopuolisille 'roduille'. Mutta ei tarvitse mennä kuin Ruotsiin, niin siellä ainakin on mm cockapoo kasvattajille oma järjestö jo. Itse toivoisin, että sekarotuisille olisi vähintään jonkinlainen vastaava järjestelmä kuin Kennelliiton jalostustietojärjestelmä, jossa näkyisi avoimesti sekarotuisten taustalla olevat suvut ja tehdyt terveystutkimukset. Kennelliiton fix-rekisteri on siinä mielessä hassu, että sinne ei kerätä kuin koiran omat tiedot, muttei tietoja esim. koiran suvuista.


      • ihmetyttäämyös

        Miksi kotisivuila ei lue koirien terveystuloksia?


    • WionaLabradoodle

      Hankimme marraskussa 2015 syntyneestä pentueesta hajuaistia vaativaan koulutukseen soveltuvan pennun. Ambientes dog's kennel oli ammattitaitoinen, vastuuntuntoinen ja tarkka pentujen ostajien soveltuvuudesta, sekä jatkosta liittyen pennun hyvinvointiin. Pentu, jonka katsoimme soveltuvan tarkoitukseemme on todellakin hintansa arvoinen. Kasvattajan arvio luonteesta, alun soveltuvuustesti mahdollisti pennun, joka nauttii oppimisesta ja on edistynyt kiitettävästi. Arvostan erityisen paljon pentueen kasvattajan panosta liittyen neuvoihin ja kiinnostukseen yksilön, pennun kasvun seuraamisessa.

    • busted5798

      Näin typeränä keksin olemattoman salaliiton tai sitten fiksuna hoksasin pienen huijausyrityksen. Kaikki kolme kokemuksillaan kehuvaa tyyppiä (nimim. Donna2016, Doodeliperhe ja WionaLabradoodle) kirjoittivat tähän keskusteluun 19.2.2016 ja kätevästi vielä samana päivänä kuin kasvattaja ensimmäisen kerran kävi kommentoimassa. Millä todennäköisyydellä kasvattajan lisäksi täällä sattuikin pyörimään myös kolme hänen kasvattiensa omistajaa saman päivän aikana? Muuten tänne ei ole kokemuksia tai muutakaan pahemmin kommentoitu, hyvinkin hiljainen topikki kun on. Joko nyt olen tosiaan vainoharhainen tai sitten harvinaisen oikeassa, mutta epäilenpä jonkun kirjoittaneen useampia kommentteja muka eri ihmisinä. Tiedä sitten kuka.

      • fixu2

        Melkoinen sattuma on samanpäivän kirjoitukset *LOL*


    • enttententtenpentu

      Eipä löytynyt kotisivulta sitä tärkeintä tietoa: Miten pentujen vanhempien terveys on todistettu sellaiseksi, että pennut ovat taatusti terveitä.

      Kun tekstissä kuitenkin viitataan rotukoirien pieneen geenipooliin ja perinnöllisiin sairauksiin, luulisi em. tiedon olevan aivan ehdoton.

      Eli tämä kennel on tehnyt suunniteltua bisnestä sekarotuisten koirien tehtailusta ilman minkäänlaisia takeita siitä, että pennu tolisivat terveitä.

      Rotukoirien järjestöt ja kennellitto ovat tietoisesti tehneet paljon työtä, seurantaa ja valvontaa, rotukoirien terveystilanteen parantamiseksi. Esim. berninpaimenkoirien lonkkavaivat olivat todella yleisiä 15-20 vuotta sitten. Joukkotarkastukset ja jalostus on parantanut koirien terveyttä.

      Sekarotuisten pentujen vanhempien terveystilannetta ei kukaan valvo.

    • Doodeli

      Meillä on kyseiseltä kasvattajalta ollut koira monta vuotta. Terve, pirteä ja hyvätapainen koira.
      Kasvattaja on tukenut hyvin alusta asti ja olemme vielä vuosienkin jälkeen joskus yhteydessä.
      Pennun vanhemmat sai halutessaan nähdä ja sukutaulukin löytyy. Ja tietenkin lääkärintodistukset olivat kunnossa.

      • Kiinostunuttodella

        Oliko ne vanhemmat silmäpeilattuja, kyynär ja lonkkakuvattuja?
        Terveys on koirassa tärkeää, ja vain tutkimalla voi terveydestä jotain arvella.Itseä kiinnostaa kovasti kyseinen rotu/yhdistelmä.Mutta terveys arveluttaa.Jos ei tarpeeksi tutkitua oentuetta löydy.Ostan mielummin muun rotuisen, jolla tutkitut vanhemmat.Mutta nyt viellä harkitsen asiaa, eihän koiran rotuvalintaa ja ostoa hetkessä päätetä.


    • Einäituskota

      Doodelikaupan mainontaa?!

    • EiLisääNäitäEnää

      Lisää tulossa markkinoille sairaita koiria? Toivottavasti ei enää enempää....eiköhän nykyisetkin viat jo koirissa riitä ja syy on juuri jalostuksen.

    • Myöhässäaina

      Tulee vähän myöhässä mutta käy katsomassa ja sitten tee vasta oma arvio haluatko sieltä koiran koska muuten sitä ei koskaan tiedä. Oma koira sieltä ja voi vain kehua kasvattajaa! Kaikki tiedot jota tarvitset saat varmasti kun meilaat hänelle!

      • Nosaataiei

        Jos sitä vain kasvattajan sanaan olisi uskominen, niin yhdessäkään kasvattajassa ei koskaan olisi mitään vikaa. Jos myyntipuheet uppoavat kritiikittä, niin onnea vain, mutta omaakin päätä kannattaa käyttää. Jos oman pään käyttö onnistuu, niin saattaa hoksata montakin suoranaista virhettä ja linssiin viilausta myyntipuheista ja -ehdoista. Niitä on tässä ja muissakin aloituksissa käyty tälläkin palstalla läpi, eikä ole kaikkia tarvittavia tietoja tähän päivään mennessä saatu.


      • Anonyymi

        Se taitaa anonyymina kasvattaja täällä itse kirjoitella! Nää on niin nähty joka rodun kohdalla...Jos olette aitoja niin laittakaa edes nimi, kaupunki tai joku muu "yhteystieto".


    • Anonyymi

      ollaan itsekin mahdollisesti hankkma

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1870
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1272
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      989
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      695
    Aihe