Saariselkä vai Ylläs?

Sarppis

Meillä olisi perheen kanssa tarkoitus lähteä viikoksi Lappiin. Olen kovasti puntaroinut vaihtoehtoja ja päätynyt kahteen vaihtoehtoon - Ylläs tai Saariselkä.

Mielelläni olisi tarkoitus lasketella parina päivänä. Itseä kiinnostaa hiihto, vaellus ja upeiden tunturimaisemien valokuvaus. Poika on 3-vuotias ja hänellekin olisi hyvä olla mieluisia aktiviteetteja.

Meillä ei ole autoa, joten kohteessa liikumme lähinnä jalkaisin ja bussilla.

Kysymys kuuluu: kumpi paikka on valokuvauksellusempi tai henkeäsalpaavampi maisemia ajatellen? Kumpi laskettelukeskus olisi meille sopivampi vaihtoehto?

Onko mitään vinkkejä mitä tehdä/nähdä/kokea?

23

2947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sarppis

      Oho, kirjoitusvirhe. Ei mielelläni vaan miehelläni olisi tarkoitus lasketella :D

    • luntatulvillaan

      Olen ollut lasten kanssa molemmissa. Saariselällä on ehkä helpommat ladut. Siellä on myös Angry Birds Park. Ylläsjärvellä on hiljaista, ja oikeastaan yksi mukava reitti lapsillekin, 9km Aurinkotuvan lenkki, jonka omani kolmivuotiaana kiersivät hissunkissun. Tuntureita sitten muutaman vuoden päästä, nuorempi viisivuotiaana kapusi. Äkäslompolossa on enemmän semmoista turisti sutinaa noista Ylläksen mestoista!

      Ei varmaan auttannu? Kummassakin on kivaa.

    • molempionparempi

      Jos ja kun valokuvauksella on merkitystä, niin ehdottomasti Saariselkä. Sieltä löytyy suuriakin avotunturialueita, joilta saa upeita kuvia etenkin, kun on valoa ja varjoa. Pilvisellä ilmalla on kyllä ankean latteata. Hiihteleppä Kiilopäälle, Rautulammelle. Rumakurukin voi olla näkemisen arvoinen. Toisaalta myös Äkäslompolosta löytyy mukavia maisemia, metsäisiä tuntureita, toki muutama paljaskin. Tykkylumiaikana Äkäslompolossa voi olla upeita puita. Laskettelijalle Ylläs on ehdottomasti parempi. Samoin murtomaahiihtäjälle, on vaihtelevia latuja ja tuulensuojaakin löytyy, jota ei aina Saariselällä löydy. Toki Saariselän avotunturit kevätauringossa ja tuulettomalla ilmalla on ehdoton luontokohde hiihtäjälle. Joudutte käymään siis kummassakin. Ps. Saariselkä on erittäin kallis, omat eväät mukaan koko viikoksi, kaupassa ja rvaintoloissa raha palaa.

    • oikealappi

      Saariselkä..lapsen kanssakin pääsee heti tunturiin!!! Ja ne maisemat salpaa sinun sielusi <3

    • zkimba

      Ylläs <3 aina vaan.

    • puula

      Ylläsjärvi, ja tuo edellä mainittu Aurinkotuvan lenkki tai oliko se aikaisemmin Revontulilenkki on varsin hyvä jos ei halua korkeita nousuja. Ja siitä on hyvät yhteydet Ylläksen muuhun latuverkostoon. Laskettelua en harrasta. Tulee talvisin vietettyä useita viikkoja Ylläsjärvellä, nytkin parasta aikaa ollaan kaksi viikkoa ja maaliskuun lopussa toiset kaksi viikkoa.

    • Saariselkäup

      Ehdottomasti Saariselkä! Mistään muusta oikeasta rinnekeskuksesta et löydä silmän kantamattomiin ulottuvaa tunturimaisemaa. Tekemistä riittää monenlaista koko perheelle ja liikkumaan pääsee katevästi kävellen ja skibussilla. Kokeilemisen arvoisena uusittu pulkkamäki. Angry birds puisto, hyvät laskettelurinteet, syksyllä avattu keilahalli ja kylpylä löytyy.

    • Ylläsonykkönen

      autottomalle saariselkä on helpompi

    • Lappeilija

      Hei. Jos miehesi haluaa lasketella. Ei Saariselkä taida tulla kyseeseen. Kannattaa käydä vertailemassa keskusten nettisivuilla rinteitä ja latuverkostoja. Eli kyllä Ylläs pesee muut Suomen keskukset hiihdon ja laskettelun suhteen mennen tullen. Maisemat ovat makuasia mistä kukin tykkää.

    • Belluska

      Kumpikin paikka on hyvä ja kiva kokea, mutta pienten lasten kanssa menisin ehdottomasti Sallaan. Siellä on aloittelijoille hyvät rinteet ja esim. Holiday clubin majat ihan rinteessä, joten kävellen pääsee paikasta toiseen. Meidän omat lapset kasvoi " ulos Sallasta " , mutta jos saan joskus lapsenlapsia, niin Sallaan vien heidät hiihtämään ja laskettelemaan. Ja rauhaa ja perinteistä Lapin luontoa arvostavalle aikuisellekin Salla on hyvä kohde.

    • Lapinhuumaa

      Olemme molempien kohteiden vakikävijöitä. Jos lasketella tykkää, niin sitten Ylläs. Muuten yhtä mahtavia kohteita kumpikin, mutta autoton pärjää tosiaan Saariselällä paremmin.

    • Ilkka36

      Ylläs on parempi ja isompi.. Itse Ylläksellä ja Saariselällä käyneenä voin todeta vaan että ylläs on ykköspaikka lasketteluun ja hiihtelyyn..

    • YLLLäs

      Sekä Ylläksessä että Saariselällä on puolensa. Ladut on molemmissa huippuhyvät ja on makuasia kummasta tykkää enemmän. Myös lapsille löytyy molemmissa pikkulenkkejä ja ahkiovuokrausta, jos haluaa vedellä lasta mukana laduilla.. Saariselällä lapsille parempi kylpylä ja Angry Birds -puisto (kuka haluaa olla sisällä Lapissa?). Ylläksellä lasketteluolosuhteet voittaa Saariselän noin 100-0. Iltaelämää on molemmissa, mutta perheellisenä sitä ei välttämättä tule käytettyä. Omasta mielestäni Ylläs on ykkönen ja nimenomaan Äkäslompolon puoli, jossa maisemat on upeat.

    • Saariselkäup

      Kuulin, että Saariselkä on laajentamassa lastenrinteitään tulevalle kaudelle. Lisäksi tulossa "helppoa tekemistä" esim. pulkkailua ja snowtubingia.

    • onniinvitun

      Tietysti Ylläs. Siellä känniset lestikset saarnaavat viinankiroja vastaan päivät läpeensä.

    • Jokakevät

      Ylläksellä on paremmat laskettelumäet ja helpompia hiihtoreittejä. Saariselällä ehdottomasti parempia maisemia. Kiilopään pihasta pääsee suoraan tunturiin.

      Käyn molemmissa vuorovuosittain. Molempi parempi.

    • Liiton_Mies

      Molemmat paikat on kovasti tuttuja, ei tosin hiihtomielessä. Jos Saariselällä haluaa kuvauksellisia maisemia pitää mennä vähän kauemmas, aikaisemmin oli jo hyviä vinkkejä. Kaunispäältä kyllä avautuu hienot tunturimaisemat mutta muuten pitäisi olla se auto että pääsisi Kiilopäälle tai Nattasille. Muuten menee hiihtohommiksi semmoiset reilut 10 km.

      Ylläksellä on hienoja tunturimaisemia Äkäslompolon puolella ihan tyrkyllä, Ylläs, Kellostapuli ja Kesänki. Lasten kanssa voi olla vähemmän tekemistä, en tosin ole käynyt kolmeen vuoteen. Latuja on varmaan molemmissa paikoissa riittävästi viikon reissulle.

    • Äitilastenkanssa

      Saariselkä on uudistunut positiivisesti. Hurjan hauska tosi pitkä pulkkamäki, johon pääsee tuolihissillä. Sitten siellä oli uusi rinne laskettelunopetteluun. Lisäksi voi käydä hieman luistelemassa ja pelaamassa curlingin tapaista peliä. Tulossa tosi pitkä parkki -oliko jopa 1200m pitkä. . Kylältä löytyy myös keilahalli ja kylpylä. Parhaillaan laskettelukeskuksessa hiihdähalvalla-kausi. Liput muutenkin halvemmat kun muissa lapin keskuksissa..tykkäsin:)

    • 034985488

      Olemme käyneet kummassakin. Lyhyesti, jos haluaa perinteistä hiihtoa niin Saariselkä, jos haluaa lasketella niin Ylläs.

    • Anonyymi

      Hei! Saariselkä ehdottomasti. Ski bussilla sesonkiaikaan pääsee Kiilopäälle päivittäin. Siellä helppojakin latuja. Saariselällä pulkkamäki lapselle ja muitakin kivoja juttuja.
      Junalta hyvä yhteys Rovaniemeltä.

    • Anonyymi

      ÄLKÄÄ LÄHTEKÖ MIHINKÄÄN SIELTÄ KORONAPESÄSTÄ. PYSYKÄÄ SIELLÄ MISSÄ OLETTE.

      • Anonyymi

        Aivan oikhein, Lapistahan tuo horona tsuhnanmaahan levisi. Sielä se yhä kyttee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan oikhein, Lapistahan tuo horona tsuhnanmaahan levisi. Sielä se yhä kyttee.

        Eikös ne kaksi ensimmäistä tapausta olleet kinkin Wuhanista tuomia tammikuussa ?

        Siellä kuukkelit sitä nyt levittävä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe