Asemuseo Kuhmoisissa

Piiperötkinihmisiä

Olisiko aika harkita kyseisen kylän keskustaa rumentavan keskitysleirinomaisen hökötyksen alasajoa. Useita kannanottoja pusikoituneeseen romuautolaaniin on tullut jo useita. Kyseinen tontti sijaitsee ottavalla liikepaikalla ja töyhtötukan liikebisnes ei taida olla tuottava missään muotoa. EIVÄT SOINEET AINAKAAN VIIME KESÄNÄ OVEN SARANAT KOVIN TAAJAAN. Kysymys kuuluukin: eikö kauppamuseota voisi siirtää rappeutuvan asemuseon tiloihin ?
Tuleva EU:n asedirektiivi kuitenkin määritää museon romut sulatettavaksi !

33

938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Museomette

      Sinullako on valta harkita.

    • Bertone-Volvo

      Kannatetaan tussarimuseon alasajoa. Torrakot sulatuspataan ja autonromut paaliin. Pakolaiset vesurien kanssa raivaamaan keskitysleirin aitojen sisäpuolelta pusikot nurin, kun ei kerran töyhtötukan hentoisessa kourassa vesuri pysy.

    • mitalitkin-sulatukseen

      Ei kulu portin saranat keskitysleirille, kun töyhtötukka särpii vaan baarissa olutta ja kuittailee pitkämatkalaisille asemuseoon tulijoille, että "ei nyt pysty aukasee..."

    • kettutyttö-Tampere

      Äkkiä käymään joku paikallinen Vihreä siellä asemuseossa ja kuvaamaan kaikki sarjatulivehkeet. EU:lta tulee kohta määräys lähettää kaikki sarjatuliaseet sulatukseen, niin on dokumenttia mitä siellä museossa on ollut... etteivät vaan mystisesti katoa jonnekin...?

      • Päijätpirkko

        Hyvä museo, antakaa olla kunette pysty muuhunh kuiu uhoomaan.


      • susirajansuleima

        Samaa mieltä Pirkon kaa. Must se tukka on söde!


    • HarmoisistaKumahtaa
    • Joulupukinmuori

      Mutta ne jouluvalot olisi ihanat siihen päädyn kuseen !

    • Kylämän-punakaarti

      Meillä olis kymmeneen kertaan ladattu Sellier&Bellot 9mm Para-hylsy. Siinä on Sellierin tapaan jo väljäksi venähtänyt nallitasku ja nyt se repesi jo kyljestään halki. Voitaan vaihtaa sen päikseen niihin sarjatuliaseisiin, mitä siellä linjuri-pytingissä on... eivätpähän mene ainakaan valtiolle sitten...

    • Tintti-Fan-Club

      Jouluvalot palamaan siihen museon päätyseinän kuuseen niin kuin olis jo !! Kuhmoisten kunnan imago jo vaatii sen. Tähän kunnan romuvarastoa muistuttavaan kylän keskeisellä paikalla olevaan törkyläjään pitää saada vihdoinkin uutta 2010-luvun City-ilmettä. Ne armeijan reet ja hevosvetoiset puukärryt voitte sitten vaikka polttaa ensi kesänä juhannuskokossa siinä paikalleen lahonneen ja maatuneen Bertone-Volvon ympärillä.

    • imakolaiset

      Ei sul kunna imakolaine sit paina huoli yhtä enämpi kauppamuseoo kohtalost?

    • OuninpohjanOhrana

      Se on kohta tämän maan Suomi-konepistoolit jo menneen talven lumia. Sulatuspataan vaan ja piipputeräksestä saadaan hyvää terästä akseleihin sosialismin voimaa uhkuvien rattaiden pyörittämiseen... ja Putin nauraa... Hänellä on jo valmiit suunnitelmat Suomen etelärannikon miehittämisestä kriisitilanteen uhatessa Viipurinlahdelta Hankoon asti. Myös Ahvenanmaa miehitetään. Se koira nimeltä H. Kalm on jo kuollut ja kuopattu Jyväskylään. Googlesta löytyy kuva hoitamattomasta ja ränsistyneestä hautakivestä. Oli aikoinaan olevinaan Kuhmoisten lahtareille jonkinlainen sankari. Nythän voi Kuhmoisten lahtareiden vähät jälkeläiset kerätä asemuseosta kaikki vanhat 91:t ja ruuvata niihin rotanhäntäpitimet kiinni... ja ei muuta kuin Suomen etelärannikkoa puolustamaan Putinin joukkoja vastaan. Päästään sitten tuolla tavoin lopultakin eroon lopuistakin Kuhmoisten lahtarien lopuista äpäristä.

      • OuninpohjanOhrana

      • RönninLavajaAgents

        Minusta tuo on kyllä ihan arvotonta roskaheinää, mitä tuossa lahtarin suttuisen ja sammaloituneen hautakiven edessä kasvaa. Meillä kasvaa navetan takana entisen sontaruuman paikalla ihan tuota samaa roskaheinää.


    • Vuoristoneuvos_Tuura

      Voi, voi... kyllä se on sentään Onnen ja Riemun päivä, kun sarjapelit kannetaan Kuhmoisten keskitysleiriltä sulattamoon. Tilataan portille kunnan laskuun Mäntän Työväenyhdistyksen Soittokunta soittamaan jotain tilanteeseen hyvin sopivaa musiikkia, kuten Vapaa Venäjä, Punakaartin Marssi ja Taistojen Tiellä. Kyllä nyt lahtaria harmittaa...

    • muuttovaris

      Kraak... no nyt minäkin alan jo raakkumaan tuohon fasistien asekolhoosiin sen verran omaakin mielipidettäni täältä Kanarian saarilta, että koko roskan kaikki tussarit pitää laittaa sulatukseen vaan... ja erityisesti kaikki ne tussarit, mitkä ei ole linjuriasemalla näytillä!! Mitä siellä Kuhmoisissa aseilla tekee, kun minäkin olen muka olevinani jonkunmoinen sotaherra, mutta aina talveksi lennän Kuhmoisista pois ja pakkasia karkuun tänne Kanarian lämpöön... niin olisin tehnyt jo Talvisodan aikaankin, mutta "Imbesilli-Airways" ei vielä silloin lentänyt Suomesta Kanarialle. Sanovat, että majurina mies on tyhmimmillään, mutta useimmat pitivät minua jo silloin tyhmänä, ennen kuin sain tämän majurin ruusukkeen. Huhtikuun puolessavälissä lennän taas raakkuen sinne Kuhmoisten tanhuville. Ollaan taas Suomen lämpöisessä kesässä niin majuria, että... Kotimaisista elokuvista omia ehdottomia suosikkejani ovat tietysti "Majuri maantielle... heh, heh..." ja erityisesti kesäkuussa 1944 Karjalan Kannaksella Valkeasaaren lohkolla kuvattu ja itse Stalinin ohjaama "Pataljoonan Paskahousu", joka on kuin suora dokumentti omasta sotilasurastani. Raakkumisiin...

      • Kylämän_kommunisti

        Kyllä siinä olisi vanhalla majurin räähkällä taas kestämistä tälläkin hetkellä näissä Kuhmoisten armottomissa pakkasissa. Heikot maitonaamat pakenee Suomesta Kanarialle lämmittelemään hapertuneita luitaan, häpäisten noilla pakoretkillään muut kylmää ja armotonta talvea kestävät karaistuneet suomalaiset vanhukset. Mustat murjaanit sekä muut partalapset ja makkarahuulet taas varta vasten tunkevat tietoisesti asumaan tänne pohjolan pakkasiin. Jo ovat menneet maailmankirjat sekaisin. Raukat vain menköhöt merten taa... mutta Kylämän Punakaarti on ja pysyy!!


    • Kylämän_kommunisti

      Naapurin SKP:n ukko toi Talvisodasta mukanaan tänne Kylämälle Fedorov m.1916 puoliautomaattikiväärin. Sai sen palkinnoksi venäläiseltä politrukilta, kun ilmiantoi sille suomalaisten rajan yli lähettämän kaukopartion... se partio ei sitten koskaan enää palannut Suomen puolelle. Siinä kiväärissä on semmoinen 25-patruunan lipas ja se ampuu 6,5x50mm Arisakan patruunaa.

      Jatkosodassa sama ukko palveli sitten 1942 Nikke Pärmin "Mustassa Nuolessa." Olivat samaan aikaan neuvostoliittolaisten Tovereiden kanssa hakemassa vettäkin samalta lähteeltä... "kato ystävyys se on kallista... se ei riipu hallintomallista..."

      Vanhuudenhöperönä ukko alkoi jo puhumaan sitten täällä Kylämällä höpöjä, että hän menee siinä 2005 vuoden paikkeilla luovuttamaan sen aseen poliisille "armonvuosiaseena", kun niistä ei saa enää rangaistuksia. Saatiin puhuttua ukolle vielä järkeä kalloon, että poliisille et sitä ainakaan luovuta. Ukko rupesi puhumaan uudelleen höpöjä, että ostaisikohan se linja-autoasemalla röökiä poltteleva töyhtöpää tämän aseen häneltä? Jos vaikka maksaisi aseesta 100 euroa? Saatiin taas porukalla puhuttua ukolle järkeä, että Tintti on lahtaripuolen pelle ja on meidän isien kapinanaikuisten vihollisten jälkeläinen... sinne et sitä asetta kyllä vie.

      "Chetlanen" maksaa tuosta aseesta sinulle koska vaan 70 000 euroa, kun se on vielä lipasta myöten numerotarkka... sinä vaan et tiedä, kuka tai missä "Chetlanen" on. Venäläiset uusrikkaat on nykyisin ihan hulluna noiden perään ja maksaa niistä aivan mielettömiä hintoja. Noita kun ei enää mistään muualta löydykään, kuin ehkä Suomesta? Kyllä "Chetlanen" tuosta aseesta vielä venäläisiltä 10 000 euroa välityspalkkiota ottaisi. Parhaan hinnan aseesta pitkällä juoksulla kuitenkin saat, kun lahjoitat sen vaihtokaupalla ihan oman aatteen porukalle, eli Kylämän Punakaartille.

      Tehtiin ukon kanssa kaupat ja luvattiin toimittaa sille ilmaista pontikkaa niin paljon kuin se vaan jaksaa juoda koko loppuelämänsä ajan. Kyllä se muuten juokin, mutta äkkiä ja halvalla sitä pontikkaa meille tulee 200 litran tynnyriin rakennetulla tislauslaitteistolla. Siihen kuuluu tynnyriin asennettu lämminvesivaraajan 3-vaiheinen lämmitysvastus, jolle kontaktori antaa sähköä tarpeen mukaan sähköisen termostaatin ohjaamana... semmonen 87-astetta termostaatissa on melko hyvä asetus. Otettiin navettarakennuksessa maidonjäähdyttäjän pienestä kolmivaihepistorasiasta haaroitus kontaktorin läpi lämmitysvastukselle ja maidonjäähdyttäjä kierrättää sitten kylmää vettä pontikkapannun jäähdyttimessä. Heh, näi helppoo tää pontikan teko on... usot sie?

      Vaan kaikista tärkeintähän tässä nyt onkin se, että Fedorov on nyt EU:n puoliautomaatti-asekiellon ulottumattomissa ja sitä säilytetään nykyisin salaisessa paikassa olevassa Kylämän Punakaartin asekokoelmassa.

    • juupajuuri

      Hohhoijaa.Kyllä on kehittävää keskustelua asemuseosta. Tosiasiahan on että aikanaan kunnanisät tekivät virheen siirtäessään linja-autoaseman keskeisim-
      mältä parhaimmalta paikalta ,kauemmas mäen alle.
      Tosiasia on myös se,että saisimme Kuhmoislaiset olla ylpeitä asemuseosta jon-
      ka yksityinen henkilö,on laittanut näytille kuhmoisten kirkonkylään.Kyllä ajat-
      telemaan pystyvien on pakko tunnustaa näiden aseiden ja tavaroiden arvo.
      Kuhmoisten pitäisi kiireen vilkkaa käynnistää neuvottelut "töyhtötukan"kanssa,
      museon tehokkaimmasta hyödyntämisestä.Matkailu kaipaa pitäjällä ideoita ja
      asemuseo on kohde muiden joukossa.
      Ilman näitä museoon kerättyjen tavaroiden käyttöä ja käyttäjiä olisi Suomestakin
      "päästy"siperiaan ratapölkyksi.

      • Järkevää

        Järkevää juttua -viimeinkin.


    • Raili_Kotilainen

      Töyhtötukka se vaan aliarvioi pitkästä matkasta tulleita asemuseoon tulijoita. Portissa olevien kylttien mukaan museon pitäisi olla auki, niin omistaja ei vastaa edes puhelimeen vaikka pitkämatkalaiset soittavat kyltissä näkyvään numeroon. Kun paikallisten ihmisten ystävällisellä avustuksella töyhtötukka löytyy lopulta kaljaa kittaamasta läheisestä baarista, niin sanoo vain pitkämatkalaisille "ei nyt pysty aukaseen". Siinä meillä on oikea malliesimerkki, miten mehtäkyläset hoitavat asiakaspalvelun...

      Asemuseo pitäisi siirtää kokonaan pois Kuhmoisista jonnekin sivistyksen pariin, missä matkailijoita osataan oikeasti palvella.

      ps. mitä ne paikoilleen mädäntyvät autonromut tekevät siinä ase- ja varusmuseon pihassa?

      • virmaila

        Meillä kotona äiti opetti aikoinaan että ketään ei saa arvostella ulkonäön olemuksen tai vaatteiden perusteella. No sinulla on ollut erilainen kasvatus. Ei tiedä mistä katkeruutesi johtuu mutta kannattais hakea apua. Olette nyt muutaman vuoden solvanneet Korhosen ja asemuseon omistajia. Rehellisiä yrittäjiä molemmat. Voi tätä teidän pahansuopuutta. Kannattaisko yrittää hankkia ihan oma elämä ?


      • nufhkl4wxn

        Tarkkuutta kirjoituksissa! "töyhtötukka" ei ole käyttänyt pitkään aikaan alkoholia.


      • protestilista

        Onko sillä ressukalla jo rahat käyneet niin vähiin, että ei enää pysty edes ryyppäämään?


      • pienikö

        Minä kuulin kylillä sinun muijasi puhuneen että sulla on tosi tosi pieni. Pitääkö paikkansa ????


      • munalla-töihin
        pienikö kirjoitti:

        Minä kuulin kylillä sinun muijasi puhuneen että sulla on tosi tosi pieni. Pitääkö paikkansa ????

        No pienihän se on... vaan ei kuitenkaan niin pieni, mitä asemuseon pääsylipputulot on.


      • Joko-Volvo-on-uponnut
        nufhkl4wxn kirjoitti:

        Tarkkuutta kirjoituksissa! "töyhtötukka" ei ole käyttänyt pitkään aikaan alkoholia.

        Toivottavasti töyhtöpää saa pidettyä museonsa portit auki silloin. kun on kylttiin aukioloaikoja merkattu. Ei pitkämatkalaiset tule toista kertaa etsiskelemään Tinttiä paikallisista juottoloista.


    • näkenys

      Museoilla on oma osuutensa ja arvonsa muistuttamaan menneistä ajoista sekä uhrauksista kaikilla paikkakunnilla. Niitä arvoja tulee vaalia. Yksityisessä omistuksessa
      olevaa museota on vaikea ja lähes mahdoton saada kannattamaan pääsylipputuloilla. Museon ylläpidon yritys on kunnioitettavaa ja tarvitsee muiden apua. Museot ovat kaikkien asia ja siksi niiden ylläptito tulisi olla julkisyhteisön kustantamaa. Esineistöt yleensä hankitaan talkootöillä. Yhden ihmisen työllistäminen museon hoitamiseen ei
      pitäisi olla ylivoimasista, koska maksetaanhan sitä kotonakin olemisesta.

      • näkemyspuute

        näkenys
        4.1.2016 13:30

        Perinteisesti ainakin museoasioissa Kuhmoisten päättäjiltä näkemys ja kulttuuriymmärrys on puuttunut ihan tyystin.


    • Papinsaaren-patruuna

      Saat 10 centtiä siitä punaisesta Wauxhall Vivasta. Pitäähän hyväsydämisten ihmisten antaa köyhäinapua sitä tarvitseville. Veitkö sen mustan Volvon siitä pihasta ihmisiä naurattamasta pakkasten aikaan Päijänteen jäälle johonkin syvänteen kohdalle odottamaan kevätauringon lämmittäviä säteitä? Ihan arvotonta sontaa se kyllä olikin... hyvä kun veit sen jäälle pohjaan oppoomaan.

    • Anonyymi

      Ostin rompetorilta villasukat!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 134
      3843
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      107
      3497
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      18
      2493
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1446
    Aihe