Juuri saapunut kotiin

kaisamarikaisa

Kiva reissu takana :) Säätiedotus näytti joka päivälle sadetta, ja niin satoikin, mutta pieni kuuro myöhään iltapäivällä tai illalla, eli ei haitannut yhtään lomailua ja auringonottoa.
Suosittelen, että menette pitkähäntäveneillä rannoille, itse pidin Pra Nang rannasta. Matka kesti kymmenisen minuuttia ja maksoi 200 baht per henkilö.
Tietenkin iltapäivällä oli paljon muitakin, mutta niinhän se on joka turistipaikassa. Ruokaa ja juomaa sai ostaa pitkähäntävenegrilleistä, suurin osa ruuista maksoi 50-100baht ja olivat hyviä. Rannalla oli myös apinoita, sekä mahdollisuus Thai-hierontaan.
Myös Koh Hong oli mahtava paikka. Laguuni kaunis ja snorklaessa näkyi kaloja ihan kivasti. Kannattaa lähteä näihin rantaretkille aikaisin (ennen kymppiä), että saa edes hetken kokea sitä omaa rauhaa :)
Pettymys oli nämä kuumat lähteet ja putous, ihan liikaa ihmisiä ja koon puolesta pettymys. Krabin kaupungilla olimme ostoksilla, mutta sekin oli vähäsen pettymys, sillä ne oli suunnattu paikalliseille. Rantakadulta sai ostettua T-paitoja, laukkuja ym...

24

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuvanalleDUOpanisin

      Kyllä ne markkinat on suunnattu ihan kaikille, toki valtaosa asiakkaista on venakkoja, seuraavaksi ruotseja ja ranskalaisia.

      Kun olette reilut 10 matkaa tehneet, huomaatte kotoutuneenne markkinoille 3 krt viikossa.

    • paratiisikala

      Kävitkö Podalla ja/tai chickenillä?Jos kävit oliko vielä "luonnonsuojelu" maksu 400 bht/hlö venematkan päälle?Toivottavasti ovat lopettaneet kyseisen rahastuksen heti alkuunsa.

    • Matkailijat

      Podalla oli maksu 400TBH kun eilen käytiin..

    • kaisamarikaisa

      Jep Podan reissu tuli aika kalliiksi kun oli vene "luonnonsuojelumaksu". Aamupäivällä oli vähän porukkaa, mutta iltapäivällä tuli aasialaisia turisteja, ja paljon.
      Koh Hongilla oli myös maksu, mutta paikka oli paljon parempi ja kauniimpi kuin Poda, vuokrasimme sille reissulle pikaveneen porukamme käyttöön.

      • Kohtamatkaan

        Paljonko pikaveneen vuokra Koh Hongille oli? Teittekö pelkän Koh Hongin reissun vai kävittekö samalla muilla saarilla? Kuinka kauan reissu vei ajallisesti?


      • kaisamarikaisa

        Noin 250€ ja lähdettiin heti aamulla ja palattiin neljän aikoihin - Sisälsi snorklausta koh hong pari muuta saarta lounas


      • Kohtamatkaan

        Mistä otitte reissun? Monen hengen porukka teitä oli?


      • alkuperäinen
        Kohtamatkaan kirjoitti:

        Mistä otitte reissun? Monen hengen porukka teitä oli?

        Ihan niiltä kadunvarsilta olevista paikoista jotka myyvät veneretkiä. Meitä oli viisi henkilöä ja suosittelen retkeä lämmöllä. Iloinen kuski ja kansipoika kyllä hoitivat hommansa kunnolla.


      • pitkähännällä

        Meitä 4 hlöä ja pitkähäntävene päiväksi 600 bathia nuppi sis lounaan. Kierrettiin saaret mutta ei menty maihin maksullisiin rantoihin. Kuski vei meidät rauhallisille saarille joissa rannat ilmaiseksi käytössä. Hongin laguuni oli silti nähtävyys jo veneestäkin. Miljoona kiinalaista rannan puolella ei edes houkuttanut.


      • Kohtamatkaan

        Ehtiikö pitkähännällä mielestäsi nähdä "tarpeeksi" päivän aikana jos haluaa myös snorklata yms? Eikös se ole varsin hidas liikkeissään? Phiphille täytyy varmaan joka tapauksessa hurauttaa pikaveneellä, eikö vaan?


      • 2viikkoaaivanliianlyhyt
        Kohtamatkaan kirjoitti:

        Ehtiikö pitkähännällä mielestäsi nähdä "tarpeeksi" päivän aikana jos haluaa myös snorklata yms? Eikös se ole varsin hidas liikkeissään? Phiphille täytyy varmaan joka tapauksessa hurauttaa pikaveneellä, eikö vaan?

        Ehtiikö kahden viikon loman aikana ollenkaan rentoutua kun noin huolissaan kuinka paljon pitkähäntävene reissulla ehtii näkemään. Eiköhän kannata tehdä samoin kuin moni muu on neljä viikkoa Thaimaassa. Silloin kyllä ehtii.


      • Pitkähäntärules
        Kohtamatkaan kirjoitti:

        Ehtiikö pitkähännällä mielestäsi nähdä "tarpeeksi" päivän aikana jos haluaa myös snorklata yms? Eikös se ole varsin hidas liikkeissään? Phiphille täytyy varmaan joka tapauksessa hurauttaa pikaveneellä, eikö vaan?

        Me oltiin 2 viikkoa reissussa joista alkuunsa 4 yötä Koh Yao Noilla. Sinne mentiin Phuketistakin pitkähännällä tunti. Sieltä vuokrattiin kaveripariskunnan kanssa myös pitkähäntä ja 10 minuuttia oltiin jo Koh Hongilla. Snorklattiin siinä saaren edustalla suoraan veneestä ei menty maihin Kiinalaisten joulkkoon eikä maksettu siis maihinnoususta. Kuski ja apuri kuskaili meitä niin moneen saareen ja rantaan kun haluttiin mutta ei sitä määräänsä enempää tarvitte. Päivä riitti hyvin ja 600 bathia maksettiin per pää. Koh Ya Noilta suunnattiin pitkähännällä Ao Nangiin tunnissa 8 yöksi ja sieltä kuljettiin taas pitkähännillä Raileylle ja Prha nang beachille parina päivänä. 200 bathia meno paluu. Raileyilta käveltiin polkua Tonsaille. Kieltämättä 2 viikkoa siitä lyhyt että jos sattuu väliin ripulipäivä niin ei ole aikaa sairastella rauhassa ja vetää paria päivää riippukeinua kun pitäisi nähdä sitä ja tätä. Phii Piille en olisi varmaan pitkähännällä lähtenyt ja Ao Nangista tultiin Phukettiin takasin suoralla laivareitillä Ferry boatilla. Hotellin kautta 700 bathia per pää ja siihen sisältyi satamaan kuljetukset ja satamasta lentokentällekkin tai johonkin hotelliin Phuketin päässä


    • paratiisikala

      Kyllä se rajoittaa saarille menemistä jo ihan periaatteen vuoksi.Ymmärtääkseni raileylle ja phra nang rannalle pääsee ilman tuota luonnonsuojelu maksua?

    • Khaolaklover

      Nuo maksut on otettu käyttöön vain siksi kun turistit eivät osaa käyttäytyä. Mikäli kaikki saarille tuotu roska jätetään saarien rannoille, niin siitä saa tyhmät kärsiä. Tarkoitan sitä että kun peritään pari vuotta tuota luonnon puistojen pääsy maksua
      saattaa usealla tulla mieleen että kannataisiko ne omat roskat viedä pois saarien rannoilta. Tuohan on kaikin puolin muutenkin hyvä päätös kun perivät sen maihin
      nousu maksun noilla saarilla niin onpahan väljenpää kun kaikkein nuljuimmat jää mantereelle ruikuttamaan. Vaikeaa on uskoa kun jostain 400 Thb. tulee tämmöinen marina mitä pitkin syksyä on käyty, miettikää mitä se on euroissa ja verratkaa mitä maksaa se aurinkovuode päiväksi esim. välimerellä ja Kanarialla. Sitäpaitsi veneretkillä
      esim Hongille luonnon puisto maksu on kuulunut maksaa kun maihin on noustu, tosin sen on hoitanut retken järjestäjä koska se on kuulunut reken hintaan.

    • pitkästäaikaa

      näkyikö meduusoja eli pääsikö uimaan? minkä maalaisia turesteja siellä oli enemmäkseen?

    • VamosALaDiscoteca

      Ei meduusoja. Turisteja kaikkialta maailmasta, eniten itänaapurista. Niiden kanssa tokipärjää vanha Lenskinmatkaaja.

    • Pitkästäaikaa

      Mitä vinkkejä antaisit krabille ekaa kertaa menevälle thaimaassa matkustanut hua hin, phuket,bankog jne... Viikko menee kho lantalla

      • DUIDUNVELI

        Yli kymmenen kertaa thaikussa käyneenä (hyvä läpimeno paikka mennä jonnekin naapuristoon), niin Krabi ollut ainoa paikka jossa paikalliset ei ärsytä saati v..../
        Käykää Krabi townissa , ottakaa vaikka halpa hotelli yöksi ja klubeille, paikallinen jenkki kanaketju ravintola siellä yksi th parhaita.(tuokaa tullessanne hotellinne respaan tuliaisia niin kiittävät ja kumartavat) .

        Ranta Krabilla pohjoiseen oikealle rannalta katsottuna sillan yli rannalla erittäin iso hyvä ja halpa meri ruoka ravintola, asiakkaat lähes kaikki varakkaita paikallisia.
        Tilatkaa viskipullo, parikaljaa, vettä, viisi kuningasrapua, simpukoita , kämmenrapuja ja jotain nuudeleita , muutama kymmpi .


    • eitietoa

      Miten hoituu saarilta paluu, onko kaikki veneet käytössä vai samalla kuin sinne menee.

      • bahamamama

        Phra nang, railay ja poda, menet lippu kädessä veneiden luokse niin pojat ohjaa veneeseen, lähtee heti kun 6-8 henkeä kyydissä. Kana saarella taas pitää sopia kuskin ja muiden kyytiläisten kanssa paluu aika, vene odottaa.


      • Illanvirkkuja

        Kulkeeko veneet iltaisin? Voiko siis viettää iltaa Raylillä ja tulla yöksi Aonangiin?


    • Pitkästäaikaa

      Paljonko noin ruoka annos siistissä raflassa maksaa ja oluen esim singha hinta ravintolassA? Eka kerta krabilla ja siitä on jo 6vuotta edellisestä thaimaa käynnistä.
      Onko wifi paikkoja runsaasti siis ravintoloita ja baareja hotelleissa yleensä on ollut huonot yheydet jos ovat ilmaisia.
      Onko tietoa räätäli hinnoista jos teettää vaikka shortsit
      Palnko tulk tuk ottaa näistä lyhyimmistä kaupunki matkoista vai onko nykyään kii teät hinnat.

    • sang_som

      250 euroa puolipäiväisestä pitkisretkestä?!? No eihän siinä mitään jos joku uuno maksaa, thaikuille hyvää tiliä..

      • miteeezzz

        eikös ollu 250 e pikavene koko päivä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2868
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2164
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe