Verotus muuttuu

Hyväjuttuon

Suomi ja Espanja allekirjoittavat tänään verosopimuksen, joka tulee todennäköisesti muuttamaan merkittävästi Espanjassa asuvien suomalaiseläkeläisten verotusta.

Verosopimus allekirjoitetaan eduskunnassa kello 17. Sitä ennen sopimuksen sisältö on salainen.

– Emme voi avata sopimusta enempää ennen allekirjoitusta. Kansainvälinen käytäntö on se, että sopimus tulee julkiseksi vasta allekirjoituksen jälkeen, hallitusneuvos Antero Toivainen kommentoi Ilta-Sanomille.

Nykyinen Suomen ja Espanjan välinen verosopimus on vuodelta 1967. Suomi on halunnut muuttaa erityisesti sopimuksen eläkkeen verottamista koskevaa määräystä.

Taustalla vaikuttaa suomalaisten kasvanut into muuttaa eläkepäiviksi Espanjan aurinkoon. Julkisen sektorin, kuten valtion ja kuntien, eläkkeitä on voitu tähänkin saakka voitu verottaa Suomessa, mutta yksityisen puolen eläkkeitä ei.

Suomi on pyrkinyt jo pitkään tilanteeseen, jossa Espanjassa asuvien yksityisen puolen eläkkeensaajien eläkkeitä voitaisiin verottaa Suomessa.

92

671

  Vastaukset

  • Voi per***e.

  • Hyvä !!

  • Tosi hyvä, jääkö kuitenkin vielä ilmaiset lääkket?Näin kerran yhden Tenskulla suomalaisen ukkelin iso kassi täynnä lääkkeitä.Hän kertoi saavansa kaikki maksutta, Suomi maksaa.

  • Jos on totta, niin mielestäni ei ole oikein.
   Espanjassa verot ovat huomattavasti pienemmät.
   Olen monen pienen eläkkeensaajan tavoin muuttanut kirjani Espanjaan, että voisin elää edes jonkinlaisessa normaalissa taloudessa tuloihin nähden.
   Suomessa se ei olisi mahdollista, vaan pitäisi hakeutua sosiaalitston asiakkaaksi.
   Minusta parempi on náin.
   Se, että sain espanjalaisen "Kelakortin" on yksi pelastus talouteeni.
   Minulla on MS-tauti ja keväällä todetiin "maligna melanooma" eli pahanlaatuinen ihosyöpä. Olen käynyt Hospital Insulaarissa yli 30 kertaa ja maksanut lääkkeistä eläkeläisenä 10 %:n omavstuun.
   Suomessa keskussairaalan kertaveloitus on 27,50 euroa, täällä eläkeläiselle ilmainen.
   Minä maksan Suomeen sairausvakuutusmaksun ja minusta verot pitää maksaa maahan, jonka palveluja käytät.

   Pyydän taas, että vastaukset olisivat asiallisia

   • se että sait espanjalaisen " kela" kortin johtuu siitä että olet saanut Suomesta Kelasta E121 kaavakkeen , joka on Suomen valtion maksusitoumus terveyden hoidosta eläkeläisille Espanjassa , moni luulee että Espanja ihan hyvää hyvyyttään hoitaa suomalaiset ilmaiseksi ja antaa lääkkeet lähes ilmaiseksi. tämä hoito on ilmaista potilaille siksi että Kela maksaa espanjan valtiolle n. 270,- euroa / kk jokaisesta kenelle on antanut E121 kaavakkeen siitä huolimatta sairastaako ihminen vai ei ja lisäksi suomihan sen eläkkeenkin maksaa niin miksi verot kuuluisi Espanjalle ? kun espanjalle ei ole juuri mitään kuluja kyseessä olevasta eläkeläisestä , vaan kulutuksen muodossa lähinnä tuloa vaan ????


   • lvfvkfvkfk kirjoitti:

    se että sait espanjalaisen " kela" kortin johtuu siitä että olet saanut Suomesta Kelasta E121 kaavakkeen , joka on Suomen valtion maksusitoumus terveyden hoidosta eläkeläisille Espanjassa , moni luulee että Espanja ihan hyvää hyvyyttään hoitaa suomalaiset ilmaiseksi ja antaa lääkkeet lähes ilmaiseksi. tämä hoito on ilmaista potilaille siksi että Kela maksaa espanjan valtiolle n. 270,- euroa / kk jokaisesta kenelle on antanut E121 kaavakkeen siitä huolimatta sairastaako ihminen vai ei ja lisäksi suomihan sen eläkkeenkin maksaa niin miksi verot kuuluisi Espanjalle ? kun espanjalle ei ole juuri mitään kuluja kyseessä olevasta eläkeläisestä , vaan kulutuksen muodossa lähinnä tuloa vaan ????

    Mitenhan sina lasket etta Espanjalla ei ole mitaan kuluja taalla suomalaisesta elakelaisista? Elakelaiset ovat suurkuluttajia terveydenhoidossa. Mita sina luulet etta tuolla mainitulla n.270e kk saa katetuksi? Eihan terveydenhoito kapasiteettia lasketa silta pohjalta etta yksi kay useasti ja toinen ei kay koskaan. Kayppas vahan tutkimassa terveydenhoidon reaaliteetteja.


   • Laskin sen niin että Espanja on pyrkinyt määrittelemään tuon kuukausi summan sen mukaan , että heille itse ei jäisi Suomalaisista kuluja , vaan tuo 270,- euroa / kk / henkilö kattaisi kaikki suomalaisista aiheutuneet terveydenhoitokulut. Tämähän on kaikin puolin arvio ja arvio pitää tehdä sen mukaan mitä yhden eläkeläisen keskiarvo kulut on eli nyt laskettu n. 3300,- / vuosi !
    laskeminen on tietysti vaikeaa koska esim. sairaala rakennusten ja tutkimuslaitteiden hintaa tuskin laskettu , koska nehän on oltava oli Suomen eläkeläisiä tai ei eli jos on laskettu vaan lääkärin palkkaosuus ja esim röntgen laitteen käytön hinta ei laitteiden hankkimis kustannuksia niin voi olla aika lähellä oikeaa ??
    Totuushan on että kukaan ei voi ennustaa todellisia kuluja etukäteen koko porukalta , eikä kukaan voi tietää etukäteen edes omia sairastelujaan , joten ainoa tapa jolla tuo Suomen korvaus espanjalle olisi oikea olisi jälkikäteen todellisten hoitokulujen laskutus , mutta siihen ei ilmeisesti EU:n yhteisöllisyyden takia ole päädytty....


  • Toivottavasti pysytte siellä kuolemaanne saakka. Pitäisi teidän ymmärtää, että ette tule sitten huonokuntoisena takaisin Suomeen itkemään erittäin kallista laitoshoitoa.

   • Kukaan täysipäinen ja omillaan toimeentuleva joka on saanut Suomesta "vapaudut vankilasta" kortin ei varmasti tule ikinä takaisin hourulaanne. "Pysykääsiellä" maksaa varmasti omat hoitonsa itse? Oikeasti tyhjätaskua huolestuttaa se, että joku muu tulisi jaolle. Unohda koko juttu. Kukaan ei halua Suomeen. Ikinä. Paska maa kaikilla mittareilla mitattuna.


   • Et ole ymmartanyt sopimuksenhaltija sisaltoa eika mitaan nollaveroa o!e olemassakaan.


   • Onpas olemassa 0 vero Työkyvyttömyyseläkeläisille:
    Miten pääsee 0-veron piiriin?
    Kun henkilön saama eläke johtuu ehdottomasta työkyvyttömyydestä, incapacidad permanente absoluta, tai korkeasta invaliditeettiasteesta, gran invalidez, ei hänen tarvitse maksaa veroa lainkaan. Koska verolaki on kaikille sama, niin myös suomalaisella residenttistatuksella olevalla on mahdollisuus päästä 0-veron piiriin. Tulkinnanvaikeuksia syntyy, jos suomalaisessa viranomaisen antamassa eläketodistuksessa käytetään sananmuotoa, joka espanjaksi käännettäessä ei merkitse pysyvää työkyvyttömyyttä (sanamuoto: toistaiseksi eläkkeellä).Todistus kannattaa suomesta pyytää maininnalla invaliditeetin haitta-asteesta. Jos todistus ei espanjan verottajan mielestä ei ole sisällöltään oikeanlainen,oikeus verottomuuten voidaan evätä. Lisäksi voidaan kysyä, onko todistuksen antajalla oikeuskelpoisuus todistuksen antoon. Näin on tapahtunut.


   • 0verolle kirjoitti:

    Onpas olemassa 0 vero Työkyvyttömyyseläkeläisille:
    Miten pääsee 0-veron piiriin?
    Kun henkilön saama eläke johtuu ehdottomasta työkyvyttömyydestä, incapacidad permanente absoluta, tai korkeasta invaliditeettiasteesta, gran invalidez, ei hänen tarvitse maksaa veroa lainkaan. Koska verolaki on kaikille sama, niin myös suomalaisella residenttistatuksella olevalla on mahdollisuus päästä 0-veron piiriin. Tulkinnanvaikeuksia syntyy, jos suomalaisessa viranomaisen antamassa eläketodistuksessa käytetään sananmuotoa, joka espanjaksi käännettäessä ei merkitse pysyvää työkyvyttömyyttä (sanamuoto: toistaiseksi eläkkeellä).Todistus kannattaa suomesta pyytää maininnalla invaliditeetin haitta-asteesta. Jos todistus ei espanjan verottajan mielestä ei ole sisällöltään oikeanlainen,oikeus verottomuuten voidaan evätä. Lisäksi voidaan kysyä, onko todistuksen antajalla oikeuskelpoisuus todistuksen antoon. Näin on tapahtunut.

    Kaikki tama tieto loytyy verottajan sivulta. Vaikka verolaki onkin kaikille sama ei tyokyvyttomyyden arviointi ole verottajan tehtava.


   • ei kukaan ole väittänytkään , että verottaja arvioisi työkyvyttömyyden ? mutta sitten kun eläkelaitos on sen arvioinut , niin verottaja se on kuka sen 0 veron myöntää eli ei pidätä veroa työkyvyttömyyseläkkeestä, Veroviranomainen tekee kaikki päätökset siitä minkä suuruinen veroprosentti kullakin on !


  • jatkossa 1700,- euron eläkkeestä menee 350,- euroa veroa sairaanhoitomaksuakin vielä lisäksi 40,- euroa eli käteen jää 1300,- vain !!!!! :)

   • Kuinka paljon olisi eroa jos maksaisit verot vain Espanjaan? Paljonko sinulle jäisi käteen?


   • 1550,- euroa eli 250,- euro jää vähemmän sitten kuukaudessa kun sopimus tulee voimaan !


  • Huh, huh ovatpa suomalaiset ilkeätä kansaa! Johan tuli häijyjä kommentteja.

   No, vaikka tuo uusi laki astuu voimaan, elää sillä rahalla kuitenkin huomattavasti paremmin täällä kuin Suomessa. Eli joka tapauksessa ihmisten kannattaa asua täällä, ja tuskin muuttoliike tule pienenemään. Päinvastoin pienituloisille Espanja ja Portugali ovat edelleenkin hyviä maita asua.

   Eikä tarvitse kuin ajatella Suomen talvea ja jäisiä katuja. Täällä voi ulkoilla jokaisena päivänä vuodessa eikä pelätä luittensa rikkoutuvan..
   Koko talven voi olla villatakilla ja pusakalla, ei tarvitse uhrata rahoja kalliisiin talvivarusteisiin, ym. Ym.

   • Eihän tossa mitään ilkeää ole.Se on nyt vaan ihan perseestä että me veronmaksajat Suomessa ollaan kustannettu esim Espanjan muuttolintujen lääkkeet.
    Niin onhan siellä aurinkoa ja melanooma altistus, halpaa viinaa ja helppo alkoholisoitua.


   • aika moni Espanjassa asuva eläkeläinenkin on maksanut veroja joskus ja ansaitsee eläkkeensä yhtä lailla kun Suomessa asuvat eläkeläiset. eläkkeellä asuva saa asua missä vain ja hyvä niin. Ei tarvitse olla kateellinen jos joku haluaa asua lämpimässä maassa , jokainen eläkeläinen voi muuttaa sinne. suomessakin on lääkkeiden erityiskorvauksia vakavimmissa ja pitkäaikaissairauksissa , vaikka niitä etuja hieman heikennetäänkin. NYTHÄN KAIKILLE TASAPUOLINEN SYSTEEMI SITTEN KAIKILLE KUN ELÄKKEET JATKOSSA MAKSETAAN SUOMEEN NIIN EI TARVI KENENKÄÄN VALITTAA. espanjassa asuvien kuuluu maksaa saman verran veroa kun suomessa asuvien ja suomessa asuvien ei tarvi itkeä enää tuosta asiasta ! asukoon jokainen siellä missä viihtyy !


  • Ehdottomasti verot pitää saada maksettavaksi siihen valtioon, joka sen eläkkeen maksaa. Muussa ei ole mitään talouspoliittista järkeä, eikä lainopillisestikkaan hyvä ajatus! Riipumatta vielä, onko eläkkeenmaksaja yksityinen (osan vain maksaa) vai kunta tai valtio!

   • Miksi sitten kunnallisvero maksetaan kuntaan missä eletään ja jonka palveluja käytetään? Pitäisikö jatkossa maksaa työssäkäyntikuntaan?


   • Tässä ketjussa puhe uudesta Eläke verotus sopimuksesta , Tuo sinun pointtisi liittyy työn verotukseen ja niin kuin itsekkin puhut työssäkäyntikunnasta , et Eläkkeellä olo kunnasta !


   • kunnallisvero maksetaan työssäkäydessä siihen kuntaan missä asut koska käytät niiden palveluja ! Eläkkeellä ollessa maksat verot jatkossa eläkkeestäsi Suomeen , koska Suomi maksaa Espanjalle ne palvelut ( esim. terveydenhuolto ) joita käytät asuin paikkakunnallasi. eli ero siinä että työssä käydessä kunnallisverolla maksat terveydenhoito ym. palvelut itse kunnallesi. ja eläkeläiset saa maksusitoumuksen suomesta / kelasta ( E121) kaavake mukaan uudelle asuinpaikkakunnalleen , mutta edelleen vanha kotimaa maksaa kulut , SIKSI VEROT SUOMEEN !


   • Hullu. Ei logiikkaa ollenkaan. Et taida tietää mitä Espanjaan maksetuista eläkkeistä pidätetään Suomessa tälläkin hetkellä.


   • Sairaanhoitomaksu pidätetään jo nyt eli sillä saa sen terveydenhuollon Espanjassa.


  • Hyväkuntoinen eläkeläinen maksaa veron eläkkeestä Suomeen ja osa kuluttaa eläkkeensä Suomessa, jolloin kansantalous hyötyy. Saadaan kulutuksesta arvonlisäveroa, polttoaineveroa ym., eli raha kiertää mukavasti takaisin työllistäen ym. Nämä taas, jotka muuttavat pysyvästi esim. Espanjaan eivät tuota Suomelle juurikaan, vaikka Suomesta maksetaan eläke. Näille eläkeläisille, jotka sitten yrittävä palata takaisin huonokuntoisena kalliiseen laitoshoitoon, joka maksaa 3.000 eurosta ylöspäin kuukaudessa, pitäisi perustaa hoitolaitos rajan taakse Venäjän puolelle tyhjään kouluun tai vastaavaan. Suomessa maksaa esim. lähihoitajan palkkakulu vuorotyössä sosiaalikuluineen n 3.500 - 4.000 euroa yhteiskunnalle. Venäjällä on työttömyyttä ja siellä saa hoitajan 300 eurolla kuukaudessa, josta en ihan tarkkaan tiedä sosiaalikuluja, mutta palkkakulu nousisi n. 400 euroon kuukaudessa. Nämä, jotka rakastavat ulkomailla asumista voivat hyvin olla laitoshoidossakin ulkomailla. Tuskin siellä Espanjassakaan on näille Suomea puhuttu. Tietysti hoitomaksukin pidätettäisiin eläkkestä lähes kokonaan, kuten Suomessakin ja sitten maksettaisiin mahdollisesti ylimenevää osuutta. Kuitenkin näin myös Suomi voisi säästää, kuten myös nämä lusmuilijat ovat halunneet säästää. Lääkärinpalvelutkin olisi Venäjällä vain pieni osa Suomeen verrattuna. Varakkaat tietysti kustantaisivat itse hoidon Suomessa, kuten hyvin pitkälle nytkin. Tämä voi olla todellisuutta oikeastikin tulevaisuudessa, jota kannatan vilpittömästi.

   • Kylla ne huonokuntoisetkin maksaa Suomessa veroja...


  • Suomihan on yrittänyt jo kauan saada tuohon Espanjan verosopimukseen muutosta.Alun alkakin aivan pähkähullu sopimus, kukahan senkin on aikoinaan keksi.Hyvä että joku tolkku saatu asioihin.
   Olihan sekin jo ihan seko juttu, että kunta-ja valtiopuolen eläkeläisillä ei moista etua ollut, ainoastaan yksityisiltä eläkkeelle jääneillä.

   • Oiskohan niin, että eläkerahat ovat jääneet valtion ja kuntien käyttöön heidän omiin eläkejärjestelmiin? Siksi systeemit ovat erilaisia olleet? Kaikkiaan maksaja on velvollinen pidättämään verot. Minusta se saa olla täysimääräinen verotus ja espanja antakoon hyvitystä sitten jos haluaa, koska heille on tulossa ne palveluiden ja kulutusten tuototkin.
    Mikä lie sosialistien sotku tämäkin on ollut. Ihan hyvä, että korjaantuu.


  • Tottakai verot pitää maksaa siihen maahan joka eläkkeen maksaa ja elättää ihmistä eli Suomeen ! eläkeläiset saa eläkkeen suomesta , mutta myös ilmaisen terveyden huollon , joka ei ole ilmaista muuta kuin heille. tuota olen usein itsekkin ihmetellyt kun Espanjassa asuvat eläkeläiset kertovat että siellä heille ilmainen terveydenhuolto ? eivät ymmärrä että siksi heille ilmainen kun Suomi / kela maksaa espanjalle heidän terveydenhuollostaan...

  • Suomi maksaa naista elakelaisista pienen kuukausimaksun ,terveydenhoidosta Espanjalle ettei silla saisi Suomessa yhta laakarikayntia enempaa. Kylla Suomi saastaa aika ison rahan naitten elakelaisten terveydenhoidossa kun he ovat taalla Espanjassa asumassa. Verotus taas voisi olla Espanjaan maksettava niille jotka ihan oikeasti vakituisesti asuvat. Taas niilla jotka asuvat molemmissa maissa eivatka maksa verojaan minnekkaan niin voisi Suomi heita verottaa. Ja heille jotka asuvat molemmissa ja nyhtaavat rusinoita molemmissa maissa verotus takautuvasti.

   • Höpö höpö,vai että Suomi säästää.Ei todellakaan, siksihän tähän älyttömään sopimukseen on nyt puututtukin, ja sama tulee tapahtumaan myös Portugalin veropakolaisten suhteen.


   • No eihän se verotus ole ollutkaan Espanjan verotus muille kun niille jotka oikeasti vakituisesti asuu Espanjassa esim. vaatimuksena espanjan verotuksen piiriin pääsystä ollut todellinen ja pysyvä muutto , joka pitänyt todentaa esim. sillä että suomeen ei saa jäädä asuntoa...


   • mjnjkkjkj kirjoitti:

    No eihän se verotus ole ollutkaan Espanjan verotus muille kun niille jotka oikeasti vakituisesti asuu Espanjassa esim. vaatimuksena espanjan verotuksen piiriin pääsystä ollut todellinen ja pysyvä muutto , joka pitänyt todentaa esim. sillä että suomeen ei saa jäädä asuntoa...

    Lainaus Vero.fi sivuilta: "Jos olet Suomen kansalainen ja olet ulkomailla tilapäisesti tai lyhyen aikaa, oleskelu ei vaikuta verotukseesi Suomessa. Jos muutat ulkomaille pysyvästi, olet Suomessa yleisesti verovelvollinen muuttovuoden ja kolmen seuraavan vuoden ajan (ns. kolmen vuoden sääntö). Maksat Suomeen veroa sekä Suomesta että ulkomailta saamistasi tuloista. Kolmen vuoden jälkeen olet yleensä Suomessa rajoitetusti verovelvollinen. Silloin maksat Suomeen veroa vain Suomesta saamistasi tuloista."
    Eikö tämä koskekaan Espanjaan ja Portugaliin muuttavia?


   • tuo koskee palkkatuloa , eläke tuloissa hieman eri systeemi ! eli siis siitä olemassa eri verosopimus , joka on juuri se mitä nyt ollaan muuttamassa , siksi tuo edellinen teksti ei ole koskenut eläkkeitä !


  • Nyt kun veroista täällä keskustelleen, niin tarvitsisin neuvoja tapauksessa, josta en niitä ole löytänyt. Olen aikeissa ostaa oman asunnon Kanarialta, mikä olisi tarkoitus vuokrata, jotta joku toinen sen maksaisi minulle. Eläkkeeseen kun on vilelä aikaa, eikä muutto Kanarialle ole vielä ajankohtainen.

   Kysymys kuuluukin: Kumpaan maahan, Suomeen vai Espanjaan maksan vuokratuotoistani kertyvät verot. Olisiko kellään kokemuksia asiasta?

   • Tuossa asiassa selvitä ensin muut lait eli esim. se että ennen kun saat vuokratuloa niin pitäisi pystyä vuokraamaan se asunto jollekkin ja se on kanarialla turistialueella nykyään lähes mahdotonta ! tässä suora lainaus kanarialla toimivan suomalaisen kiinteistön välitys firman sivuilta kohdasta vuokrattavat asunnot:

    Kanarialla on tehty uusi turismilaki, joka kieltää lomavuokrauksen turistialueiksi merkityillä alueilla, eli näillä alueilla yksityiset omistajat eivät lain mukaan pysty enää vuokraamaan asuntojaan ilman suuria sanktioita. Pitkän ajan vuokralakia ei pysty myöskään soveltamaan turistialueilla, eli näin ollen emme pysty enää tarjoamaan vuokra-asuntoja kyseisillä alueilla.

    eli osta vaan asunto , mutta oleile siellä itse lomillasi , vuokraaminen toiselle ei nykyään onnistu turisti alueilla eli sivummalta kauempana menosta ja meiningistä voi vielä vuokrata...


   • Olen lueskellut tuostakin asiasta, tosin vain täältä.

    Silti koko ajan esim Puerto de la Cruzissa asuu suomalaisia vuokralla kuukausitolkulla. Lukaali.comin sivulla on tarjolla paljon vuokra-asuntoja: http://www.lukaali.com/vuokra.php . Miksen siis myös minä voisi asuntoani vaikkapa tuonne vuokralle laittaa. Yksi Norjalainen kaverini osti Masaru-hotellista oman kämpän ja hänen poissaollessaan hotelli hoitaa kämpän ylläpidon, sekä vuokrauksen.

    Toki otan kaikesta ensin selvää, sehän on selviö. Jotenkin tuosta turismilaista vaan on niin ristiriitaisia tietoja liikkeellä.


   • Tämä ei ole mainos , mutta katsoppa tuosta linkistä suomalaisen las palmasissa asuvan omaa kiinteistön välitystoimistoa pitävän naisen sivut ja sieltä kohta VUOKRAUS :

    http://www.katinillukka.com/

    Siellä näkyy että esim. las palmasissa saa vuokrata ja taas saaren etelä osassa esim. playa del inglesissä ei saa ????

    eli sekavalta vaikuttaa toi laki ja osa turisti alueista on sellaisia jossa laki ei ole voimassa ja siinä vain se huono puoli , että jos nyt ostaa alueelta jossa saa vuokrata sen eteenpäin niin mikään ei takaa etteikö se alue muuttuisi vaikka vuoden päästä sellaiseksi alueeksi jossa ei saakkaan vuokrata eteenpäin , että epätietoisuus varmaan tuossa asiassa vaivaa , vaikka kuinka selvittäisi asiat...

    mutta älä luovu haaveestasi omasta asunnosta kanarialla !


   • tbktynkthopyn kirjoitti:

    Tämä ei ole mainos , mutta katsoppa tuosta linkistä suomalaisen las palmasissa asuvan omaa kiinteistön välitystoimistoa pitävän naisen sivut ja sieltä kohta VUOKRAUS :

    http://www.katinillukka.com/

    Siellä näkyy että esim. las palmasissa saa vuokrata ja taas saaren etelä osassa esim. playa del inglesissä ei saa ????

    eli sekavalta vaikuttaa toi laki ja osa turisti alueista on sellaisia jossa laki ei ole voimassa ja siinä vain se huono puoli , että jos nyt ostaa alueelta jossa saa vuokrata sen eteenpäin niin mikään ei takaa etteikö se alue muuttuisi vaikka vuoden päästä sellaiseksi alueeksi jossa ei saakkaan vuokrata eteenpäin , että epätietoisuus varmaan tuossa asiassa vaivaa , vaikka kuinka selvittäisi asiat...

    mutta älä luovu haaveestasi omasta asunnosta kanarialla !

    Kiitos vaan vinkistä. Täytyy tosiaan ensin ottaa selvää asioista. Jos toi juttu on noin vaikea, niin sitten ostan vasta, kun aikanaan eläkkeelle jään. Myyn vaan nykyisen taloni pois ja ostan Puertosta uuden.

    Silti, jos jollain olisi tietoa tuosta verotuskäytännöstä, olisin kiitollinen neuvoista.


   • kvfklfbgjgb kirjoitti:

    Tuossa asiassa selvitä ensin muut lait eli esim. se että ennen kun saat vuokratuloa niin pitäisi pystyä vuokraamaan se asunto jollekkin ja se on kanarialla turistialueella nykyään lähes mahdotonta ! tässä suora lainaus kanarialla toimivan suomalaisen kiinteistön välitys firman sivuilta kohdasta vuokrattavat asunnot:

    Kanarialla on tehty uusi turismilaki, joka kieltää lomavuokrauksen turistialueiksi merkityillä alueilla, eli näillä alueilla yksityiset omistajat eivät lain mukaan pysty enää vuokraamaan asuntojaan ilman suuria sanktioita. Pitkän ajan vuokralakia ei pysty myöskään soveltamaan turistialueilla, eli näin ollen emme pysty enää tarjoamaan vuokra-asuntoja kyseisillä alueilla.

    eli osta vaan asunto , mutta oleile siellä itse lomillasi , vuokraaminen toiselle ei nykyään onnistu turisti alueilla eli sivummalta kauempana menosta ja meiningistä voi vielä vuokrata...

    Eihan kirjoittaja sanonut mista pain Kanariaa haluaa asunnon ostaa. Kirjoitat ihan hopoja etka tieda kaavoituksesta taalla Kanarialla yhtaan mitaan. Ei- residenttina maksat taalla sijaitsevasta loma-asunnosta veroa, ja jos sita vuokraat niin siita myos. Suomessa tilitat nama myos verottajalle.


   • Sanoihan että on ajatellut Puerto de la cruzia ja siellä ainakin toistaiseksi ok tuo vuokraus , mutta kukaanhan ei tiedä kuinka kauan se onnistuu , kaikki asiat voi muuttua nopeastikin.


   • tbktynkthopyn kirjoitti:

    Tämä ei ole mainos , mutta katsoppa tuosta linkistä suomalaisen las palmasissa asuvan omaa kiinteistön välitystoimistoa pitävän naisen sivut ja sieltä kohta VUOKRAUS :

    http://www.katinillukka.com/

    Siellä näkyy että esim. las palmasissa saa vuokrata ja taas saaren etelä osassa esim. playa del inglesissä ei saa ????

    eli sekavalta vaikuttaa toi laki ja osa turisti alueista on sellaisia jossa laki ei ole voimassa ja siinä vain se huono puoli , että jos nyt ostaa alueelta jossa saa vuokrata sen eteenpäin niin mikään ei takaa etteikö se alue muuttuisi vaikka vuoden päästä sellaiseksi alueeksi jossa ei saakkaan vuokrata eteenpäin , että epätietoisuus varmaan tuossa asiassa vaivaa , vaikka kuinka selvittäisi asiat...

    mutta älä luovu haaveestasi omasta asunnosta kanarialla !

    Jaa että Nillukka alkoi taas mainostamaan. Yleensä mainoskampanjasi täällä ovat vuosittain olleet tuolla syys-lokakuulla.

    Muille tiedoksi että asuntojen vuokraus esim. Inglesissä tapahtuu kuten ennenkin. Itse tulimme pari päivää sitten Inglesiin ja meillä on 6kk sopimus, kuten on ollut jo vuosia. Se että Nillukka ei enää välitä asuntoja johtuu siitä että hänellä ei ole lupia siihen. Sinä Kati voisit joskus kertoa myös totuuksia näissä mainoksissasi.


   • Minua kanssa kiinnostaisi tuo laki tuosta asuntojen vuokrauksesta Espanjassa ? On niin monenlaista tietoa ja kun en Espanjaa osaa niin " paras " tietolähde kun on ollut Suomi24 niin aika sekavalta tuo vuokraus laki tuntuu. Ilmeisesti kuitenkin varma että ei kai tuo laki nyt täysin olematon ole ? eli kai sillä jotain vaikutuksia tuohon vuokra bisnekseen ???


   • hynyu kirjoitti:

    Sanoihan että on ajatellut Puerto de la cruzia ja siellä ainakin toistaiseksi ok tuo vuokraus , mutta kukaanhan ei tiedä kuinka kauan se onnistuu , kaikki asiat voi muuttua nopeastikin.

    Lue uudestaan kirjoitus, sanoo Kanarialta!


   • Mua on tämä kiinnostanut myös jo pitkään. Viime talvena olimme Puertossa kuukauden Tammikuussa ja katselimme asuntoja jo tuolloin "sillä silmällä" Liityin jopa Teneriffan Suomikerhoon kyselläkseni näitä asioita, mutta he eivät osanneet minua neuvoa. Samoin kävi Optima.es sen suomenkielisen myyjän kanssa. Pahinta tämän myyjän kohdalla oli, että löydettyämme kiinnostavan asunnon, ilmoitti hän, ettei tiedä siitä mitään ja ei vienyt meitä asuntoa katsomaan. Liekö ostanut itse, kun oli niin sopivan hintainen. Saman firman Sakasalaismyyjä sensijaan oli hyvin myyntihenkinen ja antoi paljon neuvoja. Hänen mukaansa vero maksetaan Espanjan valtiolle, mutta kaiki, mitä asuntoon ostetaan saa vähentää siitä veron määrästä. Palattuani Suomeen, kävin paikallisessa verotoimistossa Helsingissä, issä ilmoitettiin veron maksustya nimenomaan Suomeen. Ota noista nyt selvää, joten josko jollain olisi kokemusta asiasta ja viitsisi vaikka ilmoittaa tietonsa tänne, mutta myös Teneriffan Suomikerholle, jotta asian uskottavuus paranisi. Täällä kun aina aika-ajoin löytyy melkoista tuubaa.

    Lähdemme taas Tammikuussa kuukaudeksi Puerto de la Cruziin ja asia on kiinnostavan ajankohtainen. Täytyy yrittää poiketa vielä paikallisessa verotoimistossa hakemassa oikeaa tietoa. Ystävälliset neuvot toki kiinnostavat yhä.


   • nimiberkki kirjoitti:

    Jaa että Nillukka alkoi taas mainostamaan. Yleensä mainoskampanjasi täällä ovat vuosittain olleet tuolla syys-lokakuulla.

    Muille tiedoksi että asuntojen vuokraus esim. Inglesissä tapahtuu kuten ennenkin. Itse tulimme pari päivää sitten Inglesiin ja meillä on 6kk sopimus, kuten on ollut jo vuosia. Se että Nillukka ei enää välitä asuntoja johtuu siitä että hänellä ei ole lupia siihen. Sinä Kati voisit joskus kertoa myös totuuksia näissä mainoksissasi.

    Kerro nyt meille mitahan lupia han tarvitsee tyonsa tekemiseen?


   • Helppo homma. Perusta firma Viroon, osta kämppä Kanarialta ja vuokraa se. Tuloista vero on 0%. menot poistuu 100%


   • Niin-täälläkin kirjoitti:

    Helppo homma. Perusta firma Viroon, osta kämppä Kanarialta ja vuokraa se. Tuloista vero on 0%. menot poistuu 100%

    Maksaisit joka tapauksessa Espanjaan kiinteistoveron, ei-residentin veron ja jos vuokraat niin myos tuloveron viileasta.


  • ANTIQUE !
   Ulkomailta saatu vuokratulo on aina ilmoitettava Suomen veroilmoituksella. Vuokratulo voidaan verosopimusten mukaan verottaa lähdevaltiossa, jos kyseessä on kiinteä omaisuus (esim. asunto). Sen sijaan Suomessa asuvan henkilön ulkomailla irtaimesta omaisuudesta saama tulo verotetaan yleensä vain Suomessa.

   LISÄTIETOJA:
   https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Ulkomailta_Suomeen/Ulkomailta_saadut_vuokratulot(11812)

   Eli kuten olettaa saattoi maksat kaikki verosi Suomeen koska asut Suomessa.

   Verot maksetaan aina Suomeen jos asuu Suomessa , muutoksen asiaan voi saada vain muuttamalla pysyvästi toiseen maahan. muuton pitää olla pysyvä ja todellinen ja siinä vaatimuksena esim. se että suomeen ei saa jäädä asuntoa.

   • jaa taisin kirjoitella vähän mitä sattuu kun luin tuon linkin pidemmälle , niin siellä oli vielä tuollainen teksti:

    Vapautusmenetelmä

    Jos vuokrattava asuntosi sijaitsee Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa tai Egyptissä, olet oikeutettu verosopimuksen mukaiseen vapautusmenetelmään. Suomi ei verota vuokratuloa, mutta tulo voi vaikuttaa korottavasti muista pääomatuloista maksettavaan veroon. Tästä syystä sinun tulee ilmoittaa myös näistä valtioista saamasi tulot Suomen veroilmoituksella. Vapautusmenetelmän mukaan verotettavasta vuokratulosta ei voi vähentää tulonhankkimiskuluja ja tulonhankkimisvelan korkoa tulon ylittävältä osuudelta

    mutta siis toi on kai se sopimus mikä nyt muuttuu , mutta en tiedä muuttuuko tuo pykälä !

    SOITA VEROTOIMISTOON JA KYSY NIIN EHKÄ PAREMPI KUN SE ETTÄ ME TÄÄLLÄ ARVOTAAN ASIAA JA TULKITAAN SUOMEN VEROLAKEJA ?


   • cnnejcheuic kirjoitti:

    jaa taisin kirjoitella vähän mitä sattuu kun luin tuon linkin pidemmälle , niin siellä oli vielä tuollainen teksti:

    Vapautusmenetelmä

    Jos vuokrattava asuntosi sijaitsee Espanjassa, Portugalissa, Ranskassa tai Egyptissä, olet oikeutettu verosopimuksen mukaiseen vapautusmenetelmään. Suomi ei verota vuokratuloa, mutta tulo voi vaikuttaa korottavasti muista pääomatuloista maksettavaan veroon. Tästä syystä sinun tulee ilmoittaa myös näistä valtioista saamasi tulot Suomen veroilmoituksella. Vapautusmenetelmän mukaan verotettavasta vuokratulosta ei voi vähentää tulonhankkimiskuluja ja tulonhankkimisvelan korkoa tulon ylittävältä osuudelta

    mutta siis toi on kai se sopimus mikä nyt muuttuu , mutta en tiedä muuttuuko tuo pykälä !

    SOITA VEROTOIMISTOON JA KYSY NIIN EHKÄ PAREMPI KUN SE ETTÄ ME TÄÄLLÄ ARVOTAAN ASIAA JA TULKITAAN SUOMEN VEROLAKEJA ?

    Mitahan jos et kovasti arvo taalla niita vastauksia kun et oikein tieda asiasta mitaan ja et lukemaasi ymmarra?


   • Tuo on ihan totta. Totta on myös se että kukaan muukaan ei voi väittää tietävänsä tuosta asiasta mitään , koska uuden verosopimuksen kaikkia yksityiskohtia ei ole julkistettu , joten kaikkien muidenkin mahdolliset kirjoitukset ovat pelkkää arvailua ! tietoa ei voi olla kellään ennen kun uusi verosopimus on vahvistettu !!!


   • kfljgrbijgrnibjgrt kirjoitti:

    Tuo on ihan totta. Totta on myös se että kukaan muukaan ei voi väittää tietävänsä tuosta asiasta mitään , koska uuden verosopimuksen kaikkia yksityiskohtia ei ole julkistettu , joten kaikkien muidenkin mahdolliset kirjoitukset ovat pelkkää arvailua ! tietoa ei voi olla kellään ennen kun uusi verosopimus on vahvistettu !!!

    Sopimuksen sisallonhan me jo tiedamme nyt vaan odotetaan allekirjoitusta. Loma-asunnosta ja siita saatavasta vuokratulosta on jo saannot eika ne tule miksikaan muuttumaan kyseessahan on ei-residentin verotus. Espanjassa sijaitsevasta loma-asunnosta.


   • koko sopimusta ei ole julkistettu tai ainakaan missään en ole nähnyt tuosta Espanjan vuokra asunnon vuokratulon verotuksesta uutta tietoa. Tuo että asia ei tule miksikään muuttumaan on edelleenkin vain sinun arvaus jolla on 50 % mahdollisuus osua oikeaan . asia tullaan ilmoittamaan myöhemmin , olen asiaa kysellyt suomen viranomaisilta , koska julkisuuteen tullut vain suomessa sijaitsevan vuokra asunnon verotus. Et voi tietää asiaa ellet ole kyseisessä ministeriössä töissä ? verovirastokaan ei tiedä vielä kaikkia yksityiskohtia !


  • Antiguelle! Olet jo paikkakuntamatkailun rutinoitunut kokija, mutta ihan tässäkin ketjussa nousee hiukset pystyyn, kun on ostettu kämppiä mainituista osoitteista. Osasta ymmärrän itse, ettei ikinä.

   Rakennusmestari kävi kylässä, joka on omistanut kämppiä siellä sun täällä. Koko ajan olin koulutettavana, että "älä osta tuota". Onneksi olen näin vanha, eikä emäntä puolla ostoa, joten jäätäneen täällä vuokralaisiksi, ikuisesti.

  • Nuo 0 verolliset joutuu suomen verotuksen piiriin ilman siirtymäaikaa heti kun sopimus virallistetaan. tosin aika harva kai saanut tuon 0 veron , sehän on työkyvyttömyyseläkeläisiä koskeva , ei vanhuuseläkeläisiä. tietysti vanhuuseläkkeenkin voi saada 0 verolla jos se on kovin pieni !

   • Höpö höpö!!


   • Ja miten niin höpö höpö , kyllä yllä oleva pitää paikkansa niin kuin olet lehdestä lukenut niin 3 vuoden siirtymäaika ei koske 0 verolla olevia !

    http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623

    eli kuten tuossa linkissä lukee 0 verolla olevista:
    Lisäksi on sovittu kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka aikana sovelletaan nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa. Nykyisen eläkeartiklan soveltamisen ehtona kuitenkin on se, että asuinvaltio verottaa eläkettä. Jos asuinvaltio ei verota eläkettä, uutta sopimusta aletaan soveltaa ilman siirtymäaikaa.

    Miten pääsee 0-veron piiriin?

    Kun henkilön saama eläke johtuu ehdottomasta työkyvyttömyydestä, incapacidad permanente absoluta, tai korkeasta invaliditeettiasteesta, gran invalidez, ei hänen tarvitse maksaa veroa lainkaan. Koska verolaki on kaikille sama, niin myös suomalaisella residenttistatuksella olevalla on mahdollisuus päästä 0-veron piiriin. Tulkinnanvaikeuksia syntyy, jos suomalaisessa viranomaisen antamassa eläketodistuksessa käytetään sananmuotoa, joka espanjaksi käännettäessä ei merkitse pysyvää työkyvyttömyyttä (sanamuoto: toistaiseksi eläkkeellä).Todistus kannattaa suomesta pyytää maininnalla invaliditeetin haitta-asteesta. Jos todistus ei espanjan verottajan mielestä ei ole sisällöltään oikeanlainen,oikeus verottomuuten voidaan evätä. Lisäksi voidaan kysyä, onko todistuksen antajalla oikeuskelpoisuus todistuksen antoon. Näin on tapahtunut.

    Lisäksi 0 veron voi saada myös vanhuuseläkeläiset jos eläke on alle 12000,- euroa koska sen pienempiä summia ei Espanjassa veroteta !

    JOTEN MIKSI KOMMENTTI: HÖPÖ HÖPÖ , KOSKA KAIKKI KIRJOITUKSESSANI PITI PAIKKAANSA ??????????????????????????????????????????????????????????


   • krjiotjhiyh kirjoitti:

    Ja miten niin höpö höpö , kyllä yllä oleva pitää paikkansa niin kuin olet lehdestä lukenut niin 3 vuoden siirtymäaika ei koske 0 verolla olevia !

    http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623

    eli kuten tuossa linkissä lukee 0 verolla olevista:
    Lisäksi on sovittu kolmen vuoden siirtymäajasta, jonka aikana sovelletaan nykyisen sopimuksen eläkeartiklaa. Nykyisen eläkeartiklan soveltamisen ehtona kuitenkin on se, että asuinvaltio verottaa eläkettä. Jos asuinvaltio ei verota eläkettä, uutta sopimusta aletaan soveltaa ilman siirtymäaikaa.

    Miten pääsee 0-veron piiriin?

    Kun henkilön saama eläke johtuu ehdottomasta työkyvyttömyydestä, incapacidad permanente absoluta, tai korkeasta invaliditeettiasteesta, gran invalidez, ei hänen tarvitse maksaa veroa lainkaan. Koska verolaki on kaikille sama, niin myös suomalaisella residenttistatuksella olevalla on mahdollisuus päästä 0-veron piiriin. Tulkinnanvaikeuksia syntyy, jos suomalaisessa viranomaisen antamassa eläketodistuksessa käytetään sananmuotoa, joka espanjaksi käännettäessä ei merkitse pysyvää työkyvyttömyyttä (sanamuoto: toistaiseksi eläkkeellä).Todistus kannattaa suomesta pyytää maininnalla invaliditeetin haitta-asteesta. Jos todistus ei espanjan verottajan mielestä ei ole sisällöltään oikeanlainen,oikeus verottomuuten voidaan evätä. Lisäksi voidaan kysyä, onko todistuksen antajalla oikeuskelpoisuus todistuksen antoon. Näin on tapahtunut.

    Lisäksi 0 veron voi saada myös vanhuuseläkeläiset jos eläke on alle 12000,- euroa koska sen pienempiä summia ei Espanjassa veroteta !

    JOTEN MIKSI KOMMENTTI: HÖPÖ HÖPÖ , KOSKA KAIKKI KIRJOITUKSESSANI PITI PAIKKAANSA ??????????????????????????????????????????????????????????

    Ystävä hyvä sinulla on nyt vähän väärää tietoa, elakkeista, invaliditeeteista, verotuksesta,ministeriosta,residenttien ja ei-residenttien verotuksesta. Yksi asia on maitten valiset verosopimukset ja toinen jokaisen maan omat maaraykset ja lait. Espanjassa kaikki tulot ovat veronalaisia. Mainitsemasi 12.000e on ihan vaara tieto.
    Tietysti tama nyt on vain lomamatkailua kasitteleva sivu joten monia ei varmaan kiinnosta tama verokeskustelu. Mutta yhden asían sinulle sanon, ala kovasti ihmisia neuvo veroasioissa nain vaarilla ja puutteellisilla tiedoilla.


   • Tilanne on nyt mikä on ja 3 vuoden siirtymäajan jälkeen uusi verosopimus voimassa ja senhän allekirjoittaa Suomi ja Espanja eli nuo sinun mainitsemat maan omat määräykset ja lait niin ei sellaisia ole tuohon verotukseen liittyen , kyllä se verosopimus sisältää kaiken tarpeellisen.

    Yleensä jos väitetään että jollain väärää tietoa niin kerrotaan edes 1 esimerkki mikä tiedoista on väärin ja miksi. Sinä et ole pystynyt kumoamaan mitään noista tiedoista.

    kyllä Espanjassa voi saada 0 veron työkyvyttömyyseläkkeestä hyvin vaikean sairauden tai vaikean ja pysyvän invaliditeetin takia !

    lisäksi tuo residentti ja ei-residenttihän on vain se ero että onko vaihtanut kirjansa espanjaan ja sitä kautta ollut oikeutettu myös Espanjan verotukseen. Muuta eroa ei ole ja jokainen eläkeläinenhän itse päättää kumpi haluaa olla tuo residenssi asia on täysi muodollisuus ja se on hyvin helppo hankkia.


   • jngjtjhnhjtnh kirjoitti:

    Tilanne on nyt mikä on ja 3 vuoden siirtymäajan jälkeen uusi verosopimus voimassa ja senhän allekirjoittaa Suomi ja Espanja eli nuo sinun mainitsemat maan omat määräykset ja lait niin ei sellaisia ole tuohon verotukseen liittyen , kyllä se verosopimus sisältää kaiken tarpeellisen.

    Yleensä jos väitetään että jollain väärää tietoa niin kerrotaan edes 1 esimerkki mikä tiedoista on väärin ja miksi. Sinä et ole pystynyt kumoamaan mitään noista tiedoista.

    kyllä Espanjassa voi saada 0 veron työkyvyttömyyseläkkeestä hyvin vaikean sairauden tai vaikean ja pysyvän invaliditeetin takia !

    lisäksi tuo residentti ja ei-residenttihän on vain se ero että onko vaihtanut kirjansa espanjaan ja sitä kautta ollut oikeutettu myös Espanjan verotukseen. Muuta eroa ei ole ja jokainen eläkeläinenhän itse päättää kumpi haluaa olla tuo residenssi asia on täysi muodollisuus ja se on hyvin helppo hankkia.

    Edelleen vaarin. 1. Kun Espanjassa omistaa asunnon niin siita verotetaan aína riippumatta siita onko vai eiko residenttina taalla. Tama koskee myos kaikkia ulkomaisia ei-residentti omistajia joitten asunto naissa tapauksissa on LOMA-ASUNTO ja niista Espanjalla on maaraysoikeus niitten verottamisesta. Nyt pitaako siita ilmoittaa omassa kotimaassa on taas sen maan verolakien saadosten mukainen asia.
    2. Espanjassa ei ole verottomia tuloja kuten puhut tuosta 12.000eurosta.
    3. Kun Suomalainen haluaa muuttaa verotuksensa Espanjaan tulee sita anoa Espanjan verottajalta jos haluaa etta Suomen paassa lakataan ennakonpidatys.
    3. Olla residenttina yli 183pv vuodessa tulee automaattisesti verovelvolliseksi Espanjassa, anoi sita tai ei.
    4. Tyokyvyttomyys/invaliditetiin myontaa Espanja ei Suomi. Loytyy verottajan sivulta parin vuoden takaa jo.
    5. Sellaisen (niin suuren%) invaliditeettiprosentin saaminen jolla paasisi 0 verolle on erittain vaikeaa. Nyt pienemmilla tuloilla ja kayttaen hyvaksi kaikkia vahennyksia on mahdollista paasta veroilmoituksessa 0 tai melkein 0 tilanteeseen.
    6. Huolimatta siita etta monet henkilot taalla kertovat olevansa 0 verolla ja kertovat heilla olevan jopa todistus siita, ei kukaan, siis ei yksikaan ihminen ole pystynyt sita koskaan nayttamaan toteen.
    En ole ministeriossa toissa. Riittaako tama selvitykseksi siita etta olet vahan hakoteilla!


   • 1. tuostahan kaikki ovat olleetkin yksimielisiä , siitä ei ole kiistaa.

    2. 2015 espanjassa ei mennyt alle 12.000 euron vuositulojen eläkkeestä veroa.

    3. tuohan on niin kuin sanoin eli täysimuodollisuus jonka kuka tahansa voi tehdä parilla paperilla.

    3. nyt on näin , uusi verosopimus muuttaa tuon ( siis jos edelleen puhutaan suomesta saatavasta eläketulosta. )

    4. tottakai sen myöntää espanja , ei kukaan ole muuta luullutkaan ? puhehan oli nimenomaan espanjan 0 verosta , niin tottakai sen myöntää Espanja.

    5. Ei kukaan ole väittänytkään että sen Espanjan 0 veron vaikean sairauden tai vaikean invaliditeetin takia olisi helppo saada , vaan että se on mahdollista.

    6. se että joku kertoo olevansa 0 verolla ja ei ole , niin ei se ole minun vika , eikä niitten jotka oikeasti on sillä 0 verolla,

    Riittääkä tämä sinulle vastauksesksi siihen , että et itsekkään juurikaan ymmärrä näistä asioista ????


   • mbkgbmtkky kirjoitti:

    1. tuostahan kaikki ovat olleetkin yksimielisiä , siitä ei ole kiistaa.

    2. 2015 espanjassa ei mennyt alle 12.000 euron vuositulojen eläkkeestä veroa.

    3. tuohan on niin kuin sanoin eli täysimuodollisuus jonka kuka tahansa voi tehdä parilla paperilla.

    3. nyt on näin , uusi verosopimus muuttaa tuon ( siis jos edelleen puhutaan suomesta saatavasta eläketulosta. )

    4. tottakai sen myöntää espanja , ei kukaan ole muuta luullutkaan ? puhehan oli nimenomaan espanjan 0 verosta , niin tottakai sen myöntää Espanja.

    5. Ei kukaan ole väittänytkään että sen Espanjan 0 veron vaikean sairauden tai vaikean invaliditeetin takia olisi helppo saada , vaan että se on mahdollista.

    6. se että joku kertoo olevansa 0 verolla ja ei ole , niin ei se ole minun vika , eikä niitten jotka oikeasti on sillä 0 verolla,

    Riittääkä tämä sinulle vastauksesksi siihen , että et itsekkään juurikaan ymmärrä näistä asioista ????

    1. Jos kerran tama asia oli sinulle selva niin miksi sina sitten pahkailet jos henkilo haluaa ostaa loma-asunnon,siinahan on ihan selvat pelisaannot eivatka ne uudessa sopimuksessa muutu yhtaan. Lue sen uuden sopimuksen sisalto,se on jo valmis,vain allekirjoitus puuttuu. Hallituksen vaihtuminenkaan Espanjassa tuskin muuttaa tuota sopimusta.
    2. Mainitsemasi 12.000e ei pida paikkaansa.
    3. Muodollisuus ja asían anominen eivat ole sama asia.
    3. Espanjan verottajan maaritelma siita kuka,missa ja miten on Espanjassa verovelvollinen on maan sisaisen paatosvallan alainen asia ei muitten sanelema. Talla asialla taas ei ole mitaan tekemista Suomen ja Espanjan verosopimuksella.
    4. Et ymmarra tata pointtia. Miten,kuka ja mista se myonnetaan. Sita ei myonna verottaja.
    5. Se on siella aika mahdottoman ja hyvin mahdottoman rajalla.
    6. Henkilokohtainen arvioni oli se etta vaikka siita niin paljon puhutaan niin ei viimeisten parinkymmenen vuoden aikana kenellakaan ole ollut sita kayttaa. Olisi todella mielenkiintoista nahda se.

    Veroilmoituksen esittamisvelvollisuus ei aína tarkoita verojen maksua.

    Saat taydellinen selvityksen asiasta ja kaikesta siita mika liittyy verotukseen Espanjan verottajan sivulta.


   • Elquenosabecalla kirjoitti:

    1. Jos kerran tama asia oli sinulle selva niin miksi sina sitten pahkailet jos henkilo haluaa ostaa loma-asunnon,siinahan on ihan selvat pelisaannot eivatka ne uudessa sopimuksessa muutu yhtaan. Lue sen uuden sopimuksen sisalto,se on jo valmis,vain allekirjoitus puuttuu. Hallituksen vaihtuminenkaan Espanjassa tuskin muuttaa tuota sopimusta.
    2. Mainitsemasi 12.000e ei pida paikkaansa.
    3. Muodollisuus ja asían anominen eivat ole sama asia.
    3. Espanjan verottajan maaritelma siita kuka,missa ja miten on Espanjassa verovelvollinen on maan sisaisen paatosvallan alainen asia ei muitten sanelema. Talla asialla taas ei ole mitaan tekemista Suomen ja Espanjan verosopimuksella.
    4. Et ymmarra tata pointtia. Miten,kuka ja mista se myonnetaan. Sita ei myonna verottaja.
    5. Se on siella aika mahdottoman ja hyvin mahdottoman rajalla.
    6. Henkilokohtainen arvioni oli se etta vaikka siita niin paljon puhutaan niin ei viimeisten parinkymmenen vuoden aikana kenellakaan ole ollut sita kayttaa. Olisi todella mielenkiintoista nahda se.

    Veroilmoituksen esittamisvelvollisuus ei aína tarkoita verojen maksua.

    Saat taydellinen selvityksen asiasta ja kaikesta siita mika liittyy verotukseen Espanjan verottajan sivulta.

    Lisaan viela kohtaan 3.2. Kyseessa on Espanjan verolaki ja se koskee kaikkia maassa asuvia eika tama tule miksikaan muuttumaan. Silla minka maan kansalaisia he ovat tai minka tyyppisia tuloja heilla ole mitaan valía kyseessa on asumisperusteinen verovelvollisuus. Espanjan verovelvollisuus on universaali.


   • Sinullakin vaihtuu nuo tiedot koko ajan esimerkiksi kirjoitit ensin:

    4. Tyokyvyttomyys/invaliditetiin myontaa Espanja ei Suomi. Loytyy verottajan sivulta parin vuoden takaa jo.

    VASTASIN:
    4. tottakai sen myöntää espanja , ei kukaan ole muuta luullutkaan ? puhehan oli nimenomaan espanjan 0 verosta , niin tottakai sen myöntää Espanja.

    SITTEN SINÄ TAAS VASTASIT:
    4. Et ymmarra tata pointtia. Miten,kuka ja mista se myonnetaan. Sita ei myonna verottaja.

    Eli tämän yhden kysymyksen selvitys oli että ensin kerroit että sen myöntää espanja ja tiedot löytyy verottajan sivulta ? sitten sanoin että tottakai sen myöntää Espanja , niin vatsasit että en ymmärrä asiaa vaikka olin samaa mieltä että sen myöntää espanja ? vastasit vain että sitä ei myönnä verottaja ? enhän minä puhunut mitään verottajasta tämän asian yhteydessä vaan sanoin että Espanja ? ainoastaan itse puhuit verottajasta siinä että löytyy verottajan sivuilta , sitten päivää myöhemmin kumosit oman tekstisi ? OOT AIKA SEKAISIN JA VOI OLLA ETTÄ MINULLA ON TIEDOISSANI PUUTTEITA , MUTTA ON NIITÄ SINULLAKIN TAI SITTEN SINULLA PAHA DEMENTIA NIINKUIN SIELLÄ PÄIN TEILLÄ MONELLA ON KUN OLETTE 70 JA KUOLEMAN VÄLILLÄ. SIIS TARKOITIN DEMENTIALLA SITÄ KUN ERI PÄIVINÄ OLET ERI MIELTÄ ASIOISTA !


   • ja tuo kirjoituksesi:

    3. Espanjan verottajan maaritelma siita kuka,missa ja miten on Espanjassa verovelvollinen on maan sisaisen paatosvallan alainen asia ei muitten sanelema.
    Talla asialla taas ei ole mitaan tekemista Suomen ja Espanjan verosopimuksella.

    Tuo on aivan älytön kirjoitus , joka ei pidä paikkansa. Espanja ja Suomi tekevät verosopimuksen joka määrittelee sen , että Suomesta eläkettä saavat ovat Suomen verotuksen piirissä jatkossa ! Silloin Espanjan verottajan määritelmä on juuri tuo sopimus. Jos et satu ymmärtämään niin myös Espanja suostuu tuohon sopimukseen ja allekirjoittaa sen ja siten aikoo sitä myös noudattaa !
    ei se silloin ole muitten sanelema , kun espanja itsekkin on sen hyväksynyt.

    TEILLE DEMENTOITUNEILLE PAPOILLE ON VAIKEA SELITTÄÄ YKSINKERTAISIAKAAN ASIOITA , KOSKA YMMÄRRYKSEN TASONNE ON JO AIKA LÄHELLÄ NOLLAA !!


  • Verosopimuksia valmistelevat kateelliset paskiaiset. Sosialidemokratiaa ei ole laitonta, mutta onhan se iso häpeä. Politiikan pohjana pitäisi olla jotain muutakin kuin kateus.

   • Vaikkapa ahneus !!!!


   • Toisten pärjäämisen evääminen on kateutta. Se on sosialismin suurin häpeä. Ahneuden kanssa sillä ei ole mitään tekemistä.

    Meidät verotetaan jo nyt hengiltä. Eläkkeellä sama kohtelu jatkuu vaikka tulot laskevat noin puoleen. SE EI ole oikein. Sitäpaitsi useimpien Kanarialle muuttaneiden päällimäinen syy ei ole veronkierto vaan ansaittu eläkeläisen elämä. Miksi siis kateuteen perustuen pitää näitä rankaista. Korostan, että mulle on ihan sama paljonko veroa menee, pärjään kyllä, eläkkeelänikin, kunhan sen aika koittaa.


  • Hyvä juttu että joutuvat maksamaan veroa , niin kuin muutkin ! aivan järjetön systeemi ollut aikaisemmin , mitä sitten jos asuvat muualla. Rahat tulee Suomesta niin verot myös Suomeen...

  • Suuri vääryys korjaantuu tuon verosopimuksen mukana. eläkeläiset saaneet Suomesta eläkkeen ja terveydenhuollon ( terveydenhuolto Espanjassa , mutta Suomi / kelahan ) sen maksaa ja vielä haluaisivat pummata verotkin itselleen ? hyvä että maksavat verot eläkkeistään niin kuin muutkin !

  • Dementiaakin sairastavat ihmiset ovat myos kunnioittamisen arvoisia joten ala HUUDA! Ei asiat muutu yhtaan miksikaan HUUTAMALLA eika latkimalla huutomerkkeja!!!!!!!

   • NO VITUTTAA VAAN SINUNLAISESI IDIOOTTI , KUKA ON TIETÄVINÄÄN ASIOISTA JA VASTAUKSESI SEKAVIA JA TÄYNNÄ VIRHEITÄ JA KIISTELET NIISTÄKIN ASIOISTA , JOISTA MUUT OVAT SAMMA MIELTÄ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  • En tiedä mihin kohtaan tämän vastaukseni laittaisin erilaisten kommenttien jälkeen.
   Kommentoin aihetta viestiketjun alussa.
   Kuitenkin olen sen jälkeen ihmetellyt suurimman osan kirjoittajien negatiivista suhtautumista siihen, että pienituloinen eläkeläinen saa/saisi edes jonkinlaisessa normaalissa taloudessa tuloihin nähden täällä Espanjassa.
   Tässä linkki tämän päivän Iltalehdestä http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015122120863912_uu.shtml
   Jos tuo summa on netto, niin kuulun samaan seuraan. Jos se on brutto, niin tienaan vain hieman enemmän Espanjalaisen verotuksen ansioista, maassa jossa eläkeläistä kohdellaan monessa paikassa, myös verotuksessa kunnioittavasti ja asiallisesti.
   Edelleen ihmettelen palstan kommentoijien negatiivista suhtautumista Espanjassa asuviin eläkeläisiin.
   Olen veroni työikana maksanut Suomeen ja nyt maksan sos.turvamaksun.
   Omalla ja monen muun suomalaisen pienituloisen eläkeläisen ei täällä tarvitse sos.toimen tukia, koska pystyy elämään pienellä eläkkeellä.
   Kukaan näistä kommenttien kirjoittajista ei ole ottanut kantaa, kuinka paljon Suomi säästää siinä, että nämä "köyhät eläkeläiset" eivät ole KELAN "luukulla" hakemassa tukea erilaisiin tarpeisiin.

   Kirjoitan nyt suurin kirjaimin, eili se tarkoittaa huutamista.

   MIKSI SUOMESSA KÖYHYYSRAJAN ALAPUOLELLA OLEVIEN IHMISTEN JA ELÄKELÄISTEN EI SAATAISI NAUTTIA EDES KOHTUULLISTA ELÄMÄNTASOA, KUN SUOMESSA SIIHEN EI OLISI VARAA JA PITÄISI KÄÄNTYÄ SOS.TOIMEN PUOLEEN.

   • Ihan asiallinen kirjoitus ja yritän vastata siihen asiallisesti. Ensinnäkin kysyit onko tuo summa netto vai brutto. Siinä jutussa lukee että on netto summa eli todellisuudessa käytettävissä oleva raha.

    Toinen asia on sitten tämä verotus ja käsittääkseni pyritään tasapuolisuuteen tuolla uudella verosopimuksella. eli ei olla kateellisia Espanjassa asuville eläkeläisille , vaan pidetään kohtuullisena , että kaikki maksavat tasapuolisesti veroa , koska ei suomessakaan asuvilla eläkeläisillä ole helppoa.

    sitten kun kaikki maksavat veroa tasapuolisesti ja saavat rahaa saman verran , niin jokainen voi valita mitä sillä pienellä rahalla tekee ? asuuko edullisemmassa maassa , suomessa pienemmässä ( edullisemmassa ) kaupungissa vai Helsingin keksustassa eli jokainen käyttää sitten pienet rahansa mihin haluaa kun kaikki saa tasapuolisesti rahaa tuon verosopimuksen jälkeen.

    sanoit myös että kukaan ei ole ottanut kantaa siihen paljon Kela säästää kun Espanjassa olevat eläkeläiset ei ole jatkuvasti Kelan luukulla ? tuohon ei ehkä ole otettu kantaa koska se on kohtuullisen vaikeaa , koska ei Suomessakaan jokainen ihminen käy tasapuolisesti Kelan luukulla.

    Sen voi tosin mainita että Espanjassa asuvien Ei tarvi käydä kelan luukulla koska Kelan maksusitoumuksen ansiosta (E121 kaavake ) Espanjassa asuvat eläkeläiset saavat terveydenhuollon ilman että siitä pitää maksaa. Tuo kuitenkin vastaa kelan luukulla käymistä sikäli että Kela maksaa kulut.

    jotkut Espanjassa olevat eläkeläiset jopa luulevat , että Espanja hyvää hyvyyttään antaa ilmaisen terveydenhuollon Suomalaislle Espanjassa asuville eläkeläisille , mutta sitä voi kokeilla onnistuuko se ilman Kelan E121 kaavaketta ? eipä onnistu eli kelan luukulle vaan jotta saa se terveydenhuollon Espanjassa veloituksetta.

    lisäksi se että Espanjassa asuva eläkeläinen ei kuluta sos. tmston rahoja niin sillä ei ole mitään väliä ja miksi ei niin siksi , että onko sen tuen nimi minkä saa Eläke , työttömyyskorvaus vai toimeentulotuki ( sos. tmsto ) niin ne on kaikki samoista vero varoista kustannettavia etuuksia ja ihan saman verran menee rahaa saako joku 1000,- eläkettä vai 1000,- toimeentulotukea !


   • ihanhyväuusiverosopimus kirjoitti:

    Ihan asiallinen kirjoitus ja yritän vastata siihen asiallisesti. Ensinnäkin kysyit onko tuo summa netto vai brutto. Siinä jutussa lukee että on netto summa eli todellisuudessa käytettävissä oleva raha.

    Toinen asia on sitten tämä verotus ja käsittääkseni pyritään tasapuolisuuteen tuolla uudella verosopimuksella. eli ei olla kateellisia Espanjassa asuville eläkeläisille , vaan pidetään kohtuullisena , että kaikki maksavat tasapuolisesti veroa , koska ei suomessakaan asuvilla eläkeläisillä ole helppoa.

    sitten kun kaikki maksavat veroa tasapuolisesti ja saavat rahaa saman verran , niin jokainen voi valita mitä sillä pienellä rahalla tekee ? asuuko edullisemmassa maassa , suomessa pienemmässä ( edullisemmassa ) kaupungissa vai Helsingin keksustassa eli jokainen käyttää sitten pienet rahansa mihin haluaa kun kaikki saa tasapuolisesti rahaa tuon verosopimuksen jälkeen.

    sanoit myös että kukaan ei ole ottanut kantaa siihen paljon Kela säästää kun Espanjassa olevat eläkeläiset ei ole jatkuvasti Kelan luukulla ? tuohon ei ehkä ole otettu kantaa koska se on kohtuullisen vaikeaa , koska ei Suomessakaan jokainen ihminen käy tasapuolisesti Kelan luukulla.

    Sen voi tosin mainita että Espanjassa asuvien Ei tarvi käydä kelan luukulla koska Kelan maksusitoumuksen ansiosta (E121 kaavake ) Espanjassa asuvat eläkeläiset saavat terveydenhuollon ilman että siitä pitää maksaa. Tuo kuitenkin vastaa kelan luukulla käymistä sikäli että Kela maksaa kulut.

    jotkut Espanjassa olevat eläkeläiset jopa luulevat , että Espanja hyvää hyvyyttään antaa ilmaisen terveydenhuollon Suomalaislle Espanjassa asuville eläkeläisille , mutta sitä voi kokeilla onnistuuko se ilman Kelan E121 kaavaketta ? eipä onnistu eli kelan luukulle vaan jotta saa se terveydenhuollon Espanjassa veloituksetta.

    lisäksi se että Espanjassa asuva eläkeläinen ei kuluta sos. tmston rahoja niin sillä ei ole mitään väliä ja miksi ei niin siksi , että onko sen tuen nimi minkä saa Eläke , työttömyyskorvaus vai toimeentulotuki ( sos. tmsto ) niin ne on kaikki samoista vero varoista kustannettavia etuuksia ja ihan saman verran menee rahaa saako joku 1000,- eläkettä vai 1000,- toimeentulotukea !

    Työeläkkeitä ei makseta verovaroista vaan eläkevakuutusyhtiöistä. Jokaisen saama eläke kertyy vain hänen omista tuloistaan - ei kenenkään muun (pl. työkyvyttömyyseläke). Eläkevakuutusta maksetaan keskimäärin noin 24% jokaista palkkaeuroa kohti.

    On idioottimaista, että Suomen ja Espanjan välillä pitää käydä jotain ihme kuponkisotaa kateellisten nysvääjien takia - luonnollisempaa ja taatusti tehokkaampaa olisi verottaa yleissäännön mukaan aina asuinpaikkakunnalla. Siellä niitä teitä kulutetaan ja kulttuuripalveluista nautitaan ja viemäreitä käytetään päivittäin... ja terveyasemia joskus harvoin.


   • Kun puhutaan Espanjan eläkeläisistä ja siitä ketä tämä uusi verosopimus eniten kirpaisee niin ne on pieni tuloiset eläkeläiset eli kelan kansan eläkkeellä olevat ja lisäksi jos työeläke jää pieneksi niin saa lisäksi vielä kelan kansaneläkettä , joten aika paljon verovaroista maksetaan noita ja suomalaisia ne eläkeyhtiötkin on jotka maksaa , joten verot Suomeen , Kiitos

    Tuo Veroasia on kuitenkin sellainen , että se on mielipideasia eli voi olla kumpaa mieltä tahansa ja on omalla tavallaan oikeassa , koska kummankin mielipiteen voi useilla eri argumenteilla perustella hyvinkin järkevästi eli yhtä totuutta ei ole...


   • Kunnan ja valtion eläkkeet verotetaan jo vanhassa sopimuksessa Suomessa ... kai sitten kansaneläkkeetkin.


   • Kunnan ja valtion eläkkeen saa jos on ollut kunnalla tai valtiolla töissä ! kansaneläkkeen saa lähinnä jos ei ole ollut juuri missään töissä ja kansaneläke ja työeläke verotetaan samalla lailla molemmat ja iso osa saa niin pientä työeläkettä , että saa lisäksi vielä vähän kansaneläkettä eli ne on samoilla perusteilla myönnettäviä eläkkeitä , vaikka maksaja onkin eri.


  • Nykyinen systeemi on täysin järjetön. Kun laittaa kirjat Espanjaan, niin voi nostaa Suomesta vuokratulot verovapaina. Sitten myy vaikka silloin tällöin vuokrakämpän voi myydä ilman veroja kun taas Suomessa on ylempi pääomavero jo 34 %. Sitten vielä ei maksa eläkkeestä veroja. Kohta olisi eläkepaperit taskussa ja olisi kannattanut asua välillä Espanjassa ja lomailla Suomessa. Tällä systeemillä olisi säästänyt veroissa tuhansia euroja kuukaudessa. En kyllä tiedä verottaako Espanja Suomen vuokrataloista ja myyntivoitoista. Hyvä, että tällainen ei ole enää mahdollista, niin ei tule kiusausta muutosta.

  • Kävin verotoimistossa tiedustelemassa tuota vuokrakämppäasiaa ja siellä oltiin ihan yhtä kuutamolla kuin täälläkin. Uuden lain sisältöä ei osattu kertoa lainkaan, eikä käytännöistä ollut tarkaa tietoa.

   Senverran sain lypsettyä virkailijasta irti, että pääasiallisesti vuorasta tulevaa tuloa perii maa, joss asunto sijaitsee. Vuokratuotto pitää kuitenkin ilmoittaa suomessa verottajalle ja jos se ylittää 10000 euroa vuodessa, pitää siitä maksaa pääomaveroa. Mutta tuosta summasta saa vähentää kaikki kohdemaan perimät verot ja maksut. Vähennyskelpoista on mm yhtiövastike, jos sellaista joutuu maksamaan.

   Tästä voinee päätellä, että yksittäinen pieni asunto ei käytännössä maksa Suomen valtion pulesta enää yhtään lisää verojen muodossa, vaan pääasiallisesti ne menevät kohdemaahan. Silti ne pitää ilmoittaa suomessa verottajalle.

   Verotoimistossa eivät tienneet, koska uusi veromalli on täysin selvä, mutta epäilivät, että tammikuun aikana kannattaisi tulla kyselemään lisää, kunhan saavat koulutusta asian suhteen.

   • vastaus loytyy aiemmasta kirjoituksestani. ei-residentti maksaa loma-asunnosta Espanjaan: kiinteistoveron, loma-asuntoveron ja jos sita vuokraa myos vuokratulosta.
    tama ei tule muuttumaan koska tama on Espanjan verolaissa ja koskee ei-residentteja. miten taas suomi haluaa loma-asunnot, niista saatavat tulot ym. verotettavaksi ja tai ilmoitettavaksi niin sen maaraa suomen verolaki.


   • On se kumma kun ammatikseen Verotoimissa työskentelevätkään eivät tiedä vielä uuden verosopimuksen vaikutuksia , vaikka heillä henkilöitä töissä jotka ovat erikoistuneet ulkomaan verotus asioihin ja joilta voivat tarvittaessa konsultoida mikä tilanne.
    Sopimustahan ei ole kokonaisuudessaan vielä julkaistu kaikkine yksityiskohtineen. toki oleellisimmat tiedot alustavasti kerrottu.
    Silti vaikka sopimus ei ole täysin tiedossa niin tässäkin keskusteluketjussa dementoituneet vanhukset ketkä eivät ole vuosiin tajunneet edes mikä vuosi nyt menossa , niin jakavat omasta mielestään " oikeaa " tietoa täällä ja toivottavasti nyt tajuavat , että asiat ei ole vielä täysin selvät kenellekkään , NIIN TURHA ARVAILLA ASIOITA JOSTA EIVÄT MITÄÄN TAJUA !


   • jnhgutbuy kirjoitti:

    On se kumma kun ammatikseen Verotoimissa työskentelevätkään eivät tiedä vielä uuden verosopimuksen vaikutuksia , vaikka heillä henkilöitä töissä jotka ovat erikoistuneet ulkomaan verotus asioihin ja joilta voivat tarvittaessa konsultoida mikä tilanne.
    Sopimustahan ei ole kokonaisuudessaan vielä julkaistu kaikkine yksityiskohtineen. toki oleellisimmat tiedot alustavasti kerrottu.
    Silti vaikka sopimus ei ole täysin tiedossa niin tässäkin keskusteluketjussa dementoituneet vanhukset ketkä eivät ole vuosiin tajunneet edes mikä vuosi nyt menossa , niin jakavat omasta mielestään " oikeaa " tietoa täällä ja toivottavasti nyt tajuavat , että asiat ei ole vielä täysin selvät kenellekkään , NIIN TURHA ARVAILLA ASIOITA JOSTA EIVÄT MITÄÄN TAJUA !

    Koko sopimus on ollut luettavissa valtioneuvoston sivuilla heti allekirjoitusten jälkeen.


  • Onko kukaan kuullut mitään uutta tästä meitä kaikkia kiinnostavasta asiasta.

   • "Onko kukaan kuullut mitään uutta tästä meitä kaikkia kiinnostavasta asiasta."

    Mitä "uutta" siitä tulisi kuulla? Kaikki oleellinen on jo julkaistu, vain onko sinulla joitakin aivan poikkeusellisia ertyistilanteita, jotka eivät alla olevasta käy ilmi?

    Siinä tapauksessa kannustan ottamaan suoraan yhteyttä Veroviraston ulkomaiden yksikköön.

    ***

    "Suomen ja Espanjan välinen verosopimus allekirjoitettiin
    Valtiovarainministeriö"

    15.12.2015 17.15

    - http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-ja-espanjan-valinen-verosopimus-allekirjoitettiin?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10623


   • Kuten edella jo kirjoitin, ei-residentti verotus pysyy semana kuin aikaisemmin. Siitahan tassa uudessa sopimuksessa ei olekkaan kysymys. Suomessa asuva (tai muussa toisessa maassa asuva) jolla on Espanjassa LOMA-ASUNTO ja joka tassa tapauksessa on no-residente eli ei-residentti ,maksaa Espanjalle kiinteistoveron vuosittain , LOMA-ASUNNOSTA vuosittain veron ja jos sita vuokraat niin myos vuokratulosta veroa. Pitaako ulkomailla olevasta omaisuudesta ,ja tai siita saatavasta tuloista ilmoittaa asuinmaan verottajalle pitaa sita itse kysya oman maan verottajalta.


  • Mikä ihmeen loma-asuntovero?

   Kaikki asunnot espanjassa, mukaan lukien kerrostaloasunnot, ovat kiinteistöjä joihin kuuluu myös laskennallinen osuus rakennuksen tontista. Kaikilla asuntorakennuksilla on aina oma tontti. Vuokratontteja ei Espanjassa asuntokäytössä ole.

   Ei-residentti maksaa asunnostaan vuosittain seuraavat verot:
   - Kiinteistöveron, "IBI", sen kantaa kaupunki/kunta. Vero perustuu kiinteistölle määritettyyn verotusarvoon," Valor Cadastral". Kaupunki/kunta laskee ja veloittaa veron.
   - Laskennallinen tulovero joka maksetaan valtiolle. Verovelvollinen täyttää itse
   ilmoituksen vuosittain. Vero perustuu tällä hetkellä em. verotusarvoon.

   Jos kiinteistöstä on vuokratuloja ne maksetaan Espanjaan käyttäen samaa lomaketta
   kuin em. laskennallisessa tuloverossa.

   Käytän sanaa lomake pienimuotoisesta sovelluksesta jonka voi verottajalta ladata ja
   jolla verovelvollinen näitä ilmoituksiaan väsäilee.

  • Kaytin sanaa Loma-asunto jolla yritin tehda eroa ei-residentin ja residentin asuntoa koskevaa verovelvollisuutta ja saadoksia. Ottaen huomioon etta suomi-espanja verosopimus kasittelee siella mainittuja asioita ja espanjan oma verolainsaadanto kasittelee ei-residentin verotusta jota sovelletaan naissa LOMA-ASUNNOISSA joita muutama kirjoittaja oli kysynyt. Muutenhan kirjoituksesi piti tietoa sisalla. Valor Catastral, kiinteisto,tontti ym. Tyoskentelen asian tiimoilla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   7622