Peltipoliisit 4. Tiellä, kirjeeni poliisille

Ettanainsuomessa

Lahti-Heinola 4. tie tiistaina 15.12 automaattisen siirrettävän peltipoliisivolkkarinne kulmassa Vierumäen kohdalla välähti. Ajoin "tietyö-kohtaa" kohtaa ohi 3 kertaa, motarilla 2 kaistaa menoväylää, hämärät 80 ja 60 nopeusrajoitukset avoimen selkeällä menoväylällä!? Työkonekin pientareelle oli tuotu, päivällä kyllä työntekijöitä ei näkynyt eivätkä koneet liikkuneet. Niin ja Lahden suuntaan, kas kas kummaa, aivan 100% vastaava kattaus parin kilometrin päässä Lahden suuntaan, siis toiseen motarin suuntaan. Tähänkö on tultu, poliisi lavastaa sakkorysiä!! Selityshän teillä tottakai ja tarkistettuna on, pulinat pois, sehän on selvä. Noh, illalla 60 lätkät oli kaadettu, kameramaija kai lähti välllä hyvinansaitulle yöunelle, huomenna sit taas uusiksi. Tulen olemaan ehkäpä 2-3000 € köyhempi, hämärien nopeusrajoituskilpien minulta huomioimatta jääminen suoralla avoimella motarilla maksoi 3 viikon työni. Eipä huvita juuri töihin mennä, ei ainakaan mitään kuntatyönantajalleni hyödyllistä tehdä. Täytyypä tarkailla, tuleeko vastaani poliisien sukulaisia.

Otan itselleni samat oikeudet kuin teillä. Olempa ollut tyhmä, kun olen elänyt Suomen lakeja kunnioittaen jo 52 vuotta, huiputtaa ja valehdella siis saa.

Hävetkää Poliisit.

11

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poliisivaltio

      Poliiseja kun ei riitä tarpeeksi valvomaan liikennettä jolloin sakkorahat on laskeneet pitää ottaa vähäisistä partioista kaikki irti. Siihen perustuu liikennesakkojen korotuskin, saadaan kerättyä mahdollisimman paljon rahaa pienellä vaivalla. Valistus on unohtunut täysin, nyt on rahastus tärkeintä. Autoilijoilta sakkorahat saa melkein aina toisin kuin sakot lainrikkomuksista jota usein tekee ulosotossa olleet jolloin sakkorahat jää saamatta. Näin ei koroteta sakkorangaistusta esimerkiksi juoksukaljoja hakeville, jää rahat saamatta.

      Tuntuu aika epäreilulta ja vähentänee poliisen kunnioitusta kun poliisit laitetaan keräämään kansalaisilta lisää rahaa valtion kassaan. Sehän menee ennen pitkää siihen että henkilö jolla on luottotiedot kunnossa saa varmasti sakon kun taas henkilö joka on ulosotossa selviää varoituksella. Poliisi tuskin myös edes rupeaa tutkimaan tapauksia joista rahantulo valtion kassaan on epätodennäköistä.

      Täytyy tottua vain sakkorysiin vaikka kaikkia on vaikea havaita, ei niitä turhaan nimitetä rysiksi. Nyt olisi hyvä mobiilisovellus paikallaan. Sellainen johon olisi helppo ilmoittaa rysistä ja joka varoittaisi sellaisen lähellä. Toivottavasti joku sellaisen tekisi jossain vaiheessa. Ennen kun La-puhelimet oli yleisiä niin kuuli monta kertaa kun jossain oli karhu kytiksellä mutta enää ei taida monellakaan La-puhelinta autossaan olla.

    • poliisivaltio

      Nyt tulee liikaa kirjoitettua mutta harmittaa asia minuakin suunnattomasti ja tuli vielä mieleen yksi juttu. Kun saataisiin ihmiset ostamaan PMR puhelimia jotka on lupavapaita radiopuhelimia niin niillä voisi aina ilmoittaa havaitessaan rysän. Kantama niissä ei ole kuin noin viisi kilometriä mutta riittäisi tarkoitukseen. http://www.rxtx-tuote.fi/?valikko=pmr&sivu=pmr

    • HAAAAHHAHHAH

      Muaaaah! Peltipoliisi on silti fiksumpi kuin aito!

    • Mielestäni peltipoliisin yläpuolella pitäisi olla nopeusliikennemerkki, tietäisi mitä sai ajaa! Muuten olet epävarma, mikä nopeus oli!

      • repeilijä.hahhaa

        Ja poliisien otsassa näiden äo, eipä se yksi numero paljoa tilaa vie. HOOOH HOH HOH HOOO!


    • Autoilija881

      Ylinopeussakot on täysin vapaaehtoisia maksuja. Seuraa liikennemerkkejä ja aja rajoituksen mukaan niin ei tarvitse valittaa sakoista. Ylinopeudesta pitäisi sakottaa kovemmalla kädellä ja kortti pois vuodeksi heti toisista sakoista. Varsinkin moottoriteille pitäisi lisätä peltipoliiseja.
      Ps: olen ajanut yli 20 vuotta enkä koskaan ole saanut ylinopeussakkoja.

      • Pikkuautolla

        Noin se tietysti on mutta on välillä vaikeaa tällä luonteella. Suurimmaksi osaksi sitä ajaa nopeusrajoituksien mukaan navigaattorista nopeuden tarkistaen mutta jossain vaiheessa rupeaa ärsyttämään nämä homot jotka roikkuu perässä. Jos on kauhea kiire niin menisivät ohi mutta ei, jäävät siihen ihan taakse roikkumaan. Samoin nämä kiilarit joiden on pakko päästä ohi kun edessä on pikkuauto ja jotka jäävät sitten eteen maleksimaan. Kiukku kun tarpeeksi kasvaa niin joko sitä painaa kaasua tai seuraavissa liikennevaloissa antaa hiukan palautetta. Jälkikäteen tietysti katuu mitä tuli tehtyä mutta siinä tilanteessa kun kiukku nousee potenssiin tuhat niin ei voi mitään. Siinä mielessä pitää mielummin vähän ylinopeutta niin ei verenpaine nouse liiaksi. Typerää vain jos annetaan sakko muutaman kilometrin ylityksistä niin kuin suunnittelevat.


    • paskantärkeä

      Aloittaja: jos viitsit, lähetä tuosta juttuvinkki lehteen. Tuo on aivan törkeää rahastusta. Kuinkahan moni on saanut sakot tuossa paikassa? En tiedä onko toimittajalla oikeus saada vastaus poliisilta jos vaivautuisi kysymään.

      Ja sulle Autoilija 881: voi olla että sulla ei ole sakkoja, mutta ei ole varmaan läheisiäkään. Vaikutat vastenmieliseltä tyypiltä. Mutta tuollaisiahan tässä maassa riittää.

    • VAskoli

      Aloittajan teksti on kyllä epäselvää ja asia ei tule kyllä kunnolla ilmi.

      Mut kun sitä tutkii tajuaa kyllä :D

      Mutta aian on onglema nämä kaaharit tietöiden kohdilla, hyvä että sitä valvotaan, olkoonkin että työt ei olleet edes menossa.

      Mutta jos tämä säästää tulevaisuudessa yhdenkin tietyömiehen hengen, sakkosi ei heilauta minua pätkääkään, Tosin ei heilauta nytkään ;)

    • uuterea

      Aloittajan vika. Maksa.

    • Aikaa.menee

      Valittaminen ei kannata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      436
      3195
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      110
      2662
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      394
      2616
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      159
      2096
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1917
    6. 173
      1325
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1317
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1196
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1143
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1000
    Aihe