Terveyden edistäminen

Teppo-

60

1293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näinjuuri

      Jeps. Tarvittaisiin enemmän ja tarkempia tutkimuksia määrittelemään, milloin koiran kunto on hyvä ja milloin ei... parhaana ystävänä ja kotikoirana menettelee vähemmän tervekin koira, mutta rotutyypillisistä vaivoista ei päästä eroon ilman tarkkaa jalostuskoirien valikointia. Oman koiransa vioille sokeutuu helposti ja silloin tarvitaan mustaa valkoisella kertomaan, että onko koira oikeasti terve vai pelkästään omistajan omasta mielestä :/

      Uudenvuodenlupaukseni; sesse luustokuviin ja silmätarkkiin ensi vuonna!

    • 1519

      Itsellesikö sinä tarvitset mustaa valkoisella lapun? Niitä saa mm. eläinlääkäristä. Lisäksi on monenmoisia terveystarkastuksia, -kuvauksia ja dna testejä joita voit teettää. Kaikista saat kirjallisen paperin.

    • Teppo-

      Kovin on hiljainen tämä keskustelu? Eikö terveys sitten oikeasti ketään kiinnostakkaan vaikka tiettyjen kasvattajien kohdalla se on lähes vaatimus jotta jalostuskoirat tutkitaan ja siltikkin sosiaalisessa mediassa panetellaan.. Tulee väistämättä mieleen,jotta terveys on toisarvoinen asia,tutkimukset ilmeisesti liian kalliita,mutu-tuntuma ja juorut kultaakin kalliimpia..

      • Ihmeellinenterveys

        Terveystuloksills ei ole nykypäivänä mitään väliä. Tutkitaan kun on pakko. Ja jos tulokset on huonoja niin siltikin käytetään jalostukseen ja vedotaan siihen, että kaikkea ei voi sulkea jalostuksessa pois. Simppeliä, eikös? Kun omassa koirassa ei nähdä vikoja eikä halutakkaan nähdä.
        Nyt vaan kaikki ostamaan tanskandoggi ja joko käyttämään itse jalostukseen tai antamaan urosta kaikille. Tuloksilla ei väliä. Surullinen suuntaus tanskandogeissa. Ei haittaa silmäviat eikä selkäviat/luusto ongelmat ja ei haittaa sydämessään olevat sairaudet tai sivuäänet , luonteista puhumattakaan.


    • Kyseenalaistajana

      Eivät pelkät tutkimukset merkitse mitään, ellei niitä osaa tulkita oikein. Jos kaikille jalostuskoirille tehdään kaikki mahdolliset tutkimukset ja kaikki joilla jotain "näkyy", jätetään pois jalostuksesta, kuolee rotu sukupuuttoon. Onko tutkimuksia vaativilla ammattitaitoa karsimiseen?

      • juoruämmiä

        Eikä kuole.

        Jos sinusta jokaisella tanskandogilla on jokin niin merkittävä vika tai sairaus, ettei jalostuskäyttö tule kysymykseenkään, niin miksi tätä rotua edes rakastettaisiin ja vaalittaisiin? Nätin paperinpalan takia vai?

        Kaikkea mahdollista ei ole tarpeen tutkia; vain jalostustyöhön vaikuttavat seikat. Ei dogeilta nyt syringomyeliaa kannata alkaa seuloa! Sitten kun tilanteesta päästäisiin kartalle, voitaisiin terveystarkkien listaa muokata. Jokin kannasta häivytetty sairaus voitaisiin poistaa listalta ja jos rodussa alkaisi ilmaantua vaaran merkkejä, uusi uhka voitaisiin ottaa tarkemmin tarkasteltavaksi... tavoitteena on terve koirakanta.

        Kuinka suuri merkitys ammattitaidolla on nyt, kun karsiminen tapahtuu pelkästään juorujen perusteella? :D


    • Haluatkomiljonääriksi

      Kaikkien tutkimusten teettäminen on laskenut kuin lehmän häntä:
      (Lonkat ja kyynäreet)
      2010 138 kpl
      2011 121 kpl
      2012 103 kpl
      2013 113 kpl
      2014 98 kpl
      2015 96 kpl

      Ja tähän liittyy kai raha, tai lähinnä sen puute, kun koiria ei enää tutkita:

      Lonkat & kyynär ka 300€
      Selkä samassa yhteydessä 60-100€
      Sydänkuuntelu 20-80€ , nykyään kun ei saa välttämättä samalla käynnillä samassa paikassa
      Sydänultra 260-360€
      SKL lausunto maksut 40 30€
      Samalla kaavalla silmä ja polvitutkimukset.

      • pentue6vuotiaalle

        Kuinka monta tuhatta menee koiran eliniän aikana sertijahtiin tai söpöihin kaulapantoihin? Ruokinnasta puhumattakaan.

        Kuinka paljon säästettäisiin pitkällä aikavälillä, jos 20 vuoden kuluttua ei olisi yhtäkään sydänlääkitystä tai nivelravinteita vaativaa koiraa... tai jos rodun keski-ikä saataisiin nostettua lähemmäs 10 vuotta eikä pentuja tarvitsisi häslätä alle 5-vuotiaille koirille ennen kuin ne jo kuolevat pois... jossain rodussa viimeinen harkittu pentue voidaan teettää nartulla, joka toisessa rodussa olisi ehtinyt maata haudassaan vuoden tai kaksi... lyhytjänteisellä jalostuksella saadaan lyhytjänteiset tulokset... kukas sen maksaa? Kasvattaja toki hyötyy, kun sairaiden ja kuolleiden koirien tilalle ostetaan 3-6 vuoden kuluttua uusi 1500 hintainen pentu... sen sijaan että paras ystävä eläisi 10 tai 15 vuotta...

        Kasvattajien arvomaailmahan tässä esitellään eikä mitään muuta.


      • kallisondoggipitää

        MIksi ostatte doggeja? Ootteko koskaan miettineet asiaa oikeasti?


    • Köyhäuros

      Miksi kasvattajien pitäisi kaikki maksaa? Onko uroksen omistaja valmis satsaamaan samaa rahaa? Samat tutkimukset on tehtävä myös uroksille....

      • kkjkhkhjv

        Kuka tässä on pelkkiä kasvattajia hiillostanut? Ja kenen luulet määräävän tulevaisuuden doggien geenit ellei kasvattajien...? Muiden on vähän paha tulla sanomaan, että tätä koiraa tämän koiran kanssa...

        Millainen kasvattaja huolii"arvan" jalostukseen. Jos ei tule hyppymaksuja ilman terveystuloksia, niin johan alkaa ell-käynnit kiinnostaa...

        Sitä paitsi keskiverto jalostusuros on jo nykyään enemmän tutkittu ja useammassa kehässä käytetty, emäksi kelpaa nimetön maatiainenkin kunhan raha liikkuu...


    • Googlepevisa

      Kkjkh... Jne yrittää olla fiksu.
      Mutta ei ole.
      Etkö tiennyt, että dogit on PeViSa: ssa.
      Googleta se.
      Tiedät sitten ,ettei raha liiku, niinkuin sinä typerys luulet.
      Sivistä itseäsi.
      Kiitos.

    • Mietteitä

      kkjkhkhjv kirjoitti: "Millainen kasvattaja huolii"arvan" jalostukseen. Jos ei tule hyppymaksuja ilman terveystuloksia, niin johan alkaa ell-käynnit kiinnostaa... "

      Jos Pevisa viedään sille tasolle mitä kennelliitto suosittaa, niin silloin on niin uroksen kuin nartun omistajalla oltava molemmilla tonnin verran euroja pistää terveystutkimuksiin. Ja kun uroksenomistaja haluaa pitää sessensä jalostuskelpoisena, niin kerran vuodessa reippaan 500€ sydäntutkimukset. Kyllähän nämä saattaa sinne astutusmaksuunkin hiukan vaikuttaa, varsinkin jos ensimmäisen vuoden aikana ei ole yhtään pentua syntynyt, on ollut yksi hyppy.... Satsattu ensin tonni ja seuraavana vuonna viissataa ja vastineeksi on saatu 150 - 300€ hyppymaksuja.
      Kyllähän olisi kohtuullista että kasvattajan eli nartun omistajan on maksettava myös uroksen terveystutkimukset ja tietysti astutusmaksut sen päälle, eikös vain? Eihän kasvattaja mitään arpaa halua ostaa ja kyllä se kasvattaja joutaa maksamaan tuollaiset pienet terveystarkastusmaksut uroksellekin rakkaudesta rotuun....

      • Kkkejkkkfkf

        Kasvattaja mitään maksa, sehän siirtää kaikki kulut pennunostajille! Jos terveystutkitut pennut eivät mene kaupaksi niin missä vika? Yhden monisairaan koiran jälkeen en ala itsekään "arvasta " maksaa! Turha räkyttää.


      • Kiinnostaatietää

        "Terveystutkitut pennut" ?

        Mitäpä terveystutkimuksia suosittaisit 8 viikkoisille pennuille, jotta esim pentu sinulle kelpaisi?


    • Mietteitä

      Niin, kasvattajanhan tietenkin siirtää kulut pennunostajalle, onneksi uroksenomistaja ei kustannuksiaan siirrä astutusmaksuihin, mitkä kasvattaja maksaa. Kasvattajahan se vastaa pennuista, ei uroksenomistaja.
      Jos pennunostajat ovat valmiita maksamaan kunnolla tutkituista pennuista niin mikäs siinä. Valitettavasti kun hinta nousee niin ulkomailta haetaan "halavalla hyvää". Harvassa löytyy ihmisiä jotka pistävät astutuksen yhteydessä nartun omistajalle useamman satasen, jopa tonnin, omistaan tutkimusten muodossa. Sama on kasvattajillakin, kenen pörssi kestää myydä pentuja joiden kulut ovat satoja euroja suuremmat per pentu kuin pennun hinta? "Kasvattaja mitään maksa, sehän siirtää kaikki kulut pennunostajille!" Tottakai kasvattaja myy pennut, antaa vielä ostajalle rahaa mukaan ja ikuisen takuun. Se on sitä oikeata rakkautta rotuun.

      • fzdfzsdf

        Oman kokemukseni mukaan vain terveiden koirien kasvattajat antavat elinikäisen takuun... tutkimattomia tai "jalostajan vapaudella" kasvatettujen pentujen takuut ja yhteydenpito päättyvät, kun pentu poistuu pihasta. Milläs sitten erotat nämä kaksi ryhmää toisistaan, ellet terveystutkituilla vanhemmilla? Mukavakin ihminen voi olla terveysasioiden suhteen tietämätön, jopa välinpitämätön!


      • Mietteitä

        Kuten aiemmin Kiinnostaa tietää kirjoitti "Mitäpä terveystutkimuksia suosittaisit 8 viikkoisille pennuille....". Ei terveystutkitut vanhemmat takaa terveitä pentuja, jos A-lonkkaiset vanhemmat, niin kuvitteletteko että pennut ovat kaikki A-lonkkaisia? Ei pidä paikkaansa. Sama on muidenkin tutkimusten kanssa, aina on olemassa geneettinen vaihtelu ja vielä mutaatiot päälle. Samoin voidaan kysyä että miten sydäntutkimus ehkäisisi esim. allergioita? Jos koira on monisairas, niin mitä kaikkea olisi vanhemmilta pitänyt testata jotta ne olisi voitu ehkäistä? Ja onko kaikkeen edes testejä?
        Jos edellytetään kasvattajalta todellakin vain ja ainoastaan ehdottoman terveitä pentuja, niin kannattaa siirtyä tekemään lelukoiria (nekin kylläkin saattavat mennä rikki kovemmissa leikeissä ja takuuhan se korvaa). On luonnonlaki että jos eläimiä kasvatetaan vuosikymmeniä, niin jossain vaiheessa tulee sairaita (ei täysin terveitä) yksilöitä. Tämä ei tarkoita sitä, että kasvattaja olisi vastuuton, vaan tulee eteen sellainen yhdistelmä missä kohtaa ei toivotut ominaisuudet, mistä ei ole voitu tietää (vaikka olisi tutkittu kuinka paljon hyvänsä).
        Perään maalaisjärkeä kaikilta, niin kasvattajilta kuin pennunostajilta sekä kennelliitolta ja rotujärjestöiltä.


      • Kkkkkkkfkfk

        Ei tässä olla sairaita pentuja kieltämässä, vaan sairaiden koirien käyttö jalostukseen. Monisairas jälkeläinen voi olla luonnonoikku, mutta sen käyttäminen edelleen jalostukseen on rotukoirien statuksen kuvaavaa idiotismia. Tulevaisuutta ei kukaan ennusta mutta tarkoituksellinen paskan jalostaminen ei ole hyväksyttävää sekään.


      • Mietteitä

        Olen kanssasi samaa mieltä, että sairaita koiria ei käytetä jalostukseen, sehän on päivänselvää. Kysehän on siitä, että voidaanko testauksilla taata terveet jälkeläiset?


      • hämmästynyt
        Kkkkkkkfkfk kirjoitti:

        Ei tässä olla sairaita pentuja kieltämässä, vaan sairaiden koirien käyttö jalostukseen. Monisairas jälkeläinen voi olla luonnonoikku, mutta sen käyttäminen edelleen jalostukseen on rotukoirien statuksen kuvaavaa idiotismia. Tulevaisuutta ei kukaan ennusta mutta tarkoituksellinen paskan jalostaminen ei ole hyväksyttävää sekään.

        Kuka käyttää sairaita koiria ?Doggikasvattajatko?


      • 1520å
        Mietteitä kirjoitti:

        Olen kanssasi samaa mieltä, että sairaita koiria ei käytetä jalostukseen, sehän on päivänselvää. Kysehän on siitä, että voidaanko testauksilla taata terveet jälkeläiset?

        Järki hoi! Millään ja kenenkään testauksilla kukaan ei voi taata terveitä jälkeläisiä.

        Ei ne siellä kätilöopistollakaan lupaa, että tämä vauva ei koskaan sairastu mihinkään.


    • Hullunmaksimenee

      Minkä ihmeen elinikäisen takuun ja mille asialle?

    • Totuusonjulma
    • rotunaiskone

      noh,rotukoirat nyt vaan on sairaita...ei tanskandoggi ole mitenkään yksin tämän asian kanssa. Jotenkin tuntuu siltä että kasvattajat,rodusta riippumatta,ovat kovia jeesustelemaan ja arvostelemaan muiden kasvatustyötä. Ja samaan aikaan tekevät itse täysin samanlaisia jalostusvalintoja ja osaavat perustella ja vakuutella omaa rotua "edistävää" jalostusvalintaansa omille kannattajilleen. noh,ihmiset nyt vaan ovat sellaisia,eivät oman rodun,vaan oman EDUN edistäjiä;)

    • Midnightwalkers

      Eikö kasvattajia tai harrastajia huolestuta ollenkaan kun katsoo jalostustietojärjestelmää. Selissä alkaa olemaan sanomista, on melkein sääntö kuin poikkeus että SP tai LTV on jonkin asteinen ja jollei selissä niin lonkissa tai kyynärissä.
      Ja todella hävyttömän vähän näkee silmiä tutkittavan. Suomessakin näkee todella hurjia silmiä joka värissä. Pahimmat taitavat tällä hetkellä musta/harlekiineissä. Eikö jalostuskoirilta tai jalostukseen käytettäviltä koirilta vähintäänkin olisi hyvä tutkia silmiä, toki muiltakin.
      Tämmöisiä mietteitä yön pimeinä tunteina.

    • Tutkimattaterve

      Midnightwalkers, Näinpä juuri. Ylipäätään virallisia näkee suurimmaksi osaksi vain pakolliset lonkat ja kyynärät. Ei tarvitse olla kovakaan ruudinkeksijä tajutakseen miksi silmät ja selät esim. jätetään joko tutkimatta tai jätetään tutkimustulos vain omaan tietoon. Vähemmän tutkimuksia-> terveemmältä näyttää..vai näyttääkö.Paskat!

    • Enkeleitäonkoheitä

      Uskon vahvasti , ja olen nähnytkin , että myös paljon terveitä selkiä jätetään lausumatta kohtuuttomien maksujen vuoksi . Kuka kennelliittoa haluaa kannattaa , kun ei rahoille saa mitenkään vastinetta .
      Paljon huolettaa miksi kaikki ei merkkauta koiraa kuolleeksi , vaikka syy olisi täysin ns . normaali . Pentuja syntyy ja kuukauden kuluttua isän tai emän lähisukulaisia liitelee taivahissa .

    • Hyisilmä

      Jukoliste miten järkyttäviä silmiä on mustissa!!!!! Ja ennustan et tulevaisuudessa jalostetaan OK silmillä. Hallelujah!

    • Eilisenteerenajatuksia

      Suomessa luonteet menny huonompaan samoiten tanskandoggien terveydet. Ulkomuodon ja titteleiden tavoittelu menny ihan hulluksi. Jokainen näkee vain omansa, mutta ei koirien ja sukujen virheitä eikä sairauksia. Puhutaan muka rodun parhaaksi. Paskat. Tanskandoggi ihmisiä ei kiinnosta pätkääkään terveys eikä luonteet. Halutaan vain omasta sessusta niiiin ihania pentuja. Titteleitä nimen eteen vaan niin johan urosta tai narttua saa käyttöön. Ihmiset puukottavat toisiaan kehien laidoilla, SoMessa ja puhelimitse huudellaan kenellä kaunein koira. Sairauksista vaietaan. Koirat rähisevät kehienlaidoilla.
      Tervetuloa mukavan harrastuksen pariin.
      Kaikkia käytetään terveystuloksista ja luonteista huolimatta. Vielä useaan kertaan. Tuodaan ulkomailta spermaa sammioittain ja huudetaan suureen ääneen kuinka ainutlaatuista se on, mutta totuus kumminkin on että Suomi on pullollaan näitä linjoja. Leikitään että omistetaan linjat. Kokoajan mennään kauemmas rotumääritelmästä. Hiekkalaatikko leikit jatkuu. Pahenee vaan.
      Ihanat rotupiirit, eikö?
      Yleinen pahoinvointi rodussa valitettavasti näkyy ja kuuluu. Nykypäivän vitsaus on luonteet ja yhä useammalla jalostukseen käytettävällä koiralla on jonkin asteen selkäongelma, sydänvikaa tai silmäongelma. Ei tutkita, puutteellisia terveystuloksia. Mutta hei sehän on terve kun ei oo tutkittu? Sukuja kannattaa tutkia myös mitä sieltä löytyykään. Ihme väriristeytyksiä. Suvut ja yhdistelmät on yhtä värikkäitä kuin pelle hermannin housut.

    • Eisilmiäeikorvia

      Silmät tulevat kyllä varmasti olemaan vielä suuri ongelma! Vastahan näitä pentusia ollut missä mainostetaan Ok-silmiä vaikka jalostustietokantakin muuta sanoo. Sitten on tämä ulkomaan ihme, jota ulkomailla juoksutetaan titteleiden perässä. Tanskandogin irvikuva, puhumattakaan vanhemmistaan jotka ovat kuin suoraan kauhuelokuvasta. Ja ihannointia riittää. Silmätkin OK vaikka ranteissa roikkuu. O

    • Diadaadaa

      En tiedä ulkomaisista. Ulkomaille voi kuka vaan viedä koiransa. Ei sielläkään sertit automaattisia ole. Sielläkin jaetaan kaikkea arvosteluasteikolla. Ei eri sa ole automaatti, eikä saakaan olla. Ei tarvi pelkästään ulkomaan eläviä katsoa kun katsoo Suomessa kehissä esimerkiksi mustia ja harlekiineja. Kehänlaidalla meinaa Suomessa itku päästä. Kerta toisensa kertaan kehänlaidalla ihmettelee tanskandoggien silmiä, lanneosia, suoria etuosia kanan rinnalla tai ylikulmautuneita takaosia. Onhan näitä.
      Totta se on että silmiä tutkitaan todella vähän. Mutta myös tutkitaan muutenkin vähän. Ainoastaan pidempään harrastaneet tutkii tai kasvattajat jalostukseen käytettävän.
      Nyt villityksenä samoja linjoja käyttää mitä menneinä vuosina. Eikö mitään ole opiksi otettu. Mitä sairauksia näissä on? Ulkomuodon hakuko ajaa vanhojen käyttöön sairauksien kustannuksilla. Viis luonteista ja sairauksista.

    • Lehmätkääneilennä

      Mihin on hävinnyt aloite terveemmän tanskandogin piolesta johon sitoutui useampi kasvattaja, aloitteleva kasvattaja ja harrastaja? Luin tästä itsekin ja odottanut jatkoa. Sen sijaan useampi allekirjoittanut pyörtää omat puheensa. Yksi erityisesti niin spondyloosin perään huutelee mutta kuinkas kävikään..... tekopyhää paskaa tämä teidän touhunne!

      • Fyifaan

        Tekopyhiä, kyllä!


    • 1111122222

      Ei jumalauta!!! Kyllä taas puheet on pyörretty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • einytymmärrä

      Kuka pyörtänyt ja mitä puheita?

    • Kahvinääreellä

      Mihin jäi hienot puheet rodun terveyden edistämiseksi? Nimenomaan ne jäi puheeksi. Pentueet puhuvat karua kieltä Suomen doggien tilasta.Tanskandoggeja kuolee parhaassa iässä ja paljon jää pimentoon kun julki ei mitään tuoda. Surullista.

      • Kolinallamontanimeä

        Hössön hössön. Kuolee pentuna, parhaassa iässä tai vanhana. Moni asia vaikuttaa koiran elinkaaressa.


    • ihmetyskummastelua

      Katsokaas kuinka vähän keltaisia/tiikereitä ja sinisiä tutkitaan. Silmistä ja sydämistä muista puhumattakaan. Onko niin että kun ei tutkita niin terve? Musta/harlekiinejä sentään aika kivasti tutkitaan vaikka saisi tutkia lisääkin.

    • Hyssynhyssyn

      Puheenjohtaja voisi aloittaa tutkimalla koiriensa selät ja silmät joita käyttää jalostukseen. Voi olla että muut ke ti kasvattajat seuraa perässä. Tai voihan olla että ei tutkita koska valtaa pitävät tietävät vakavista ongelmista rodussa. Ollaan vaan hiljaa ja piilotetaan ongelmat ja hiljennetään kasvatin omistajat uudella pennulla.

    • 1234567891

      Se ettei kasvata kenneliiton tilipussia tarkoittaa ettei koiria tutki? 8(
      Yleisesti ajattelen. Koiran omistajat ja kasvattajat voisi lähteä liitto vastaan eivätkä lausuttaisi terveystuloksia ennen kun hinnat tulevat alas.

    • Taantumavälinpitämätön

      Mahtaako yleinen taantuma vaikuttaa yleisesti siihen että ei tutkita? Hinnat ovat järkyttäviä. Lonkka kyynärkuvat maksavat eläinlääkäri asemasta riippuen 180-450e saatikka selkä kuvat päälle lausuntamaksut. Entäpä viralliset silmätarkit ja polvitarkit päälle äkkiä menee näihinkin 80-150e Pelkästä sydänkuuntelusta on tehty - kiitos kennelliiton- niin hankalaa kun tekivät eläinlääkäreistä kuuroja yhdessä yössä. Ennen sait sen kotisessunkin kuunneltua edullisesti lähellä rokotusten yhteydessä ja tuli helposti virallisenen sydänkuuntelu tehty. Nyt lähi eläinlääkäri omalla kylällä kyllä rokottaa mutta kun ei hän halua maksaa kennelliitolle siitä että saa tehdä virallisen sydänkuuntelun (joka on ymmärrettävää, eläinlääkärit ovat kouluttautunut ammattiinsa vuosia) niin joudun ajamaan isoon kaupunkiin liki 100km suuntaansa että saa virallisen sydänkuuntelun. Mitä luulette viitsiikö kotikoiran omistaja ajaa? Jos on ostanut ihan kotikoiran vailla näyttelyttämis tai jalostustoiveita. Saatikka sydänultra joita virallisia tehdään harvassa paikassa ja hinnat alkaen 250e ylöspäin.
      Summasummarun hinnat syö tutkimus innokkuuta ainakin harrastustasolla.
      Kasvattajien pitäisi näyttää kyllä esimerkkiä ja tutkia laajastikin omia koiria ehkä se toisi lisää aktiivisuutta harrastajien keskuudessa. Muutamat kasvattajat ovat aktiivisia ja järjestelevät joukko terveystarkkeja. Iso hatun nosto heille. Toisaalta osaa kasvattajia ei kiinnosta linjojensa terveys ollenkaan. Tutkitaan vain ne joita käytetään pennutukseen. Surullista.
      Pakottaa ei ketään voi tutkimaan mutta kannustaa voi.

    • Surettaarotu

      Tansksndogeilla hälyyttävästi feelua kyynärärissä. Etupainoinen rotu jolla pitäisi ehdottomasti 0/0 olla kyynärät. Lonkissa sanomista. Enemmän nyt C/D. Pitäisi pyrkiä A/B jalostamaan. Spondyloosia tullut kokoajan enemmän ja enemmän lisää.
      Pitäisikö huolestua jo?

    • Rodunterveyshuono

      Huolestuttaa rodun tulevaisuus.
      Terveystuloksia tutkiva ja sukua selaava ihminen on kauhuissaan rodun tilanteesta.

    • pallohukas

      Eipä montaa vuotta ole selkiä virallisesti tutkittu, samanlaisia ne selät on olleet aina, tieto lisää tuskaa!
      Sydämiä ei ole tarvinnut virallisesti tutkia, eikä montaa vuotta myöskään lonkkia ja kyynäriä.
      Samanlaisia nämä jätit ovat olleet vuosikaudet, nyt vaan on pelit ja pensselit joilla tutkia hyvin, ja Skl vaatii virallisia tutkimuksia.

      Järki käteen ja doggi ostoksille, saat kasan paskaa tai kultakimpaleen, oli tutkitut tai tutkimaton tausta.

      Pitkäikäinen suku taustalla ei tarkoita että juuri SINUN haukkusi elää yli 10 vuoden iän!

      Kaverin tutkimaton kakkakikkelisuvulla oleva doggi voi olla rangaltaan terve ja luustoltaan AA 00, ja sinun 2500e huippu överböver ultimate tutkittu ja näyttelyissä juoksutettu suku isomummua myöten voikin olla ihan kurapaskaa sisältä, ruma ulkoa ja luonne arvaamattoman arka!

      -ELÄMÄ ON!

    • Monttuko

      Mitä on tapahtumassa hamu doggeille kun yksikin useita rop voittanut isä-uros on nyt terveydeltään kyseenalainen. Suvussa ihan lähellä huolestuttavaa näyttöä. Koira myös jäänyt näyttelyihin tulematta terveystulosten jälkeen, onko kunnossa?

      • Kävikökipeääkunjärkiläht

        Nauraa kippurassa :) !
        Terveydeltään kyseenalainen ??????
        Pois yhdestä näyttelystä,niin nyt siis ehkä jopa kuolemassa?


      • Monttuko

        On ollut enemmän kuin yhdestä. Onko muitakin?


      • Älykääpiöttaas
        Monttuko kirjoitti:

        On ollut enemmän kuin yhdestä. Onko muitakin?

        Ihan hirveetä !
        Tottakait se on kuolemansairas!
        No, käykääs kattomassa tyypin julkine profii' eiköhän se teidän harmiksenne vielä elossa ole, ja tulossakin taas, damnn.....


      • Haahahha

        omistaja itse nohevana profiliaan mainostaa


    • Jykhgfuggh

      Totuus on se että doggi kasvattajat kyllä kuvaavat selkiä koiriltaan lonkka ja kyynär kuvien yhteydessä ja lähettävät Kennelliittoon selkäkuvat vain jos ne kestävät päivän valon. Totuus on myös se,että spondyloosi on ja on ollut ja tulee olemaan tämän rodun yksi perus sairaus. Kasvattajat eivät ole millään tavalla kiinnostuneita karsimaan sairaita yksilöitä rodusta.

      • Hyshyshys

        No ei kai heitetä jalostuksesta kun on näyttelyt ja mahtava suku takana!
        Aloitetaan näistä suuremmista joiden pärstä on jokaisessa doggilehdessä.
        Vieköön johtajakin koiransa selkäkuviin niin muut mahdollisesti seuraavat.
        Mutta taitaa olla että ne selät ei kestä päivänvaloa, joku joskus on paljastanut johtajan koirien linjan ruotoa. Monttuun meni 3 vuotiaana pahan selkävian takia.


      • tavain

        Huuhaa


    • Mihintämämenee

      Tuoreeltaan kun koiranetin avaa, on tanskandoggien terveys sivu erittäin surullista katsottavaa! Ihmekös järkestelmäkin jo kaatuu, suojelee siömiämme? Jättiläisen useita..camoon..

    • Huonoonsuuntaan

      Järkyttävää katsoa koiranettiä terveystulosten osalta. Eikö olisi jalostustoimikunnan ja muun tanskandoggi ryn alettava miettimään ja tiukennettava pevisaa!? Annettava kasvattajille ohjeistusta.
      Terveystulokset menneet todellakin hälyttävää suuntaan.
      Onneksi on valveutuneita kasvattajia ja harrastajia jotka tutkivat ja julkistavat huonotkin tulokset. Iso hatunnosto heille.

    • huonoaei

      Missä viipyvät selkä lausunnot tervey saloitteen puolesta "kampanjoineiden" omilta koirilta?

    • Ojassajoo

      Missä muussa maassa kuin Suomessa, tutkitaan Tanskandoggien selkiä ?
      Ku vasta 2017 Ruotsissa tuli vihdoin lonkkakauvaus pakko.
      Ne ei todellakaan, kuten tanskalaisetkaan, kuvaa selkiä.

      Ottakaa ulkomailta, kun suomalainen kasvatus on niin ojassa.

    • Huonoonsuuntaannopiasti

      Onneksi ollaan valveutuneita. Saadaan näyttöä kuinka rikki oikeasti linjat Suomessa on. Maailmallakin ruvetaan heräämään. Kyllä huonolle näyttää ku alkaa mustaa valkoisella olemaan. Pullonkaula pulputtaa joka värissä. Ja jollei muuta enää osata niin käytetään vanhoja muka pelastamaan rotua. Antakaa kaikki kestää. Ihmiset ovat pilanneet rodun. Kohta lopullisesti. Jottain tarttis tehrä.

    • Toisinajattelijakenties

      Yleisesti spondyloosista. Kertoo paljon ihmisestä jos pystyy käyttämään spondyloosia sairastavaa koiraa pennutukseen. Eikä niin positiivista.
      Muutenkin mitä ihmeellisimpiä selityksiä ihmisillä kun omaa koiraa käytetty, jos sillä on jotain feelua. Eikö ihmiset osaa olla rehellisiä edes itselleen. Mutta ku on saatava ihania pentuja omasta koirasta.

    • Övkiub

      Tämähän meni hyvin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5913
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3605
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1913
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1512
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1398
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe