Kanin pesän rakennus(apua!!)

apuaaaa

Elikkä kanini on luultavasti tiineenä. Juo enemmän kuin ennen ja on lihonut. Synnytykseen on nyt 10-12 päivää ja kani aloitti tänään rakentamaan pesää! On kantanut suussaan heiniä mökkiinsä ja repinyt karvaakin. Aloin miettimään että onkohan valeraskaus kun noin aikaisin aloitti. Astutus onnistui hyvin. Ihan kuin oppikirjoissa. Kanini on vähän päälle 1,5 vuotias. Ensikertalainen.
Kertokaahan apuja ja omia kokemuksianne asiasta!

7

1285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jdhuu

      TROLLI.

    • apuaaaa

      Öö mitä? xd Kysyin vaan neuvoo. Anteeksi kun olen olemassa

      • menee.vaan.itseensä

        Tuossa varmasti ajateltiin sitä, että aloitus täyttää lähes kaikki trollialoituksiin viittaavat merkit. Ja tämä ihan siksi, että kaikki on niin päin takalistoa kuin vain voi olla.

        Ensinnäkin tämä on vähän kyseenalainen palsta noin tärkeille kysymyksille kun parempiakin on tarjolla.

        Toisekseen en paljoa jeesustelisi sillä, että astutus sujui kuin oppikirjoissa, sillä mikään muu sinulla ei tunnu olevan yhtä hyvin selvillä kuin niissä oppikirjoissa. Tämä tiedustelemasi seikkakin on erittäin helposti selvitettävissä netin ihmeellisestä maailmasta. Ihmettelen siis, miksi niitä poikasia on nyt tulossa, jollei aiheesta ole opiskeltu ULKOA kaikkea sitä, mitä pitäisi olla opiskeltuna. Tällaiset asiat vain PITÄÄ olla täydellisesti hallussa jo ennen kuin niitä poikasia alkaa tähän maailmaan pukkaamaan. Ei tällaisia asioita ihmetellä vasta sitten, kun kakat on jo housussa, sillä jos näinkin helppo asia on hakusessa, niin pelkään pahoin, että hakusessa on moni muukin asia.

        Kaikkein tärkein (ja kaikkein eniten trollialoitukseen viittaava) seikka on se, että naaraasi on ENSIKERTALAINEN ja silti yli 1,5 -vuotias?! Haloo nyt ihminen! 1,5 vuotta on hyvin pitkälti ehdoton maksimi-ikä ensikertalaiselle ja useimmat lähteet eivät missään nimessä suosittele edes 1,5 vuoden ikäistä enää astutettavan. Riskit ovat tuossa iässä jo niin älyttömän korkeat, etten tajua, miksi sellainen riski pitää lemmikkikaninsa kanssa ottaa. Jos yli 1,5 vuoden ikäisellä naaraalla vielä päättää poikaset teettää, niin syy juuri kyseiselle astutukselle pitää olla TODELLA hyvä ja siinä tarvitaan jo kasvattajaltakin kokemusta ja tietoa hurjasti. Sinulla ei kaikesta päätellen ole tarpeeksi tietotaitoa, jotta voit perustellusti mennä noin pahan kerran leikkimään elävien olentojen hengellä.


    • apuaaaa

      Minäpäs selvennän. Kaikilla nettisivuilla, mitä oon kattonu, sanotaan että 1,5 on sopiva ikä ja parin kuukauden heittely ei ole vaarallista! Mun kani on 1,6v ja oletin että se ei haittaa kun niin kerta sanotaan. Lisäksi nettisivuilla sanotaan että kani alkaa rakentaa pesää viikkoa/paria päivää ennen synnytystä ja jos se alkaa rakentaa sitä PIAN astutuksen jälkeen, on kyseessä valeraskaus. Mutta tämä ei ole viikkoa/paria päivää ennen eikä myöskään heti astutuksen jälkeen. Siksi tämä mietityttää.
      Poikaset teetetään sen takia kun haluan jälkikasvua kanilleni koska pidän kovin paljon sen luonteesta sekä ulkonäöstä. Tarkoitus teettää hyväluonteisia ja rakenteisia lemmikkikaneja, tai miksei jopa kisakäyttöönkin. Vanhemmilla tosin ei ole kisattu. Kodit on poikasille jo tiedossa. Yksi jää minulle.

      • menee.vaan.itseensä

        Voi hyvä luoja...

        Se 1,5 vuotta on hyvin pitkälti yläraja, johon vaikuttaa mm. kanin rotu/koko. Kaikkia kaneja ei voi missään nimessä tuossa iässä enää astuttaa eikä yhtään mitään kania astuteta missään iässä vajailla tiedoilla. Eli mitä rotua kanisi on? Ja koska riskit kasvavat hirveää vauhtia sitä mukaa, mitä vanhempi ensisynnyttäjä on, niin sitä tärkeämpää on, että jos tuonne ylärajoille mennään, niin sitä enemmän kaikki pitää olla kohdillaan.

        Mitä sitten, jos pidät kanisi luonteesta ja ulkonäöstä? Ensinnäkin niitä on taatusti tarjolla muutenkin aivan riittämiin ja toisekseen se antaa vain puolet geeneistään jälkikasvulle, joten et sinä kanisi kopioita saa sitten millään. Toisekseen se ei selitä sitä, miksi kanilla on pakko teetättää poikaset tuossa iässä. Jos se oikeasti on niin rakas, niin ei sillä enää tuossa iässä noin kamalaa riskiä oteta. Vai tarkoitus teettää hyväluonteisia ja -rakenteisia lemmikkikaneja... Nyt on perusgenetiikkakin hakusessa pahemman kerran.

        Mitä meinaa kisakäyttö? Estehyppyä? Toisaalta se on se ja sama, mitä sillä tässä tarkoitit. Jollei vanhemmilla ole kisattu, niin tämän poikueen tarkoitus ei todellakaan silloin ole mikään kisakäyttö, vaikka miten yrittäisit niin väittää. Tekosyitä toisen perään.


    • apuaaaa

      Miks nettisivuilla sitte sanotaan että 1,5 on hyvä ikä, jos se ei ole? Kani on leijonanharjas ja isäkani on myös hieman pienempikokoinen leijonanharjas. Molemmilla on paperit. Kisakäytöllä tarkoitin lähinnä näyttelyjä.
      Kanien poikasten teettämisestä on tullut näköjään tosi kiistelty aihe. Aina pitäisi olla huippusuku ja kaneja saisi teettää vain kisatarkoitukseen.
      Ihan miten vaan. Tätä poikuetta on harkittu ja isäkani tarkoin valittu. Itselleni myös ensimmäinen poikue joten on hieman hakusessa vielä, mutta jostakinhan se pitää aloittaa. Tämän poikueen lähtökohta ei ole todellakaan se "Kaninpoikaset on söpöjä".

      • menee.vaan.itseensä

        Mistähän rautalangasta tätä enää vääntäisi. Sopiva ikä on leijonanharjaksille taatusti alempi. Jossain isossa rodussa se yläikäraja voi venyä niinkin pitkälle kuin 1,5 vuotta, mutta sinun kanisi on jo vanhempi. Ja edelleen pointti on sama, eli jos venyttää poikueen ihan sinne ylärajalle, niin riskit on jo niin isot, että kaikki pitää olla erityisen hyvin hallussa. Sinulla ei ole hallussa mikään sinne päinkään.

        Sanoinko, että pitää olla huippusuku ja kisatarkoitus?? Sanoinko??

        Vielä hieman hakusessa. Nimenomaan! Mikään ei saa olla enää hakusessa kun poikaset on tuloillaan, älyätkö? Ja kyllä jostain on aloitettava - OPISKELUSTA!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe