Aihe

MyHeritage HUIJAUSTA!!!

Juures

Varoitus vaan kaikille, älkää missään nimessä laittako rahoja sinne..
Aloitin tekemään sukupuuta ensin ilmaiseksi, sitten huomasin että maksamalla Premium Plus palvelun (120e/vuosi) saisin paljon tietoa sukulaisista. Muuten sivusto on ihan turha kun et näe muiden laittamia tietoja. Maksettuani palvelun en löytänyt mitään erikoista, vaikka sukulaisiani löytyi useista sukupuista ja huomasin että en edes näe kaikkia tietoja. Välittömästi tilauksen tehtyäni ulkomailta soitettiin ja kysyttiin haluanko lisäpalvelun (80e), jotta näkisin puuttuvat tiedot sukulaisista. Kieltäydyin ja huomasin että sivusto on huijausta. Onneksi sivustolla luvattiin 30 päivän tyytyväisyys takuu ja kaikki rahat takaisin.
Nyt kohta kaksi viikkoa mennyt eikä mitään vastausta.

90

12150

  Vastaukset

  • Sukututkimus on asiakirjojen tutkimista ja tietojen keräämistä. En pidä mitenkään järkevänä poimia muiden tutkimuksista tietoja, joita ei sitten kuitenkaan voi mistään tarkistaa. Jotkut yrittävät tehdä sukututkimuksensa oikopolkuja pitkin, ja voi vain kysyä, mihin sillä oikein pyritään.
   Suomessa ei sukunimi ole ollut tarpeellinen vuosisatoihin, vaan "liikanimenä" on ollut talon tai torpan nimi, jossa perhe on asunut. Länsi-Suomessa vielä 1800-luvullakin sukunimi saattoi muuttua moneen kertaan ihmisiän aikana. Miten joku ulkomailla toimiva tai pelkästään His-Kistä tietonsa ammentava "sukututkija" voi ikinä tietää, onko Paavo Matin poika juuri se oikea, vai yksi sadoista kaimoistaan?
   Olen tarkka oman sukuni sukupuun sisällöstä, niin että pöyristyisin, jos joku ulkopuolinen lisäisi sinne tietoja, joita en itse ole löytänyt dokumenteista. Jos viitetiedot olisivat oikein, olisin tietysti kiitollinen uusista tiedoista, mutta tarkistaisin viitetiedot kyllä itse huolellisesti.
   Sukututkimus on muutakin kuin nimiä ja päivämääriä. On tarkistettava pitäjänkirjoja, tuomiokirjoja, historiikkeja ja matrikkeleita, että saa tietoja esipolvien elämästä ja olosuhteista. Sukututkimuksen tarkoitus on kertoa menneistä ajoista ja kertoa suvun vaiheista tähän päivään asti.

   • Sukunimilaki on annettu 1920 jonka jälkeen se oli pakollinen ja periytyvä


   • Käytän lisäksi DNA testiä josta saa myös varmennuksia että on oikein tai sitten väärin


  • Kaupanpäälle saat sähköpostiin tuutin täydeltä PASKAA. Itse jouduin "unohtamaan" yhden sp-osoitteeni, kun viikottain tuli mitä ihmeellisimmistä paikoista ykskaks sontaa laatikon täydeltä. No, kuulin, että heritakeen liittyneet ja sieltä "eronneet" on joutuneet saman sontakasan uhriksi. Heritake kun on usean mainostajan suojeluksessa ja antamaasi sp-osoitetta heritake "ei saa" levittää kolmansille osapuolille. No ei levitäkään, ehkä, mutta heritakessa mainostavat tahot ei kuulu ruksittamasi eston alaisuuteen. Kaikki muut tahot lykkää paskaa postilaatikkoon, kun kielto ei koske heitä. Tosin, sana kielto nettimaailmassa on samaa kuin kieltäs haastemiestä käymästä.

  • Voisikko joku kertoa miten myheritage laskutus toimii,itse saan tiedon muutama päivä sivustosopimuksen umpeuduttua että veloitus epäonnistui,jolloin jouduin menemään linkistä uudelleen maksamaan ja aloittamaan sukupuun rakentamisen taas alusta,eikö ole automaattista veloitusta tai ennakkotietoa lähestyvästä eräpäivästä,miten teidän muiden kohdalla.

   • Kannattaa pitää luottokortti voimassa ja tilillä katetta.


   • ei_ihme kirjoitti:

    Kannattaa pitää luottokortti voimassa ja tilillä katetta.

    eivät syynä ole nuo mainitut seikat,olisikko siinä vaiheessa kun tein ensimmäisen sopimuksen pitänyt sopia jostakin jatkuvasta veloituksesta,en muista miten suoritus tehtiin silloin kun aloitin, olisikko siinä ollut sellainen seikka


   • Kun luottokortti menee vanhaksi, pitäisi muistaa päivittää uuden kortin tiedot niihin palveluihin missä on automaattinen veloitus.


   • ei_ihme kirjoitti:

    Kun luottokortti menee vanhaksi, pitäisi muistaa päivittää uuden kortin tiedot niihin palveluihin missä on automaattinen veloitus.

    Nyt kala saattoi tarttua onkeen.oliko se niin että piti olla playpay en todellakaan ole vastaillut playn yhteydenottoihin se saattoi vanhentua.


   • ei_ihme kirjoitti:

    Kun luottokortti menee vanhaksi, pitäisi muistaa päivittää uuden kortin tiedot niihin palveluihin missä on automaattinen veloitus.

    Automaatinen veloitus ei onneksi enää toimi


  • Minulla ohjelma on toiminut hienosti, veloitukset myös. Uusia osumia tulee jatkuvasti, ja monen sukulaisen jäljille olen päässyt sitä kautta. Kaikkia osumia en vahvista. Tarkistan aina alkuperäislähteestä ehdotetun henkilön. Mielestäni on typerää olla käyttämättä tällaista apukeinoa, joka nykyaika tarjoaa!

   • Vaihdoin salasanan ja siinä yhteydessä kirjauduin omaan myheritageen uudelleen. Menetin reilu tuhat tietoa puustani. Minäkö möhläsin vai tapahtuuko näin jokaisen salasanan vaihdon yhteydessä.


   • Piip kirjoitti:

    Vaihdoin salasanan ja siinä yhteydessä kirjauduin omaan myheritageen uudelleen. Menetin reilu tuhat tietoa puustani. Minäkö möhläsin vai tapahtuuko näin jokaisen salasanan vaihdon yhteydessä.

    Vaikea on enää pahemmin hölmöillä :D


   • Piip kirjoitti:

    Vaihdoin salasanan ja siinä yhteydessä kirjauduin omaan myheritageen uudelleen. Menetin reilu tuhat tietoa puustani. Minäkö möhläsin vai tapahtuuko näin jokaisen salasanan vaihdon yhteydessä.

    Näin toimii se joka ei tiedä mitään tietotekniikasta.
    Jos käytät MyHeritage kannattaa otta MyHeritage Family Tree Builderin käyttöön.
    Sitteen synkkaat tiedot netistä omalle tietokoneelle ja otat varmuuskopion
    sukupuusta, jonka sitten siirrät tiedoston vaikkapa Google-draiviin.
    Tästä tiedososta voit palauttaa koko puusi niin kuin se oli ennen jos jotain tapahtuu.
    On olemassa kahta tyypia tietokonekäyttäjiä, ne jolle tiedot ovat läheteneet taivaan tuleen ja niile jolle se tulee tapahtumaan. Minä otan varmuuskopion aina kuin
    jotain on muuttunut sukupuussa.

    t. Eläkkeellä oleva huippu ITC-asiantuntija.


  • Taitaa keskustelu tällä palstalla olla lähinnä huijausta, toisin kuin MyHeritage.

   • Tätä se on kun hullujenhuoneita lakkautetaan ja potilaat on vapalla jalalla...


   • Niin sano Lenneki!


  • Keskustelua seuranneena. Täytyy todeta, että aika alhaalla täällä mennään. MyHeritage, Geni yms. ovat hyvin toimivia sukututkimuksen aputyökaluja. En tosin usko että kukaan sukututkimusta harrastuksenaan tekevä oikeasti tämän palstan, hmm... hieman erikoisten, keskustelujen avulla muodostaakaan käsitystään näistä palveluista.

   • Multa velotettiin joulukuussa 2106 kaksi kertaa. Otin sen kalliimman version PremiumPlus vuodeksi. Eilen huomasin, että on veloitettu 231 euroa luotolta lisää.
    En ymmärrä miksi.


   • Genissä on paljon virheitä


  • Aika ihme juttuja täällä

  • Meinasin langeta tähän ja tulin tänne kysyäkseni vähän neuvoja, mutta ehkäpä ei kannata.

   Lienee vanhassa vara parempi, eli maistraatista vaan virkatodistuksia metsästämään.

   • Onhamn SSHY ei tarvitse mennä maisraatiin paitsi uudemmat


   • On olemassa kirkonkirjat ja dikiarkistot ja monia muita, En ole koskaan käynyt maisraatissa näissä asioissa


  • Miten Myheritagessa tyhjentään Hylätyt roskakori

  • Miten saan sopimuksen päätettyä? Tarkoituksenani ei ollut kuin kokeilla palvelua, mutta unohdin asian ja nyt tililtäni on veloitettu vuosimaksu. Joudunko sulkemaan luottokorttini, jotta pääsen eroon palvelusta? Olen jo vähän epätoivoinen, kun en tiedä mitä tehdä.

   • Vähimmällä vaivalla (ja ennen kaikkea rahalla) pääset kun suljet sen kortin heti.

    Ennen kuin työntää kätensä paskaan, kannattaa muistaa että saippuakin maksaa..


   • Sano sopimus irti, se on yksinkertainebn vastaus, Olen sanonut irti ja aloittanut uudestaa ja taas sanonut irti. On toiminut


  • Höpöhöpö. Täysin pätevä palvelu. Mitään ylimääräisiä maksuja ei ole laskutettu, saati puhelun puhelua tullut. Itse olen saanut palvelusta kullanarvoista vastinetta rahalleni.

   • Vai niin...ompa...ompa. Mitähän se maksaa!


  • Tämä yritys välittää meidän antamia tietoja toisillemme, siis yrityksellä ei ole mitään tekemista SUKUTUTKIJANA. Eli jokainen tieto minkä saat on syytä varmistaa, sillä yksi syötetty väärä tieto leviää nopeasti . Olen sen huomannut itselleni tarjotuissa tiedoissa. Tänään esim. minulle tuli ilmoitus että voin lisätä sukupuutani 12 henkilöllä.
   Pääsin niin pitkälle että kysymyksessä oli vaimoni tädin langon serkkun käly , hän ei todellakaan ole sukulaiseni. Mitähän ajattelevat ne henkilöt jotka ovat saaneet yli 100000 henkilöä sukuunsa, varmasti ovat tiedot tarkistaneet?
   Vielä tästä yrityksestä joka tuo tuo yrittäjille rahaa kun he tietävät olevansa syyte suojauksessa Israelissa. En jatkanut enään media sopimusta mutta firma päätti toisin.
   Koska olin edellisen vuoden maksanut luotolliselta tililtäni, heillä oli tilitiedot joita käyttivät hyväkseen eli sain heiltä ilmoituksen että sopimustani on onnistuneesti jatkettu ja luotolliselta tililtäni on ko. summa veloitettu. (tämän käsittely jatkuu)
   Kokemuksesta viisastuneena suosittelen jättämään yrityksen käytön siihen ilmaiseen 150 henkilöön. Suomen sukututkimus seuraan kannattaa liittyä, mormoonien kirkon tiedot ovat dokumentaarisia. Varmimmat tiedot voi itse käydä läpi seurakuntien arkistoista.
   Ei muuta kun suku ruttai tutaa kaikille.

  • Minulta otettiin visa-tililtä luvatta n.130 € ja siis siitä vaan jotain data-maksua. Jätin reklamaation pankin hoidettavaksi, mutta luottoyhtiöllä on kuulemma kovasti ruuhkaa ja ratkaisu viipyy. Mitä pitäisi tehdä. En ole onnistunut löytämään mitään yhteystietoja ko. firmaan, puhelinnumeroakaan ei ole.

  • vahvasti huijaukselta haiskahtaa. Joku on kaapannut esivanhempanikin sinne, ja levittää puutteellisia tietoja hänestä siellä rahaa vastaan. Muka vain 1 avioliitto ja vain 3 lasta! Pah! Onneksi itse olen jo ajat sitten tutkinut! Yritin hakea tätä henkilöä joka ylläpitää esivanhempani puutteellisia tietoja siellä, ei löydy ollenkaan, on joku aivan keksitty tyyppi varmasti.

   • Paljonko luulet tämän kollegasi, toisen sukututkijan saavan palkkiota, kun pitää sukupuutaan esillä?


  • Ai kauheaa! En luota enää pankkeihin, otan kaikki rahat pois tililtä ja sijoitin ne alkkomaholiin, voi MyHeritage minkä teit!

  • minä olen myös hyvin pettynyt Heritageen En antanut tilitieyojani heille vaan maksoin heidäntililleen suoraan . Sinne menivät rahat kuin kankkulan kaivoon. Täyttä huijausta koko Heritage. Jos olet kiinnostunut lisätiedoista ja heidän menettelyistään olen valmis kommentoimaan asiaa tarkemminkin os.anttili@dnainternet.net

   • Mitä sitten luulit saavasi?


  • Minä olen myös saanut kovan opetuksen kyseisestä firmasta, täysiä huijareita. Veloitettu ilman lupaa aiheettomasti. Reklamaationi on saanut kylmän vastauksen pankin taholta: he eivät tehdä asialle mitään, vaan minun olisi soviteltava asia suoraan MyH:n kanssa. ! Eikä tässä kaikki. Olin kerännyt näyttävän sukupuun ja vaikeuksien ilmetessä, siis luvaton tililläni käynti, koko jäsennyyteni nollattiin enkä ehtinyt tulostaa tuloksiani paperille. Mutte eipä mitään hätää, minullahan on kaikki jutut ulkoisella kovalevyllä varmennettuna. Siellä oli jälleen näkyvissä po. firman täydellinen valmistautuminen tähänkin asiakkaan vastatoimeen ja teksti: tätä tiedostoa ei voi tallentaa.
   "Visa on turvallisin tapa maksaa" Niin kai sitten.

   • Eihän tuo firman vika vaan pankkien vika kun järjestelmässä oli tällainen aukko, Tein valituksen ja tuskin se toimii enää minkään pankin kautta


  • Minäkin erehdyin menemään ilmaiselle My Heritage sivulle. Tarkoitus ei ole ryhtyä maksamaan tästä huijaussivusta. En anna mitään pankkitietoja. Nyt etsiin ulos pääsyä tästä huijaussivusta.

   • MyHeritage on tietääkseni vapaa maksuista 250 henkilöön saakka mikä ei luonnollisesti riitä pitkällekään. Samalla tiedoksi että Geni ja MeHeritage on lyöty yhteen, siis saman katon alle ja maksava käyttäjä saa käyttää molempia avukseen (ainakin jos käyttäjät itse eivät ole sulkeneet omaa tutkimustaan sivullisilta) .


  • Itse olen erittäin tyytyväinen MyHeritage ohjelmaan ja muihin (maksullisiin) siihen liittyviin hakuohjelmiin jotka tuovat esimerkiksi kirkonkirjoja suoraan koneeseen. (no jos ei nyt ihan ensimmäisenä päivänä niin ainakin kun on päässyt hyvään alkuun tutkimisessaan). Mikä ei kuitenkaan tarkoita että vastuu ei olisi tutkijan harteilla . Varjopuolena voi luonnollisesti tuoda esiin sen, että se maksaa jonkun verran .

   Joku kirjoitti tuosta nimi asiasta ja siitä voisi sanoa pari sanaa.
   Olen pannut merkille kuinka monet ovat menneet harhapoluille tutkimuksessaan koska eivät oikein ymmärrä kuinka kansa sukunimensä eri aikoina ja eri paikoissa itselleen sai. Suomessa oli periaatteessa kaksi tapaa saada sukunimi (jos ei lasketa mukaan esimerkiksi sotilasnimiä). Jos jakaa Suomen (maan) suunnilleen kahteen puoliskoon sen pituus suunnassa, niin itä puolella oli ihmisillä usein vanhempiensa sukunimi kun taas länsipuoliskolla sukunimen sai isän etunimen mukaan. Esimerkiksi Mattsson on sellainen sukunimi, saatu koska isän nimi oli Matts (mikä muuten usein käännetään mielestäni virheellisesti "Matti" nimeksi - mikä luonnollisesti myös vaikeuttaa tutkintaa). Usein annetaan esi-isille sukunimi jopa enemmän tai vähemmän omasta päästä - se saattaa olla oma nykyinen sukunimi tai esimerkiksi sen talon nimi jossa esivanhemmat ovat asuneet. Jos talon nimi (vain esimerkkinä) olisi vaikkapa "Kantola" ja siellä asuisi Anders Mattsson (koska kirkonkirjoissa isän etunimi on Matts ja pojan nimi Anders) saatttaa moni nimetä miehen Antti Matinpojaksi - kun taas joku toinen saattaa antaa nimen "Matti Kantola". Mikä tietenkin on omiaan vaikeuttamaan sukututkimusta. Sukututkijalle on kirkonkirjat historiaa ja sellaisena erittäin tärkeitä ja siksi niistä ei kannata poiketa piiruakaan (mielestäni). Parhaassa tapauksessa pääsee kirkonkirjoilla tuonne 1600 luvun puoliväliin saakka asti siis noin 1kymmentä supolvea - eli 1024:jää esivanhempaa suorassa linjassa.

   • MyHeritage on jehovan todistajien rahankeruu. Samat tiedot saa ilmaiseksi täältä. Huijuksen huijari, alkoi jo periä 600 euroa vuodessa ilman sääntöjään, lupaani, ja jopa EU:n vastaisesi. Lopetus on tehty vaikeaksi, jos sitä saa päättymäänkään. Poliisille vaan ylilaskutus. Sapettaa, että otin sen, luulin sen olevan ns .ilmainen, kuten he ilmoittivat, mutta sitten tuli laskua laskun perään, ja aina laskutuspäivänä, joten ei ehtinyt reklamoimaan.


   • Mustalaiskuningas kirjoitti:

    MyHeritage on jehovan todistajien rahankeruu. Samat tiedot saa ilmaiseksi täältä. Huijuksen huijari, alkoi jo periä 600 euroa vuodessa ilman sääntöjään, lupaani, ja jopa EU:n vastaisesi. Lopetus on tehty vaikeaksi, jos sitä saa päättymäänkään. Poliisille vaan ylilaskutus. Sapettaa, että otin sen, luulin sen olevan ns .ilmainen, kuten he ilmoittivat, mutta sitten tuli laskua laskun perään, ja aina laskutuspäivänä, joten ei ehtinyt reklamoimaan.

    Ei varmasti ole Jehovan todistajien firma. Muutenkin taidat puhua palturia.


   • Mustalaiskuningas kirjoitti:

    MyHeritage on jehovan todistajien rahankeruu. Samat tiedot saa ilmaiseksi täältä. Huijuksen huijari, alkoi jo periä 600 euroa vuodessa ilman sääntöjään, lupaani, ja jopa EU:n vastaisesi. Lopetus on tehty vaikeaksi, jos sitä saa päättymäänkään. Poliisille vaan ylilaskutus. Sapettaa, että otin sen, luulin sen olevan ns .ilmainen, kuten he ilmoittivat, mutta sitten tuli laskua laskun perään, ja aina laskutuspäivänä, joten ei ehtinyt reklamoimaan.

    MyHeritage on israelilainen sukututkimusalusta. Pääkonttori Bnei Atarot, Israel. Sisaryhtiö nykyään myös Geni.com. Ei mitään tekemistä Jehovantodistajien kanssa.
    Ja tiliä ei veloiteta jos muistaa ajoissa oman sukupuusivun asetuksista perua, (kuten minä tein tänään.) Asetukset: omat ostokseni kohdassa näkyy paljonko sopimuskautta jäjellä.


  • Myheritagesta löytyy googlaamalla tietoja esivanhemmistani ja jopa esiäitini valokuva. En ole kyseiseen palveluun liittynyt, mutta minua häiritsee oikeiden tietojen ja tuon valokuvan esillä olo. Onko Myheritageen linkittynyt tietoja muista lähteistä vai onko kyseisen sukuhaaran tiedot pitänyt jonkun syöttää ko. palveluun? Alkuperäinen valokuva kiinnostaisi, koska se on luultavasti ainut mitä kyseisestä henkilöstä on olemassa ja itselläni on vain huonolaatuinen osittain turmeltunut daguerrotypia, josta tehdystä parempilaatuisesta kopiosta tuo potretin rajauskin on tehty. Lähinnä siis haluaisin selvittää keneltä voisin tuota kuvaa tiedustella.

   • Jos on valokuva olemassa, ei esiäitikään kovin varhainen voi olla. Joten sulaisetkin ovat vielä tiedossa, kysymällä heiltä kuvan alkuperä selviää helpoiten. Täytyy liittyä palveluun vähintään ilmaisjäsenenä, että näkee sukupuiden hallinnoijat.


   • ei_vaikeaa kirjoitti:

    Jos on valokuva olemassa, ei esiäitikään kovin varhainen voi olla. Joten sulaisetkin ovat vielä tiedossa, kysymällä heiltä kuvan alkuperä selviää helpoiten. Täytyy liittyä palveluun vähintään ilmaisjäsenenä, että näkee sukupuiden hallinnoijat.

    No itse olen sukulainen ja kyseessä on 1840-luvulla syntynyt henkilö. Vastauksesiko oli siis, että materiaali on Myheritagessa siksi, että joku on sinne sukupuun pätkää rakentanut eikä siksi, että dataa on palvelun toimesta kaivettu julkisista lähteistä?


   • AWjohansson kirjoitti:

    No itse olen sukulainen ja kyseessä on 1840-luvulla syntynyt henkilö. Vastauksesiko oli siis, että materiaali on Myheritagessa siksi, että joku on sinne sukupuun pätkää rakentanut eikä siksi, että dataa on palvelun toimesta kaivettu julkisista lähteistä?

    Kaikki mitä sieltä löytyy sukupuun muodossa, on jonkun käyttäjän sinne rakentamaa.
    Myheritage ei rakentele sukupuita "viran puolesta". Jakelee tosin linkkejä käyttäjille muihin kohteisiin tai rekistereihin, joissa käyttäjän sukupuun henkilö on mahdollisesti esiintyy.


   • Kyllähän siellä näkyy kuk pitää sitä yllä ja siella on sähköposti linkkikin


  • MyHeritagesta löytyy esivanhempiani myös, 1700-luvun alusta. En ole myöntänyt lupaa laittaa heitä sinne. Tiedot ovat henkilökohtauslain vastaisia. Niissä on syntymäaja ja vieläpä paikkakunnat mainittuina.

   • Yli 100 vuotta vanhat tiedot on julkisia, ei niitä sinula tarvitse kysyä


  • Älytöntä! Kyllä lisäämiseen täytyy kysyä lupa kaikilta jälkeläisiä. Edesvastuutonta. Ja tietoa ei saa levittää muutenkaan Euroopan ulkopuolelle. Euroopasta Amerikkaan tiedon siirto on kielletty Euroopan uuden tietoturvasäännöksen nojalla.

  • Älkää nyt saatana antako tietojanne dna:ta myöden vieraiden ihmisten käyttöön.

   Järjen pitäisisi sanoa, että nämä on tiedon keruu firmoja.

  • Minäkin sain rankan opetuksen MyHeritagesta, samoin Genistä. Pidän nyt näitä huijausfirmoina. Aivan pimeää touhua.

   Tulipa vaan mieleen sekin että ovatkohan nämä oikeasti vain tiedonkeruufoorumeita, joiden sievä peitenimi on MyHeritage ja Geni.
   Ihmiset, olkaa varovaisia.

   • Kuitenkin pahin tauti ovat nuo sinun mielenterveysongelmat.


   • Laki koskee elossa olevien ihmisten henkilötietoja, niitä ei saa ilman heidän kirjallista lupaansa (esim. sähköpostilla saatuna) kirjata mihinkään henkilörekisteriin, oli se sitten nettiversio tai ei. Valokuvatkin ovat henkilötietoja. Mutta kuolleet kaukaiset esivanhemmat, joitten tiedot löytyvät julkista lähteistä (netissä on 100 vuoden raja), eivät ole kenenkään jälkeläisen "omistuksessa", niitä saa kerätä sukututkimustarkoitukseen. Rekisteriseloste pitäisi olla (pohjan saa Suomen Sukututkimusseuran sivulta). Kuolinsyitä tai tietoja rangaistuksista on syytä välttää kirjaamasta nettisukututkimusohjelmiin tai julkaista muuten netissä tai julkaisuina, ellei kyse ole todella vanhoista tiedoista; näistä voi jokin jälkeläinen pahoittaa mielensä.


  • Hei tietääkö joku millä tavalla voi irtisanoa 14 päivän ilmaisen MyHeritage kokeilun. Käyttöehdoissa mainitulla tavalla se ei toimi. Innostuin typerällä tavalla MyHeritagesta kun kokeilin ennen ilmaiskokeilua saada tuloksia sukulaisestani ja tottahan haun jälkeen sanottiin, että 18 osumaa. Tietysti otin ilmaiskokeilun ja etsin näitä 18 osumaa, vaan eihän osumia ollutkaan. Kokeilin tarkennetulla haulla eikä hakemaani henkilöä todellakaan ollut, joten hankala juttu.

   • Onko niin, ettei tuota 2 viikon kokeiluakaan voi ottaa, ellei anna luottokortin numeroa ja tunnuslukua? Silloin ei auta muuta kuin käydä pankissa kuolettamassa kortti, etteivät voi ottaa enää maksua. Puhelimella tuonne ei pääse (vain englanninkielinen nauhoite) eikö sähköposteihin vastata.


  • Sori kirjoitusvirheet.

  • Tämä on vakava asia. Kaikenlaisia kirjoituksia täällä onkin. Joudutte vielä lukkojen taaksi kaikki

  • Ei kannata mennä tuonne sivustolle koska on maksullinen ja et näe mitään viikon tai parin päästä.
   Varoitan antamasta mitään korttitietoja tai paypal maksuja !

   Jos kirjaudut niin keksi nimi tyyliin sjfhus jidjisjdie ja keksitty syntymäaika.
   ja joku tarpeeton sähköposti.

   miksi keksitty nimi koska muuten virallinen nimesi jää tietokantaan ulkomaille vaikka sulkisit tilisi !

   Tuonne menevät sukupuut ja täytöt menevät aivan hukkaan

  • Kaikki netin sukupalstat ovat bisnestä. Ilmaista lounasta ei ole, Ilmaisellä käytöllä on vain tavoite sitouttaa uusia käyttäjiä. Harmittaahan se, kun on takonut 250 nimeä ja sitten tulee maksumuuri. Jos 1/10 alkaa maksamaan, on se firmalle hyvä tulos. Sitten kun maksaa ja haluaa jotain ulos, maksaa lisää jne jne. Harkitkaa oikeasti, voitteko harrastaa jotain muuta samoilla rahoilla. Esim hankkia Sukujutut tms omalle koneelle ja nettuä hyödyntäen koota oman sukutaulun.

   • Minä käytän juuti tuota dsukujutut joka on minun om ohjelma, Näitä käytän vai tietolahteenä jotka tietysti varmennan muualyta


  • Tämä on vakava asia. MyHeritagella ei ole DGPR-sopimusta Suomen kanssa ja siksi sinne ei saa laittaa esivanhempia. Poliisi pidättää jos laitat.

   • Sulla taitaa olla muitakin vaikeuksia kuin pidätysvaikeuksia?


   • MH on israelilainen. Huomaa se. Sen takia tärkeää


   • Kuolleilla henkilöillä eli esivanhempiesi henkilötiedoilla ei ole tietosuojaa. Niitä tietoja ei kukaan omista ja niitä saa viedä minne rekisteriin tahansa. Nämä nettisukupuufirmat eivät (enää) onneksi julkaise elossa olevien henkilöitten tietoja netissä. Kun laitat omat tietosi tai dna-datasi johonkin ulkolaiseen firmaan, niin annat samalla suostumuksen tietojesi käyttöön. Mutta jos viet näihin järjestelmiin elossa olevien sukulaistesi henkilötietoja, niin heiltä pitää pyytää siihen lupa (esim. sähköpostilla). Suomen Sukututkimusseuram sivuilta löytyy käytännesäännöt.


   • Anonyymi kirjoitti:

    MH on israelilainen. Huomaa se. Sen takia tärkeää

    Niin on Genikin. Ancestry, FTDNA yms amerikkalaisia. Rauhoituhan nyt.


  • Kyllä taitaa täyttä huijausta olla?

  • Netissä julkaisemin tarkoittaa myös sitä, että tiedot on, mutta piilotettuna suurelta yleisöltä. Siis kaikkien elossa olevien henkilötietojen vienti missä tahansa muodossa internetiin tarvitsee luvan. Lupa niin että henkilö tietää mihin lupautuu. Sähköposti on hyvä, jos siinä näkyy myös kysymys. Oikeudessa häviää, jos ei ole selittänyt asian taustaa. On kerrottava myös oikeus myöhemmin tulla unohdetuksi.
   Eikä koske vain sukulaisia vaan aivan kaikkia.
   PHannele jankuttaa 100 vuoden rajasta, jota ei ole olemassakaan.
   SSS on amatöörien käsissä. Yhden kokouksen kerran kävin ja se riitti. Ihan pääkköä touhua pakkomielteisiltä.

   • Kyllä on 100 vuotta lakiin perustuva tieto, Ilman lupaa ei saa julkaista


  • 100 v nuorempia kirkon- tai henkikirjoja ei julkaista netissä, koska ne ovat viranomaisen henkilörekistereitä. Niiden haltijalla on vastuu, ettei tietoja käytetä väärin. Lisäksi on otettava huomioon mahdollisesti salassapidettävät asiat ja niiden salassapitoaika. Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta mainitsee tietyt tiedot (terveys-, sosiaali- ym.) salassa pidettäviksi. Salassapitoaika on 50 v ao henkilön kuolemasta, tai, jos kuolemasta ei ole tietoa, niin silloin asiakirjan salassapitoaika on 100 v. Salassapidettäviä ovat mm. kuolinsyyt. Kansallisarkisto on julkaissut netissä Kelan hakemistokortistoja, v. 1939–1958 kuolleiden kortit ja v. 1850–1883 syntyneiden kortit. Myös joiden seurakuntien kuolleitten luetteloita 1900-luvun alkupuolelta on nyt netissä.

   • Minulta veloitettiin 358,36 Euroa. En ole saanut vastausta mitä olen heiltä tilanut eli mistä summa muodostuu. Piti lopettaa luottokortti sitten vasta sain bank norwegian:lta laskukopion .jossa saajaksi oli Myheritage.


   • PHannele esiintyy asiantuntijana mutu-pihalta. 100-vuoden määräaika ei tule tuosta. Laissa on sata vuotta viimeisestä merkinnästä. Jos henkilöstä on merkintöjä syntymän jälkeen, alkaa 100 vuoden määräaika uudelleen. Iso osa viranomaisten hallussa olevia tietoja on määrätty PYSYVÄSTI salaisiksi ja iso osa niitä hävitetään määräajan jälkeen.
    Tästä pitäisi järjestää rautalankamalli ja kinkerit, jossa asia saadaan henkilöille selväksi.
    Tietojen haltijalla ei ole vastuu tietojen väärinkäyttämisestä, Kyllä se on tiedon väärin käyttäjällä. Viranomaisella on vastuu luovuttaa tietoja vain todelliseen tarpeeseen. Sukututkimus outojen henkilöiden osalta ei ole sellainen. Laki on kiristymässä koko ajan, kiitos siitä pääosin kuuluu omavaltaisesti tietoja tulkitseville ja levitteleville.


  • MyHeritagesta on sukututkimuksessa joskus hyötyä, toisinaan taas ei.
   Itselle sieltä just tuli tieto eräästä henkilöstä, joka "on kolmas serkku", ainut vain, jotta arvio perustui "tutkijoihin", joiden ainut tarkoitus on kerätä mahdollisimman paljon sukupuuhun ihmisiä, kopioimalla muiden vääriä tietoja.
   Nyt minun sukulaisuus liitettiin väärään sukuun. Ei olenkaan ihmeellistä, sillä osa tuolla olevasta porukasta tekee sukupuutaan vain kopioimalla muiden tietoja.
   Jos olet jäsen katso aina sukupuun koko, tiedän ainosataan yhden 25 tuhatta nimeä sisältävän puun johon voin luottaa ( 99,99%) ja se ei ole MyHeritagen sivuilla.
   Aina ei ees puun koko kerro totuutta.
   Aluksi koetin MyHeritagessa ja Genissä korjata vääriä tietoja, mutta nyt olen luovuttanut, loputon suo.

   MyHeritagen maksuista (lopetus), kannattaa muistaakseni mennä "sivustoasetukset, omat ostokseni, tarkastele yksityiskohtia, pysäytä uudistus", saatto mennä näin, ehkä huomenna toisin, ku muuttavat.

   • Uskokaa nyt että myheritage käyttö on poliisiasia. Loukattu israelin ja Suomen välistä tiedonvaihtoa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Uskokaa nyt että myheritage käyttö on poliisiasia. Loukattu israelin ja Suomen välistä tiedonvaihtoa.

    Kokeleppa sitä poliisia. Ohjelmahan on laillinen ja et voi syöttää uusi tietoja nimelläsi, Nimesi näkyy vain sinun tietissasi, muille näkyy " yksityinen"


  • Genissä oli väärä tieto. Ja myös HyMeritagetssa

  • Huijausta nuo ovat.

   • En minä ainakaan ole mitään huijausta löytänyt ainoastaan oli tuo luvaton sopimuksen velottaminen, mutta nythän vaaditaan suorituksen hyväksyminen, Asiahan oli pankkien "ohjelmavirhe"


   • Katsokaapa vaikka Firefoxin avulla onko sähköpostiosoitteenne ollut MyHeritagen vuotolistalla. Sieltä oli massiivinen tietovuoto , sähköpostiosoitteet ja salasanat vuotivat maailmalle.


  • Olen käyttänyt monta vuotta eikä siinä mitään huijausta ole havainnut, Se on ohjelma eikä mikään ohjelma toimi jos ei osaa käyttää

  • Ihan samoin kuin lehtitilaustenn kanssa, tilaus pitää lopettaa, ei riitä että vaihtaa luottokorttin tms. Lasku on edelleen ulosottokelpoinen ja maksettava, Tuota 2 viikon ilmaista kokeiluaikaa ei kannata ottaa, koska sen lopettaminen on tehty vaikeaksi. Puhelinnumeroa ei kannata antaa (jos pakko, niin jokin väärä), koska My Heritagella on agressiivinen provisiopalkkainen myyntiosasto; soittelevat jatkuvasti useasta eri ulkomaan numerosta, usein varhain aamulla, ja yrittävät myydä datasopimusta ja sukupuuohjelmiaan...
   Toiset kopiovat puustasi tietoja jotka saat sitten osumina vahvistettaviksesi. Kun osumissa on virheitä ja laitat niistä korjauksia lähdemerkinöin, korjauksia ei tehdä eikä viesteihin vastata. Ne onkin usein kopioitu Genistä ja sinne ei saa korjauksia eikä lähteitä näe, ellei ole rekisteteröitynyt Genin käyttäjäksi.

   • Miten onnistuitkin noin pitkän vuodatuksen kirjoittamaan niin että kaikki väittämät ovat vääriä?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten onnistuitkin noin pitkän vuodatuksen kirjoittamaan niin että kaikki väittämät ovat vääriä?

    Hörhöilyä. Asiaa tuo edellinen kirjoitti.


   • MyHeritage käyttö on poliisiasia. Israelilla ei ole tietojen avunantisopumusta Suomen kansa.


  • Käsittämätön leikkikouluikäisten juupas-eipäs -kiistely, jossa ei ole totuuden siementäkään.

   • Kyllä. Hämmentävää, jos tämä on aikuisten kirjoittelua. Asioista ei oteta selvää, ei tutustuta palveluiden ideaan, ei käyttöehtosopimuksiin, ei maksusopimuksiin, eikä edes palvelun tarkoitukseen (kaikilla netin sukupuupalveluilla on erilainen lähtökohta). Ja tämä on seuraus.


  Ketjusta on poistettu 69 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   11823
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   5763
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   85
   4185
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3319
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   2160