Rekkamiehen palkka tulevaisuudessa

Rahtarijorma

Nyt kun kabotaasirajat on poistumassa selvittelin vähän miten se vaikuttaa palkoihin. Saksa lienee hyvä vertailukohta koska siellä samanlainen lainsäädäntö ja puola vieressä tarjoamassa halpaa kyyditystä. Suomessahan tulee operoimaan puolalaisten lisäksi myös balttialaiset ja venäläiset kuskit. Saksassa ovat yrittäneet säätää minimipalkkaa 8,5eur/h mutta tämä on eu:n mukaan laitonta. Puolalaiset ajaa paljon halvemmalla. Eli suomalaisen kuskin palkka putoaa sinne 6-8eur/h pintaan todennäköisesti. Mitä mieltä?

93

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RahtiSepi

      Putosiko rakennusmiesten palkka kun maahan alkoi tulla halpatyövoimaa EU-alueelta ja sen ulkopuolelta?
      Vastaus: ei.
      Miksi siis maalailla piruja seinille? Lisäksi rus-autojen suhteen lainsäädäntö ei ole olennaisesti muuttumassa, koska venäjä ei tietääkseni kuulu ETA-maihin.

      • Rahtarijorma

        raksamiehet taisivat valita sen toisen vaihtoehdon eli työttömyyden. Kyllähän nuo virolaiset käytännössä on kaikki työt vieneet siellä. Toki asiansa osaaville suomalaisillekkin jotain löytyy mutta ei ihan samalla tavalla kuin ennen.


      • raksam

        rahtiSepi, kylläpä putosi


      • BauHerr
        Rahtarijorma kirjoitti:

        raksamiehet taisivat valita sen toisen vaihtoehdon eli työttömyyden. Kyllähän nuo virolaiset käytännössä on kaikki työt vieneet siellä. Toki asiansa osaaville suomalaisillekkin jotain löytyy mutta ei ihan samalla tavalla kuin ennen.

        Joo näin on käynyt. Minulla oli yksi työmaa, jossa oli puolisukulaisia töissä. Lähes kaikki tavarantoimittajat, betoniautot, pumppuautojen kuljettajat yms. kommentoivat, että meillä oli kesän ainoa suomenkielinen työmaa Etelä-Suomessa. Kaikkialla muualla puhuttiin viroa, venäjää, jne. Ihan puhtaasti suomalaisin voimin ei meilläkään rakennettu, koska kaikilla aliurakoitsijoilla oli virolaisia.

        Rakkapuolella on vielä se ongelma, että ajokortit maksavat Suomessa enemmän kuin liikennelentäjän lupakirja. Samat paperit saa Virosta muutamalla sadalla eurolla.

        Rekan rattiin ei suomalaisella tule olemaan mitään asiaa.


    • Rahtarijorma

      Tää on kyllä siinä mielessä vähän huvittavaa että rahtarin kannattaa maata kotona ansiosidonnaisella koska siinä tienaa paremmin kun ratissa tulevaisuudessa.

    • virost

      suomalainen tyhmä me virolaiset vie teidän työ joka alalla.teist ole valitta. te rääkki,äs ja itke.lopulta te töötön ja me saada maksu rohkeammin.

      • Lervonanoppi

        Mites, ahmitko sinä makkarapannun tupla suolalla vai kenties tripa suolalla? Ja mimmonen rantu ilmestyy aju kolitsiin rahtin kairaamisen jälkeen?


      • aikansakutakin

        Vieläkös sinne viroon viedään jotain avustuskuormia orpokoteihin, cp-vammainen presidenttinä niin pysyyhän se valtiovelka kunnossa kun puolet kansaa huoraamassa ulkomailla halpatöissä...


      • Virurääki

        Kummasti varkaat osaa oikeaan paikkaan tai konttiin työkaluja varastamaan kun viron rohkea poika käy alueella.Häviää asennetut kuparimaadoitukset ja sähkömiehet on hengenvaarassa.Joo ei me mitään varasta,aamulla on kaikki pois.Virupoikien kansallishymni nykyään.


      • sihijuomaa

        Ette te vitun kuraperse ryssät mitään vie.Teidän työn jälki ihan perseestä.Kumma maa toi viro,on rekka,bussi,raksa,huoraa jne.kumman paljon löytyy pienestä maasta osaavaa tekijää.Mutta totuus on et teidän työnjälki pelkkää paskaa joten en palkkais edes eurolla jotain virolaista paskaa töihin.Samanlaisia ryssiä ku venäjällä.Verkkareissa tai maasto housuissa mennään ja haistaan.


      • sihijuomaa

        Ja sinä virolainen mulkero,opettele Suomen kieli ennen kuin auot sitä tyhmää virolaista ryssän päätäsi.Vittu teitä pitäis panna pataan aina kun näkee.Rääki rääki,on vitun tyhmä kieli.


      • STEPlimsaparas
        sihijuomaa kirjoitti:

        Ja sinä virolainen mulkero,opettele Suomen kieli ennen kuin auot sitä tyhmää virolaista ryssän päätäsi.Vittu teitä pitäis panna pataan aina kun näkee.Rääki rääki,on vitun tyhmä kieli.

        sihijuomaa on ilmeisesti saanut suuhunsa hotapulveria kun puhuu niin silkkaa paskaa.Ensinnäkin Virolaiset vihaa "ryssää" enemmän kuin mitään muuta. Siksi he liittyivät Natoon.Virolaiset ei anna ikinä anteeksi sitä mitä Neuvostoliitto heille teki eli nöyryytti perin pohjaisesti. Itse asiassa sihijuoma kyllä tietää ihan aikuisten oikeasti ,että näin asia on,on vaan niin mukava olut päissään purkaa turhautumistaan.Olen yrityksessä jossa on todella paljon virolaisia työntekijöitä(ei kuljettajia)Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa. he ovat aina iloisia ja hyväntuulisia ja tervehtivät meitä väsähtäneitä suomi-poikia joka aamu iloisina.Olen tehnyt sen havainnon vuosien varrella,että Virolainen on iloinen aina.Suomalainen on sellainen tympeä mököttäjä varsinkin maanantai-aamuna.Jos työnantaja on reilu ja maksaa saman palkan kaikille he tuovat koko perheen Suomeen. ottavat asuntolainat ja ostavat asunnon .Lapset käyvät suomalaista koulua. Elämä menee eteenpäin. Ei ole mitään maahanmuuttajan sopeuttamistarvetta.Aina pitää muistaa se kunniavelka Virolaisille veteraaneille jotka vapaaehtoisina olivat Suomen sodissa II-mailmansodassa.


      • Maassamaantavalla
        sihijuomaa kirjoitti:

        Ette te vitun kuraperse ryssät mitään vie.Teidän työn jälki ihan perseestä.Kumma maa toi viro,on rekka,bussi,raksa,huoraa jne.kumman paljon löytyy pienestä maasta osaavaa tekijää.Mutta totuus on et teidän työnjälki pelkkää paskaa joten en palkkais edes eurolla jotain virolaista paskaa töihin.Samanlaisia ryssiä ku venäjällä.Verkkareissa tai maasto housuissa mennään ja haistaan.

        Sihijuoma sitruunasooda se nyt vaan on niin,että sitä saa mitä tilaa. Jos kiero,mulkero verokiertäjä suomalaismulkero haluaa halvalla työmiehen tai naisen niin taatusti löytyy kun ei koulutuksen perään kysellä.Sitten kun kysellään koulutukset ja paperit ja ne löytyy niin työnjälkikin on taatusti mallikasta.Totuus on sellainen,että kaikki ulkomaalaiset koulujakäymättömät työnhakijat ovat aina kaikkien alojen ammattilaisia. Aina vastaus on Yes Yes kaikki hoituu. Suomalainen yrittäjä on s...tanan tyhmä jos osaa vaatia koulutusta ja siitä todistuksia. Jotenkin tässä sihijuomaa tapauksessa paistaa läpi se ettei sihijuoman työpaikassa paljon todistuksia kysellä??? Ja noin ihan sivuviitteenä.Jos on tosiammattilainen ja tekee todella ammattilaisen työjälkeä niin palkka pitää olla sama oli sitten kotimaan elävä tai maahanmuuttaja.


    • saatanantunarit

      Tästä saamme kiittää kaikkia jotka äänestivät possu-timoa, hevosnaama-alexia, islam-juhaa, kolohammas-annea ja kumppaneita

    • tööttötööttö
    • Naarapartio

      Tässä meikäläisessä työelämässä on sitä samaa vikaa kuin sillä entisellä pilkkimiehellä: sillä, joka luuli että järven jää on ikuisesti saavutettu tinkimätön etu. Vaan ajat muuttuvat ja ne jotka eivät muutu mukana, hukkuvat.

    • Noh saimmehan jälleen kerran joulukuun alussa 2 CENTIN korotuksen tuntipalkkaan... Hyvä syys jälleen liittyä AKT:hen

      • qeeee

        Centin?? Ja eikö siihen voi liittyä muuta kuin syksyllä?


      • qeeee kirjoitti:

        Centin?? Ja eikö siihen voi liittyä muuta kuin syksyllä?

        AKT:hen voi liittyä koska tahansa. Mutta nyt erittäin iso syy liittyä koska saimme tuon valtavan palkankorotusten, muiden etujen lisäksi, kuten lomamökit, oikeusapua jne


    • poispois

      täytyy alkaa estämään virolaisen halpa työvoiman käyttö.työt kuulu suomalaisille ja kunnon palkka.rakennus alalla on paljon halpa työ voimaa ja osa harmaata.

      • Omassa_bussissa

        Ja miten meinaat sen tehdä? Menetkö pitelemään aseman kellon viisaria paikallaan, niin että aika stoppaa?...? Sehän se varmaan auttaa...

        Ei onnistu. Ajat muuttuvat ja dinosaurukset kuolevat elleivät muutu mukana.


      • yxdino

        Paljon on varmaan sitäkin että yksi kun tulee, niin tuo sitten kaverinsakin ja niinhän se syöpä leviää.
        pikkupomot tykkää myös kovakuorisista nestemäisistä lahjoista, suomalaisen työntekijän kulttuuriin semmonen kai ei oikein kuuluu.
        mutta elintaso-eroistahan se johtuu..aika harvassa kuitenkin esim. ruotsalaiset duunarit täällä on


    • itsenäisyyssuomi

      Puolalainenkin rekkakuski on hyvin halpa. Kiva katella ,kun tallinnan taukit ja varsovan velmut tappelevat palkoistaan Suomen maanteillä. Mutta kukahan niitten etua ajaisi?

      • Eläkekuski53

        Ei ne täällä mitään etuja ole ajamassa. Kuormia ne ajavat.


    • iloinenjoulupukkki

      Aivan oikein, suurin etu menee entisen itäblokin vähintäänkin harmaaseen talouteen. Joka ainoa sinne menevä euro on tämän maan kulutuskasvusta pois. Kaikesta huolimatta SUOMALAISILLEkin kuljettajille ja SUOMALAISILLEkin kuljetusyrittäjille Hyvää joulua. Ja AKT:lle taistelumieltä ensi vuodelle.

    • pyörökuormaajakuski

      niitä ulkoilaisia kuskeja ku vetelee pataan ja antaa vittumaisia kuormia ja viivyttelee niin ,että ne saa syyt,sillä niistä pääsee.yksi virolais mulkku soitti naamansa niin työnsin sen huomaatta sen paska kuormurin jumiin liejuun,enkä auttanut.

    • Sapotaasi

      En usko, että alkavat ajamaan kaupan jakelua, puutavaraa metsästä ja soraa rakennustyömaille. Tuskin yksittäinen suomalainen pienyrittäjä alkaa etsimään puolalaista firmaa ajamaan hänen tavaraa Pälkäneeltä Tampereelle, ainoastaan siinä tapauksessa mahdollista, että kuljetussopimus tehty Schenkerin, Dhl:n tai vastaavan kansainvälisen huolintaliikkeen kanssa ja he lähettävät PL tai vastaavan auton hoitamaan tehtävää.

      • IsoSeppo

        Miksei? Onhan se virolainen raksamieskin löytynyt ihan hyvin. Ei se kyllä näin mer


      • kilpailutappaalopulta

        Ongelma tulee siinä kun nämä Girtekat ja kumppanit tulevat ajamaan teollisuuden suorat kuljetukset. Nyt kun schenker/posti/kake pitää jonkinlaista järkevää hintaa kaikille, niin tulevaisuudessa jos tuollainen kabotaasitoimija vie mansikat kakusta niin mikä mahtaa olla pienyrittäjän rahdinhinta tulevaisuudessa?
        Sama tilanne kuin taksilupien vapauttamisessa, kaikki haluavat ajaa keskustan ruuhka-ajat, vaan kuka sitten enää ajaakaan muut kyydit?


    • Omalla_bussilla

      Paska on housussa ja itkua pääsee. Mutta kuka paskoi? Ei kai se vaan ole se joka kattoo peilistä?

    • Järkikäteenjalitliin

      Täyttä skeidaa koko viestiketju. Kyllä on pojilla perustiedot ihan täyttä potaskaa.
      Maassa maan tavalla. Niin ne on muissakin euroopanmaissa mennyt.Suomi on jarrutellut niin pitkään kun on voinut.Nyt ei voi enää jarruttaa,on vapautettava hommat. Valittaako yksikään ruotsalainen.... no ei ja ruotsalaisella rekkamiehellä menee niin sanotusti tosi lujaa. Valittaako Hollantilainen rekkamies .... no ei ei todellakaan. Uutta rekan vetäjää suunnittelee. Mahtipontiset motiivimaalaukset ja kromia niin paljon kun vaan on mahdollisuus autoon laittaa.Tämä on sitä samaa Neuvostoliiton aikaista ihme shaissea jossa ollaan sitä pohjasakkaa ,ollaan vaan sellaisia Suomipoika reppanoita. Tällä asialla ei ole mitään merkitystä todellisuudessa Suomen sisäiseen liikenteeseen. Ei Puolalaisia,Kroatialaisia,Latvialaisia,Liettualaisia kuljetusyrittäjiä kiinnosta paskanvertaa joku Suomi(Sellainen tuppukylä)Ei edes Nokian kännyköitä voi viedä. Ja se v..tun Nightwish palkka vain Kiteeläisiä kuljetusyrittäjiä keikoilleen.

      • sihijuomaa

        Eix ole hyvä et palkkaa Kiteeläisiä eikä virolaisia?Vai oletko Simpeleeltä ja katkera kun sinua ei palkata?


    • sihijuomaa

      No ei ne vaikuta palkkoihin ym.muuhun toimintaan.Suomi on sääntänyt omat lait ko.kuljetuksia varten,tarkoittaa et rajoitetaan ja jos tänne tulee ajamaan maksaa tes.palkan.Ja nämä meidän keli,polttoaine kulut ym.muut niin eipä paljon halukkaita ole.Voihan joku mulkero kokeilla mu loppuu kun kanan lento.Terveisin kuljetus yrittäjä joka ei palkkaa kuraperseitä.

    • sihijuomaa

      Aika pöllöjä nämä kirjoittajat.Eivät tiedä asioista hönkäsen pöläystä mu tääl valitetaan ja jaetaan väärää tietoa.No niitä Esson ja Tb ja muiden baarien juttuja.Ottakaa selvää asioista ennen kuin kommentoitte saatanan rekkakuski pellet jotka on ihan idiootteja.T.Yrittäjä joka ei palkkaa kuraperseitä.

      • pyörakuormaajakuski

        miks vittu pitää palkata latta kakkuja tekee rahtarin hommia.siinä ammutaan vaan suomea jalkaan ellei suoraan päähän.


      • Laahustaenhautaan

        Kuraperse=keski-ikäinen suomalainen veltto mieshenkilö.Komea kiitorata otsalta takaraivolle. Sote uudistuksen pahin kompastuskivi. Jokaisen työterveyshoitajan painajainen. Jokaisen työnantajan pahin taakka. Tulevadiabetes-verkkokaupan hyvä asiakas.Erittäin hyvä sydän ja verisuonitautienliiton kannatusjäsen .Keuhko ja eturauhassyöpäjärjestöjen kannustusyhdityksen jäsen.Hautausurakoitsijoiden unelma.


      • JoriittääJoriittää

        Täällä tämä työtön kuljettaja reppana (varmasti hyvinkin tunnettu Turun suunnalla)mollaa AKT työntekijäjärjestöä hyvinkin aktiivisesti. Puhun siis Bussissa,pakettiautomaatti ja pankkiautomaatti nimimerkeillä kirjoittaneesta henkilöstä.Lisäksi hän on esiintynyt myös taksimiesten keskustelufoorumeilla aktiivisesti.Jos hänen unelma toteutuisi eikä yksikään kuljettaja kuuluisi AKT:n niin miten kuljettajien palkka-asiat neuvoteltaisiin??? Miten yrityskohtainen neuvottelu onnistuisi Bussissa-nimimerkillä noin ihan henkilökohtaisella tasolla??? vituiksihan se menisi. Siksi hän esittää näitä mielipiteitä koska hän pelaa omaa peliä ei nuoren perheellisen arkea jossa tärkeintä on ,että palkka on säännöllinen uskaltaa ottaa asuntolainaa ja voi varmasti luottaa,että palkankorotukset tulee tilille kuten muillekin työtä tekevillä.Sanon vaan,että heikoilla jäillä ollaan jos itse joutuu kyselemään oman palkkansa perään.AKT ei ole sitä varten ,että saa itselle etuja kuten lomamökkejä tai bensa-alennuksia. AKT on yhteisten asioiden hoitoa,jotta palkat pysyisi edes jotenkin muiden alojen palkkojen tasossa.Nyt lopuksi Bussissa miehelle ihan realistinen kysymys.Jos unelmasi täyttyy ja AKT:ssä ei olisi yhtään jäsentä niin mikä on se osapuoli joka neuvottelee kuljettajien palkat. Olen niin paljon lukenut sinun kommentteja ,että sinun on nyt vastattava ihan suoraan!!
        Kysymyshän on hyvin yksiselitteinen. Kuka neuvottelee palkankorotukset????


    • sihijuomaa

      Ja täytyy kommentoida erään toisen palstan idioottia.Hän leuhotti et isäntä saa vakuutusrahat kun joku ajaa keulaan.Mutta kaveri ei tienyt kun luki Heini Polamon jutun,voi mennä pienyrittäjältä firma ja leipä kun sattuu tollanen.Joten tiedoksi teille viisaille,yrittäjä joutuu maksamaan alv.jos auto korjataan kolarin jälkeen.Uudessa/uudekkossa yhdistelmässä akkiä on sadantonnin lasku nokan edessä.Siitä kun laskette alv.24 prossaa tekee 24 000 egeä.Aika vitun iso summa syyttömälle jonka auto itsari kandinaatin tekemä.Ja jos ja kun ajatte päin rekkaa,vetäkää niin kovaa et menee lunnaiksi koko paska,säästyy alv.maksuilta ja helpompi jatkaa.HYVÄÄ JOULUA!

      • liikennevakuutus korvaa vastapuolen vahingot AINA

        se korvaa myös sijaisauton korjauksen ajaksi.

        Joten kyllä, jos joku tulee keulaan, niin työt saattaa keskeytyä muutamaksi tunniksi


      • sihijuomaa
        Bussissa kirjoitti:

        liikennevakuutus korvaa vastapuolen vahingot AINA

        se korvaa myös sijaisauton korjauksen ajaksi.

        Joten kyllä, jos joku tulee keulaan, niin työt saattaa keskeytyä muutamaksi tunniksi

        Etkö ymmärrä vai oletko tyhmä?Ajoneuvon omistaja maksaa alv.korjauksen maksaa vakuutus,mutta sihen ne tunnit ja varaosien alv.maksaa yrittäjä.Alv.ei kuulu vakuutus korvausten piiriin vitun molopää.


      • sihijuomaa kirjoitti:

        Etkö ymmärrä vai oletko tyhmä?Ajoneuvon omistaja maksaa alv.korjauksen maksaa vakuutus,mutta sihen ne tunnit ja varaosien alv.maksaa yrittäjä.Alv.ei kuulu vakuutus korvausten piiriin vitun molopää.

        Nimenomaan.

        Firma maksaa AINA ALV:n mutta se menee vähennyksiin.

        Eli jos firman kahvihuoneenseen ostetaan lidlistä kahvipaketti eurolla, kuormittaa se firman tiliä 76c verran


      • Bussissa kirjoitti:

        Nimenomaan.

        Firma maksaa AINA ALV:n mutta se menee vähennyksiin.

        Eli jos firman kahvihuoneenseen ostetaan lidlistä kahvipaketti eurolla, kuormittaa se firman tiliä 76c verran

        Eli jos korjaus maksaa vaikkapa 10.000€ (sis alv) niin vakuutusyhtiö korvaa YRITYKSELLE 7600€


      • sihijuomaa
        sihijuomaa kirjoitti:

        Etkö ymmärrä vai oletko tyhmä?Ajoneuvon omistaja maksaa alv.korjauksen maksaa vakuutus,mutta sihen ne tunnit ja varaosien alv.maksaa yrittäjä.Alv.ei kuulu vakuutus korvausten piiriin vitun molopää.

        Tarkennan sinulle vitun molopää.Korjauksesta auheutuvat tunnit maksaa vakuutus,mutta ne alv.jotka lisätään niihin tunteihin maksaa yrittäjä.Esim.90eur tunti korjaamo hinta,lisätään 24%alv.on 111,60eur.Tämän 21,60eur maksaa yrittäjä oli itsari tai joku muu mulkero joka ajaa kylkeen tms.Samalla tavalla yrittäjä maksaa alv.varaosista.Jos esim.puskuri on 1000eur.alv.nolla maksaa yrittäjä siitä 240eur.Joten voitte ihan omissa päissänne miettiä miten kallista puuhaa on joku mälli jos lasku on se 100 000eur.Vittu turha puhua paskaa kun oma kohtaisia kokemuksia asiasta.


      • sihijuomaa
        Bussissa kirjoitti:

        Eli jos korjaus maksaa vaikkapa 10.000€ (sis alv) niin vakuutusyhtiö korvaa YRITYKSELLE 7600€

        Juuri näin ystäväiseni.Ja vara-autoja ei raskaalla puolella ole tarjolla samoin kuin henkilö-auto puolella.Koska raskaat ajoneuvot räätälöilään ko.ajoihin.Siitä tämä johtuu et voi mennä leipä ja elämän työ.Ja toi 10 000eur.sisältää täs laskelmassa korjaus työt ja varaosat alveineen.JUURI NÄIN.


      • sihijuomaa
        Bussissa kirjoitti:

        Nimenomaan.

        Firma maksaa AINA ALV:n mutta se menee vähennyksiin.

        Eli jos firman kahvihuoneenseen ostetaan lidlistä kahvipaketti eurolla, kuormittaa se firman tiliä 76c verran

        No täytyy sanoa näin yrittäjänä et aika kevyt kenkäistä ajattelua ihmisillä on.Aina kaikki paasaa et menee vähennyksiin jne.Mutta rahaa se on alv:kin.Jos firman kassa ei ole kuin nokia tai upm niin pienyrittäjä aika kusessa.Yrityksen menot pitää suhteuttaa tuloihin,joten kaikki ylimääräinen meno erä on pois tuloksesta.No en ihmettele kun niitä konkkia tulee jos ajatus maailma tollanen ihmisillä.


      • sihijuomaa kirjoitti:

        Juuri näin ystäväiseni.Ja vara-autoja ei raskaalla puolella ole tarjolla samoin kuin henkilö-auto puolella.Koska raskaat ajoneuvot räätälöilään ko.ajoihin.Siitä tämä johtuu et voi mennä leipä ja elämän työ.Ja toi 10 000eur.sisältää täs laskelmassa korjaus työt ja varaosat alveineen.JUURI NÄIN.

        Kyllä niitä on saatavana ja vastapuolen liikennevakuutus maksaa ne muut kulut

        Eli jos joku tulee sun keulaan, saattaa työt keskskytyä muutamaksi tunniksi...

        Ja mitä ALV:hehn tulee, niin firmoille hinnat ilmoitetaan aina ALV 0 miksikö? Koska ALV ei kuormita firman tiliä todellisuudessa.

        Eli jos korjauksen hinnaksi ilmoitetaan 7600€ ALV 0 tai 10000€ ALV 24 niin se vie firmalta rahaa ihan yhtä paljon. Uskomatonta mutta totta


      • sihijuomaa

        No kerro mistä haen maanantaina 25,25 metrisen yhdistelmän kävelevällä lattialla ja sivu kaato kipillä?Jos löytyy niin vakuutus maksaa mutta auto ekaksi pitäs löytää.Ja täytyy sanoa et sul ei toi yritys logiikka pelaa,alv:tä ei ilmoiteta sen takia kun on kiertävää rahaa.Eli Suomeksi ei kenenkään rahaa,kiertää kassasta toiseen ja määräytyy saatujen/maksettujen mukaan.Ota huomioon myös et joukossa voi olla myös alv.14,tai jotai muitakin alvejä kun 24.Mutta odotan innolla kun tiedät auton et löytyy......odotan.


      • sihijuomaa
        Bussissa kirjoitti:

        Kyllä niitä on saatavana ja vastapuolen liikennevakuutus maksaa ne muut kulut

        Eli jos joku tulee sun keulaan, saattaa työt keskskytyä muutamaksi tunniksi...

        Ja mitä ALV:hehn tulee, niin firmoille hinnat ilmoitetaan aina ALV 0 miksikö? Koska ALV ei kuormita firman tiliä todellisuudessa.

        Eli jos korjauksen hinnaksi ilmoitetaan 7600€ ALV 0 tai 10000€ ALV 24 niin se vie firmalta rahaa ihan yhtä paljon. Uskomatonta mutta totta

        Ja sinä,alv.kuormittaa yrityksen tiliä jos on ylimääräinen maksu joka ei kuulu normaaliin liiketoimintaan.Joten viherpipertäjä,istu bussissa ja paranna maailmaa.


      • sihijuomaa kirjoitti:

        Ja sinä,alv.kuormittaa yrityksen tiliä jos on ylimääräinen maksu joka ei kuulu normaaliin liiketoimintaan.Joten viherpipertäjä,istu bussissa ja paranna maailmaa.

        Siis käytännössä ostosten ALV ei kuormita firman tiliä lainkaan.

        Sitten sulle matematiikkapähkinä

        Pekan kioski ostaa lidlistä eurolla sipsipussin (sis alv)

        Pekan kioski myy ko. sipsipussin kolmella eurolla (sis alv)

        Montako euroa pekan kioski saa voittoa sipsipussista


    • eimikäänolevarmaa

      oletko varma.siinä voi käydä niin että tulee kolari kalliiksi myös rekan omistajalle saa vain ne mitkä tarkastaja hyväksyy.

      • sihijuomaa

        Sinäkin,vakuutus kyllä korvaa kaiken mikä mennyt paskaksi ja kuuluu ko.tapahtumaan.Mutta ne vitun alv.maksaa yrittäjä.Vakuutuksiin ei kuulu alv.Vai oletko oman corollan vakuutus maksuissa nähnyt alv.osuutta niinkun esim.sähkö tai vesi laskussa?Joten parempi pitää turpa kiinni asioista joista ei tiedä hönkäsen pöläystä.Ja mita johonkin vara/vuokra-autoon tulee,niin.Ei niitä erikoisvarusteltuja autoja ole joka myyjäl jemmassa,joten jos on vähänki erilainen räätälöity ajoneuvo niitä ei välttämättä Suomessa ole monta ja myytävänä vielä vähemmän.Eri asia jos puhutaan jostain vitun Fiatista tai Skodan reuhusta.Ymmärrättekö?


      • sihijuomaa kirjoitti:

        Sinäkin,vakuutus kyllä korvaa kaiken mikä mennyt paskaksi ja kuuluu ko.tapahtumaan.Mutta ne vitun alv.maksaa yrittäjä.Vakuutuksiin ei kuulu alv.Vai oletko oman corollan vakuutus maksuissa nähnyt alv.osuutta niinkun esim.sähkö tai vesi laskussa?Joten parempi pitää turpa kiinni asioista joista ei tiedä hönkäsen pöläystä.Ja mita johonkin vara/vuokra-autoon tulee,niin.Ei niitä erikoisvarusteltuja autoja ole joka myyjäl jemmassa,joten jos on vähänki erilainen räätälöity ajoneuvo niitä ei välttämättä Suomessa ole monta ja myytävänä vielä vähemmän.Eri asia jos puhutaan jostain vitun Fiatista tai Skodan reuhusta.Ymmärrättekö?

        Nimenomaan. vakuusutyhiö ei maksa ALV:n osuutta koska se olisi yirtykselle ilmaista rahaa koska he saisi pistää ALV:n vähennyksiin...

        Sulla taitaa olla firma aika pian konkassa jos joka hankinnasta joudut maksamaan verollisen hinnan ja et mitään laita vähennyksiin :)


      • sihijuomaa
        Bussissa kirjoitti:

        Nimenomaan. vakuusutyhiö ei maksa ALV:n osuutta koska se olisi yirtykselle ilmaista rahaa koska he saisi pistää ALV:n vähennyksiin...

        Sulla taitaa olla firma aika pian konkassa jos joka hankinnasta joudut maksamaan verollisen hinnan ja et mitään laita vähennyksiin :)

        Minä maksan joka hankinnasta alv.vähennetään kylläkin kuukausittain kirjanpitäjän toimesta.Mutta,taas tultiin sihen,olet tyhmä joka ei tajua firman hoidosta mitään.Ja,firmani ei konkkaa ole tekemässä vaan ostamassa uutta.Ja jos olet siinä firmassa töissä,annan heti kenkää tollaselle mulkulle.


      • sihijuomaa

        Sinä bussissa oleva viherpipertäjä!!!! Löytykö se auto mulle vakuutuksen piikkiin? No tiedän ettei Suomesta löydy,joten olin oikeassa.Väitit saatanan pelle et löytyy,mutta nyt huomasit ettei löydy.Tulipa hyvä fiilis kun yksi itseänsä täynnä oleva mulkero sai nokilleen.HYVÄ MINÄ!!!!!!!


      • sihijuomaa kirjoitti:

        Sinä bussissa oleva viherpipertäjä!!!! Löytykö se auto mulle vakuutuksen piikkiin? No tiedän ettei Suomesta löydy,joten olin oikeassa.Väitit saatanan pelle et löytyy,mutta nyt huomasit ettei löydy.Tulipa hyvä fiilis kun yksi itseänsä täynnä oleva mulkero sai nokilleen.HYVÄ MINÄ!!!!!!!

        Kyllä. Liikennevakuutus korvaa 98% vuokra-autosta... Miksikö? Koska silloin ei juokse oman auton kulut

        Liikennevakuutus korvaa myös hinauksen, korjauksen jne jne jne.

        Ja mitä ALV:hen tulee, niin käytännössä firmalle on yksi ja sama onko lasku ALV 0 tai ALV 24%


      • sihijuomaa

        No voi sen asian tyhmä esittää noinkin kun ei kokemusta yritys elämästä.Mutta vitun luppakorva bussi pelle.Kerros nyt mulle et mistä haen sen auton kun vakutuus maksaa ja niitä jonoksi asti Suomessa....?????Näkee heti et toi bus mulkero aivan idiootti kusipää jota pitäis vetää pataa heti kun näkee.Liikennevakuutus ei korvaa hinausta raskaalla puolella muuten kuin hinausvakuutuksen osalta joka pitää ottaa erikseen.Ja vakuutus ehdot/kattavuus tehdään sopimuksella vak.yrityksen kanssa.Ei kuljetus yrityksen vakuutuksia voi verrata koti corollan tai hima palo vakuutukseen.Mu toi påssi joka tos påtee,vois ottaa yht.minuun.Sais vetää pataa ihan kunnolla tollasta tietämötöntä homoa.


      • sihijuomaa
        Bussissa kirjoitti:

        Kyllä. Liikennevakuutus korvaa 98% vuokra-autosta... Miksikö? Koska silloin ei juokse oman auton kulut

        Liikennevakuutus korvaa myös hinauksen, korjauksen jne jne jne.

        Ja mitä ALV:hen tulee, niin käytännössä firmalle on yksi ja sama onko lasku ALV 0 tai ALV 24%

        Tyhmän näköinen kuva.Kertoo isännästä paljon.Ennemmin poni tai hevonen ku toi tyhmä koiran kuva.


    • Pilve

      Tämä juttelu kuvasta hyvi soome poron onkelmaa. Alkaja kysyttä hyvä kysymystä ja eikun hetki kun yhtä haluaa vetää turpaa ja alkaa hakata rehtiä työmiestä. Te poro olette vain palju juoppo ja kaikkea pitäisi saada mutta mitän ei haluta tehtä kuin juoma viina. Tyhmä ja laiska juoppo kansa kaikki!

      • sihijuomaa

        Onko Viron haiseva ja vähän ryssä kansa parempi?Vitut,te olette onnettomia paskahousuja ja juoppoja,teette pimeetä paska töitä ilmaatteeksi Suomessa ja aina kun jotain pitää maksaa valitatte et en ymmärrä.Kertoo tota teidän tyhmyyttä.


      • Herätyspahviaivot
        sihijuomaa kirjoitti:

        Onko Viron haiseva ja vähän ryssä kansa parempi?Vitut,te olette onnettomia paskahousuja ja juoppoja,teette pimeetä paska töitä ilmaatteeksi Suomessa ja aina kun jotain pitää maksaa valitatte et en ymmärrä.Kertoo tota teidän tyhmyyttä.

        sihijuomaa saa mitä tilaa.Halvalla paskahousuja,juoppoja,en ymmärrä miehiä. Sitten normaalipalkalla ammattilaisia sellaisia todella tekijämiehiä. Sihijuomaa hyvä kuljetusyrittäjä kuinka monelta olet kysynyt ammattipätevyystodistuksen sellainen on vaadittu jo 10 vuotta Virossa kuljettajilta. Sihijuoma on niin nuori kuljetusyrittäjä ettei ole syntynyt edes silloin kun Viro vapautui ryssän ikeestä.On tosi häpällistä ryssitellä Virolaisia.Pitäisi nyt sentään jotain kuljetusyrittäjänkin ymmärtää vaikka se keltainen liemi siellä yläpäässä ilmeisesti loiskuu.


      • kokemustaon
        Herätyspahviaivot kirjoitti:

        sihijuomaa saa mitä tilaa.Halvalla paskahousuja,juoppoja,en ymmärrä miehiä. Sitten normaalipalkalla ammattilaisia sellaisia todella tekijämiehiä. Sihijuomaa hyvä kuljetusyrittäjä kuinka monelta olet kysynyt ammattipätevyystodistuksen sellainen on vaadittu jo 10 vuotta Virossa kuljettajilta. Sihijuoma on niin nuori kuljetusyrittäjä ettei ole syntynyt edes silloin kun Viro vapautui ryssän ikeestä.On tosi häpällistä ryssitellä Virolaisia.Pitäisi nyt sentään jotain kuljetusyrittäjänkin ymmärtää vaikka se keltainen liemi siellä yläpäässä ilmeisesti loiskuu.

        Vaikka me suomalaiset ja virolaiset ollaan melkein samasta muotista tehty niin sellainen perusero meissä on. Virolainen sekatyömies eli ei mitään hajua mitä tehdään ja miten. Kun suomalainen kysyy hoituuko homma niin Kyllä hoituu no problems ja hymy päälle.Oli sitten kyse autolla ajosta tai marmorilaattojen asennuksesta. Kun suomalainen sekatyömies osuu kohdalle niin otsa menee kurttuun ja ääni vapisee "en nyt tiedä ...otti ja tuota eikö sieltä työkkäristä olisi löytynyt sellaista ammattimiestä joka osaa homman". Ilmoita etten ole sopiva tähän hommaan. En nyt tiedä kumpi vaihtoehto on parempi vaihtoehto ehkä jälkimmäinen tulee loppupeleissä halvemmaksi kuitenkin.Ammattimies tekee ammattilaisen työjälkeä se maksaa hieman enemmän mutta kannattaa.


    • verojako

      Yrittäjä mitään alveja maksa vaan tilittää alvit valtiolle.Alvit maksaa lopputuotteen ostaja.Arvonlisävero on kulutusvero joka ei siis koske yrityksiä eikä maatalousyrittäjiä.Heidän arvonlisäveroprosentti lopullisessa verotuksessa on aina nolla.On ihan oma vika jos et yrittäjänä kuulu alvin piiriin.

      • Nimenomaan.

        Lyhyesti selitettynä "Yrittäjä ei maksa omista ostoksista ALV:ta ikinä mutta kaikesta minkä firma myy etenepäin tulee maksaa ALV"

        Wanha kunnon pähkinä on juurikin tämä "Pekan kioski ostaa lidlistä sipsipussin eurolla ja myy sen kolmella, paljonko kioski tekee voittoa" ja vastaus ei ole 2€

        Eli siitä syystä vakuutusyhtiöt eivät maksa ALV:n osuutta yrityksille


      • sihijuomaa

        Taidat olla vitun tyhmä.Jokainen yritys maksaa alv.veron.Aina kun alv.palautuksia yritykselle firma tekee tappiota.Mutta kun maksaa valtiolle niin firma tekee voittoa.Ja jokainen yritys kuuluu alv.rekisteriin jos laillinen yritys.Kannattas ehkä olla tietoinen asioista ennen kuin kommemtoi kun ei tietoa.


      • AaälveeRek

        Tjaa. Kun myynnit on ulkomaille ja ostot (kahvipaketit) kotimaasta, on aina tullut sekä palautuksia että voittoa.


    • muuttakaa_Puolaan

      Siellä on halpaa kaljaa ja viinaa ja naisia. Loppuu valitus.

    • FHVolvo

      No no lapsukaiset, elkääpäs nyt. Eikös olisi parempi alkaa vaatimaan kaikilta EU:n rekkakuskeilta Suomeen pyrkiessään samanlainen ajokoulutus kuin meiltä Suomalaisilta. Yhdrnvertaisuuden nimissä noilta etelän pelleiltä tulisi vaatia se talviajokoulutus mikä meidän Suomalaisilta nuoriltakin vaaditaan. Vanhemmille sitten liukkaankelin ajonäyttö rajalla. Autoihin ja vaunuihin talvella pakolliset talvirenkaat ym.ym. Eiköhän sitten saataisi ajella ihan keskenämme.

      • Lentävätsuomalaiset

        Talviajokoulutus mikä vitsi!!!!!! tytär ajoi juuri henkilöautolla keskellä kesää. Ei ollut liukasta ei ollut rataa,mutta kouluttaja sanoi "kuvittele,että on liukaskeli"Täysi hinta piti kyllä maksaa koko lystistä. Etelän pellet voisivat sen suorittaa vaikka Barcelonassa, silmät vain kiinni ja nautitaan. Ei nämä pelleilyt ratkaise asiaa. Kunnon kilometrimaksu ulkomaalaisille ja tiettyjä eu:n sallimia tukia suomalaisille yrityksille ratkaisee tämän ongelman.On se vaan helvetin vaikea laittaa Helsingin satamaan liukkaankelin ajonäyttö esim heinäkuussa?? äly hoi! Tietysti lapsi on terve kun hän unelmoi.


    • TuuraRI

      Ainahan Suomessa on ollut isäntiä jolla on ollut muutama rahtiauto, poljettu taksoja, ajettu sopimusvuosi ja taas poljettu hintoja.Kuskit saanneet mitä sattuu ja useat oikeuden tai palkkaturvan kautta, Joihinkin yhtiöihin pääsi töihin kun söi kiekon 10 sekunnissa ja kieltäytyi liittymästä AKT:hen,onneksi tuli dikipiirturi. Että tällaisia yrittäjiä Suomessa on paljon. Mutta on myös niitä jotka maksavat palkat ja velvoitteet
      eikä ole Huutokaupat.com sivuilla,ne varmaan pärjää tulevaisuudessakin.

    • Kahdeksantoistajarisat

      Tässä keskusteluketjussa ei ole mitään muuta hauskaa kuin tuo maanmainio Turunpoika Bussissa eli pakettiautomaatti. kaikki muu kertoo aika paljon siitä mikä kuljetusalalla on tuo järjen taso eli miten ajatellaan maailman menosta.Ei ole hurraamista. Pakettiautomaatillekin on jäänyt päälle tuo 2 centtiä.Popedan miehellä oli sentään 20 centtiä. Pakettiautomaatilla 2 centtiä ei ole ihme jos naiset juoksee pakoon.

    • Oikeallapuolenjokea

      Joo ei käy pakettiautomaatilla flaksi Turun Onnelassa. Ei tosiaankaan.......

    • tilanteentasalla

      No irtoperä ja merikonttiajossa kilsapalkka yleisin.Vuosaaresta ym satamista asiakkaalle,purku sisältyy 2h palkkaan.Jos ei ylitä päivittäistä ajoaikaa,9H palkka jää paljon alle akt tessin.ELI JUURI POLAKKIEN TASOLLE /7 eur tunti.Ja nämä on kilsapalkalla ajaneet suomessa aina!

      • sihijuomaa

        Vittuako ajatte jotain paska speediä ja muita virtanen tenhu paska firmojen autoja?Ite ajatte paska palkalla,vai pitääkö sanoa et ajatte sen takia kun ette muuhun pysty,ratit ym.muut tuomiot niin kukaan täysijärkinen isäntä palkkaa tollasia paskahousuja.


    • BernGustav

      Naurakaa vain Turun pojalle pakettiautomaatille. Onnela taitaa olla remontissa jotain uutta suunnitellaan. Pakettiautomaatti on mies joka julkisesti uskalsi sanoa ,että AKT ei työläistä auta ei pätkääkään. Ja myös ihan julkisesti erosi liitosta.Pakettiautomaatti on myös sanansa mittainen mies.Hän vastustaa km palkkausta sillä se on riistoa ja lisäksi laitonta Suomessa.Ollut jo todella kauan eli todella pitkään. Aina joku saakelin ääliö lähtee leikkiin mukaan.Pakettiautomaatille/Bussissa miehelle täydet pisteet siinä on mies joka seisoo sanojensa takana.

      • sihijuomaa

        Vitut seiso!!!! Jos seisoo niin esiintyy omalla nimellä.Ja vittuako valitatte,kyl kai tollasten pellejen ku te varmaan tiedättä liiton taksat ym.muut.Mu taitaa ol kysymys siitä,et te ette uskalla tehdä asian eteen mitään kun pelkäätte et se vitun Mauri Lind,tai joku muu mulkku isäntä antaa monoa.Ottakaa itseänne munista kiinni ja tehkää jotain.T.Kuljetus yrittäjä joka maksaa kaikki joka kuuluu työntekijälle,myös sataset.


    • Pniinkuinpahvi

      V..tun ääliö km palkkaus on on ollut kielletty Eu-alueella jo 20-vuotta.Ihan itse keksit aiheen????pahviaivo!!!

      • TuuraRI

        On Pniinkuinpahvilla tietämättömät tiedot palkoista, on istunut jossain ABC::llä ja kuunellut sankariajoja ja tuloja, kun epäilee että kaikki saa AKT ajaman sopimuspalkan


      • sihijuomaa

        Miksi ajat km korvauksella?


    • Pankkiautomaattitreffit

      Sanonpa vaan Bussissa miehelle tai pojan klopille(en tunne henkilökohtaisesti)miksi menit vaihtamaan nimimerkkiä pakettiautomaatista bussissa.Paras nimimerkkisi oli pankkiautomaatti koska se koskee joka rahtaria.Pankkiautomaattina olit se only and one kuljetusalan anarkisti joka kyseenalaisti kaikki perussäännöt mitä yrittäjillä oli taskuissaan.Jos olet fiksu niin palaat pankkiautomaatti nimimerkin alle koska money eli raha puhuttelee niin isäntää kuin renkiä. Vai mitä????

    • Nukkumattiriittää

      Hyvä kirjoitus ja mielipide. Kunnon anarkistisia mielipiteitä kehiin ja kunnon vanhan nimimerkin voimin. Miksi vaihtaa kunnon Power nimimerkki johonkin luuseri bussissa nimimerkkiin. Bussissa nimimerkki tuo mieleen jo täysin periksiantaneen ääliön joka torkkuu viimeisen vuoron takapenkissä jota kuski päätepysäkillä yrittää herättää. Ei hyvä! Voimaa ja anarkiaa kehiin ei muuten maailma kehity!!

    • rahtimummu

      voi teitä rahtipojat isoineleluineen.Se on kuljetus alalla kun sen kerran valinnut,kun ei koulu aikanaan maistunut,niin taisteltava paikastaan ja palkastaan.Omat poikani saa kyllä palkkaa sen mukaan kun töitä tekee.Sitten kun miehistyvät ja saavat itse hallita firmaa .Määrätköön itse palkansa.hyvää loppiaista nuoret rahtilapset.Jonain päivänä tekin kasvatte aikuisiksi.

      • sihijuomaa

        Mitä sinä mummo möliset?Olen saanut pappi koulutuksen ja olen kuljetusyrittäjä.Maksan työntekijöille tes palkan lisineen joka heille kuuluu.Ilman osavaa ja tehokasta henkilökuntaa en saa tehtyä sopimuksen vaatimia töitä.Kaikki ei kuseta,on ihmisiä jotka ajattelevat työntekijöintään.


      • rahtimummu

        vai niin vai tämä mummo hölisee minulla on nuoria miehen alkuja töissä ja yksi nainen.He saavat enemmänkin mitä heille kuuluu.omat pojat ei ole etuasemassa.Puheestasi päätellen olet papista kaukana ja aloitteva yrittäjä ja suurisuinen pojan kloppi.Se koiraälahtää johon kalikka kajahtaa kuriton kakara.


    • tulevaisuus--

      jos se kabotaasi(lue sabotaasi), hyväksytää? suomest hävii rekkafirmat! EI mitää mahist kilpailla itäeurooppalaisten kans!

      • sihijuomaa

        Onko tämä asia vaikea ymmärtää....?Ei mikään kapotaasi tule tänne viemään mitään,Suomen valtio sääntänyt omat lait/ehdot ko.kuljetusten varalle.Joten,ryypätään ja naidaan ja ollaan onnelisia,ei ne kuraperseet vie meidän töitä.


    • rahtimummu

      olet oikeassa se on teistä itsestänne kiinni.Mummon neuvo pitäkää kalusto kunnossa ja polttoaine kulut pienenä onnistuu omaa ajotyyliä tarkkailemalla .Mummolla on se käsitys ainakin vanhemmat rekat kulutti 75-80 jälkeen paljon enemmän dieseliä.Älkääkä ohittaessanne ja ajo tyylillänne herättäkö pahennusta ettei tule haukku soittoja ja turhia nettikirjoituksia.Menee maine ja keikat.Meitä ikä mummoja ei enää paljon ole jakamassa sympatiaa ja neuvoja.

      • Monttubailutodottaa

        Rahtimummolle terveisiä Kustaankartanon vanhainkotiin. Onko rollaatoriin vaihdettu jo talvipyörät. Vielä keskuskeittiö juottavat sitä Löpöä mitä väittävät tiukasti Juhla-Mokaksi. Hyvää Uutta-Vuotta vaan Rahtimummulle.


    • Laadullaontekijänsä

      Tää on taas tätä musta tuntuu potaskaa. Hyvä esimerkki eiliseltä 28.12 aamulta Helsingin Metsälästä siitä maaliikennekeskuksen naapurissa sellaista teollisuusaluetta Oli DHL pressukärry Suomen kilvissä. Vetäjänä Puolalainen todella siisti uudenkarhea MAN merkkinen vetäjä. Kaverilla pallo täysin hukassa. Peruutti sinne peruutti tänne valmista ei tullut. Asiakas ei löytynyt. Ei ollut yhteistä kieltä. Ei käynyt englanti,saksa ei edes perkuleen ruotsi. Ei meidän suomalaisten kannata olla niin "hirveän huolissaan" kun yhteistä kieltä ei löydy niin vähänkin palvelua vaativat kuljetukset kyllä pysyvät suomalaisten hallinnassa. Minulle on ihan v...un sama jos Kiinalaiset lelut tulee Latvialaisella rekalla tai Vietnamissa ja Kambotsassa tehdyt t-paidat tulee puolalaisella rekalla kunhan Suomen teollisuustuotteet kulkee suomalaisella rekalla Suomessa ja mielellään myös euroopassa,luotettavasti ja varmasti asiakkaalle perille.

      • Realistitrukkeri

        Kyllä sinne asiakkaan päähän löytyy se puolantaitoinen jos sillä säästetään kuljetuksissa satoja tonneja vuodessa. Ihan helposti.


    • Thinkaboutthis

      Tänään luin Helsingin Sanomista Viron pääministerin (joka puhuu täydellistä suomea)haastattelun.Hän toivotti suomalaiset töihin Viroon. Lupasi saman palkan varsinkin IT-alalla. Ajatelkaa ilman ennakkoluuloja asioita käänteisesti. Nuori suomalainen kuljettaja muuttaa esim Tallinaan tai Tartoon jne... . Menee isoon kuljetusliikkeeseen töihin ajelee etelä-ja keskieurooppaan tai pohjoismaihin.Maksaa tasaveroa Viroon.Asuminen on todella halpaa,ruoka,juomat ja tupakat todella halpaa.Keskieurooppalainen yöelämä. Kuitenkin nopeat yhteydet Suomeen tarvittaessa. Nuorelle aikuiselle se toisi elämänkokemusta. Kielitaitoisia moniosaajia tarvitaan juuri Virossa. Aina sanotaan Virolaiset ja ne muut itä-euroopan mestarit valtaavat hommat. Ihan sama mahdollisuus on meikäläisillä lähteä eurooppaan ollaanhan me osa eu:ta .Jos Viro on liian lähellä niin suomalainen pärjää varmasti myös Saksan kuljettajamarkkinoilla.

      • Thinkaboutthis

        Ja jottei joku vääräleuka pääse pätemään niin kyllä luin viestiketjun aloittajan kommentit huolella. Jos Saksaan lähtee niin liksa voi olla huono,mutta kun nuoret ihmiset haluavat niitä "elämänkokemuksia" niin tässä tapauksessa palkka voi olla sivuseikka.Ja ainahan voi palata tänne koti Suomeen AKT:n hellään hoivaan.


      • Realistitrukkeri

        No just näin! Suomalainen ajattelee aina niin pienesti. Tälläset rajotukset on pitäneet meidän firmat suomessa eikä oo edes ajateltu et vittu mehän voitais viedä niiden puolalaisten ja saksalaisten duunit.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2675
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2252
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1729
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1583
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe