Mediamestarin törkypropagandaa. Osa 274.

Uskomattomalla tavalla alentuu osoittamaan tarkoitusperiensä alhaisuuden objektiivinen tiedonvälittäjä, mediamestari MaaseudunTulevaisuus -niminen MTK:n järjestölehti propagoidessaan härskisti nettisivuillaan, että: "Viljelijöiden maksuprosentit ovat ennakkotiedon mukaan 23,6 prosenttia alle ja 25,1 prosenttia yli 53-vuotiaille. Tänä vuonna luvut ovat 0,1 prosenttiyksikköä suuremmat."

Tuostahan hyväuskoinen veronmaksaja saa äkkiä sellaisen käsityksen, että alle 53 v. viljelijä esimerkiksi maksaisi 35.000 euron vuotuisesta MyEL -työtulostaan vakuutusmaksua peräti 0,236 * 35.000 euroa eli 8.260 euroa!

EI MAKSA!

Tuo mediamestarin esittämä prosenttiluku on täysin valheellinen. Asia selkenee, kun tarkistaa asian MELA:n sivuilta. Vaikka talonpoikien oma eläkevakuutus-operaattori onkin, MELA ei sentään ilkene sortua mediamestarin lailla valheeseen, vaan kertoo näin: "MYEL-vakuutusmaksun määrä:
Maksuprosentti riippuu iästä ja MYEL-työtulon määrästä. Vuonna 2015 alle 53-vuotiaiden vakuutusmaksu alle 26 281,69 euron työtulosta on 12,7980 prosenttia. Vakuutusmaksu nousee liukuvasti 26 281,69 ja 41 299,87 euron väliseltä osalta. 41 299,87 euron työtulon ylittävältä osalta maksu on 23,70 prosenttia. 53 vuotta täyttäneiltä peritään korkeampaa vakuutusmaksua suuremmasta eläkekarttumasta johtuen. Heillä vastaavat prosenttiluvut ovat 13,6080 ja 25,20.

Maanviljelijä maksaa siis työeläkevakuutusmaksustaan palkansaajan kanssa saman suuruista maksua vasta 41.299,87 euron y l i t t ä v ä s t ä työtulosta. Siis missään vaiheessa ei täytä totuutta tuo mediamestarin väittämä, jonka mukaan maksu olisi AINA 23,6 prosenttia alle 53 vuotiaalla viljelijällä, vaan se jää kaikissa tapauksissa tätä alhaisemmaksi. Esimerkiksi vielä 150.000 euron työtulosta viljelijä maksaa vasta 21,2 % työeläkevakuutusmaksuaan.

29

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malcmidlrkhist

      MT on kepun Pravda.

    • hjlmrmrdoneveliktoxhumo

      Viljelijä saa verot 'palautuksina' risupaketis

      • HOMMADUUNIAPUMMI

        NOOR, LAISKRA PUMMI EIR SAA,,,,:)))))))))))))))


    • TAASJOPAKERJÄÄTÄÄLLÄ

      HÄMMÄSTYKSEKSENI LUIN KUINKA VIROSSA KESKIPALKKA ON 7,2 EUROA TUNTI JA SIVUKULUT 2,6 EUROA YHTEENSÄ 9,8 EUROA HEIKON PALKKATASON TAKIA VIROLAISET TULEVAT SUOMEEN TÖIHIN
      VASTAAVASTI SUOMESSA ON KESKIPALKKA 25,25 EUROA JA SIVUKULUT 7,2 EUROA ELI YHTEENSÄ 32,45 EUROA TUNTI
      KUN PALKANNAUTTIJAT TEKEVÄT 1700 TUNTIA VUODESSA (JOKA ON KOKO MAILMASSA PIENINPIÄ ELLEI PIENIN TYÖAIKA) TEKEE TUO SUMMA YHTEENSÄ LÄHES 43 000 EUROA
      JA TÄMÄ SIIS KESKIPALKKA
      NYT TUO ALOITTAJAN PIERU ON VIKISSYT KUINKA 400 EUROA SIITÄ ETTÄ SAA LÄHES ILMAISEKSI RUOKANSA PÖYTÄÄN ON HIRVITTÄVÄN PALJON VAIKKA KYSEESSÄ ON VAIN KESKIMÄÄRÄINEN 2 PÄIVÄN PALKKA SIITÄ ETTÄ KOKO VUODEN VOI SYÖDÄ HYVIN JA ERITTÄIN JOPA LAITTOMAN HALVALLA
      TÄMÄ TODISTAA ALOITTAJANA NIMIMERKILLÄ
      JOPA VAIN
      AHNEEKSI ITSEKKÄÄKSI LAISKAKSI VAJAA ÄLYISEKSI ITSEÄÄN JUMALOIVAKSI KAIKEN LISÄKSI TYHMÄKSI ITSEKESKEISEKSI MAILMAN TEHOTTOMINPAAN IHMISRYHMÄÄN KUULUVAKSI
      TÄLLÄISET KERJÄLÄISET VOISI POISTAA MAASTA VAIKKAPA RUOTSIIN
      MUTTA EHKÄPÄ TÄSSÄ TAPAUKSESSA ONKIN KYSE VAIN PELKÄSTÄÄN TYHMYYDESTÄ LISÄTTYNÄ AHNEUDELLA

      • telirippeni

        Nooh kaikkea ei kukaan voi saada, vaikka elätkin jo pummipaska melkein kuin virolainen oligarki.


    • SIINJOPPELLFAKTRAAHAN

      PALKAN NUSSIJA EIR MAKSELEHEN ELÄKERTRÄÄHÄÖN,, SEN MAKSRAAHAN TYÖN-ANTRAJA JA JOPPEHHEN KALTRAASILLE PUMMEIL TYÖKYVYTRÖÖMYYS MAKOILU RAHOI 40 VUOTRAHAN JA ELÄKREET PÄÄLREHEN,,:))))))))))))

    • TodellisuuttaJoPallekin

      Viimevuoden verotettava tulo oli alle 14000 € ja maksoin Myel-maksua 9000 €. Tulot vaihtelee vuosittain, Myel pyritty pitämään tavoitetulojen tasalla eli noin 30000 € tulojen mukaan. Millä tulevalla eläkkeellä ei silti liikoja herrastella.

      • On todellakin absurdia, että sitä mukaa kuin viljelijä maksaa MyEL -maksunsa ylisuurena, niin sitä mukaa myös valtion - meidän veronmaksajien - osuus hänen tulevasta työeläkekorvauksestaan nousee. Asian tekee erittäin törkeäksi se, että viljelijät kykenevät omilla maksuillaan korvaamaan vain 23 % eläkekorvauksista, veronmaksajien maksaessa loput 77 %.
        Tämä on juuri se, mitä olen aina tarkoittanut, väittäessäni ettei MyEL ole verrattavissa normaalien ihmisten työeläkkeisiin, vaan on se ovela savuverho, jonka avulla viljelijöille riivitään veronmaksajien selkänahasta huomattavasti enemmän kuin mitä esimerkiksi takuueläkeläiset saavat. MyELssa on kysymys epäoikeudenmukaisuudesta ja epätasa-arvosta.
        Oikeus ja kohtuus olisi, että riippumatta siitä, miten paljon ylisuurena kukakin on työeläkettään maksanut, tulevaan eläkekorvaukseen käytettäisiin valtion rahaa vain siihen rajaan saakka, missä takuueläkkeen korvausmäärä, 767 € /kk tulee vastaan.


      • KANSAPÄÄTRÄÄ

        OIJOIJIII,, KYL JOPPE ON NEROKAHAS,, EREHEN 20 VUOTRA SAMAA ULINAAHAN EIR MUUTA MITÄÄHÄN,,:)))))))))))


      • Niin--
        jopa_vain kirjoitti:

        On todellakin absurdia, että sitä mukaa kuin viljelijä maksaa MyEL -maksunsa ylisuurena, niin sitä mukaa myös valtion - meidän veronmaksajien - osuus hänen tulevasta työeläkekorvauksestaan nousee. Asian tekee erittäin törkeäksi se, että viljelijät kykenevät omilla maksuillaan korvaamaan vain 23 % eläkekorvauksista, veronmaksajien maksaessa loput 77 %.
        Tämä on juuri se, mitä olen aina tarkoittanut, väittäessäni ettei MyEL ole verrattavissa normaalien ihmisten työeläkkeisiin, vaan on se ovela savuverho, jonka avulla viljelijöille riivitään veronmaksajien selkänahasta huomattavasti enemmän kuin mitä esimerkiksi takuueläkeläiset saavat. MyELssa on kysymys epäoikeudenmukaisuudesta ja epätasa-arvosta.
        Oikeus ja kohtuus olisi, että riippumatta siitä, miten paljon ylisuurena kukakin on työeläkettään maksanut, tulevaan eläkekorvaukseen käytettäisiin valtion rahaa vain siihen rajaan saakka, missä takuueläkkeen korvausmäärä, 767 € /kk tulee vastaan.

        Viime vuonnahan miesten keskimääräinen eläke oli 1803 euroa ja keskimääräinen miehen MyEl eläke 507 euroa .


    • jankutijankutijankuti

      Aloituksessa jopa valitat, kuinka vähän maanviljelijä maksaa eläkemaksuja ja nyt alempana taas ruikutat, kun maksetaankin ylisuuria myel-maksuja...eli kuinkas tämä asia nyt siis onkaan?

      Mutta ihan vakavissaan, sinun olisi jo korkea aika alkaa ymmärtämään todellisten ja laskennallisen työtulon ero sekä se, että eläkemaksujen prosentuaalinen osuus todellisista tuloista voi olla huomattavan paljon eri suuruinen kuin se prosenttiosuus mikä ilmoitettaan Melan sivulla tästä laskennallisesta työtulosta. Mela myös määrittelee jokaisen tilan minimi työtulon tilan koon mukaan ja käytännössä jokainen tila maksaa maksunsa, sinun sanaasi lainaten, ylisuurina, sillä nämä Melan laskurit ovat yltiöpäisen optimistisia eivätkä huomioi hallinnon, sään tai markkinoiden muutoksia.

      Useampaan kertaan sinulle on selitetty rakennemuutoksen vaikutusta ja usein on myös toivotettu onnea Melan kaatamiseen, se kun ei ole mitenkään suosittu pulju viljelijöidenkään keskuudessa. Tee siis asialle jotain, äläkä vaan vuodesta toiseen jauha täällä katkeruuttasi!!

      • JOPPETYHYMÄO

        NOOR, EIR JOPPELT VOIR IHMEITRÄ OROTTAHAN,,,:))))))))))

        EIR SE OLEHEN OLRU YRIITRÄJÄHÄN, KO EIR TAJUAHAN ET 30 000E TULOISTAHAN MAKSUPROSENTRIHIN O TASHANA SAMAHAN JOKA YRIITRÄJÄLL,,,:)))))))))))))


    • Gojopego

      Hyvä Jope että tuot syöttiläiden poikkeavia etuisuuksiaan tiedoksi

      • MUISTRAPUMMI

        OIJOIJII,,,:)))))))))) KOMIOOT MÄÄRÄÄ


    • Tämä MyEL on sillä tavalla sillä tavalla hassun hauska, jos niin nyt voi sanoa, kepulaista ydinketkuilua mitä parhaimmin ilmentävä saaste-esiintymä työeläkkeiden joukossa, että tarkasteleepa asiaa miltä puolelta tahansa, se on väärin ja vastoin Suomen kansan enemmistö etua. Aina.

      On ilman muuta väärin, että tukijussi voi maksamalla 'ylisuurta' vakuutusmaksua ketkuilla itselleen todella edullisesti muhkean eläkkeen valtion laskuun. Samoin on väärin, että tukijussille sallitaan alennusta maksusta niin, että se pahimmillaan on vain alle 13 %, kun normaalien yrittäjien ja palkansaajien prosentti pyörii 24 %. Tuossahan jo edellä totesin, että tukijussin osalta maksuun suuruus jää alle 24 %, vaikka työtulo olisi miljoona euroa.

      Tragikoomista on, että MyEL -maksu olisi väärin siinäkin tapauksessa, että se olisi yhtäläinen normaalien yrittäjien ja rehellisten palkansaajien kanssa. Nyt on nimittäin niin, että MELA ei tule kuuna kullan valkeana näkemään sitä päivää, että se tulisi toimeen omillaan. Että korvaukset kyettäisiin kustantamaan omin voimin, kuten o i k e i s s a työeläkevakuutusyhtiöissä tehdään. Päinvastoin valtion osuutta on vielä parikymmentä vuotta kasvatettava 77%:sta ja se tulee euromääräisesti nousemaan rouheasti yli miljardiin euroon ennen kuin alkaa pikku hiljaa hieman aleta, vaikkakin valtion osuus tulee aina olemaan enemmän kuin viljelijäin oma osuus. MyEL on pelkkä savuverho, suuri huijaus, jonka avulla veronmaksajien rahaa käytetään tukijussieläkkeisiin suhteellisesti enemmän kuin esimerkiksi pelkkää kansaneläkettä nauttivien eläkekorvauksiin.

      Oikeudenmukaista olisikin lakkauttaa MyEL, lopettaa MELA ja siirtää maanviljelijät kansaneläkkeen piiriin, samaan joukkoon muiden omaa työeläkettään kustantamaan kykenemättömien, elämässään taloudellisesti epäonnistuneiden kanssa.

      • vicemekhl

        Oikeuden mukaista olisi soveltaa agraarisosialismin sijasta markkinataloutta, heikot surtuu elontiellä.


    • aiaiaiaiaiai

      Se on nyt siis 274.s kerta, kun jopavain lyö päänsä samaan seinään !!!!

      • Korkeintaan10lukenut

        Onhan se sille tärkeää pysyä omien typerien möläystensä luvussa mukana, muuthan ei ole niitä aikoihin enää viitsineet edes laskea. Määrä ei todellakaan korvaa laatua.


    • Kapppasvaaan

      No miksei sitten MYELiä ja MELAa lakkauteta.
      AIDA kaavaan mukaan sinun ennustukksissasi, anteeksi, sinun tietojesi mukaan ollaan jo aivan loppusuoralla lakkauttamispäätöksessä.
      Tai tuleva eduskunta ilman keskustapuoluetta sen lakkauttaa kuten tässä vähän aikaa sitten "tiesit".

      Ilmeisesti et ikinä anna vastausta miten on mahdollista että viljelijät alle kolmen prosentin osuudellaan pystyisivät asioista päättämään tai miksi edellinen eduskunta ilman keskustapuoluetta hallituksessa eivät tehneet lakkauttamispäätöstä.
      Silloin keskustapuolueen äänivalta oli muistaakseni 15%, joten enemmistö olisi voinut suoraan saata lain voimaan.

    • Työeläkejärjestelmä

      Kun minulla ei ole lapsia voisin myös alkaa keskustelun miten minun verovaroillani kustannetaan lapsilisät ja lasten koulutus.
      Voisin laittaa lukuja kuinka paljon lapsille maksetaan verovaroista eri asioita ja kertoa miten väärin se on minua, lapsetonta kohtaan.

      Käsitän kuitenkin että yhteiskuntamuotomme tärkeimpiä tehtäviä on ensin kerätä veroja ja sitten jakaa niitä erilaisiin tarkoituksiin aivan riippumatta siitä saako jokainen veronmaksaja kaikista yhteiskunnan palvelusta hyötyä. Tätä kutsutaan tulojen tasaukseksi.
      Järkevä ihminen kyllä käsittää että miltei kolminkertaiselle eläkeläismäärälle maksajien nähden ei maksajat ei pysty eläkkeitä kustantamaan. Meillä on lakisääteinen pakko ottaa työeläke, sen on aikoinaan eduskuntamme päättäneet ja uskoisin melko yksimielisesti.

      En usko että viljelijöiden irtautuminen voisi olla mahdollista vaikka he sitä itse ehdottaisivat, se romuttaisi koko työeläkejärjestelmän jos joku ryhmä saisi eri vapauksia.

      • JOPPESEKOO

        NOOR, JOPPELLE SE O VAIKREHAN TAJUUTRAHAN, KIITROHO KUN YRIITRIT SELVITRÄHÄN,,,:)))))))))))


      • "En usko että viljelijöiden irtautuminen voisi olla mahdollista vaikka he sitä itse ehdottaisivat, se romuttaisi koko työeläkejärjestelmän jos joku ryhmä saisi eri vapauksia.", -Työeläkejärjestelmä

        MyEL on jo lähtökohtaisesti niin irrallaan oikeasta työeläkejärjestelmästämme, ettei sen lakkauttaminen vaikuttaisi oman piirinsä ulkopuolelle mitään. Vai onko nimimerkillä "Työeläkejärjestelmä" tiedossaan jotakin konkreettista tietoa tuollaisesta romuttumisestamahdollisuudesta. Mielenkiintoista, että nähdään, että MyEl:n lakkauttaminen olisi jollakin tavoin eri vapaus. Naivia ellei peräti idioottimaista on tuollainen ajattelu. MyEL on epätasa-arvon ja epäoikeudenmukaisuuden ilmentymä. Sen lakkauttaminen ei suinkaan herättäisi närkästystä vaan riemun kiljahduksia.

        Nimimerkki "Työeläkejärjestelmä" on aika kaukana totuudesta väittäessään valheellisesti, että "kolminkertaiselle eläkeläismäärälle maksajien nähden ei maksajat ei pysty eläkkeitä kustantamaan". Näinhän ei tilanne MyELssa ole, vaan eläkeläisiä on 1,83 -kertainen määrä.

        MELA:n tietojen mukaan 31.12.2014 MYEL-­‐vakuutettuja oli 70754 ja eläkkeensaajia oli 129611 kappaletta. Jos eläkeläisiä olisi kolminkertainen määrä, niin heitähän pitäisi olla 212262 kappaletta tai vaihtoehtoisesti vakuutettuja pitäisi olla 43204 kappaletta. Taas arkki-esimerkki kepulaisesta venkoilusta, joskin hyvin, hyvin surkuhupaisan epätoivoinen tapaus.

        Tässä MyEL -katastrofissa ei riitä, että suhde olisi kolminkertainen. Kun tiedämme, että me veronmaksajat maksamme 77% MyEL-eläkeläisten eläkekorvauksesta ja MyEL omalla kustannuksellaan 23 %, niin suhteeksi ei riitä aivan edes se, että vakuutettuja olisi viisinkertainen määrä eläkeläisiin nähden.


      • Hommahan--
        jopa_vain kirjoitti:

        "En usko että viljelijöiden irtautuminen voisi olla mahdollista vaikka he sitä itse ehdottaisivat, se romuttaisi koko työeläkejärjestelmän jos joku ryhmä saisi eri vapauksia.", -Työeläkejärjestelmä

        MyEL on jo lähtökohtaisesti niin irrallaan oikeasta työeläkejärjestelmästämme, ettei sen lakkauttaminen vaikuttaisi oman piirinsä ulkopuolelle mitään. Vai onko nimimerkillä "Työeläkejärjestelmä" tiedossaan jotakin konkreettista tietoa tuollaisesta romuttumisestamahdollisuudesta. Mielenkiintoista, että nähdään, että MyEl:n lakkauttaminen olisi jollakin tavoin eri vapaus. Naivia ellei peräti idioottimaista on tuollainen ajattelu. MyEL on epätasa-arvon ja epäoikeudenmukaisuuden ilmentymä. Sen lakkauttaminen ei suinkaan herättäisi närkästystä vaan riemun kiljahduksia.

        Nimimerkki "Työeläkejärjestelmä" on aika kaukana totuudesta väittäessään valheellisesti, että "kolminkertaiselle eläkeläismäärälle maksajien nähden ei maksajat ei pysty eläkkeitä kustantamaan". Näinhän ei tilanne MyELssa ole, vaan eläkeläisiä on 1,83 -kertainen määrä.

        MELA:n tietojen mukaan 31.12.2014 MYEL-­‐vakuutettuja oli 70754 ja eläkkeensaajia oli 129611 kappaletta. Jos eläkeläisiä olisi kolminkertainen määrä, niin heitähän pitäisi olla 212262 kappaletta tai vaihtoehtoisesti vakuutettuja pitäisi olla 43204 kappaletta. Taas arkki-esimerkki kepulaisesta venkoilusta, joskin hyvin, hyvin surkuhupaisan epätoivoinen tapaus.

        Tässä MyEL -katastrofissa ei riitä, että suhde olisi kolminkertainen. Kun tiedämme, että me veronmaksajat maksamme 77% MyEL-eläkeläisten eläkekorvauksesta ja MyEL omalla kustannuksellaan 23 %, niin suhteeksi ei riitä aivan edes se, että vakuutettuja olisi viisinkertainen määrä eläkeläisiin nähden.

        On helposti ratkaistu, palataan 1950 luvun tilamäärään ja ruuanhintoihin niin riittää noit MyEl vakuutuksen maksajia ihan mukavasti eikä Jopan tarvii maataloustuistakaan valittaa ;)

        Ellei sitten Jenkkien maksamista, siellä kun nuo tuet otettiin käyttöön 30 luvulla :)


      • merkonomina
        jopa_vain kirjoitti:

        "En usko että viljelijöiden irtautuminen voisi olla mahdollista vaikka he sitä itse ehdottaisivat, se romuttaisi koko työeläkejärjestelmän jos joku ryhmä saisi eri vapauksia.", -Työeläkejärjestelmä

        MyEL on jo lähtökohtaisesti niin irrallaan oikeasta työeläkejärjestelmästämme, ettei sen lakkauttaminen vaikuttaisi oman piirinsä ulkopuolelle mitään. Vai onko nimimerkillä "Työeläkejärjestelmä" tiedossaan jotakin konkreettista tietoa tuollaisesta romuttumisestamahdollisuudesta. Mielenkiintoista, että nähdään, että MyEl:n lakkauttaminen olisi jollakin tavoin eri vapaus. Naivia ellei peräti idioottimaista on tuollainen ajattelu. MyEL on epätasa-arvon ja epäoikeudenmukaisuuden ilmentymä. Sen lakkauttaminen ei suinkaan herättäisi närkästystä vaan riemun kiljahduksia.

        Nimimerkki "Työeläkejärjestelmä" on aika kaukana totuudesta väittäessään valheellisesti, että "kolminkertaiselle eläkeläismäärälle maksajien nähden ei maksajat ei pysty eläkkeitä kustantamaan". Näinhän ei tilanne MyELssa ole, vaan eläkeläisiä on 1,83 -kertainen määrä.

        MELA:n tietojen mukaan 31.12.2014 MYEL-­‐vakuutettuja oli 70754 ja eläkkeensaajia oli 129611 kappaletta. Jos eläkeläisiä olisi kolminkertainen määrä, niin heitähän pitäisi olla 212262 kappaletta tai vaihtoehtoisesti vakuutettuja pitäisi olla 43204 kappaletta. Taas arkki-esimerkki kepulaisesta venkoilusta, joskin hyvin, hyvin surkuhupaisan epätoivoinen tapaus.

        Tässä MyEL -katastrofissa ei riitä, että suhde olisi kolminkertainen. Kun tiedämme, että me veronmaksajat maksamme 77% MyEL-eläkeläisten eläkekorvauksesta ja MyEL omalla kustannuksellaan 23 %, niin suhteeksi ei riitä aivan edes se, että vakuutettuja olisi viisinkertainen määrä eläkeläisiin nähden.

        "Nimimerkki "Työeläkejärjestelmä" on aika kaukana totuudesta väittäessään valheellisesti, että "kolminkertaiselle eläkeläismäärälle maksajien nähden ei maksajat ei pysty eläkkeitä kustantamaan". Näinhän ei tilanne MyELssa ole, vaan eläkeläisiä on 1,83 -kertainen määrä."

        Vertaapa jopa_vain tuota mainitsemaasi määrää niiden "rehellisten työläistesi" eläkkeen saajiin ja maksajiin. Jos osaat laskea, huomaat että eläkeläismäärä tosiaan on kuin onkin yli kolminkertainen. Valehtelusta tuossa ei ole kyse, itse vain olet tyhmä ja sairas ihmisressukka.


    • Realistii

      konkreettista tietoa on maanviljelijöiden työeläkejärjestelmän lopettamidesta.

      Sitä ei nykynen eikä edellisetkään päättäjät ole lopettaneet.

      Jos sitten tieto että eläkeläisiä on vain kaksinkertainen määrä niin silloin yksi eläkettä maksava maksaa kahden eläkettä saavan eläkkeen.

      Realististako?

    • tietääsenkaikki

      ihmeellistä paskaa eläkkeistä sillä palkansaajien eläkkeet tulee yritysten sekä valtion rahoista ei heidän omistaan
      valtio maksaa nämä kaikki viimekädessä

    • oikeusjakohtuus

      palkansaaja maksaa 4 prosenttia eläkemaksua.samalla prosentilla pitäisi muidenkin selvitä.maksakoon työnantaja eli syömäri loput

      • tommostajupinaa

        palkansaaja mitää maksa jossei kelpaa alkakoo ite yrittäjäks ja työllistäjäks...muttei niistä o siihe


    • 7sirub9jaiiltFecochfkhb

      Antakie antakie maksakie maksakie. Sato pitämähä kato ol täyn meinaa rahaa eläkkeel tai ilmaha, komiata, nääs uämpt komiata.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe