AUTTAKAA EN TIEDÄ MITÄ TEEN!

Pohjoisen_tyttö

En tiedä mitä teen sain Juuri kanin, ja se tuli juuri meille. Se kani ei ole vielä tottunut olemaan täällä, ja se on paniikissa. Mitä teen? Toinen kaneista ei ollut paniikissa mutta toinen oli. He molemmat tulevat toimeen toistensa kanssa, mutta kuulin kun joku sanoi että kanini oli paniikissa. Ja kuulin myös että se voi kuolla siihen. Mitä teen? Miten saan sen tottumaan uuteen kotiin, ja miten saan sen lopettamaan panikoinnin uudesta kodistaan? Toivottavasti autatte minua koska en halua että se kuolee paniikkiin!

14

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sidos

      Kanilla pitää olla piiloutumispaikka ja mahdollisuus tottua rauhassa uusiin tuoksuihin. Mulla on ollut eläinsuojelutapaus ja silloin ihmisten myös liikuttava rauhallisesti ettei pelästy ja aikaa vie eli anna kanin rauhoittua ja oppia luottamaan sille uusiin juttuihin.

      • Pohjoisen_tyttö

        Kiitos neuvosta! Aion noudattaa neuvojasi!


    • Onneakesyttämiseen

      Voit esimerkiksi puhua kanille jotain(esim salaisuuksiasi jne) niin kani oppii tunnistamaan äänesi ja tulee kesymmäksi. Älä juokse kanin lähellä tai hätäile, päästä kovia ääniä, nostele sitä, roikuta sitä, vaan ole hyvä ja hellä kanillesi niinkuin se olisi vauvasi. Minun kani on 1v 8kk ikäinen ja se on ollut meillä vuoden ja 5kk, sen lähellä voi jopa laulaa, juosta ja tehdä vaikka mitä! Se innostuu myös leikkimään kissojeni kanssa ilman pelkoa! Annoimme sen tutustua meihin aikanaan.. Se kestää n.2-3 viikkoa mutta onnea kesyttämiseen!

      • pohjoisen_tyttö

        Kiitos


    • Kano

      Syötä sille paljon suklaata ja juota sitruunamehua. Ne helpottaa

      • ajatelesvaan

        miksi antaa asiottomia neuvoja! joku voi hödissään viakka kokeilla ja myrkyttää kaninsa.
        Hätääntynyt arka kani tarvitse vain RAUHAA. Eli iso pahvilaatikko, mihin kani voi mennä suojaan ja sieltä sitten vähin erin katsella uutta ympäristä ja tutustua tiloihin, aluksi ehkä öisin, onhan kani hämäräeläin.
        EI nostelua, ei sylissä pitoa, ei ainakaan vauvamaisesti selälleen kääntämistä tassut taivasta kohti.
        Eläin pidetään sylissäkin luonnollisessa asennossaan, selkä yläs ja jalat maata kohti. Tämä koskee kanien lisäksi koiria, kissoja ja muita otuksia.


      • Mitäselität

        opetelesvaankirjoittamaan. Hätääntynyttä kania ei kannata jättää RAUHAAN vaan se pitää totuttaa kaikkeen tekemiseen vaikka kuinka aluksi itkisi. Muuten siitä tulee itsekäs elukka joka tekee juuri mitä haluaa. Paras kanin nostotapa on korvista jolloin se ei sätki vastaan.


      • jänissss
        Mitäselität kirjoitti:

        opetelesvaankirjoittamaan. Hätääntynyttä kania ei kannata jättää RAUHAAN vaan se pitää totuttaa kaikkeen tekemiseen vaikka kuinka aluksi itkisi. Muuten siitä tulee itsekäs elukka joka tekee juuri mitä haluaa. Paras kanin nostotapa on korvista jolloin se ei sätki vastaan.

        Hyi hel***** mitä tekstiä! En tuohon tahdo edes uskoa, olet varmaan joku kakara joka kerjää täällä huomiota, mutta joka tapauksessa tekstisi oli naurettavan kauheaa luettavaa. Kanin pitää antaa olla rauhassa ja jos ei jääräpäistä eläintä tahdo, ei kannata kania ottaa ollenkaan, tosin ainakaan sinulaisillesi ihmisille -oli tuo nyt sitten halpmaista huumoria tai ei- en suosittele minkäänlaista eläintä. Tuolla tavalla kanista saa vain aran, hermostuneen ja stressiherkän purijan. Eli annat vain olla kanisi rauhassa ja totutella sen itse ympäristöön. Ihmisiin ja muuhun sylissä nosteluun yms. sen voi totuttaa sitten, kun on rauhoittunut ensimmäisestä paniikista ja alkaa tottumaan myös sinuun, mutta silloinkin on toimittava askel kerrallaan ja rauhallisesti. Ei koiraakaan voida kouluttaa yhdessä yössä, vaan sen eteen on nähtävä vaivaa. Tosin onneksi oikealla totuttelulla kanit rauhoittuvat paljon nopeammin, mitä koiran koulutus kestää. Tuon yhden älykääpiön sepitystä en kuuntelisi lainkaan ja tuskinpa täällä noin hölmöjä ihmisiä enempää edes on.


      • löfferi

        PIDÄ TURPAKIINNI!!!!!!!!! sori......


    • oli3kaniijoskus

      Laita kanille paljon paikkoja joihin se voi piiloutua, puhele sille rauhallisesti ja suht hiljaisesti. Eikä nyt varmaan ole järkevintä mennä kauheesti taputtelemaan ja rapsuttelmaan.

    • oli3kaniijoskus

      Ja muuten sinä ajattelesvaan nimimerkillä oleva tyyppi, meijä koira ainaki menee aina selällee tassut taivasta kohti makaamaan sylii.

    • moimoimoimoimoimoimoimoi

      Anna tottua, ja koeta tarjota kädestä ruokaa

    • Puppepuppeli

      En ehtinyt käydä läpi kommentteja mutta kani tarvitsee omaa aikaa, piilopaikan, minne se voi mennä ja muista kun lähestyt sitä, mene matalaksi ja ojenna varovasti käsi sen sivulle(se ei välttämättä näe jos laittaa suoraan nokan eteen) että se saa haistella sinua ja jos se antaa niin silitä hellästi

      • kokenutomistaja

        Laita kanin häkkiin pahvilaatikko tai muu piilopaikka. Anna kanin totutella rauhassa ääniin. Sitten muutaman päivän päästä tai kunhan kani itse liikkuu piilopaikan ulkopuolella niin tarjoa näkkäriä kädestä. Älä kuitenkaan koskettele kania ettei se pelästy. Näin saat kanin joka innoissaan juoksee perässäsi kun vaikka pidät huoneessa irti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7996
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      38
      2893
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2482
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2208
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1865
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      13
      1378
    Aihe