Caliber BC 108US liitännöistä

calib

Caliber BC 108US autoaktiivisubwooferin kaapelinipun liitännöissä hieman epäselvyyttä. Mukana tuli siis haaroittuva,mustaan muoviseen suojakuoreen ympäröity johtosarja ja kun mukana ei tullut mitään asennusohjetta/manuaalia,ja ainakaan minun googletustaidoillanikaan netistäkään kun ei tahdo kunnolla kuvitettua manuaalia tuolle oikein löytyä, ja itselleni kun vähemmän tuollaisten kanssa puuhastelleena tuon johtosarjan liitännät on vähän niin kuin "hepreaa",niin jos paikalla sattuu olemaan joku jolla on/ollut samanlainen tai muuten tietää ko. subista nuo liitännät mitä ne on niin pieni ohjeistus tuon johtosarjan liitäntöjen kanssa olisi ihan tervetullut.Noista johtosarjan liittimistä koitan tässä seuraavaksi jotain selittää niitten,ainakin ko. subin omistavien liitäntöjen tunnistamiseksi jotain. Kiittelen jo etukäteen mahdollisesta avusta.

1.Mustakuorinen,syvennyksessä 2-piikkiä,kuori eräänlaisella painettavalla klipsillä kiinnitettävissä ehkä johonkin oleva liitin jonka kuori muotoiltu niin ettei vastaliitin voi mennä väärinpäin.Tähän liittimeen menee vierekkäin musta ja punainen johdin.

2.Valkoinen 4-napainen,litteillä naaraskontakteilla varustettu liitin,jossa klipsilukitus.Tähän liittimeen menee heti klipsin alapuolella oleviin liittimiin toiseen 1 punainen,viereiseen 2 punaista ja alimmaisiin,toiseen musta ja toiseen punainen johdin.

3. 2 kpl 2-napaisilla,litteillä naaraskontakteilla olevia liittimiä,joissa on valkoinen muovikuori jossa kontaktit päällekkäin ja ristissä toisiinsa nähden,liittimiin menee klipsin puolelle punainen ja toiseltapuolelta musta johdin..Jossain näin näistä liittimistä käytettävän muistaakseni nimitystä pepa-liitin,ja näitä siis johtosarjassa 2 kpl hieman eripituisten johtojen päissä.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BudjettiHifisti

      http://webshop.caliber.nl/media/Manuals/BC108US_QSG.pdf
      ^^Sivu 3, Connection Diagram.
      Rca littimillä signaali, remote kiinni sille varattuun paikaan.
      Keltasella akulta virta, musta maihin ja sininen heräte radiolta. Mitään muuta et tarvitse jos tuot rca:t radiolta, jos ei ole yhdistä higlevel inputit kautin johtoihin.

      En tiedä mitä laitetta oikein olet kytkemässä mutta tuon mukaan ei tuossa Caliberissa ole muutakuin yksi 8 pinninen liitin, rca:t ja remote.

      • calib

        Tuota Caliberia olisi tarkoitus nyt ihan ensin ainakin kokeilla ihan kotioloissa,jännitteet ottaa virtalähteeltä ja signaali vahvistimen kahdelle rca-liittimelle ministereoitten rca-subwooferlähdöstä RCA 2 Male to 1 Female-adapterilla.Ainut itselle tuntemattomampi juttu onkin sitten tuo herätevirta,että mistä sen voisi "ottaa" kotikäytössä,autokäytössähän sille on oma piuhansa autosoittimessa..Jostain luin että kotioloissa muistaakseni siihen herätevirtaan pitäisi liittää pienitehoinen jännitelähde ja väliin kytkin tai jotain siihen suuntaan.


      • BudjettiHifisti

        Heräte tarvitsee vain 12V niin silloin vahvistin menee päälle eli vaikka siitä virtalähteestä vain haarotat myös sen.
        Jos haluat tehä hyvin ja varman päälle laita vielä 1A sulake ja kytkin siihen väliin.
        Kovin matalia bassoja ei kannata kotioloissa odottaa kun auto ei ole korostamassa, ja tehoja ei kannata kovin paljon ruuvvata jos virtalähe ei pysty antamaan hyvää virtaa kärähtää joku paikka.


      • calib

        Ok,täytyypä sitten tehdä noin.Ja tarkoitus olisi ottaa käyttöjännitteet 25A antavasta,alunperin radioamatöörikäyttöön tarkoitetusta powerista,eli virran nyt ainakin pitäisi olla "puhdasta",,ja riittääkin ko. laitteelle kun on alunperin kelpuutettu lähettimellä varustettuun radiokäyttöönkin.Ja sitten tuosta kun ensimmäisessä viestissä kertoilin tuosta käytetyn ko. laitteen mukana seuranneesta johtosarjasta ja sen eri liittimistä.Tässä kun nyt olen nettiä selannut niin eräällä ulkomaisella todenn. huutokauppasivustolla http://olx.pt/anuncio/subwoofer-caliber-cabos-IDyf7s9.html on (,sitä en sitten tiedä että löytyykö ko. ilmoitus vielä kuinkakin pitkään) ja löytyy samanlainen subbari myynnissä, ja siinä näyttäisi olevan aivan erilainen tuo johtosarjakin mukana kuin mitä itselleni tuli,eli minulle mukaan oli nähtävästi heitetty vain joku mustalla muovisella "haitari"suojakuorella varustettu random monihaarajohtosarja,mikä itsestäni jo alunperinkin heti tuntui tähän kuulumattomalta,ja mikä tuntemus myöhemmin osoittautuikin todeksi nähtyäni tuon myynti-ilmoituksen.
        Tämän sivuston http://webshop.caliber.nl/media/Manuals/BC108US_QSG.pdf laitteessa on mm. laitteen jonkinlaisessa manuaalissa mainittu keltainen virtapiuha joka näyttäisi tuon toisen linkin kuvissa mukana olevan ja josta tuolta sivustolta löysin laitteeseen tulevan ,ja molex-liittimeen tulevien kaapeleitten kytkentäohjeenkin ja osat olen katsellut valmiiksi ja ovat tilausta vaille ja aion tuon molex-liitäntäisen johtosatsin tuohon vielä itse tehdä.


      • BudjettiHifisti

        Hyvä että selvisi. Harmi että joudut askartelee johtosarjan ite, mutta eipä siinä ole muutakun nuo kolme johtoo (virta, maa, heräte) jotka on paikko laittaa.
        Sekä virtaan ja rem sulakkeet, virta ja maa tarpeeks paksua piuhaa, tuossa kuvassa näyttäs olevan jotain 4 neliöistä, ohjekirja sanoo että 10 neliöistä... tiedä sitten.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      280
      3143
    2. 202
      2888
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2474
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      222
      1944
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1221
    Aihe