Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

itkuinen lapsi

?????

Mistä johtuu, että meidän pieni 1kk vanha vauva itkee lähes aina, kun on hereillä? Syö ja nukkuu ihan hyvin, mutta valveilla olessaan huutaa. Mikään ei tunnu auttavan. Välillä ottaa tutin, mutta senkin sylkäisee sitten pois. Nukkuu 15min torkkuja ja sit taas huutaa. Ei auta hyssyttelyt. Maitoa tulee, eli nälkää ei voi huutaa. Huutaako väsymystä? Miksi ei sitten nuku??

Miehen kanssa ollaan jo ihan poikki, univelkaa on niin paljon. Yöt vauva nukkuu ihan hyvin! Aamulla on suht rauhallinen, mutta päivällä alkaa huuto ja kestää klo 2 yöhön asti... Mitä tehdä?? Ei jakseta enää tätä!! Taitaa jäädä meidän lapsipoppoo tähän yhteen lapseen. =( Haluaisin kyllä lisää lapsia, mutta tämä ainainen huuto (mihin ei löydy "lääkettä") syö ihmistä, jos mikä.

Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Vatsavaivoja tuskin on. Vauvalla niitä alussa oli, mutta lääke löytyi ja kivut helpotti. Vauva ei enää kipristele.

Mitä tehdä? Auttakaa!!! Neuvolasta pyydän apua maanantaina, kun terveydenhoitajalta loppuu loma, mutta nyt on tulossa pitkä viikonloppu eteen ja keinot on vähissä. Lapsi rauhoittuu kyllä autossa, mutta ei sitä viitsi pitkin Suomea jatkuvasti ajella vaan sen takia, että lapsi on levoton...
Täytyyhän meidänkin saada nukkua.

Kiitos, jo etukäteen vastanneille!!!

9

5722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ami72

      vatsavaivoja? En ole kuullut tuon ikäisen huutavan muuta kuin koliikkia, mistä ei kylläkään tiedetä mitä se on! Kuitenkin useimmat koliikkivauvojen vanhemmat vatsavaivoja arvelevat syyksi. Jos teilläkin niitä on aiemmin ollut.. niin voisko olla ettei vaan vauva näytä sitä samalla lailla kuin ennen? Kaverin vauva huutaa ja menee ihan jäykäksi, muutaman tunnin illassa. Tuntien huuto on raastavaa, kun lasta voi vaan pitää sylissä eikä kuitenkaan mitenkään voi auttaa. Ota ihmeessä yhteyttä neuvolaan jo samantien ja kysy neuvoa, jotta voisit itse pysyä edes jollain tavalla rauhallisena.

    • däddä

      lääkäriltä resepti peptidi-tutteliin, kannataa kokeilla jos kaikki muut vaihtoehdot on jo pois suljettu...
      niin ja hankkikaa sellainen kirja kuin: järkevää lastenhoitoa, siinä on selitetty eri itkuja

      taitaa tämäkin jäädä meidän viimeiseksi...;)

      • ?????

        vaatii hirveesti hyssyttelyä. Pelkkä sylissä oleminen ei riitä. Eikä usein hyssyttelykään, loppupeleissä. Vauva väsyy iltaa myöten, kun ei nuku kuin pikkutorkkuja ja lopuksi väkisin nukahtaa viimeistään omaan itkuunsa, jos ei muuta.
        Tämä ei vaikuta koliikilta ollenkaan, koska väillä lapsi on ihan tyytyväinen, mutta toisinaan taas ei. Koliikihan huutaa kokoa ajan ja siihen ei auta mikään. Niinkuin vauvalle ennen oli, ei enää. Tällä auttaa siis joskus hyssyttelyt sun muut laulut ja semmoiset. Todella vaikea tilanne, mutta otan yhteyttä neuvolaan heti maanantaina, kun siellä taas joku on paikalla...

        Tuntuu vaan, että neuvolassa vähätellään näitä asioita eikä oiekin tehdä yhtään mitään. Varsinkin, kun vauva on päivisin ihan kiltii, mutta vasta ilatpäivällä alkaa huuto!

        Juu, viimeiseksi tämä taitaa tosiaan jäädä ellei tämä vauva-ajan painajainen unohdu sitten vuosien varrella... En tiedä. Ikäväähän se on, kun ei oikein tästä arjesta pysty nauttimaan, varsinkin kun vauva aika on muutenkin niin lyhyt. ;o(


    • Yx vaan

      ...kestää! Voisitteko saada apua esim. isovanhemmilta josko he hoitaisivat vauvaa vaikka päivän, jotta saisitte levähtää? Neuvolasta ei kyllä paljon apua saa, ne tavalliset Cuplaton, maitohappobakteerit ym. neuvot mutta tosiasia on että joskus ei mikään auta paitsi aika (ehkä vyöhyketerapia?). Kuukausi pari vielä niin vauva oppii hoitamaan ilmavaivansa (sitä hän luultavasti itkee) ilman kipuja, kun suolisto vahvistuu.

    • hippu

      Kuvauksesi kuulostaa erittäin tutulta! Poikamme aloitti huutelut alle parin viikon ikäisenä. Välillä rauhoittuu sylissä, välillä sitterissä, välillä sängyssä, välillä ei missään..

      Osaltaan ne näyttävät olevan selvästi vatsavaivoja, kun huudon seasta kuulee paukahduksia. Joskus huudon palkkana tulee röyhtäyksiä, vaikka syönnistä olisikin aikaa ja olisi röyhtäissytkin syönnin päälle.

      Jossain vaiheessa sisällä nukkuminen päivisin ei enää luonnistanut. Vaunuihin alkoi nukahtamaan, kunhan hetki kärryteltiin ulkosalla. Kitinää riitti pitkien (noin 3h)päiväunienkin jälkeen ja huomattiin että tunti heräämisen jälkeen on aika vetää ulkovaatteet päälle ja lähteä ulos taas ja jälleen uni maistuu (noin 2h). Sitten onkin virkuin aika, hereillä menee jo useampi tunti ennen yöunille menoa. Nukkumatti saapui välillä itsekseen sängyssä odotellessa, mutta nyt ollan sitten saatu kuunnella iltayöstä huutoa useampia tunteja ja välillä siihen ei auta mikään hyssyttely tms. Poju nukahtaa lopulta noin klo 1-3 välillä ja loppuyö nukutaan kyllä hyvin! Onneksi..

      Pojalla ikää nyt 9vkoa, hän vaikuttaa terveeltä ja kasvaa reipasta tahtia. Aloitimme nyt vyöhyketerapian koliikki-ajatuksella, sillä todella tuntuu että alkaa olla voimat ja keinot itsellä vähissä. On tullut luvattua että lapsia ei meille enempää hankita...(saa nyt sitten nähdä..) Toivottavasti tästä on apua, sillä vauva-aika on kuulema todella lyhyt eikä siitä kyllä ole vielä päässyt nauttimaan. Onhan poika muuten maailman ihanin ja olisi vaan niin kiva kuin lapsi olisi tyytyväinen!! Välillä todella tuntuu että lapsi huutaa kaiken ajan mitä on hereillä.

      Ainakin siis olemme huomanneet että vatsavaivat ja väsymys huudattavat(yllätysyllätys!!) mutta on hankalaa välillä huomata mistä jatkuva itku johtuu, kun olet yrittänyt kaikkesi että vauvalla olisi hyvä olla (on massu täynnä, kuivat vaipat, on saanut sylitellä jne). Säännöllistyvä päivärytmi helpottaa!

      VOIMIA teille ja meille, täytyy uskoa että tilanne muuttuu paremmaksi!

    • syyspupu

      epäilit, että ei voi olla vattavaivaa, kun kuitenkin välillä hyssyttely tms. auttaa. epäilisin, että vain sattumalta tyyntyy juuri hyttyttelyyn, koska suurimman osanhan "huuto-ajasta" pieni on sylissä ja kaikkea mahdollista yritetään..?
      meillä oli aivan sama juttu, tyttö huusi ensin iltapäivästä puoleen yöhön, ennen kuin rauhottu. mikään ei auttanut. sitten kipu-itku siirtyi alkamaan myöhemmin ja kesti aina aamuun asti. ne viikot oli kaikista raskaimpia. kannettu on niin ,että hauis on kasvanu ;) tyttö oli paria viikko vaille 3kk kun alko vähän helpottaan, enää ei tarvinnu valvoa aamuun asti. disflatyl tipat on todennu aika hyviksi sekä iltaisin aina masu-hieronta kylpyn päätteeksi.
      ei muuta kuin tsemppiä, kyllä se helpottaa. vaikea sitä on jaksaa, mutta ei sille mitään voi kun toinen on kipeä, mitä ilmeisemmin masuun sattuu =(

    • laura

      meillä pikkinen poika aloitti huutnsa jo sairaalassa.ja 2kk ikäisenä se loppui kuin seinään.mahakipuja ne oli.välillä oli vatsa todella kovallakin ja turposi ihan kivikovaksi.tässä muutamia vinkkejä,jotka meillä auttoivat.tietenkin vauvat yksilöitä,mutta...
      meille syntyi kämpän halki polku,kun kannoin pikkuista lentokone asennossa ja lauloin.mutta ainakin rauhoittu ja äidin hauiksetmielettömän hyvässä kunnossa nyt;)sitten oli tietenkin cuplaton.siitä oli hyvin vähän apua,mutta kuitenkin.vaipanvaihdon yhteydessä paukku jumppaa,eli voimistelee jalkoja edes takaisin.se auttoi hetkeksi.mitäköhän vielä...niin,meillä johtui kiukuttelu ja huutaminen ainoastaan luultavasti siitä,että maha oli melkein koko ajan ihan kovalla.kunnes vihdoin ja viimein olin välittämättä neuvolan tädin neuvoista,keitin luumuista mehua ja laitoin supon,niin johan rupesi helpottamaan.tietenkin ikä vaikuttaa asiaan...
      olen myös kuullut,että pitäisi nukuttaa ns.pystyasennossa,esim sängyn jalkojen alle kirjoja,niin se helpottaa.vyöhyketerapiasta olen myös kuullut kaikkea positiivista.kannattaa kokeilla!
      mutta jos yhtään lohduttaa,niin kyllä se ajan myötä helpottaa.itsellänikin oli pinna kireällä ja olin ihan loppu,mutta mutta..nyt kaikki on ohi!ja se aika myös vahvistaa,nyt ei pikku itkut enään rasita...=)yrittäkää jaksaa...

    • ä86p5kki83

      mie kans luulen et koliikki. ja mutta meillä todettii huudon syyks 1kk ikäsenä korvatulehus. et kantsii kyllä mennä lääkärii. neuvolat on mun mielest vähä niisun näin. vastaus joka vaivaa: no voi voi. !

    • Anonyymi

      Haluan nostaa +15 vuotta vanhan ketjun ,
      Kyllähän tämä on ainainen keskustelun aihe ja ainainen vastaus on TOISET ITKEE ENEMMÄN TOISET VÄHEMMÄN, ja minun mielestäni tuo koliikki asia on täysin turha nimike ns titteli huutaville lapsille, OLEN ITSE LÄÄKÄRI enkä koskaan sano suoraan että vauvalla koliikko vaikka huuta täyttäisi sen vaaditun 3h / vrk.

      Se on vähän sama kuin tämän coronan kanssa covid19 siis. Flunssa sai nimen kun olikin astetta tarttuvampi ja levisi maailmalla, ihmisien alusta lähtien IHMISET ovat keksineet nimiä näille kuten myös hirmumyrskyt ovat.

      Toiset itkee toiset ei, ja huutavan lapsen vanhemmille tiedoksi, TE ETTE OLE SEN HUONOMPIA VANHEMPIA KUIN NS EI HUUTAVANKAAN.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2197
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2023
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1470
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1446
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1324
    8. 52
      1228
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe