Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Väittely siitä mitä mieltä minä olen?

Mielipidekielletty

Miltäs kuulostaa kun parisuhteen vakiongelma oli, että riitelimme siitä mitä mieltä minä olen. Mitä haluan tulevaisuudelta, haluanko olla yhdessä hänen kanssaan, rakastanko häntä ja niin edelleen. Mitä haluan tehdä viikonloppuna tai ensi kesänä, millaisen auton haluan tai onko puolisoni mielestäni ylipainoinen. Minulla on siis positiivinen ja yhteistä rakentava mielipide asioista, mutta puolisoni väittää että olen toista mieltä. Minusta on hämmentävää, että kerrasta toiseen riitelemme minun mielipiteestäni johon kuvittelisin itse omaavani monopolin ja parhaan tiedon. Miksi kukaan väittää vastaan siitä mitä mieltä minä olen? Itsetunto ongelma? Koska siis suuri osa kiistanalaisista mielipiteistä koskee häntä tai suhdettamme.

Kommenttia?

6

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jussstusss

      Itsetunto-ongelma, sinä sen sanoit. Hän pelkää koko ajan, että ei kelpaa sellaisenaan, että valehtelet hänelle. Pelkää niin että uskoo niihin valheisiinsa itse. Yön pimeinä tunteina pohtii, että mitä se ja se lausahduksesi tarkoitti ja mitä se ilme tai naurahdus meinasi.

      Se ei auta yhtään, että yrität vakuuttaa hänelle mielipiteistäsi, koska aina löytyy uusia epäilyksen aiheita. Se voisi auttaa, jos hän ymmärtäisi ja tiedostaisi ongelmansa. Alkaisi työstää sitä, ja hyväksyä itsensä. Alkaisi luuottamaan sinuun. Pitkä tie. Tuosta kuitenin pitäisi lähteä, keskustelusta. Ammattiapu voisi olla tarpeen. Joku parisuhdeneuvoja.

    • Hei.

      Parisuhteen merkittävimpiä kompastuskiviä ovat erilaiset viestintään ja kommunikaatioon liittyvät pulmat. Viestintään liittyy myös valtava määrä tunteita: esim. kokemus ymmärretyksi tulemisesta - tai sitten ei.

      Jokainen voi puhua vain omista ajatuksistaan. Toisen puolesta ei kukaan voi mitään tietää eikä edes saa kuvitella tietävänsä paremmin. Sen sijaan keskustelun tavoite on,että molemmat osapuolet saavat kokemuksen kuulluksi ja ymmärretyksi tulemisesta. Jos puolisosi väittää sinun tarkoittavan muuta, minulle tulee mieleen, että hän ilmaisee sillä jotain ristiriitaa. Hän saattaa ajatella, että jos esimerkiksi eilen olet sanonut pitäväsi kauhuelokuvista, miten on mahdollista, ettet halaukaan tänään lähteä hänen ehdottamaansa kauhuleffaan (esimerkki on ehkä tökerö, mutta kuvaa sitä, miten ihmiset aina luovat toisten ajatuksista tavallaan kokonaisuuden - elämä kuitenkin on paljon monimutkaisempaa ja ihminen on aina myös ristiriitainen). Usein se, että 'tulkitsee' toista hänen omien sanojensa yli johtuu siitä, ettei luota toisen puheisiin. "Joo, sanot rakastavasi, muttet kuitenkaan rakasta koska eilenkin teit XXX"

      Minulle tulee vahvasti mieleen, että hyötyisitte viestintätaitojen oppimisesta. Niitä voi hedelmällisesti opiskella erilaisilla parisuhdeviestinnän kursseilla, joita järjestävät eri tahot, esim. parisuhdekataja. Googlaamalla löydät tietoa, järjestääkö esim. paikkakuntasi seurakuntakin sellaisia. Niissä yhdessä toisten parien kanssa vertaistuella opetellaan viestimään terveesti ja toista kunnioittaen, kumpaakin kuunnellen.

      Miltä kuulostaa?

      Merja, diakoni

    • Tuonensimmäinen

      Kiitoksia vastauksistanne. Niinhän se on, että sanat ja teot ovat hänen mielestään ristiriidassa, omasta mielestäni eivät. Kaksi mielipidettähän näissä monesti on. Itse olen erittäin looginen ja matemaattinen ihminen ja olen ehdottanut, että ystävän avustuksella pureutuisimme riidanalaisiin kysymyksiin. Mitä ihan faktuaalisesti on tapahtunut, minkälaisia johtopäätöksiä asioista on vedetty ja mitä tunteita herännyt. Toinen kuuntelisi ja saisi mahdollisuuden korjata näitä. Puolin ja toisin. Vaatisi toki, että se toisen korjaus kuunnellaan ja uskotaan. Luotetaan. Ja siinä taidan olla liian idealisti. Tällaiseen ei kuitenkaan puolisoni ole suostunut ja lusikat on jaettu jo tovi sitten. Itse tätä käyn läpi lähinnä itsetutkiskelun vuoksi, jotain kai olisi voinut tehdä toisin ja tulenko törmäänään tähän seuraavassa suhteessani. Ainakaan sitä ei ollut edellisissä eli se syntyi nimenomaan meidän keskinäisestä kanssakäymisestämme.

      Koko tilanteen asetanta on vain itselleni täysin absurdi. Joku tulee väittelemään kanssani siitä mitä minä haluan elämältä ja tulevaisuudelta. En kuulemma halua asettua alas vaan reissata työn perässä ja asua matkalaukusta käsin. Oma kantani asiaan on päinvastainen, mutta kuulemma valehtelen hänen mielikseen. Yhdessä ostettu omakotitaloprojekti ei näyttänyt kelpaavan teoksi.

      Minä ajattelisin, että hän pelkää. Alkoi pelkäämään, että jäisi yksin ja eroamallahan siitä pelosta pääsee. Saa narut omiin käsiin. Hän oli jo vuosia sitten sanonut että ei luota mihinkään mitä sanon.

      • Ihanerilainen

        Ma ymmärrän sua. Itsekin avioiduin sellaisen kaverin kanssa, joka oli katsellut riittävästi maailmaa ja kaikista maailman naisista hänellä oli tietynlainen kuva. Ja sitten yhtäkkiä huomasin, että minä olinkin niin kuin kaikki maailman naiset, en minä.

        No. pelko oli hirvittävä. Hänellä. Minä ihmettelin ja podin siihen saakka, kunnes asia valkeni eli keksin itse mistä oli kysymys. Hän ei sitä osannut eikä pystynyt sanallaiseksi esitykseksi muuttamaan. Menettämisen pelko on varmaankin joillekin miehille kamala ja kalvava tauti.


    • Näinmeilläkin

      Tuo kuvaamasi tilanne on "tuttu juttu show". Meillä minulle kerrottiin mitä mieltä olen ja sitten kuinka väärässä käsitykseni on. Kaikki tämä siis minulta mitään kysymättä ja minusta riippumatta. Yhteistä tapauksissa lienee heikko itsetunto ja sen mukana tarve tulkita ja velloa tulkinnoissaan, kunnes on mieli taas myrkytetty ja päivän tavoite saavutettu.

      Onnea uuteen elämään.

    • eivind

      Ja minä kun luulin olevani ainoa, jonka mielipiteitä on noin vahvasti kyseenalaistettu.
      Samoin tuo "kaikki naiset ovat tällaisia", sekin täsmäsi.
      Ero tapahtui jo kymmenen vuotta sitten, mutta tämä ketju antoi viimeisen selityksen sille, miksi en koko 30-vuotisen liiton aikana tuntenut oloani onnelliseksi ja vakaaksi.
      Kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe