Uusi Sekoomus

Vittumainen_Liisa

Niin !
Tässä jälleen istun korkealla lasipalatsissa toimistoni ison jalopuisen työpöydän ääressä. Katselen ikkunasta kaukana jokilaakson takana siintävää vuoristoa. Auringon leppeän paisteen välkehtiessä riisipeltojen pinnasta. Päivän postit on luettu ja viesteihin vastattu.
Taidampa ottaa tuosta ihan käyttämättömän sulan ja kastaa sen juurikin tuoreella musteella täytettyyn mustepulloon. Erikoisen hienolle papyrukselle pientä tuumausta alkamaan raapustaa.

Kuulin ihan huhuiltavan:

Suurta Hymyilevää Johtajaamme ovat poikapojat alkaneet vaihtamaan. Taas jälleen kerran olivat kokoontuneet hienostokahvilan pöydän ympärille kokoustamaan. Porukassa siinä tuumailtiin, hiljaa supistiin ja kaffetta hörpittiin. Yhteisestä pienestä mielestä oltiin samaa mieltä. Kyllähän se on tottelevainen ollut. Tehnyt suurimmaksi osaksi mitä on tehtäväksi annettu. Joitakin muiden yhteisiä asioita jopa läpi politbyroossa saanut. Mutta kun on poikaisella vielä vähän vikura ja levoton tuo mielenlaatu. Kovasti haluaisi olla kaikkien kaveri, huomion ja rapsuttelun kohde. Meinaa se pääasia aivan unohtua. Poikapoikien asia. Ja varsinkin kun vastustajajoukkueen pelaajat heittävät kepin tai pallon. Kaikki unohtuu ja häntä heiluen häipyy hän pelikentältä. Ja näin oma maali jää vartioimatta.
Poikapojat tuumivatkin että. Minkälainen tämä Uusi Suuri Hymyilevä Johtajamme sitten voisi olla ? Kannattajiaan tulisi hänen kuvastaa. Nykypäivän poikapoikia arvokkaasti edustaa. Saisi edelleen hymyillä korvasta korvaan. Vaikkapa alahuuli itään ja alahuuli länteenpäin. Positiivisuus ja etunoja tietysti luontaisena piirteenä. Mutta ehkäpä hieman rauhallisemmalla otteella ? Aina yleensä hiljainen taustalla vaikuttava. Tosin tarvittaessa kovaakin porukassa päätään aukova poikapoika. Suoristi selkänsä, nosti leukansa ylös kahvilan pöydästä. Arvuuttaen hymyillen kysyi muilta. Voisiko se olla sellainen ?

Ja kuin yhdestä katkaisiasta syttyivät lamput poikapoikien harmaissa päissä. Päätettiin perustaa komitea ja jalkapartio. Uutta Suurta Hymyilevää Johtajamme reinkarnaatiota etsimään.

https://www.youtube.com/watch?v=BMfLkIwEcOI

3

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vittumainen_Liisa

      Aiiiiwan Mahtawaa Alkanutta Vuotta ! Kaikille poikapojille.

      Aurinkotervehdyksen teille tässä kumarran. Mie katson itseäni polviin. Katsokaa te uteliaat pikku ilkimykset siellä takana Liisan aurinkoa.
      Nyt olisi jo sitten aika lopettaa se itsensä pahoinpitely mielipahalla. Passiivinen alahuulen imeskely. Nousta ylös sohvalta ja alkaa alkamaan. Tässä pientä kevyttä ensi alkuun, ettei venähdä ja revähdä.

      https://www.youtube.com/watch?v=tEVyDmcF7u1

    • Vittumainen_Liisa

      Rauha !
      Antakaa Suuren Hymyilevän Johtajamme olla rauhassa !

      Näin kuuluu prefektuurien satraapeilta tilatun jauhinkirjeen viesti.
      Suuri Hymyilevä Johtajamme haluaa syödä aamu veetapiksinsa. Rauhassa !
      Kun hän energiatasonsa tankattua täyteen jopoilee talkootöihin politbyroohon. Antakaa hänen pyöräillä. Rauhassa ! Kun hän politbyroossa tekee suuria päätöksiä muiden ihmisten asioista. Antakaa hänen olla. Rauhassa !
      Näitä päätöksiä ei tule kenenkään pikkupikku pioneerin etu, väli tahi jälkikäteen arvostella, kyseenalaistaa tahi kritisoida. Sillä nämä päätökset on tehty poikapoikien toimesta Palacen saunakammarissa julkisuudelta. Rauhassa !

      Tämä rauhan viesti välitetään kaikille talkootöitä tekeville työmuurahaisille kaikissa poikapoikien omistamissa ilmoitus lehdykkäisissä kautta maan.
      Viesti on lähtenyt myös lennätinjohdinta pitkin Rakastetun Johtajan. Rauhassa ! Johtaman maan ilmoituslehdykkäisille ja välineille. Illan ilmoituslähetyksessä asiaa käsiteltiinkin voimallisesti. Ilmoitettiin että kun. Kaikki ovat mukana yhteisessä Rauhassa ! Aurinko nousee Suuren Hymyilevän Johtajamme kanssa kilpaa säteillen. Homma lähtee lentoon kuin raketti.

      Suomi nousuun !
      https://www.youtube.com/watch?v=h7N5HJso9e8

    • Vittumainen_Liisa

      Orvon poikalapsen löysivät !

      Ja näin on pitkällinen kihtisiä polvia ja kuluneita lonkkia, jopa pienien mieltä koetelleen. Uuden Suuren Johtajamme reinkarnaation etsintäpartion matka tullut tulokselliseen päätökseen. Yli vuorten ja pitkin laaksojen pohjia jakkihärkien ohjastamien tserpojen avustamana. Viimein löysivätten poikapojat vuoren laaksosta, puun alla kantapäillään istuskelleen ja heinänkortta imeskelleen Orpolapsen.
      Iloisesti hymyillen ja uraata huutaen lähestyi partio ilmiselvää jo ohuen vuoristoilman tuottamissa unissa hourailtua reinkarnaation näkyä.

      Siekö se oot sellainen ? Näin monen vuoren laakson vuoren jälkeen. Siekö se oot sellainen ? Lauloivat iloiset poikapojat kuorossa.
      Kevyesti silmät kiinni auringonpaisteessa hymyillyt Orpolapsi raotti hieman toista silmäluomeansa ja vastasi kyseliöille arvuutellen.
      Miekö se oon sellainen ? Täytyypä tuumailla.

      Sulki jälleen vienosti hymyillen silmänsä Orpolapsi ja sanoi partiolle vastattavan täyden kuunkierron kuluttua. Kylän majatalot ovat täynnä ameriikkalaisia vuoristonkiipeiliöitä. Mutta jakkitallista löytyisi partiolle kuivat olkipahnat joilla yöpyä. Lounas tarjoiltaisiin majatalossa. Iltaisin karaååkkea ja hienojen tuonti konjamiinien siemailua. Kaikki kansainväliset luottokortit kelpaavat. Päivät kuluvat laaksoa läpi kävellessä ja kukkaloistoa ihmetellen ja tuoksuja nuuhkien.

      Ja niin. Ohjeet saatuaan lähti partio alas kylään täyttä kuuta odottelemaan, vastausta arvuuttelemaan.
      Orpolapsi jäi puun alle kantapäiden päälle istumaan, heinänkorsi suupielessä roikkuen, itsekseen rauhallisesti tuumailemaan.
      Miekö se sellainen oon ?

      Tuumailuun otti myös avuksi kylän vanhalta oraakkelilta oppimansa arvuutuksen: Minkälainen ääni kuuluu kun yksi käsi taputtaa ?
      Näin kuunteli valaistunut mielessään taputusta ja jatkoi vastauksen tuumailua. ja heinänkorren imeskelyä.

      Suuri Orpo Johtaja ! Miekö se oon sellainen?

      https://www.youtube.com/watch?v=Bw8m7IkyZjM

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      442
      2134
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      219
      1888
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1532
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1511
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1273
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1221
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      145
      1211
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      37
      1072
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1026
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1024
    Aihe